Σελίδα 1 από 1

Σουδάν: Μαχαίρωσε τον βιαστή και με το ζόρι σύζυγο της

Δημοσιεύτηκε: 11 Μάιος 2018, 18:16
από Nandros
'
Σουδάν: Η Διεθνής Αμνηστία επικρίνει την καταδίκη σε θάνατο μιας έφηβης διότι σκότωσε τον σύζυγο & βιαστή της

Η Νούρα Χουσέιν καταδικάστηκε σε θάνατο διότι σκότωσε τον Αμπντουλραχμάν Χαμάντ, τον άνδρα τον οποίο την υποχρέωσε να παντρευτεί ο πατέρας της όταν έκλεισε τα 16 της χρόνια. Ο νόμος στο Σουδάν επιτρέπει να παντρεύονται παιδιά από την ηλικία των 10 ετών και πάνω.
Τον Απρίλιο του 2017, η νεαρή αναγκάστηκε, αφού ολοκλήρωσε τη φοίτησή της στο γυμνάσιο, να μετακομίσει στο σπίτι του συζύγου της. Όταν η Νούρα Χουσέιν αρνήθηκε να εκπληρώσει τα συζυγικά της καθήκοντα, ο άνδρας κάλεσε δύο αδελφούς του κι έναν εξάδελφό του για να τον βοηθήσουν να τη βιάσει, ανέφερε η Αμνηστία.
«Τη 2α Μαΐου 2017, οι τρεις άνδρες κράταγαν τη Νούρα Χουσέιν ενώ ο Αμπντουλραχμάν τη βίαζε. Την επομένη, προσπάθησε εκ νέου να τη βιάσει, αλλά μπόρεσε να ξεφύγει στην κουζίνα, όπου άρπαξε ένα μαχαίρι. Στην αψιμαχία που ακολούθησε, ο Αμπντουλραχμάν υπέκυψε στις μαχαιριές» που του κατάφερε, εξήγησε η ΜΚΟ.
Η Νούρα Χουσέιν πήγε κατόπιν στο σπίτι της οικογένειάς της κι ο πατέρας της την παρέδωσε στην αστυνομία.


Αναφορές στον διεθνή τύπο (για να προλάβω τους halilέγγυους που θα σπεύσουν για damage control/fake news/etc)
https://www.google.com/search?q=sudan%2 ... =firefox-b

.