Είμαι κατα της βίας-σαν χαρακτήρας κι όλας, δεν γουστάρω να πειράζω μυρμήγκι (αμα σου πω φάση με καμπια, θα ξεραθείς στα γελια)-αλλά στην πράξη προσπαθώ να δω τί ισχύει και να ξεχωρίσω την βία από την ανάγκη και χρησιμότητα μιας συγκεκριμένης ενεργητικής κατάστασης.enaon έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 14:20Σουβλίτσα έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 14:15δεν ξερω τί ακριβώς θέλεις να υπονοήσεις αλλά από αυτά που διαβάζω και γράφεις καλό θα είναι να ξεχωρίσεις το φανταστικό και ιδεατό ανώτερο που θα έπρεπε να ισχύει από αυτό που νομίζει κάποιος οτι ισχύει για τον εαυτό του ή που μπορεί όντως να ισχύσει στην πράξη κάθε φορά.δεν υπονοώ μωρέ κάτι, λέω οτι πατάς σε δύο βάρκες όπως το διαβάζω, δεν είσαι κατά του ξύλου, θα ήθελες μάλλον αλλά δεν είσαι.Σουβλίτσα έγραψε: ↑10 Ιούλ 2018, 14:04Μιλάω οτι κατ'αναλογία κάθε φορά, το παιδί, και αναλόγως της ηλικίας, πρέπει να έχει τον φόβο μιας ή μιας κάποιας βίτσας
Το ξύλο ΔΕΝ είναι η ενδεδειγμένη λύση να συμμορφώσεις το παιδι σου.
Μια ξόφαλτση ομως σε καποιες περιπτώσεις και αναλόγως την ηλικία, δεν δημιουργεί όλα αυτά τα οποία φανταζόμαστε και φοβόμαστε (στο ξαναλέω, είμαι ΚΑΤΑ της σωματικής βίας).
Πχ, η αστυνομία, οι νόμοι οι ίδιοι, είναι μια μορφή επιβολής που την αποδέχεται η κοινωνία ωστε να λειτουργήσει. Σαφώς και μπορει να γινει κατάχρηση αλλά ψάχνουμε πάντα και σε κάθε περίπτωση την πρακτικώς καλύτερη λύση.
Εγώ πχ, μπορεί να ειμαι νομοταγής πολίτης, και είμαι, αύριο μεθαύριο μπορεί να χρειαστεί να μην είμαι
Στο ίδιο πλαίσιο, ειμαι κατα της βίας, το ειπαμε οκ, αν στο περιβάλλον μου έχω να αντιμετωπίζω πχ καθε μέρα καποιον που ρίχνει ξύλο και κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, αν δεν είμαι αγία (πρόσεξε, το επισημαίνουν και οι πνευματικοί αυτό) προφανώς θα ρίξω κι εγώ καμια, το "γύρνα και το άλλο μάγουλο" είναι πολυ συγκεκριμένη διδασκαλία και με διάφορες προεκτάσεις και εφαρμογές, δεν είναι χιπστερισμός