Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
sharp

Re: Ακριβότερες από την Ελβετία οι εγχειρήσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 12 Ιαν 2025, 20:49

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
12 Ιαν 2025, 16:28
sharp έγραψε:
12 Ιαν 2025, 15:54
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
12 Ιαν 2025, 11:07

Καλά κάνεις και είσαι επιφυλακτικός με τους ασθενείς, καθώς δεν έχουν ιδέα. Όπως εγώ δεν έχω ιδέα τι έκανε ο μηχανικός στο αυτοκίνητό μου και αν είναι αλήθεια όλες οι πιθανές σαχλαμάρες που μου είπε πριν τον πληρώσω.
Επιπλέον ο Έλλην ασθενής, εξωτερικού ή εσωτερικού, είναι και ξυπνητζής. Ξέρει.

Εν προκειμένω..

Γνωρίζω γυναίκα που πάσχει από μια αυτοάνοση αρθρίτιδα . Μετά από αρκετές υποτροπές και ταλαιπωρία κατέληξε να παίρνει βιολογικό παράγοντα (μονοκλωνικά αντισώματα) και πήγαινε περίφημα. Χωρίς πόνο, χωρίς συμπτώματα , χρόνια χωρίς υποτροπή. Αποφασίζουν να μεταναστεύσουν με την οικογένειά της Ολλανδία. Ασφαλισμένη φυσικα σε καλή δουλειά.εκει της είπαν πως το φάρμακο είναι πολύ ακριβό, δεν εγκρίνεται και θα γυρίσει στη μεθοτρεξατη. Παμφθηνο φάρμακο που δινόταν για τη νόσο εδώ και 50 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι πως η γυναίκα είναι χάλια.

Σε κουβέντα μες στις γιορτές με οικογενειακή φίλη που είναι διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική , μου είπε πως η Ολλανδία είναι η χειρότερη χώρα για αυτούς- δεν εγκρίνει σχεδόν ποτέ νέα φάρμακα λόγω κόστους.
Δεν αποκλείεται, επειδή ήταν ξένη. Είναι ρατσιστόμουτρα αυτοί.
Όχι. Γενικά η πολιτική τους είναι αυτή.
Και στα αντιβιωτικά; Το δικό σου ήταν πανάκριβο φάρμακο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών