τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Re: τον εκφοβιζαν στο σχολειο,

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 10 Ιούλ 2018, 14:25

enaon έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:20
Σουβλίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:15
δεν ξερω τί ακριβώς θέλεις να υπονοήσεις αλλά από αυτά που διαβάζω και γράφεις καλό θα είναι να ξεχωρίσεις το φανταστικό και ιδεατό ανώτερο που θα έπρεπε να ισχύει από αυτό που νομίζει κάποιος οτι ισχύει για τον εαυτό του ή που μπορεί όντως να ισχύσει στην πράξη κάθε φορά.
Σουβλίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:04
Μιλάω οτι κατ'αναλογία κάθε φορά, το παιδί, και αναλόγως της ηλικίας, πρέπει να έχει τον φόβο μιας ή μιας κάποιας βίτσας
Το ξύλο ΔΕΝ είναι η ενδεδειγμένη λύση να συμμορφώσεις το παιδι σου.
Μια ξόφαλτση ομως σε καποιες περιπτώσεις και αναλόγως την ηλικία, δεν δημιουργεί όλα αυτά τα οποία φανταζόμαστε και φοβόμαστε (στο ξαναλέω, είμαι ΚΑΤΑ της σωματικής βίας).
δεν υπονοώ μωρέ κάτι, λέω οτι πατάς σε δύο βάρκες όπως το διαβάζω, δεν είσαι κατά του ξύλου, θα ήθελες μάλλον αλλά δεν είσαι.
Είμαι κατα της βίας-σαν χαρακτήρας κι όλας, δεν γουστάρω να πειράζω μυρμήγκι (αμα σου πω φάση με καμπια, θα ξεραθείς στα γελια)-αλλά στην πράξη προσπαθώ να δω τί ισχύει και να ξεχωρίσω την βία από την ανάγκη και χρησιμότητα μιας συγκεκριμένης ενεργητικής κατάστασης.
Πχ, η αστυνομία, οι νόμοι οι ίδιοι, είναι μια μορφή επιβολής που την αποδέχεται η κοινωνία ωστε να λειτουργήσει. Σαφώς και μπορει να γινει κατάχρηση αλλά ψάχνουμε πάντα και σε κάθε περίπτωση την πρακτικώς καλύτερη λύση.
Εγώ πχ, μπορεί να ειμαι νομοταγής πολίτης, και είμαι, αύριο μεθαύριο μπορεί να χρειαστεί να μην είμαι
Στο ίδιο πλαίσιο, ειμαι κατα της βίας, το ειπαμε οκ, αν στο περιβάλλον μου έχω να αντιμετωπίζω πχ καθε μέρα καποιον που ρίχνει ξύλο και κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα, αν δεν είμαι αγία (πρόσεξε, το επισημαίνουν και οι πνευματικοί αυτό) προφανώς θα ρίξω κι εγώ καμια, το "γύρνα και το άλλο μάγουλο" είναι πολυ συγκεκριμένη διδασκαλία και με διάφορες προεκτάσεις και εφαρμογές, δεν είναι χιπστερισμός
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Ιούλ 2018, 14:26

Σουβλίτσα έγραψε:

Ασέβαστε, καμιά φορά φοβάμαι μπερδευόμαστε όλοι με την έννοια της προόδου ένας μακαριστός παππούλης έλεγε, η πρόοδος είναι ό,τι σε κανει καλύτερο όχι αναγακαστικά ό,τι προοδεύει σε οποιοδήποτε μέγεθος.

Δεν μπορεις να αφήνεις τα παιδιά να συμμετέχουν σε περιβαλλοντα που δεν ελέγχονται, γι αυτόν τον λόγο υπάρχει κανονικά νομιζω και νόμος που υποχρεώνει το φεις να μην επιτρέπεται κάτω απο καποια ηλικία να έχει ο αλλος προφίλ. Άλλο αν αυτό παρακάμπτεται ακριβώς επειδη το νετ είναι ένα πράγμα που δύσκολα ελέγχεται
και το σχολικο περιβαλλον, δεν ελεγχεται. και ολες οι αλλες δραστηριοτητες που κανουν τα παιδια χωρις τους γονεις. και στις οποιες οι κινδυνοι ειναι πολυ μεγαλυτεροι. π.χ. στο νετ δεν μπορει να σπασει κανα ποδι/κεφαλι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιούλ 2018, 14:26

τεσπα παιδιά, υπάρχουν πλαστικά καλύμματα για τις πρίζες, τεχνολογία. Αλλιώς κατεβάζουμε την ασφάλεια του δωματίου του παιδιού αν είναι σωστό το σπίτι, ή φέρνουμε ηλεκτρολόγο να το κάνει σωστά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Ιούλ 2018, 14:29

enaon έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:26
τεσπα παιδιά, υπάρχουν πλαστικά καλύμματα για τις πρίζες, τεχνολογία. Αλλιώς κατεβάζουμε την ασφάλεια του δωματίου του παιδιού αν είναι σωστό το σπίτι, ή φέρνουμε ηλεκτρολόγο να το κάνει σωστά.
γιατι να μπει κανεις στον κοπο, αν μπορει να εχει το ιδιο αποτελεσμα με καναδυο ψιλες; :011:

κανεις δεν επαθε τιποτα με καναδυο ψιλες. εκτος ισως απο αυτον στο αρχικο ποστ.

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 10 Ιούλ 2018, 14:31

Ασέβαστος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:23
Βινόσαυρος έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:17

ανατριχιασα. αληθεια, μου σηκωθηκε η τριχα.

2 χρονων;

και συζηταμε για ξυλο; εστω και στην πανα, εστω και χωρις πονο, εστω και απλα ως "απειλη", δηλαδη να σηκωσεις το χερι χωρις να χτυπησεις, εστω και με τα λογια "θα φας ξυλο αν..."

εγκλημα. πραγματικο εγκλημα.

πως θα σου φαινοταν, αν ο αντρας σου, οταν εκανες κατι λαθος, σου εριχνε μια μαλακη στα πισινα; χωρις να σε πονεσει περισσοτερο απο οτι εσυ το παιδι στην πανα. απλως για την πραξη, εκανες λαθος = τρως ξυλο.
δεν υπαρχει λαθος εδω, αν πήγαινες να πιασεις γυμνα καλόδια
εσυ, αμα πηγαινες να πιασεις γυμνα καλωδια, θαθελες καποιος 100 φορες δυνατοτερος να σου παιξει καμμια μπατσα; για το καλο σου..

δεν μαθαινουν ετσι τα παιδια, ουτε προστατευονται ετσι.

το μονο που μαθαινουν ειναι να βαρανε και αυτα το μικροτερο αδελφακι τους, οποτε κανει κι αυτο καποιο "λαθος"
εκανα έντιτ, προφανώς θα ήθελα να με κατεβάσει βίαια τα χέρια αν πάω να πιάσω γυμνα καλώδια
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιούλ 2018, 14:32

Ασέβαστος έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:12
@ Βινόσαυρος: πχ, το να ειναι το μωρό δύο χρονων και να βαζει τα χεράκια στην μπρίζα, με το να του δώσεις μια ξώφαλτση στο παμπερες, πχ, δεν το δέρνεις, του δίνεις σήμα στον εγκέφαλο να καταλάβει οτι "αυτό κάνει τζιζ"-πριν κάνει όντως τζιζ

2 χρονων;

και συζηταμε για ξυλο; εστω και στην πανα, εστω και χωρις πονο, εστω και απλα ως "απειλη", δηλαδη να σηκωσεις το χερι χωρις να χτυπησεις, εστω και με τα λογια "θα φας ξυλο αν..."

πως θα σου φαινοταν, αν ο αντρας σου, οταν εκανες κατι λαθος, σου εριχνε μια μαλακη στα πισινα; χωρις να σε πονεσει περισσοτερο απο οτι εσυ το παιδι στην πανα. απλως για την πραξη, εκανες λαθος = τρως ξυλο.
Σκοταδισμός - μετα απορούν οι δυνάστες - καταστροφείς , ψυχών κ σωμάτων γιατί τούς θεωρούμε κατάρα για τους ανθρωπους και τις ζωές τους .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 10 Ιούλ 2018, 14:32

Ασέβαστος έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:12
@ Βινόσαυρος: πχ, το να ειναι το μωρό δύο χρονων και να βαζει τα χεράκια στην μπρίζα, με το να του δώσεις μια ξώφαλτση στο παμπερες, πχ, δεν το δέρνεις, του δίνεις σήμα στον εγκέφαλο να καταλάβει οτι "αυτό κάνει τζιζ"-πριν κάνει όντως τζιζ

2 χρονων;

αν ο άντρας μου με παντρευόταν όταν ήμανε 2 χρονών καλά θα μου 'κανε :P

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 10 Ιούλ 2018, 14:34

enaon έγραψε:
Διαφωνώ. Θα πρέπει να βρεις τον τρόπο (όχι αναγκαστικά με "ψιλές", πάντα υπάρχουν τρόποι όμως) να μάθεις στο μικρό ότι είναι κακό και επικίνδυνο. Δεν δημιουργείς το τέλεια προφυλαγμένο περιβάλλον και το αφήνεις στην άγνοια, γιατί δεν θα βρίσκεται πάντα σε τέτοια περιβάλλοντα.

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα » 10 Ιούλ 2018, 14:37

Το παιδί σε κάποια ηλικία, εγκεφαλικά λειτουργεί σαν το σκυλάκι (δεν ξέρω αν το παράδειγμα είναι σωστό για 2χρονα ή για χρονιάρικα, οκ)

Το σκυλάκι για παράδειγμα, εαν θέλεις να μην κάνει κάτι, το χτυπάς ελαφρώς με κάτι στον πισινο ωστε αντανακλαστικά να μάθει οτι "αυτό δεν επιτρέπεται" χωρίς όμως να βλέπει - έχει συνείδηση οτι εσύ το έδειρες, ακριβώς επειδή η πρόθεσή σου δεν ήταν να το κακοποιήσεις.
Το να νοιώσει ο μπόμπιρας ή η μπομπιρίνα μια ώθηση στο πάμπερς που εγκεφαλικά θα την συσχετίσει με αυτό που πάει να κάνει σαν "κακό", δεν είναι άσκηση βίας και κακομεταχείριση, τρόλια :lol:

Αλλά, τί ξέρω εγώ, εγώ δεν έμαθα ποτέ πολεμικές τέχνες για να "ανδρωθώ"

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 10 Ιούλ 2018, 14:38

Βινόσαυρος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:31

εκανα έντιτ, προφανώς θα ήθελα να με κατεβάσει βίαια τα χέρια αν πάω να πιάσω γυμνα καλώδια
σωστο.

εγω που δεν ειμαι κατα της βιας, γενικως, εγκρινω καθε ειδους βια που σκοπο εχει να αποτρεψει κατι. δηλαδη ακομη κι αν απλως το παιδι θελει να κατσει κι αλλο στην παιδικη χαρα αλλα πρεπει να φυγουμε, θα το παρω, με τη βια. σηκωτο.

αυτο ειναι τελειως διαφορετικο με το να το χτυπησει κανεις ως τιμωρια, η ως προειδοποιηση για να μην κανει κατι. αυτο ειναι που γεννα το μπουλινκ, για το οποιο συζηταμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ασέβαστος την 10 Ιούλ 2018, 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 10 Ιούλ 2018, 14:38

Mα ούτε το σκυλάκι το σφαλιαρίζεις "για να μάθει". Δεν έχω δει ποτέ τον πατέρα μου σε εκπαίδευση κυνηγόσκυλου να χρησιμοποιεί κατ'ελάχιστο ξύλο ούτε με την έννοια σφαλιαρίτσας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιούλ 2018, 14:40

Σουβλίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:37
Το παιδί σε κάποια ηλικία, εγκεφαλικά λειτουργεί σαν το σκυλάκι (δεν ξέρω αν το παράδειγμα είναι σωστό για 2χρονα ή για χρονιάρικα, οκ)

Το σκυλάκι για παράδειγμα, εαν θέλεις να μην κάνει κάτι, το χτυπάς ελαφρώς με κάτι στον πισινο ωστε αντανακλαστικά να μάθει οτι "αυτό δεν επιτρέπεται" χωρίς όμως να βλέπει - έχει συνείδηση οτι εσύ το έδειρες, ακριβώς επειδή η πρόθεσή σου δεν ήταν να το κακοποιήσεις.
Το να νοιώσει ο μπόμπιρας ή η μπομπιρίνα μια ώθηση στο πάμπερς που εγκεφαλικά θα την συσχετίσει με αυτό που πάει να κάνει σαν "κακό", δεν είναι άσκηση βίας και κακομεταχείριση, τρόλια :lol:

Αλλά, τί ξέρω εγώ, εγώ δεν έμαθα ποτέ πολεμικές τέχνες για να "ανδρωθώ"
Χειροτερεύει - και είναι μεγάλο κατόρθωμα όταν σκεπτεσαι - δεν μπορεί να έχει πιο κάτω.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 10 Ιούλ 2018, 14:40

shrike έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:34
enaon έγραψε:
Διαφωνώ. Θα πρέπει να βρεις τον τρόπο (όχι αναγκαστικά με "ψιλές", πάντα υπάρχουν τρόποι όμως) να μάθεις στο μικρό ότι είναι κακό και επικίνδυνο. Δεν δημιουργείς το τέλεια προφυλαγμένο περιβάλλον και το αφήνεις στην άγνοια, γιατί δεν θα βρίσκεται πάντα σε τέτοια περιβάλλοντα.
αφού δεν είναι επικίνδυνες οι πρίζες, εκτός αν βαριέσαι να τις κάνεις ακίνδυνες. Έχεις άλλα να ασχοληθείς στην πορεία, πλαστικά καπάκια στην χειρότερη για τις πρίζες, εγώ τις έχω όλες στο knx.

Να βάλετε και ένα καλό ρελέ διαφυγής αν θέλετε να μάθετε το παιδί κάτι με το ζόρι απο τα 2, έλεος :)

Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος » 10 Ιούλ 2018, 14:42

Ασέβαστος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:38
Βινόσαυρος έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:31

σωστο.

εγω που δεν ειμαι κατα της βιας, γενικως, εγκρινω καθε ειδους βια που σκοπο εχει να αποτρεψει κατι. δηλαδη ακομη κι αν απλως το παιδι θελει να κατσει κι αλλο στην παιδικη χαρα αλλα πρεπει να φυγουμε, θα το παρω, με τη βια. σηκωτο.

αυτο ειναι τελειως διαφορετικο με το να το χτυπησει κανεις ως τιμωρια, η ως προειδοποιηση για να μην κανει κατι. αυτο ειναι που γεννα το μπουλινκ, για το οποιο συζηταμε.
στο εντιτ αναφερθηκα σε αυτό, εντελώς αστοχο παράδειγμα της σουβλιτσας
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 10 Ιούλ 2018, 14:42

enaon έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:40
shrike έγραψε:
10 Ιούλ 2018, 14:34
enaon έγραψε:
αφού δεν είναι επικίνδυνες οι πρίζες, εκτός αν βαριέσαι να την κάνεις ακίνδυνες. Έχεις άλλα να ασχοληθείς στην πορεία, πλαστικά καπάκια στην χειρότερη για τις πρίζες, εγώ τις έχω όλες στο knx.

Να βάλετε και ένα καλό ρελέ διαφυγής αν θέλετε να μάθετε το παιδί κάτι με το ζόρι απο τα 2, έλεος :)
:smt018
Τεχνολογικά πράματα του διαολου.
Ξυλιες και στριγγλιες - απειλες είναι το πρέπον
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών