Περι εργατών θάλασσας

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 13459
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Περι εργατών θάλασσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 09 Ιουν 2021, 22:35

Η απεργία κρίθηκε παράνομη από την αστική δικαιοσύνη
τα σωματεία θα απεργήσουν κανονικά στην μεγάλη απεργια 10 ιουνη
Lockdown στην πολιτική τους!
Δώσε τρόπο στην οργή!

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 13459
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Περι εργατών θάλασσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 14 Ιουν 2021, 20:06

Νέα ωμή και προκλητική παρέμβαση των εφοπλιστών. Κατέθεσαν νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά της 24ωρης πανελλαδική απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχει κηρύξει το σύνολο των ναυτεργατικών σωματείων για την Τετάρτη 16 Ιούνη.

«Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία», τονίζουν τα ναυτεργατικά Σωματεία και καλούν τους ναυτεργάτες, εργαζόμενους, Συνδικάτα, να συμμετέχουν στη παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 15 Ιούνη στις 8.30 π.μ. στο Πρωτοδικείο Πειραιά, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.
Lockdown στην πολιτική τους!
Δώσε τρόπο στην οργή!

Άβαταρ μέλους
Fluffy
Δημοσιεύσεις: 13459
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2019, 08:54

Re: Περι εργατών θάλασσας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 15 Ιουν 2021, 20:08

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αυριανή νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα ναυτεργατικά σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

Τα Ναυτεργατικά σωματεία διαμηνύουν ότι τέτοιες εκβιαστικές μεθοδεύσεις και αποφάσεις θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων και η απεργία θα γίνει κανονικά. Η 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Η απεργιακή προσυγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων είναι στις 5 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά. «Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων», σημειώνουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου.

Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από τη μαζική - μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Οι εφοπλιστές στο να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μαζί με τις κυβερνήσεις τους, δεν διστάζουν να συνεχίζουν να επικαλούνται στα δικαστήρια τον ν. 330/1976 για το προσωπικό ασφαλείας πλοίου και να γράφουν στα "παλιά τους τα παπούτσια" ακόμα και διεθνείς συμβάσεις όπως ο "Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων" (ISM), που είναι από το 1980, είναι υποχρεωτικός για άλλες τις ναυτιλιακές εταιρείες και καθορίζει τους υπεύθυνους στην ασφάλεια του πλοίου.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να φέρει σε ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο τη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, γνωρίζοντας εδώ και μήνες τις μαζικές αντιδράσεις των εργαζομένων, των συνδικάτων και την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τους, τη μέρα της συζήτησης στη Βουλή.

Ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών, των εργαζομένων, είναι αγώνας για να έχουν και οι επόμενες γενιές, η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να έχει δουλειά με δικαιώματα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές, που γράφουν πανελλαδικές εξετάσεις και ενημερώνουμε ότι θα υπάρχει μέριμνα για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών στην πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Σαλαμίνα.

Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων. Απεργιακή προσυγκέντρωση ναυτεργατών, Τετάρτη 16 Ιούνη στις 5 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Απεργιακή Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 π.μ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων:

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών Ε.Ν
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων - Κυβερνητών ΕΝ
Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ
https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi ... peltes-tha
Lockdown στην πολιτική τους!
Δώσε τρόπο στην οργή!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών