Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://www.phorum.com.gr/
μανιατης,η κυβερνηση εδωσε δικαιωμα αλιειας στα σκοπια
το ότι είναι μωραίτης κι πασοκος δεν με νοιαζει ιδιαιτερα
εξαλλου οι δημοσιογραφοι του σκαι δεν τους ειδα να εχουν ενστασεις
Οι "δημοσιογράφοι" παρουσίασαν σκηνές από την ταινία interview για να δείξουν την κατάσταση στην Β. Κορέα του Κιμ
και ρεπορτάζ από πλειστηριασμό του 2012 για να καταγγείλουν τον Σύριζα
Re: μανιατης,η κυβερνηση εδωσε δικαιμα αλιειας στα σκοπια
Δημοσιεύτηκε: 18 Ιουν 2018, 15:10
από run
εδώ η επερωτηση του στη βουλη
Re: μανιατης,η κυβερνηση εδωσε δικαιμα αλιειας στα σκοπια
Δημοσιεύτηκε: 18 Ιουν 2018, 15:25
από Rakomelofronas
Αυτό το σημείο της συμφωνίας είναι προβληματικό κυρίως γιατί δεν συνδέθηκε με την πρόσβαση της Ελλάδας στο νερό του Αξιού. Κατά τ' άλλα, δεν έχω βρει ακόμα πηγή που να αναφέρει αν η Σλαβομακεδονία ζητάει παρόμοιες διευκολύνσεις, στα πλαίσια του διεθνούς Δικαίου, και από την Αλβανία. Αυτό θα φώτιζε κάπως περισσότερο το ζήτημα.
Re: μανιατης,η κυβερνηση εδωσε δικαιμα αλιειας στα σκοπια
Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις της Μακεδονίας -και όχι μόνο- που φέρουν τον όρο Μακεδονία ή το επίθετο μακεδονικός-ή-ό στις επωνυμίες ή στα εμπορικά σήματα και ονομασίες προϊόντων τους ή στην ένδειξη προέλευσης των προϊόντων τους, αναμένοντας με αγωνία το αποτέλεσμα της ειδικής Διεθνούς Επιτροπής, που προβλέπεται να συσταθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας, για τα εμπορικά σήματα και τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του από επιχειρήσεις και προϊόντα των δύο χωρών.
Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) δηλώνει ότι θα επιδιώξει να συμμετέχει σε αυτήν και ο πρόεδρός του, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ενώ κρούει κώδωνα κινδύνου προς την πολιτεία ότι το θέμα αφορά εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, που αν δεν κατοχυρωθούν θα εξαφανιστεί το όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του από τα προϊόντα τους, επιφέροντας σε αυτές πολύ μεγάλες ζημίες, και τονίζει ότι η ελληνική συμμετοχή σε αυτήν πρέπει να είναι δυναμική και αντιπροσωπευτική.
Ήδη ο ΣΕΒΕ, όπως επισημαίνει στη «Ν» ο κ. Κωνσταντόπουλος, άρχισε να καταγράφει τον ακριβή αριθμό των επιχειρήσεων αυτών -ο οποίος είναι σίγουρα πολύ μεγάλος, αλλά όχι ακόμα σαφής- βάσει ειδικού ερωτηματολογίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Παρά, δε, τις διαβεβαιώσεις που έδωσε μόλις προ μερικών ημερών από τη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Ιωάννης Μπράχος, ότι η διεθνής επιτροπή θα διασφαλίσει τις ελληνικές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση σχολίασαν στη «Ν» ότι δεν άκουσαν κάτι συγκεκριμένο.
Η Διεθνής Επιτροπή που προβλέπει η συμφωνία (άρθρο 1, παράγραφος 3 θ) να συσταθεί για τα εν λόγω θέματα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, επισημαίνει στη «Ν» ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, πρέπει κατ’ αρχάς να φέρει αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν και να ολοκληρώσει το έργο της όχι εντός τριετίας, όπως προβλέπει η συμφωνία, αλλά εντός εξαμήνου.
άλλο πρόβλημα που δημιουργησαν τα αριστερα αλκσις κοτζας
ετρεξαν να κανουν ότι τους ειπαν οι αμερικανοι κι οι γερμανοι κι αφηνουν εκθετα τα ελληνικα συμφεροντα
της εκδιδομενης το καγκελο
Re: μανιατης,η κυβερνηση εδωσε δικαιμα αλιειας στα σκοπια
Δημοσιεύτηκε: 18 Ιουν 2018, 15:28
από run
αφηνει πολλα πολλα ερωτηματικα γιατι αλεκσις κι κοτζας υπεγραψαν,δεν ειδαν τιποτα,απλα ο αμερικανικος κι ο γερμανικος παραγοντας τους ειπε τι θα υογραψουν???
Re: μανιατης,η κυβερνηση εδωσε δικαιμα αλιειας στα σκοπια
Κρίσιμα ερωτήματα προκαλεί το άρθρο 13 της συμφωνίας Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, που θα υπογραφεί την Κυριακή σύμφωνα με τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM, (επικαλούμενος και την ομιλία του στη Βουλή) τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να απαντήσουν στα εξής:
1. Γιατί μπήκε αυτό το άρθρο 13
2. Ποιος το ζήτησε; Ο ίδιος πιθανολογεί ότι το απαίτησαν τα Σκόπια και δεν το έβαλε μόνη της η ελληνική κυβέρνηση
3. Γιατί η ελληνική πλευρά δεν έθεσε το αντίστοιχο, δηλαδή να εφαρμοστεί πρώτα ανάλογη συμφωνία, αν δεν υπάρχει, με Αλβανία και Βουλγαρία και μετά να ενταχθεί σε σχετικό άρθρο και η Ελλάδα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτό το άρθρο συνδέεται με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι ανοίγει και τέτοιο θέμα, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή ήρθε σε ξεχωριστό διακριτό άρθρο
Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Μανιάτης είχε δηλώσει:
«Θέλω να καταθέσω μία απορία και θα ήθελα ο κύριος πρωθυπουργός ή ο υπουργός Εξωτερικών να μας δώσει μια απάντηση, δεν ξέρω πόσοι διαβάσατε το άρθρο 13 της συμφωνίας γιατί εμένα μου δημιουργεί απορίες».
Μάλιστα είχε τονίσει πως το άρθρο προβλέπει ότι σε περίπτωση κύρωσης αυτής της συμφωνίας ως έχει το κράτος των Σκοπίων ή όπως ονομαστεί, επειδή είναι ένα περίκλειστο κράτος εξαιτίας ακριβώς του Δικαίου της Θάλασσας, θα απαιτήσει πρόσβαση στο Αιγαίο, για θέματα αλιείας κυρίως.
Παράλληλα, αναρωτήθηκε: «Από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφασίσει να ανακηρύξει την ΑΟΖ και υπάρχουν κάποια δικαιώματα του περίκλειστου κράτους, γιατί υπάρχει η ανάγκη να υπάρχει χωριστό άρθρο στη συμφωνία; Ποιος είναι ο ιδιαίτερος λόγος που υποχρεούται η Ελλάδα να υπογράψει και να συνομολογήσει ειδικό Άρθρο για κάτι που πιθανά - ερωτηματικό - περιλαμβάνεται στο Δίκαιο της Θάλασσας;».
Σημειώνεται πως το άρθρο 13 της συμφωνίας αναφέρει:
«Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».
[/b]