Κραχ στα ακίνητα!

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Re: Κραχ στα ακίνητα!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 22 Απρ 2025, 23:24

Μπορεί κάποιος να παραιτηθεί απ' την ιδιοκτησία ενός ακινήτου ; :smt017
Έχει ας πούμε κάποιος ένα ακίνητο στο όνομά του και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης. Μπορεί αν θέλει να σταματήσει να το έχει ; Δηλαδή να μην είναι πια ιδιοκτήτης , να μην το δηλώνει στην εφορία , να μην πληρώνει ενφια κ.λπ. ;
Αν ναι , ποια είναι η διαδικασία ; :xena:
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Pillars
Phorum.gr user: Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 22 Απρ 2025, 23:27

Ζαποτέκος έγραψε:
22 Απρ 2025, 23:24
Έχει ας πούμε κάποιος ένα ακίνητο στο όνομά του και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης. Μπορεί αν θέλει να σταματήσει να το έχει ; Δηλαδή να μην είναι πια ιδιοκτήτης , να μην το δηλώνει στην εφορία , να μην πληρώνει ενφια κ.λπ. ;
Γιατί δεν το πουλάς; Όλο και κάποιος θα το θέλει. :102:

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 22 Απρ 2025, 23:28

Pillars έγραψε:
22 Απρ 2025, 23:27
Ζαποτέκος έγραψε:
Δεν πωλείται. Είναι δασικό.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 22 Απρ 2025, 23:44

Ζαποτέκος έγραψε:
22 Απρ 2025, 23:28
Pillars έγραψε:
Ζαποτέκος έγραψε:
Έχεις κάνει φωτοερμηνεία 1945 έως 1965 και είναι σίγουρα ΔΔ; O δασοπόνος τι λέει; Είναι αδύνατο να νοικιαστεί; Αν το έχεις δηλώσει στο κτηματολόγιο και να το αφαιρέσεις από το Ε9 του χρόνου με την ενοποίηση τους δεν θα ξαναεμφανιστεί;

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 22 Απρ 2025, 23:50

Pillars έγραψε:
22 Απρ 2025, 23:44
Ζαποτέκος έγραψε:
22 Απρ 2025, 23:28
Pillars έγραψε:

Έχεις κάνει φωτοερμηνεία 1945 έως 1965 και είναι σίγουρα ΔΔ; O δασοπόνος τι λέει; Είναι αδύνατο να νοικιαστεί;
Με λίγα λόγια . Είναι εκτός των κυρωμένων δασικών χαρτών , είναι στην οικιστική πύκνωση , αλλά ο δασάρχης μου έχει πει πως θα μου το βγάλει δασικό. Έτσι θα πρέπει να πάω δικαστικά το οποίο θα απαιτήσει χρόνο και χρήμα τα οποία δεν διαθέτω.
Αν το έχεις δηλώσει στο κτηματολόγιο και να το αφαιρέσεις από το Ε9 του χρόνου με την ενοποίηση τους δεν θα ξαναεμφανιστεί;
Αυτό ρωτάω. Το αφαιρώ απ' το Ε9 και ξεμπερδεύω ; Καίω το συμβόλαιο στην Ομόνοια ; Πάω στην Βουλή και παραδίδω το συμβόλαιο στον Κούλη ; Πάω στην Άγκυρα και δίνω το συμβόλαιο στον Ερντογάν ; Ποια είναι η διαδικασία για να μην το έχω ;

Άβαταρ μέλους
Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 23 Απρ 2025, 00:30

Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν μπορείς να μην το δηλώνεις μέχρι το κτηματολόγιο να γράψει στις παρατηρήσεις ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και τότε στην πληροφορία κυριότητα του κτηματολογικού φύλλου αντί του ονόματός σου θα έχει εμφανιστεί Επωνυμία Νομικού Προσώπου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Μόλις γίνει αυτό τότε σβήνεις το Ε9 αλλά αν αυτή η απόφαση βγεί μετά την εννοποίηση ίσως γίνει και αυτόματα.
Πάντως καλό θα είναι να ρωτήσεις και αλλού αν σώζεται.

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 23 Απρ 2025, 00:34

Pillars έγραψε:
23 Απρ 2025, 00:30
Δεν είμαι ειδικός αλλά δεν μπορείς να μην το δηλώνεις μέχρι το κτηματολόγιο να γράψει στις παρατηρήσεις ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ και τότε στην πληροφορία κυριότητα του κτηματολογικού φύλλου αντί του ονόματός σου θα έχει εμφανιστεί Επωνυμία Νομικού Προσώπου: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Μόλις γίνει αυτό τότε σβήνεις το Ε9 αλλά αν αυτή η απόφαση βγεί μετά την εννοποίηση ίσως γίνει και αυτόματα.
Πάντως καλό θα είναι να ρωτήσεις και αλλού αν σώζεται.
Πότε θα γίνει αυτό στο Κτηματολόγιο ; Πρέπει εγώ να το δηλώσω στο Κτηματολόγιο πως δεν το θέλω ; Αυτή την στιγμή το κτηματολόγιο δεν λέει πως είναι δασική έκταση.
Ρε φίλε , εδώ κινδυνεύω να με τιμωρήσει ο δήμος αν δεν το καθαρίσω ( θεωρείται εντός της οικιστικής πύκνωσης ) , κι αν το καθαρίσω κινδυνεύω να με τιμωρήσει το δασαρχείο γιατί επεμβαίνω σε δασική έκταση. Δεν σου κάνω πλάκα πως υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο Έχω ρωτήσει μηχανικό.

