Υποβάθμιση της ποιότητας των τροφίμων

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Re: Υποβάθμιση της ποιότητας των τροφίμων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 11 Οκτ 2024, 20:10

Niki έγραψε:
11 Οκτ 2024, 19:40
Λοιπόν σήμερα έμαθα κάτι που με στεναχώρησε πολύ.
Αυτοί οι μεσάζοντες που έχω αναφερθεί κατ επανάληψη έστειλαν ντομάτες στο Ισραήλ και τις επέστρεψε πίσω γιατί δεν είχανε πιστοποιητικά και τις έλεγξε και βρήκανε ότι οι ντομάτες αυτές είχανε πάνω τους φυτοφάρμακα απαγορευμένα από την Ε.Ε.
Φυτοφάρμακα που μόνο στην Τουρκία χρησιμοποιούνε.
Οι ντομάτες ήτανε Τουρκικές ήρθανε στην Ελλάδα βαφτίστηκαν Ελληνικές Κρήτης πήγανε στο Ισραήλ και εκεί τους τσακώσανε.

Θέλω να γίνω Ισραηλινή.
Ζήτω το Ισραήλ.

Ντροπής κράτος έχουμε.

Τελικά τις ντομάτες με τα απαγορευμένα φυτοφάρμακα θα τις φάει όπως καταλάβατε ο Ελληνικός λαός.

https://www.neakriti.gr/kriti/lasithi/2 ... -den-eihan

Γενικώς, είτε πρόκειται για βιολογικά είτε όχι, προτιμώ πάντα κάτι μη-ελληνικό από χώρα εντός ΕΕ. Βλέπω στο σουπερμάρκετ και σνομπάρουν τις ντομάτες Πολωνίας και Ολλανδίας, τα Ιταλικά καρότα, το Γαλλικό και Δανέζικο κρέας, το Γερμανικό τυρί κτλ. Ειδικά κάτι γιαγιάδες τα κοιτάνε με απαξία :D

Εγώ πάντως δεν έχω εμπιστοσύνη στα ελληνικά προϊόντα και τα παίρνω μόνο όταν δεν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο ευρωπαϊκό ή αν ξέρω κάποια πράγματα για τον παραγωγό.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 11 Οκτ 2024, 20:25

micmic έγραψε:
11 Οκτ 2024, 20:10
Niki έγραψε:
11 Οκτ 2024, 19:40
Λοιπόν σήμερα έμαθα κάτι που με στεναχώρησε πολύ.
Αυτοί οι μεσάζοντες που έχω αναφερθεί κατ επανάληψη έστειλαν ντομάτες στο Ισραήλ και τις επέστρεψε πίσω γιατί δεν είχανε πιστοποιητικά και τις έλεγξε και βρήκανε ότι οι ντομάτες αυτές είχανε πάνω τους φυτοφάρμακα απαγορευμένα από την Ε.Ε.
Φυτοφάρμακα που μόνο στην Τουρκία χρησιμοποιούνε.
Οι ντομάτες ήτανε Τουρκικές ήρθανε στην Ελλάδα βαφτίστηκαν Ελληνικές Κρήτης πήγανε στο Ισραήλ και εκεί τους τσακώσανε.

Θέλω να γίνω Ισραηλινή.
Ζήτω το Ισραήλ.

Ντροπής κράτος έχουμε.

Τελικά τις ντομάτες με τα απαγορευμένα φυτοφάρμακα θα τις φάει όπως καταλάβατε ο Ελληνικός λαός.

https://www.neakriti.gr/kriti/lasithi/2 ... -den-eihan

Γενικώς, είτε πρόκειται για βιολογικά είτε όχι, προτιμώ πάντα κάτι μη-ελληνικό από χώρα εντός ΕΕ. Βλέπω στο σουπερμάρκετ και σνομπάρουν τις ντομάτες Πολωνίας και Ολλανδίας, τα Ιταλικά καρότα, το Γαλλικό και Δανέζικο κρέας, το Γερμανικό τυρί κτλ. Ειδικά κάτι γιαγιάδες τα κοιτάνε με απαξία :D

Εγώ πάντως δεν έχω εμπιστοσύνη στα ελληνικά προϊόντα και τα παίρνω μόνο όταν δεν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο ευρωπαϊκό ή αν ξέρω κάποια πράγματα για τον παραγωγό.

.

Γκούγκλα Χουζούρης στη Νάξο.....παίζει σ ένα 2 βιντεάκια.....στέλνει νομίζω.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 11 Οκτ 2024, 20:48

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευλογημένος τόπος είναι η Κρήτη.
Απλά έχουμε ανεγκέφαλους ανθρώπους που το μυαλό τους είναι στο εύκολο κέρδος.

Έχω μια ντοματιά που κάνει ντοματίνια σε μια ταράτσα με πολύ λίγο χώμα το χώμα μεταξύ δύο κτιρίων ένα κενό 50 πόντους θα ναι δεν θα ναι η ταράτσα είναι γύρω στα 50 τμ η ντοματιά γεμίζει όλη την ταράτσα φτάνει μπροστά στα μπαλκόνια των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Τα ντοματίνια που κάνει δεν είναι τα μικρά είναι τα μεσαία τα μακρόστενα πολύ αρωματικά.
Τη θυμάμαι από τον καιρό που ήμουνα παιδάκι.
Τήν κόβουμε συχνά γιατί ή μάνα μου φοβάται ότι θα μαζευτούν ποντίκια γιατί είναι γεμάτη τους περισσότερους μήνες του χρόνου.
Τον χειμώνα φουντώνει που πέφτουν οι βροχές και μπάινει στα μπαλκόνια να μας φάει.
Την κόβουμε και μαζεύουμε όλα τα νέα κλαδιά της σε σακούλες και τα πετάμε.
Μάταια ξαναφυτρώνει φουντώνει γεμίζει ντοματίνια απλά είναι λιγάκι πιο ελεγχόμενη μετά το δεύτερο κόψιμο.
Γεμίζει ντοματίνια.
Ντοματίνια σαπίζουν πέφτουν κάτω.
Κανείς δεν την ποτίζει.
Έχουμε δώσει το ελεύθερο και όλοι οι τουρίστες κόβουν ντοματίνια.
Αρκετές φορές φτιάχνω σάλτσα αλλά είναι τόσα πολλά που βαριέμαι.
Μια δυο χρονιές έφτιαξα και λιαστά.
Όταν σε ένα τόπο βλέπεις να φυτρώνει η ντοματιά και να μην μαραίνεται να μην την ποτίζεις να μην παθαίνει τίποτα τι φάρμακα θα χρησιμοποιήσεις ;
Τίποτα.
Απλά η μανία τους για το κέρδος τους έφαγε πήγανε οι βλάκες να φέρουν ντομάτες από την Τουρκία να τις πουλήσουν για Κρητικές.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών