Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Who is The 4th man
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 4465
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 17:44

Re: Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Who is The 4th man » 02 Σεπ 2023, 07:10

«ΠΟΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ;» Roberto Pecchioli

Αυτή τη φορά, φίλε αναγνώστη, θα σε πιάσω αδιάβαστο
Εικόνα

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολιτικά εσφαλμένη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πολιτικά εσφαλμένη γιατί διδάσκεται γενικά από λευκούς ανθρώπους και επομένως δεν αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία του κόσμου! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αρχιερείς του προοδευτισμού.

Αυτή τή φορά, φίλε αναγνώστη, θα σε πιάσω αδιάβαστο. Είμαι βέβαιος ότι δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) είναι πολιτικά εσφαλμένη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι αρχιερείς του προοδευτισμού και της πολιτικής ορθότητας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, στην πραγματικότητα, έχει ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα προς το παρόν: διδάσκεται από τον άνθρωπο. Ατελή, ενίοτε εμμονικά όντα, που δημιουργούν, σχηματίζουν, «εκπαιδεύουν» τις ακολουθίες αλγορίθμων που αποτελούν την Τεχνητή Νοημοσύνη των ρομπότ και των κυβερνητικών συσκευών. Είναι αυτοί που εισάγουν δεδομένα και πληροφορίες στον «εγκέφαλο» της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτοί οι μαθηματικοί, οι επιστήμονες υπολογιστών, οι μηχανικοί και οι επιστήμονες, ωστόσο, έχουν ένα τεράστιο ελάττωμα, στα μάτια του πολιτικά ορθού φανατισμού: κάνουν προφίλ, παρέχουν πληροφορίες ξεκινώντας , απίστευτα, από τις προκαταλήψεις τους . Ο λόγος είναι στοιχειώδης: αυτοί που τροφοδοτούν το μηχάνημα είναι συνήθως λευκοί άνδρες. Ως αποτέλεσμα, δεν αντιπροσωπεύουν την ποικιλομορφία του κόσμου.

Ο υποκειμενικός και θυματοποιημένος ταυτισμός διεκδικεί ένα άλλο θύμα, και τι θύμα: ακόμη και την Τεχνητή Νοημοσύνη, το πιο εξελιγμένο και - φαινομενικά - αντικειμενικό πράγμα που έχει εφεύρει ο μεταμοντέρνος άνθρωπος. Ένα πείραμα που αναπτύχθηκε από την εταιρεία συμβούλων Biko –θα θέλαμε να μάθουμε την ταυτότητα όσων το ανέθεσαν και το προσανατολίσανε– κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κύριοι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από το σύστημα αναγνώρισης εικόνων της Amazon και της Google χαρακτηρίζουν διαφορετικά τους άνδρες και τις γυναίκες. Ωχ. Φαίνεται ότι στα μάτια αυτού του λογισμικού - θα μπορούσε η έκφραση να ισχύει για τεχνητές συσκευές; – εάν ένα άτομο που κραδαίνει ένα σφυρί εμφανίζεται σε μια εικόνα, σχετίζεται αυτόματα με ανδρικές συμπεριφορές.

Τελικά, ακόμη και η πολιτική ορθότητα είναι ταμπέλα, προκατάληψη, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ιδέα μεταξύ άλλων. Καλά νέα από τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η δήλωση τής Μπίκο είναι τόσο ανησυχητική όσο και ξεκαρδιστική: " εδώ και αρκετό καιρό, παρά την πίστη (πίστη: κείμενο) που τοποθετείται στις υποτιθέμενες υπερδυνάμεις της AI, έπρεπε να σημειώσουμε ότι δεν είναι τόσο αντικειμενική και ουδέτερη όσο θα θέλαμε νά πιστεύουμε. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αναποτελεσματική, μεροληπτική, σεξιστική και ρατσιστική ». Όλοι οι ψαλμοί τελειώνουν στή δόξα, και είναι ήδη αρκετό που ο πανταχού παρών φασισμός δεν φιγουράρει ανάμεσα στις κατηγορίες. Οι πολύ σωστοί, ουδέτεροι αναλυτές δυστυχώς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, τελικά, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο, αφού οι «άνθρωποι» -άντρες που δεν μπορούμε πλέον να πούμε λόγω της λανθάνουσας κατάστασης του σεξισμού- «υπάρχουν, μέχρι τώρα, σε όλο τον κύκλο ζωής της Τεχνητής Νοημοσύνης , μεταφέρουν την υποκειμενικότητά τους «και - αλίμονο - τις » προθέσεις τους και τίς προκαταλήψεις τους » προς το μηχάνημα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Τι να κάνουν, λοιπόν, αναρωτιούνται οι όμορφες ψυχές με ανησυχία, λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόβλημα έχει παραμεληθεί ένοχα, κατακλυζόμενοι από την αξιοσημείωτη αύξηση των τεχνολογικών λύσεων που εκμεταλλεύονται καινοτομίες στον τομέα των αλγορίθμων και της αυτόματης μάθησης (μηχανική μάθηση ) .