Άβαταρ μέλους
Pillars

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pillars » 23 Απρ 2025, 02:16

Αν η κυβέρνηση καταφέρει και προχωρήσει τις πυκνώσεις που όμως έχουν ήδη απορριφθεί 2 φορές από το ΣΤΕ, τότε θα θεωρείσαι εντός οικισμού και θα εξαιρεθείς οριστικά του δασικού χάρτη και δυσικά θα διατηρήσεις την ιδιοκτησία σου. Μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει με τις πυκνώσεις οι δασικοί χάρτες στις πυκνώσεις θα καθυστερούν και για να μεταβιάβασεις θα χρειαστείς πράξη χαρακτηρισμού που όμως θέλει ένα τοπογραφικό από ιδιώτη μηχανικό.

Βρες το αρμόδιο ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ εδώ https://ypen.gov.gr/perivallon/dasi/epithewrhseis/ και στείλε στο σωστό email dasarxeio_ @eedpatt.ypen.gr
ένα κείμενο όπως αυτό

Σε ότι αφορά το οικόπεδο εντός της οικιστικής πύκνωσης μετά της επ' αυτού νόμιμα υφισταμενης αποθήκης, επί της οδού ..., στο Δήμο ...., με KAEK 0....., στο οποίο υπάρχουν δέντρα για τα οποία έχετε αρμοδιότητα, σας γνωρίζω ότι υπάρχει επικινδυνότητα πυρκαγιάς και παρακαλώ να μου δώσετε άδεια για τον καθαρισμό της ιδιοκτησίας μου.

Αν δεν υπάρχει ΚΑΕΚ θα χρειαστεί να επισυνάψεις θέση οικοπέδου από τους χάρτες του κτηματολογίου
https://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx

Η αίτηση σου να πάρει ένα Αρ.Πρωτ. και να την χρεωθεί ο δασοφύλακας ο οποίος να συντάξει δωρεάν έκθεση που θα την κρατήσεις για να είσαι κατωχυρωμένος.

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 23 Απρ 2025, 07:39

Pillars έγραψε:
23 Απρ 2025, 02:16
Αν η κυβέρνηση καταφέρει και προχωρήσει τις πυκνώσεις που όμως έχουν ήδη απορριφθεί 2 φορές από το ΣΤΕ, τότε θα θεωρείσαι εντός οικισμού και θα εξαιρεθείς οριστικά του δασικού χάρτη και δυσικά θα διατηρήσεις την ιδιοκτησία σου. Μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει με τις πυκνώσεις οι δασικοί χάρτες στις πυκνώσεις θα καθυστερούν και για να μεταβιάβασεις θα χρειαστείς πράξη χαρακτηρισμού που όμως θέλει ένα τοπογραφικό από ιδιώτη μηχανικό.

Βρες το αρμόδιο ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ εδώ https://ypen.gov.gr/perivallon/dasi/epithewrhseis/ και στείλε στο σωστό email dasarxeio_ @eedpatt.ypen.gr
ένα κείμενο όπως αυτό

Σε ότι αφορά το οικόπεδο εντός της οικιστικής πύκνωσης μετά της επ' αυτού νόμιμα υφισταμενης αποθήκης, επί της οδού ..., στο Δήμο ...., με KAEK 0....., στο οποίο υπάρχουν δέντρα για τα οποία έχετε αρμοδιότητα, σας γνωρίζω ότι υπάρχει επικινδυνότητα πυρκαγιάς και παρακαλώ να μου δώσετε άδεια για τον καθαρισμό της ιδιοκτησίας μου.

Αν δεν υπάρχει ΚΑΕΚ θα χρειαστεί να επισυνάψεις θέση οικοπέδου από τους χάρτες του κτηματολογίου
https://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx

Η αίτηση σου να πάρει ένα Αρ.Πρωτ. και να την χρεωθεί ο δασοφύλακας ο οποίος να συντάξει δωρεάν έκθεση που θα την κρατήσεις για να είσαι κατωχυρωμένος.
Η κυβέρνηση και το ΣτΕ θα τα βρουν στις οικιστικές πυκνώσεις το "αγίου πούτσου ανήμερα".
Δεν θέλω να μπλέξω με όλα αυτά. Ούτε να πληρώνω για να το καθαρίζω, ούτε να πληρώνω τα διεφθαρμένα δασαρχεία τους. Ούτε να περιμένω , ούτε τίποτα. Θέλω να το διώξω εδώ και τώρα. Πώς διώχνουμε το αυτοκίνητο ; Έτσι ... Δεν το θέλω πια. Δεν θέλω να ξοδεύω γι' αυτό τίποτα. Τους έχω πληρώσει εφορίες, συμβόλαια , υποθηκοφυλακεία, μηχανικούς, δασολόγια , κτηματολόγια κ.λπ. για ένα πράγμα που δεν μπορώ να το κάνω τίποτα. Να το πάρει το γαμημένο κράτος να τελειώνω.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » Σήμερα, 10:27

Aκίνητα: Παγώνουν έως το 2027 οι αντικειμενικές αξίες
Η οξεία στεγαστική κρίση και η αύξηση στις τιμές των ακινήτων οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση, να διατηρήσει αμετάβλητες τις αντικειμενικές αξίες μέχρι και το 2027. Με το ράλι στις τιμές να συνεχίζεται και την ψαλίδα μεταξύ εμπορικών και αντικειμενικών να έχει ανοίξει σε δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα, το Υπουργείο Οικονομικών επιλέγει να μην παρέμβει στις αντικειμενικές αξίες, καθώς τυχόν αύξησή τους θα επιβάρυνε περαιτέρω τα νοικοκυριά.
https://www.capital.gr/tax/3915003/akin ... kes-axies/

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών