Το παρατήρησα και εγω αυτό. νεο μαγαζί στο Βραχάτι που φαίνεται πως έχουν πέσει λεφτά και το σέρβις ειναι πλήρως ερασιτεχνικό.Εμπεδοκλής έγραψε: ↑27 Ιουν 2022, 10:55Είχα πάει το ΣΚ τριήμερο, το σέρβις στα μαγαζιά ήταν ελεεινά κακό.
Το καφέ στην παραλία ήταν με ελάχιστους υπάλλήλους στο σέρβις και τεράστια αναμονή για μερικούς καφέδες και ένα τοστ. Δεύτερη περαγγελία δεν μπορούσες να κάνεις. Ήθελες να τους κάνεις τζίρο και περίμενες.
Στο εστιατόριο, ελαφρώς καλύτερα, αν και το μισό κατάλογο δεν τον είχε. Η παραγγελία άργησε τραγικά. Ένα σερβιτοράκι έτρεχε σαν το Βέγγο. Μεγάλη αναμονή απλά στο να πληρώσεις.
Στο ξενοδοχείο τα πράγματα ήταν λίγο αδιάφορα. Μπήκαν και έσαξαν λίγο τα σκεπάσματα αλλά πολύ σκόνη στους κοινόχρηστους χώρους. Ευτυχώς ξυπνάμε νωρίς και το πρωινό ήταν ακόμη γεμάτο.
Γενικά, διαπίστωσα ότι όλα αυτά δεν είναι μούφες. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και αυτό που υπάρχει είναι κακής ποιότητας και ανειδίκευτο. Και σερβιτόρος να είσαι χρειάζεσαι εξειδίκευση. Να σου έρχεται ο άλλος και να του πουλάς το μισό μαγαζί. Εδώ, τον ρωτούσες τί ψάρια έχετε και σου έλεγε, μισό λεπτό να ρωτήσω γιατί δεν τα ξέρω. Καμία προετοιμασία από το σερβιτόρο. Του έλεγες από που είναι το ούζο και σε κοιτούσε σαν εξωγήινος.
Τιπ άφησα γιατί πολύ απλά αισθάνθηκα σαν να κάνω ελεημοσύνη. Αλλά μεταξύ μας, πιστόλιασμα άξιζαν...
Προσοχή δε τη λέω στα παιδιά του σέρβις, κάνουν οτι μπορούν, δε μπορείς να τους φορτώσεις ευθύνες για κάτι που πιθανό έχουν ξεκινήσει να κάνουν 10 μέρες τώρα. Τα ενδεχόμενα είναι δύο, η που το εξειδικευμένο προσωπικό την έχει κάνει για ταξιδιωτικούς προορισμούς πιο high με μεγαλύτερες απολαβές(κυρίως απο τα τιπς) ή που ο επιχειρηματίας δε δίνει τίποτα με αποτέλεσμα να παίρνει οτι βρίσκει διαθέσιμο με αυτά τα χρήματα, αν και αυτό που έμαθα πως παίζει είναι το πρώτο ενδεχόμενο.
Αυτο που παρατήρησα επίσης είναι οι λογικές τιμές στην περιοχή.
Χθες έφαγα το μεσημέρι σε ταβερνα, κοψίδια και παϊδάκια στην Κόρινθο, με τιμές που μου θύμισαν πως ειναι το λογικό.