Εκεί που διαφωνήσαμε είναι το κατά πόσον είναι επιδραστικά αυτά που φωνάζουν οι αριστεράντζες. Και τα οποία, αν δεν τα πόσταρες εσύ, εγώ δεν θα τα είχα δει πουθενά. Πρέπει να διαβάζει κανείς πολύ συγκεκριμένες ιστοσελιδες και λογαριασμούς για να τα βρει αυτά, από την άποψη ότι δεν παίζουν σε καμμία ροή μεγάλων ειδησεογραφικών sites. Εγώ εισπράττω ακόμα και από αριστερούς ότι θέλουν μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών. Ο Μητσοτάκης δεν την κάνει.georgebi έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:12Έκανε ανακοινώσεις χθες ο Μητσοτακης προς αυτή τη κατεύθυνση
Μαζί τα είπαμε.... τώρα τι θα ψηφιστεί και ΚΥΡΙΩΣ τι θα εφαρμοστεί στην έγραψα τη θέση μου (μικρο καλαθι κλπ)
Ακόμα και η Μανδρου στο mega για ανεπαρκή μέτρα σχολιασε
Και για τις αριστεραντζες όμως που για αυτά τα ανεπαρκή μέτρα, με τη μια άρχισαν να σκούζουν ''ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ'' είπαμε... και δεν διαφωνήσαμε
Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια .... το τοπίο ειναι μαύρο και η ελπίδα μηδέν...διαχείριση καταστροφής γίνεται.....
Νομός τάξη και ευπρέπεια στα σχολεία της συντηρητικής δεξιάς του Κούλη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Νομός τάξη και ευπρέπεια στα σχολεία της συντηρητικής δεξιάς του Κούλη
Ο ΑΝΤ1 και Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός, που είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι ''πολύ συγκεκριμένες ιστοσελίδες'' ;micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:20Εκεί που διαφωνήσαμε είναι το κατά πόσον είναι επιδραστικά αυτά που φωνάζουν οι αριστεράντζες. Και τα οποία, αν δεν τα πόσταρες εσύ, εγώ δεν θα τα είχα δει πουθενά. Πρέπει να διαβάζει κανείς πολύ συγκεκριμένες ιστοσελιδες και λογαριασμούς για να τα βρει αυτά, από την άποψη ότι δεν παίζουν σε καμμία ροή μεγάλων ειδησεογραφικών sites. Εγώ εισπράττω ακόμα και από αριστερούς ότι θέλουν μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών. Ο Μητσοτάκης δεν την κάνει.georgebi έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:12SpoilerShowΈκανε ανακοινώσεις χθες ο Μητσοτακης προς αυτή τη κατεύθυνση
Μαζί τα είπαμε.... τώρα τι θα ψηφιστεί και ΚΥΡΙΩΣ τι θα εφαρμοστεί στην έγραψα τη θέση μου (μικρο καλαθι κλπ)
Και για τις αριστεραντζες όμως που για αυτά τα ανεπαρκή μέτρα, με τη μια άρχισαν να σκούζουν ''ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ'' είπαμε... και δεν διαφωνήσαμε
Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια .... το τοπίο ειναι μαύρο και η ελπίδα μηδέν...διαχείριση καταστροφής γίνεται.....
https://x.com/NFarantouris/status/1840724951352983653
***βάζει και σάλτσες βέβαια ....αλλά η λέξη κλειδί η καταστολή ειναι
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Καλά, εγώ δεν βλέπω TV. Αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο αυτό που έβαλες. 5ο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Σε λίγο οι απόψεις του Φαραντούρη θα έχουν την ίδια βαρύτητα με του Βαρουφάκη. Ούτε είναι κάτι το πρωτότυπο αυτές οι μαλακίες που λέει η αριστερά για την εγκληματικότητα, ότι δηλαδή πρέπει να φτιάξει η κοινωνία μας και να τρέχουμε όλοι γυμνοί κι ευτυχισμένοι στα λιβάδια και ΕΤΣΙ θα λυθεί το πρόβλημα. Μη σου πω ότι ακόμα και η ΝΔ θα φώναζε για καταστολή αν άλλη κυβέρνηση μίλαγε για αυστηροποίηση ποινών.georgebi έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:28Ο ΑΝΤ1 και Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός, που είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι ''πολύ συγκεκριμένες ιστοσελίδες'' ;micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:20Εκεί που διαφωνήσαμε είναι το κατά πόσον είναι επιδραστικά αυτά που φωνάζουν οι αριστεράντζες. Και τα οποία, αν δεν τα πόσταρες εσύ, εγώ δεν θα τα είχα δει πουθενά. Πρέπει να διαβάζει κανείς πολύ συγκεκριμένες ιστοσελιδες και λογαριασμούς για να τα βρει αυτά, από την άποψη ότι δεν παίζουν σε καμμία ροή μεγάλων ειδησεογραφικών sites. Εγώ εισπράττω ακόμα και από αριστερούς ότι θέλουν μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών. Ο Μητσοτάκης δεν την κάνει.
Το θέμα πάντως είναι ότι διαβάζουμε καθημερινά στις ειδήσεις για συμμορίες ανηλίκων, εντός και εκτός σχολείων, και δεν ασχολείται κανείς. Είναι 100% βέβαιο ότι όπως πάει θα έχουμε και φόνους. Τότε θα ξαναρχίσει η ίδια συζήτηση και δεν θα γίνει και πάλι τίποτα.
Άλλο το τι λένε οι αριστερίζοντες και κεντροκάγκουρες μεταξύ τυρού και αχλαδιού και άλλο αυτά που οφείλουν να δηλώσουν δημοσίως. Οπότε σαφώς και οι δημόσιες παπαριές τύπου "η καταστολή σημαίνει αποτυχία", "πρέπει να ανατρέξουμε στις ρίζες του προβλήματος", "η δικαιοσύνη σωφρονίζει, δεν στιγματίζει και δεν τιμωρεί" κλπ κλπ κλπ θα συνεχίζουν να παίζουν επ' αόριστον.micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:20Εκεί που διαφωνήσαμε είναι το κατά πόσον είναι επιδραστικά αυτά που φωνάζουν οι αριστεράντζες. Και τα οποία, αν δεν τα πόσταρες εσύ, εγώ δεν θα τα είχα δει πουθενά. Πρέπει να διαβάζει κανείς πολύ συγκεκριμένες ιστοσελιδες και λογαριασμούς για να τα βρει αυτά, από την άποψη ότι δεν παίζουν σε καμμία ροή μεγάλων ειδησεογραφικών sites. Εγώ εισπράττω ακόμα και από αριστερούς ότι θέλουν μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών. Ο Μητσοτάκης δεν την κάνει.georgebi έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:12Έκανε ανακοινώσεις χθες ο Μητσοτακης προς αυτή τη κατεύθυνση
Antetokounmpo for President!
Το να παίξει, έτσι τυχαίως και το σύστημα της αυτοδικίας σε κάποια από τα μικρά και τριανταφυλλένια τσογλανάκια, υπάρχει τουλάχιστον ως υπόθεση;micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:41Καλά, εγώ δεν βλέπω TV. Αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο αυτό που έβαλες. 5ο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Σε λίγο οι απόψεις του Φαραντούρη θα έχουν την ίδια βαρύτητα με του Βαρουφάκη. Ούτε είναι κάτι το πρωτότυπο αυτές οι μαλακίες που λέει η αριστερά για την εγκληματικότητα, ότι δηλαδή πρέπει να φτιάξει η κοινωνία μας και να τρέχουμε όλοι γυμνοί κι ευτυχισμένοι στα λιβάδια και ΕΤΣΙ θα λυθεί το πρόβλημα. Μη σου πω ότι ακόμα και η ΝΔ θα φώναζε για καταστολή αν άλλη κυβέρνηση μίλαγε για αυστηροποίηση ποινών.georgebi έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:28Ο ΑΝΤ1 και Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός, που είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι ''πολύ συγκεκριμένες ιστοσελίδες'' ;micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:20Εκεί που διαφωνήσαμε είναι το κατά πόσον είναι επιδραστικά αυτά που φωνάζουν οι αριστεράντζες. Και τα οποία, αν δεν τα πόσταρες εσύ, εγώ δεν θα τα είχα δει πουθενά. Πρέπει να διαβάζει κανείς πολύ συγκεκριμένες ιστοσελιδες και λογαριασμούς για να τα βρει αυτά, από την άποψη ότι δεν παίζουν σε καμμία ροή μεγάλων ειδησεογραφικών sites. Εγώ εισπράττω ακόμα και από αριστερούς ότι θέλουν μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών. Ο Μητσοτάκης δεν την κάνει.
Το θέμα πάντως είναι ότι διαβάζουμε καθημερινά στις ειδήσεις για συμμορίες ανηλίκων, εντός και εκτός σχολείων, και δεν ασχολείται κανείς. Είναι 100% βέβαιο ότι όπως πάει θα έχουμε και φόνους. Τότε θα ξαναρχίσει η ίδια συζήτηση και δεν θα γίνει και πάλι τίποτα.
micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:41georgebi έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:28SpoilerShowΟ ΑΝΤ1 και Έλληνας πανεπιστημιακός και πολιτικός, που είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι ''πολύ συγκεκριμένες ιστοσελίδες'' ;micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:20Εκεί που διαφωνήσαμε είναι το κατά πόσον είναι επιδραστικά αυτά που φωνάζουν οι αριστεράντζες. Και τα οποία, αν δεν τα πόσταρες εσύ, εγώ δεν θα τα είχα δει πουθενά. Πρέπει να διαβάζει κανείς πολύ συγκεκριμένες ιστοσελιδες και λογαριασμούς για να τα βρει αυτά, από την άποψη ότι δεν παίζουν σε καμμία ροή μεγάλων ειδησεογραφικών sites. Εγώ εισπράττω ακόμα και από αριστερούς ότι θέλουν μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών. Ο Μητσοτάκης δεν την κάνει.
Καλά, εγώ δεν βλέπω TV. Αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο αυτό που έβαλες. 5ο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Σε λίγο οι απόψεις του Φαραντούρη θα έχουν την ίδια βαρύτητα με του Βαρουφάκη. Ούτε είναι κάτι το πρωτότυπο αυτές οι μαλακίες που λέει η αριστερά για την εγκληματικότητα, ότι δηλαδή πρέπει να φτιάξει η κοινωνία μας και να τρέχουμε όλοι γυμνοί κι ευτυχισμένοι στα λιβάδια και ΕΤΣΙ θα λυθεί το πρόβλημα. Μη σου πω ότι ακόμα και η ΝΔ θα φώναζε για καταστολή αν άλλη κυβέρνηση μίλαγε για αυστηροποίηση ποινών.
Τώρα μου κάνεις αντίλογο για τον αντίλογο... ενώ στην ουσία δεν διαφωνούμε
Απλά να σου θυμίσω... και το κλείνω γιατι εχω και προπόνηση πως όλοι θέλουν αυστηρές τιμωρίες ..... για τους άλλους.....
Όταν οι γονείς που ζητάνε αυστηρά μετρα...δουν τη τιμωρία να πιάνει το δικό τους παιδί ... το Φαραντουρη θα ψηφίσουν
Όταν τα παιδιά δουν τη τιμωρία να πιάνει τα ίδια και όχι τα άλλα παιδιά και αυτά σε λίγο Φαραντουρη θα ψηφίσουν
Και αυτό ο Φαραντουρης το ξέρει....
και ο Μητσοτακης... μην τον έχεις για μαλάκα... και αυτός το ξέρει
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Σαφώς και το ξέρει. Όπως το ξέρουν και όλα τα φερόμενα ως συστημικά κόμματα. Ουδείς τολμάει να αναφέρει συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, όλοι στο μπλαμπλαμπλά της γενικής κι αόριστης αυστηροποίησης των ποινών εστιάζουν.georgebi έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:54micmic έγραψε: ↑01 Οκτ 2024, 18:41
Καλά, εγώ δεν βλέπω TV. Αλλά δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο αυτό που έβαλες. 5ο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα. Σε λίγο οι απόψεις του Φαραντούρη θα έχουν την ίδια βαρύτητα με του Βαρουφάκη. Ούτε είναι κάτι το πρωτότυπο αυτές οι μαλακίες που λέει η αριστερά για την εγκληματικότητα, ότι δηλαδή πρέπει να φτιάξει η κοινωνία μας και να τρέχουμε όλοι γυμνοί κι ευτυχισμένοι στα λιβάδια και ΕΤΣΙ θα λυθεί το πρόβλημα. Μη σου πω ότι ακόμα και η ΝΔ θα φώναζε για καταστολή αν άλλη κυβέρνηση μίλαγε για αυστηροποίηση ποινών.
Τώρα μου κάνεις αντίλογο για τον αντίλογο... ενώ στην ουσία δεν διαφωνούμε
Απλά να σου θυμίσω... και το κλείνω γιατι εχω και προπόνηση πως όλοι θέλουν αυστηρές τιμωρίες ..... για τους άλλους.....
Όταν οι γονείς που ζητάνε αυστηρά μετρα...δουν τη τιμωρία να πιάνει το δικό τους παιδί ... το Φαραντουρη θα ψηφίσουν
Όταν τα παιδιά δουν τη τιμωρία να πιάνει τα ίδια και όχι τα άλλα παιδιά και αυτά σε λίγο Φαραντουρη θα ψηφίσουν
Και αυτό ο Φαραντουρης το ξέρει....
και ο Μητσοτακης... μην τον έχεις για μαλάκα... και αυτός το ξέρει
Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως και σωφρονιστικά
- Υδράργυρος
Οποιος δε θελει να ζυμωσει... Αμα δε θες να κανεις τιποτα, πετας μια αυστηροποιηση των ποινων και δειχνεις οτι κατι εκανες.
Τα προβληματα δε λυνονται με συστηροποιηση των ποινων ουτε με εφαρμογες στο πλειστορ
Τα προβληματα δε λυνονται με συστηροποιηση των ποινων ουτε με εφαρμογες στο πλειστορ
Αυτό θα ήταν όντως κοινωφελές αλλά και σωφρονιστικό. Και φυσικά όχι για μια ώρα ημερησίως. Κάτι τέτοιες αποφάσεις είναι που γελοιοποιούν πλήρως τη θεσμική δικαιοσύνη.
Κατά τα άλλα, γιατί όχι και μάζεμα σκουπιδιών, λάτζα σε συσσίτια κλπ;
Αν ο πιτσιρικάς ξυπνήσει στις 4 το πρωί για να κουβαλήσει στο απορριμματοφόρο κάδους που βρωμάνε......
https://www.liberal.gr/d-kampoyrakis/pr ... oys-goneis
Μου έλεγε πρόσφατα αξιωματικός της αστυνομίας πως αν τσακώσουν κανέναν ανήλικο να δέρνει, να κλέβει, να σπάει το σχολειό του ή να χουλιγκανίζει στον δρόμο, όχι μόνο δεν βάζει τα κλάματα όπως φανταζόμαστε, αλλά το πρώτο που ζητά είναι να φωτογραφίσουν με το κινητό του τα χέρια του που «φοράνε» χειροπέδες. Ή το κάνει ο ίδιος αμέσως, αν προλάβει πριν του πάρουν το κινητό.
Οι υπόλοιποι της παρέας ή της συμμορίας ζηλεύουν που αυτός έχει συλληφθεί ενώ εκείνοι όχι, οπότε βάζουν τα δυνατά τους, την επόμενη φορά να βρεθούν και τα δικά του χέρια με «βραχιολάκι».
Αυτά που το ‘χουν προς τιμήν τους να τα «έχει κυνηγήσει μπάτσος» ή να έχουν «φορέσει χειροπέδες», είναι οι leaders στα σχολεία και στις πλατείες των συνοικιών, είναι οι μάγκες, οι ζηλευτοί.
Τα υπόλοιπα ανήλικα, κάθονται στη γωνιά τους υποταγμένα και αόρατα
Eπειδή η πολιτεία δεν μπορεί να ρίχνει δεκατετράχρονα παιδιά στα μπουντρούμια για μια οκταετία-δεκαετία (όπου δεν θα σωφρονιστούν αλλά θα σπουδάσουν το έγκλημα), το μέτρο της κοινωνικής εργασίας στον μικρό παραβάτη και το βαρύ πρόστιμο στους γονείς του φαντάζουν ως μια κάποια λύση.