Φαίνεται ότι οι «προκαταλήψεις» αφθονούν σε αυτά τα συστήματα που έχουν μπει δυναμικά στην καθημερινότητα και ξέρουν πώς να διεισδύουν στην ατομικότητα του κάθε χρήστη. Η ένσταση που διατυπώνουμε είναι απλή: η απόλυτη απουσία προκαταλήψεων, η πλήρης, προγραμματική ουδετερότητα, είναι με τη σειρά της μια προκατάληψη, μια επιλογή που μετατρέπει τον άνθρωπο του σήμερα και κυρίως του αύριο σε μια κενή πλάκα γεμάτη αποκλειστικά με λαμβανόμενο περιεχόμενο, ετερο σκηνοθετημένο από τους κατόχους της τεχνητής συσκευής. Το πιο αδιαμφισβήτητο και επίμονο από αυτά είναι η ισότητα ενάντια στη φύση, μεταξύ των φύλων, μεταξύ εθνοτικών ομάδων, μεταξύ ατόμων και των ιδεών τους. Δεν είναι ισότητα, αλλά αναγκαστική ισοδυναμία που επιβάλλεται από αυτούς που μας αναγκάζουν να μην πιστεύουμε στα μάτια μας και στο μυαλό μας.
Εικόνα
Tabula Rasa – Όταν το μυαλό γίνεται ένας λαβύρινθος από κόκκινες ρέγγες
Η απόλυτη απουσία προκαταλήψεων, η ολοκληρωτική, προγραμματική ουδετερότητα, είναι με τη σειρά της μια προκατάληψη, μια επιλογή που μεταμορφώνει τον άνθρωπο του σήμερα και κυρίως του αύριο σε tabula rasa

συνέχεια
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον

Who is The 4th man
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 4465
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 17:44

Re: Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Who is The 4th man » 02 Σεπ 2023, 07:20

Στην αναγνώριση εικόνων, οι αρχιερείς του Πανομοιότυπου παραπονούνται, η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκει και προσδιορίζει αντικείμενα και τα συσχετίζει ανά «ετικέτες» και κατηγορίες, με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει. Καταραμένοι «άνθρωποι», που εξαπατούν ηλεκτρονικούς εγκεφάλους για σκοπούς σεξισμού, ρατσισμού και σοβινισμού. Πολύ λίγες κατηγορίες κρίσης που προσφέρονται στη συσκευή, σε συνδυασμό με την αδιαφάνεια των εταιρειών που κατέχουν το λογισμικό. Αυτό το πρόβλημα μάς φαίνεται πιο συγκεκριμένο: η ιδιωτικοποίηση πόρων τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο ανησυχητική από τα κριτήρια ταξινόμησης εικόνων των τεχνητών νευρωνικών δικτύων. Η πολιτικά ορθή ανησυχία είναι αντίθετα να ανακαλύψουμε ότι κάτω από τις κατηγορίες "κορίτσι" και "γυναίκα" συνήθως ταξινομούνται εικόνες θηλυκών ανθρώπων (ωχ, ωχ, γινόμαστε πολιτικά ορθοί, ουδέτεροι και χωρίς αξία...) με πρόθεση για καθήκοντα που παραδοσιακά συνδέονται με το σύμπαν των γυναικών. Αρκετά μεγάλο πρόβλημα για μυαλά που έχουν εμμονή με την ισοδυναμία! Πρέπει να γνωρίζουμε, κλαίνε, ότι οι «άνθρωποι» είναι παρόντες σε όλο τον κύκλο ζωής της Τεχνητής Νοημοσύνης, μεταφέροντας τις προκαταλήψεις τους σε αυτήν – κακόβουλα ή με άλλο τρόπο.

Επομένως, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι αλάνθαστη (η δική μας είναι ο αναστεναγμός ανακούφισης) ούτε «ουδέτερη». Έχουμε ήδη πει τη γνώμη μας για την κατηγορία της ουδετερότητας. Προσθέτουμε ότι απόλυτη ουδετερότητα δεν υπάρχει, αλλά η έννοια εντοπίζεται αναπόφευκτα κατά μήκος ενός άξονα αρχών και αξιών. Αυτά της πολιτικής ορθότητας είναι εξίσου αμφισβητήσιμα με όλα τα άλλα και εισάγονται σε ένα πλέγμα που κυριαρχείται από την προκατάληψη της ισοδυναμίας/ισότητας, που υποδεικνύεται μέ «προκαταλήψη» ως η μόνη καθολικά έγκυρη. Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα σύστημα πρόβλεψης: δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα όπως είναι αντί γιά τα όνειρα και τα οράματα κάποιου. Εάν διαστρεβλώνεται στο όνομα της πολιτικά ορθής προκατάληψης, γίνεται εργαλείο κοινωνικής μηχανικής, κυριαρχίας και κατεύθυνσης, όχι προγνωστικός μηχανισμός.
Εικόνα

H Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πολιτικά εσφαλμένη επειδή εκπαιδεύεται γενικά από λευκούς ανθρώπους και κατά συνέπεια δεν αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία του κόσμου; Καταραμένος «άνθρωπος», που εξαπατά τους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους για σκοπούς σεξισμού, ρατσισμού και ανδρικού σοβινισμού!

Πιο ενδιαφέρουσα είναι η ανακάλυψη μιας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Cornell. Η ακρίβεια του AI στην αναγνώριση και ερμηνεία αντικειμένων ποικίλλει ανάλογα με το αν οι εικόνες είναι προέλευσης ΗΠΑ ή άλλων χωρών. Φυσικά, πρέπει να γίνει δουλειά για να βελτιωθεί η ποιότητα των προβλέψεων και των ενδείξεων, αλλά εμφανίζεται η πολιτιστική αποικιοκρατία των ΗΠΑ, η οποία επεκτείνεται ακόμη και σε απλούς παγκοσμιοποιητικούς αλγόριθμους. Πριν από δύο χρόνια, μια εφαρμογή που ονομάζεται FaceApp έγινε δημοφιλής σε μια στιγμή, ενσωματώνοντας ένα σύστημα αλλαγής εικόνας ικανό να εφαρμόσει φίλτρα ομορφιάς, αλλαγής φύλου, γήρανσης ή αναζωογόνησης. Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που, ωστόσο,ισχυρίζονται οι συνοφρυωμένοι φύλακες της πολιτικά ορθής επανάστασης, σημαίνει ότι οι προκαταλήψεις επιμένουν.

Αυτή η φαινομενικά αθώα και παιχνιδιάρικη υπηρεσία σημαίνει ότι εάν ένα άτομο με μακριά μαλλιά και θηλυκά χαρακτηριστικά εμφανίζεται σε μια εικόνα, το λογισμικό μπερδεύεται και δεν μπορεί να αναγνωρίσει το αντικείμενο στα χέρια του ως τρυπάνι, ίσως παρεξηγώντας το με στεγνωτήρα μαλλιών. Υπάρχουν επίσης άσχημα νέα από μια άλλη δημοφιλή εφαρμογή, το CamFind. Εάν διαγράψετε ένα αντικείμενο από τη φωτογραφία, η περιγραφή αλλάζει σημαντικά. Το σύστημα μπορεί να κατηγοριοποιήσει, για παράδειγμα, έναν άνδρα που κινηματογραφήθηκε ενώ χρησιμοποιεί σκούπα ντυμένος γυναίκα, αλλά αν διαγραφεί η σκούπα, η εικόνα προσδιορίζεται ως "ανδρικό μπλουζάκι πόλο". Στο σύστημα αναγνώρισης προσώπου Amazon Rekognition, η φωτογραφία επισημαίνεται ευδιάκριτα με βάση το προφανές φύλο και, φρίκη, παράγει αποτελέσματα που σχετίζονται με το φύλο που αποδίδεται στο άτομο που φωτογραφήθηκε.

Η προγνωστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης μειώνεται, με εμπορική ζημιά για όσους επενδύουν σε αυτήν, αλλά πάνω απ' όλα δείχνει ότι η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ζωής και οι επιλογές του καθενός δεν μπορούν να φυλακιστούν σε συστήματα απολυτοποίησης και ακόμη λιγότερο μπορεί να αφαιρεθεί από την ατομική κρίση, την απέραντη ποικιλία των πάντων, στις ιδέες που λαμβάνονται, στην εικόνα του κόσμου του καθενός μας. Τελικά, ακόμη και η πολιτική ορθότητα είναι ταμπέλα, προκατάληψη, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ιδέα μεταξύ άλλων. Καλά νέα από τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Roberto PECCHIOLI

https://www.inchiostronero.it/quale-int ... tificiale/
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον

Άβαταρ μέλους
Bill Hicks
Δημοσιεύσεις: 4808
Εγγραφή: 14 Μάιος 2018, 22:48

Re: Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks » 02 Σεπ 2023, 07:56

Dwarven Blacksmith έγραψε:
01 Σεπ 2023, 11:57
πατησιωτης έγραψε:
01 Σεπ 2023, 07:41
Υπάρχει στη ΛΑΙΚΗ Δημοκρατία της Κίνας που κυβερνάται από το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ Κόμμα Κίνας. φαντασία μερικών δυτικοψεκασμένων.
Fixed


How the West Got China's Social Credit System Wrong


China’s Social Credit System Is Actually Quite Boring


China’s social credit score – untangling myth from reality

SpoilerShow
Tags: Social Credit Debunking
China’s social credit score – untangling myth from reality

After all, why would Beijing develop such an all-encompassing system covering the entire population – the vast majority of whom are “well-behaved” – when they already have a wide array of covert tools with which they can suppress targeted groups of dissidents? Far more efficient.
:smt005::smt005::smt005:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033

Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Δημοσιεύσεις: 11755
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 14:13
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Τοποθεσία: Μακεδονία ξακουστή

Re: Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης » 02 Σεπ 2023, 08:29

Who is The 4th man έγραψε:
01 Σεπ 2023, 02:58



Το #νόμισμα της NEAΣ TAΞHΣ ΠPAΓMATΩN - #Γιώργος #Αδαλής
Τα έλεγε το Black Mirror.

Ο χρήστης που γκρέμισε τον Τσιπρισμό.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 39743
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Σεπ 2023, 09:46

Bill Hicks έγραψε:
02 Σεπ 2023, 07:56
Dwarven Blacksmith έγραψε:
01 Σεπ 2023, 11:57
πατησιωτης έγραψε:
01 Σεπ 2023, 07:41
Υπάρχει στη ΛΑΙΚΗ Δημοκρατία της Κίνας που κυβερνάται από το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ Κόμμα Κίνας. φαντασία μερικών δυτικοψεκασμένων.
Fixed



How the West Got China's Social Credit System Wrong


China’s Social Credit System Is Actually Quite Boring


China’s social credit score – untangling myth from reality

SpoilerShow
Tags: Social Credit Debunking
China’s social credit score – untangling myth from reality

After all, why would Beijing develop such an all-encompassing system covering the entire population – the vast majority of whom are “well-behaved” – when they already have a wide array of covert tools with which they can suppress targeted groups of dissidents? Far more efficient.
:smt005::smt005::smt005:


Ανταμοιβή και τιμωρίες

Οι πολίτες με τις υψηλές βαθμολογίες φτάνουν να απολαμβάνουν ειδικά «προνόμια» ενώ αυτοί με τις χαμηλές βαθμολογίες τελικά κινδυνεύουν να αντιμετωπιστούν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες. (9,10,11,12)


Πως κερδίζεις βαθμούς (παραδείγματα)

Συμμετοχή σε φιλανθρωπικό έργο

Φροντίδα ηλικιωμένων μελών της οικογένειας σου

Επηρεάζοντας θετικά τη γειτονιά σου

Δίνοντας αίμα

Βοηθώντας τους φτωχούς

Έχοντας καλό ιστορικό πιστωτικής οικονομικής διαχείρισης

Διαπράττοντας μια ηρωική πράξη


Πως χάνεις βαθμούς (παραδείγματα)

Τροχαίες παραβάσεις, όπως π.χ οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή η διάσχιση των δρόμων εκτός διαβάσεων