Αν ο πιτσιρικάς το Σαββατοκύριακο δεν κοιμηθεί ως τις δώδεκα το μεσημέρι κι ύστερα κατέβει στην πλατεία να βρει το παρεάκι, αλλά ξυπνήσει με το ζόρι στις 4 το πρωί για να σαρώσει πάνω στο απορριμματοφόρο του δήμου όλη την συνοικία κουβαλώντας στο φορτηγό κάδους που βρωμάνε, ενδέχεται κάτι να σκεφτεί.
Αλλά ακόμα κι αν δεν καταδεχτεί να σκεφτεί, σίγουρα θα δυσκολευτεί να πουλήσει ως μαγκιά την κατάστασή του στους κολλητούς του και στα κοριτσόπουλα , όπως κάνει με την φωτογραφία της «ηρωικής» του σύλληψης. Αλλά και οι φίλοι του, δύσκολα θα ζηλέψουν την τύχη του και θα ψάξουν αφορμή να ζήσουν το ίδιο.
Αντιστοίχως, αν ο πατέρας φάει ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ για τις μαγκιές του γιού του, ενδεχομένως να πάψει να θαυμάζει τον «άντρα» που έβγαλε και να καταφέρει να δει την εικόνα του παιδιού του όπως πραγματικά είναι.
Ένα ανεξέλεγκτο αλητάκι, που έγινε έτσι επειδή ποτέ κανένας στο σπίτι δεν ασχολήθηκε πραγματικά μαζί του και επειδή στην δεκατετράχρονη ζωή του δεν άκουσε ποτέ «όχι» ή «μη», αλλά με συνέπειες.
Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι ο γονιός έχει μυαλό και σκέφτεται. Ότι δεν είναι κι αυτός εξίσου μικρο (ή μεγαλο) παραβατικός σαν τον γιο του, όπου και όποτε τον παίρνει.
Πέντε στους δέκα, πάνε στο τμήμα και τα βάζουν με τους αστυνομικούς που αδίκησαν το αθώο τους παλικάρι, συλλαμβάνοντάς το. Απ’ τους υπόλοιπους πέντε, οι δύο δικαιολογούν το βλαστάρι τους με την φράση «έλα μωρέ, παιδί είναι», ενώ δυο ακόμα παίρνουν τον γιόκα παραδίπλα και τον κατσαδιάζουν, όχι τόσο γι' αυτό που έκανε, αλλά είτε γιατί «το παράκανε» είτε γιατί δεν ήταν άξιος να κρυφτεί και τον έπιασαν.
SpoilerShow
georgebi έγραψε: ↑Χθες, 00:24
Αν ο πιτσιρικάς το Σαββατοκύριακο δεν κοιμηθεί ως τις δώδεκα το μεσημέρι κι ύστερα κατέβει στην πλατεία να βρει το παρεάκι, αλλά ξυπνήσει με το ζόρι στις 4 το πρωί για να σαρώσει πάνω στο απορριμματοφόρο του δήμου όλη την συνοικία κουβαλώντας στο φορτηγό κάδους που βρωμάνε, ενδέχεται κάτι να σκεφτεί.
Αλλά ακόμα κι αν δεν καταδεχτεί να σκεφτεί, σίγουρα θα δυσκολευτεί να πουλήσει ως μαγκιά την κατάστασή του στους κολλητούς του και στα κοριτσόπουλα , όπως κάνει με την φωτογραφία της «ηρωικής» του σύλληψης. Αλλά και οι φίλοι του, δύσκολα θα ζηλέψουν την τύχη του και θα ψάξουν αφορμή να ζήσουν το ίδιο.
Αντιστοίχως, αν ο πατέρας φάει ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ για τις μαγκιές του γιού του, ενδεχομένως να πάψει να θαυμάζει τον «άντρα» που έβγαλε και να καταφέρει να δει την εικόνα του παιδιού του όπως πραγματικά είναι.
Ένα ανεξέλεγκτο αλητάκι, που έγινε έτσι επειδή ποτέ κανένας στο σπίτι δεν ασχολήθηκε πραγματικά μαζί του και επειδή στην δεκατετράχρονη ζωή του δεν άκουσε ποτέ «όχι» ή «μη», αλλά με συνέπειες.
Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι ο γονιός έχει μυαλό και σκέφτεται. Ότι δεν είναι κι αυτός εξίσου μικρο (ή μεγαλο) παραβατικός σαν τον γιο του, όπου και όποτε τον παίρνει.
Μα ακριβώς γι' αυτό ρώτησα για ποιο λόγο δεν προτείνονται ως σωφρονιστικό και κοινωφελές έργο, οι "βρώμικες δουλειές", που στην τελική είναι τέρμα έντιμα και όντως κοινωφελή επαγγέλματα.
Μήπως επειδή τα "κίτρινα" γιλέκα και τα "κόκκινα" γάντια είναι διακοσμητικοί συμβολισμοί που θεωρεί τελείως χύμα για την πάρτη του ο κάθε ενήλικος και ανήλικος παπάρας;
Μιλάμε για άλλη μια τεράστια πίπα της ΝΔ, την "παροχή κοινωφελούς εργασίας".
Από εδώ:
1) Γιατί μετετράπη ποινή άνω των 2 ετών ενώ ο νόμος Φλωρίδη ορίζει ξεκάθαρα ως όριο τα 2 έτη;
2) Γιατί ορίστηκε 1 ώρα εργασίας ανά ημέρα ποινής ενώ ο νόμος ορίζει 2 ώρες ανά ημέρα ποινής;
3) Γιατί, σε περίπτωση που ο καταδικασθείς δεν πάει στην κοινωφελή εργασία είναι στην ευχέρεια του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών να ανακαλέσει την μετατροπή; Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η ανάκληση του ευεργετήματος;
Είμαι σε θέση να ξέρω ότι στην πράξη, αν κάποιος που έχει καταδικαστεί σε 1000 ώρες κοινωφελούς εργασίας κάνει τις 50, είναι θαύμα. Συνήθως δεν τις κάνουν ούτε κι αυτές. Οι μετατροπές ΠΟΤΕ δεν ανακαλούνται, ακόμα κι αν ο ευεργετηθείς δεν πατήσει καθόλου. Και μετά έχουμε τις περιπτώσεις "αρρώστησα", "πονάει ο κώλος μου", "απουσιάζω" κτλ κτλ. Ας μην αναφερθούμε καν στο πόσο δουλεύουν ακόμα και όταν παρίστανται.
Οπότε αυτά περί "κοινωφελούς εργασίας" είναι μαλακίες για τους ηλίθιους ψηφοφόρους.
Από εδώ:
Παραπάνω έγραψα για μια προχτεσινή περίπτωση όπου καταδικασθείς σε 27 μήνες μετέτρεψε την ποινή του σε κοινωφελή εργασία 810 ωρών, δηλαδή μια ώρα για κάθε μέρα.Ειδικότερα προβλέπεται, για τις ποινές φυλάκισης που δεν υπερβαίνουν τα 2 έτη, η δυνατότητα μετατροπής τους σε παροχή κοινωφελούς εργασίας ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος, εκτός αν το Δικαστήριο κρίνει, με ειδική αιτιολογία, ότι αυτή δεν είναι αρκετή για να τον αποτρέψει από την τέλεση άλλων εγκλημάτων. Για κάθε ημέρα φυλάκισης αντιστοιχούν δύο ώρες χρηματικής ποινής, συνεπώς καταδικασθείς σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών (300 ημερών), θα πρέπει να παράσχει κοινωφελή εργασία εξακοσίων (600) ωρών.
1) Γιατί μετετράπη ποινή άνω των 2 ετών ενώ ο νόμος Φλωρίδη ορίζει ξεκάθαρα ως όριο τα 2 έτη;
2) Γιατί ορίστηκε 1 ώρα εργασίας ανά ημέρα ποινής ενώ ο νόμος ορίζει 2 ώρες ανά ημέρα ποινής;
3) Γιατί, σε περίπτωση που ο καταδικασθείς δεν πάει στην κοινωφελή εργασία είναι στην ευχέρεια του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών να ανακαλέσει την μετατροπή; Γιατί δεν είναι υποχρεωτική η ανάκληση του ευεργετήματος;
Είμαι σε θέση να ξέρω ότι στην πράξη, αν κάποιος που έχει καταδικαστεί σε 1000 ώρες κοινωφελούς εργασίας κάνει τις 50, είναι θαύμα. Συνήθως δεν τις κάνουν ούτε κι αυτές. Οι μετατροπές ΠΟΤΕ δεν ανακαλούνται, ακόμα κι αν ο ευεργετηθείς δεν πατήσει καθόλου. Και μετά έχουμε τις περιπτώσεις "αρρώστησα", "πονάει ο κώλος μου", "απουσιάζω" κτλ κτλ. Ας μην αναφερθούμε καν στο πόσο δουλεύουν ακόμα και όταν παρίστανται.
Οπότε αυτά περί "κοινωφελούς εργασίας" είναι μαλακίες για τους ηλίθιους ψηφοφόρους.
- Υδράργυρος
20 ανηλικοι τραμπουκιζαν μια αλλη ανηλικη. Οι ποθανοτητες το παιδι σου να ειναι μεταξυ των θυτων ειναι 20 φορες μεγαλυτερη απο το να ειναι το θυμα
Γιατι θεωρειτε οτι το παιδι σας δε θα ηταν μεταξυ των θυτων;
Γιατι σας φαινεται απιθανο την ωρα που αγωνιζεστε στη δουλεια σας για να επιβιωσετε να σας παρουν τηλεφωνο οτι το παιδι σας εκανε μια χοντρομαλακια απο αυτες που του ειχες πει 500 χιλιαδες φορες να μην κανει;
Γιατι θεωρειτε οτι το παιδι σας δε θα ηταν μεταξυ των θυτων;
Γιατι σας φαινεται απιθανο την ωρα που αγωνιζεστε στη δουλεια σας για να επιβιωσετε να σας παρουν τηλεφωνο οτι το παιδι σας εκανε μια χοντρομαλακια απο αυτες που του ειχες πει 500 χιλιαδες φορες να μην κανει;
Και νομοθετούνται από κουτοπόνηρους ηλιθίους. Γιατί τί άλλο από κουτοπόνηρος είναι αυτός που θέλει να έχει έλεγχο των ηλιθίων;micmic έγραψε: ↑Χθες, 10:22Μιλάμε για άλλη μια τεράστια πίπα της ΝΔ, την "παροχή κοινωφελούς εργασίας".
Από εδώ:Παραπάνω έγραψα για μια προχτεσινή περίπτωση όπου καταδικασθείς σε 27 μήνες μετέτρεψε την ποινή του σε κοινωφελή εργασία 810 ωρών, δηλαδή μια ώρα για κάθε μέρα.Ειδικότερα προβλέπεται, για τις ποινές φυλάκισης που δεν υπερβαίνουν τα 2 έτη, η δυνατότητα μετατροπής τους σε παροχή κοινωφελούς εργασίας ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος, εκτός αν το Δικαστήριο κρίνει, με ειδική αιτιολογία, ότι αυτή δεν είναι αρκετή για να τον αποτρέψει από την τέλεση άλλων εγκλημάτων. Για κάθε ημέρα φυλάκισης αντιστοιχούν δύο ώρες χρηματικής ποινής, συνεπώς καταδικασθείς σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών (300 ημερών), θα πρέπει να παράσχει κοινωφελή εργασία εξακοσίων (600) ωρών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτός ειναι ο νομος και ταξη που σας υποσχεθηκαν ΓΙΔΙΑ
από Μαδουραίος » 20 Αύγ 2024, 07:41 » σε Εσωτερική Πολιτική - 49 Απαντήσεις
- 710 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
20 Αύγ 2024, 17:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στο μεταξύ στην Μπογκοτά των Βαλκανίων το νόμος και τάξη έχει πάει περίπατο
από Μαδουραίος » 14 Ιουν 2024, 19:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 29 Απαντήσεις
- 623 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ανίκητος
14 Ιουν 2024, 23:01
-
-
-
Νέα δημοσίευση Δεξιουληδες έτσι θα είναι όλα τα σχολεία απο τώρα με κυβέρνηση Κούλη.Πήζετε;
από Μαδουραίος » 04 Σεπ 2023, 12:53 » σε Κοινωνικά θέματα - 15 Απαντήσεις
- 593 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πτολεμαίος
04 Σεπ 2023, 15:20
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ασε μας ρε δεκανικι της Δεξιας.
από Frappezitis » 12 Μαρ 2023, 13:37 » σε Εσωτερική Πολιτική - 60 Απαντήσεις
- 2781 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
31 Μάιος 2024, 14:00
-