Η «παράνομη» διαμαρτυρία κατά των αρχών

Η αγορά πολλών videogames


Αν δεν επισκέπτεσαι τακτικά τους ηλικιωμένους γονείς σου

Η ανάρτηση αντικυβερνητικών μηνυμάτων στα social media

Η διάδοση φημών στο διαδίκτυο


«Ανειλικρινής» συγγνώμη για εγκλήματα που διαπράχθηκαν

Συμμετοχή σε οτιδήποτε θεωρείται λατρεία

Η εξαπάτηση στα διαδικτυακά παιχνίδια

Η βόλτα με τον σκύλο χωρίς λουρί ή αν ο σκύλος προκαλεί αναστάτωση



Η βαθμολογία που αποδίδεται από τους αλγόριθμους του Social Credit System οδηγεί σε κάποιες ανταμοιβές ή τιμωρίες ανάλογα με το ύψος της βαθμολογίας που επιτυγχάνει ο Κινέζος πολίτης.



Η υψηλή βαθμολογία ανταμοίβεται με:

Προτεραιότητα για την εισαγωγή ή την απασχόληση σε σχολείο

Ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματικά δάνεια και καταναλωτική πίστη.

Ενοικίαση ποδηλάτου και αυτοκινήτου χωρίς προκαταβολή

Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Φθηνότερη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς

Συντομότεροι χρόνοι αναμονής στα νοσοκομεία

Γρήγορη προώθηση στην εργασία

Γρηγορότερη έγκριση αιτήματος για δημόσια στέγαση

Φορολογικές ελαφρύνσεις


Η χαμηλή βαθμολογία μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρίες όπως:

Άρνηση αδειών, επιτρεπόμενης χρήσης και πρόσβασης σε κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες

Αποκλεισμός από κρατήσεις αεροπορικών πτήσεων ή εισιτηρίων τρένων υψηλής ταχύτητας

Αποκλεισμός από δημοπρασίες

Αποκλεισμός από αγορά real estate

Λιγότερη πρόσβαση στην πίστωση

Χαμηλότερες ταχύτητες internet

Περιορισμένη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες

Ακαταλληλότητα για τις κυβερνητικές θέσεις

Δεν υπάρχει πρόσβαση σε ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια

Δημόσια έκθεση και ντροπή:
έκθεση είτε διαδικτυακά είτε σε οθόνες τηλεόρασης σε δημόσιους χώρους των ονομάτων, φωτογραφιών και αριθμούς ταυτοτήτων των πολίτών στην μαύρη λίστα. Υποχρεωτικός ήχος κλήσης με εντολή των αρχών που ενημερώνει τον κόσμο ότι καλούν έναν «ανέντιμο οφειλέτη».


https://www.meapopsi.gr/2022/01/social- ... ystem.html

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 39743
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 02 Σεπ 2023, 09:50

Σε έναν άνδρα αφαιρέθηκαν 950 πόντοι για επανειλημμένες διαδικτυακές επιστολές με την έκκληση του σε αξιωματούχους να βοηθήσουν σχετικά με ένα αίτημα υγείας της μητέρας του που εκκρεμούσε από εικοσαετίας και κατά συνέπεια παραβίασε έναν κανόνα κατά της «χρήσης της διαδικτυακής αναφοράς για επανειλημμένα παράπονα».

https://www.meapopsi.gr/2022/01/social- ... ystem.html


Το περιοδικό Economist χαρακτήρισε το σύστημα ως «το πρώτο ψηφιακό απολυταρχικό κράτος στον κόσμο». Πολλοί δημοσιολόγοι εκτός Κίνας, αναγνώρισαν το σενάριο του επεισοδίου «Nosedive» της σειράς Black Mirror, που προβάλλεται από το Netflix κι ακόμη πιο πολλοί το φουτουριστικό δυστοπικό όραμα του Big Brother.

https://tvxs.gr/news/kosmos/pos-black-m ... stin-kina/

.

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7898
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Το ανατριχιαστικό «Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης» της Κίνας και η Α.Ι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 02 Σεπ 2023, 09:58

Σε όσα κινέζικα μαγαζιά έχω πάει να αγοράσω κάτι σε ρουχισμό στην Ελλάδα, το POS δεν δουλεύει και τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει ούτε η παλιά απόδειξη.
Όσον αφορά αυτό το σύστημα πιστεύω ότι στις δυτικές χώρες υπάρχει επίσης αλλά γίνεται στα κρυφά και υπάρχουν μεγάλες οάσεις ελευθερίας ακόμη που τις συντηρούν άνθρωποι καλοί, ειρηνικοί με αγάπη προς την ελευθερία.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών