Νεος πτωχευτικός νόμος γιατί το απαιτούν τραπεζίτες και ολιγάρχες που έχουν μάθει ν πλουτίζουν απο τν δυστυχία τν άλλων

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Νεος πτωχευτικός νόμος γιατί το απαιτούν τραπεζίτες και ολιγάρχες που έχουν μάθει ν πλουτίζουν απο τν δυστυχία τν ά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 02 Νοέμ 2020, 10:38

Leporello έγραψε:
30 Οκτ 2020, 16:34
axilmar έγραψε:
30 Οκτ 2020, 16:20
Leporello έγραψε:
30 Οκτ 2020, 16:08
Ο wooded μιά χαρά ΑΕΚάρα είναι.
ναι ουουουου! το τελευταιο του κατορθωμα ηταν οτι η VB6 ειναι καλυτερη απο το .NET γιατι δεν μπορουσε να βρει πως θα φτιαξει ...πολλα κοντρολς.
Το να έχεις άγνοια γιά ένα θέμα δεν σε κάνει αυτομάτως ψεκασμένο.
Συμφωνώ, αλλα όταν δεν κάνεις καμμία προσπάθεια να λύσεις την απορία σου και όταν σου την λύνουν οι άλλοι και αντί να πεις "συγνώμη δεν ήξερα, ευχαριστώ για την ενημέρωση" συνεχιζεις το ίδιο τροπάρι, τότε μάλλον στους ψεκασμενους ανήκεις.

axilmar

Re: Νεος πτωχευτικός νόμος γιατί το απαιτούν τραπεζίτες και ολιγάρχες που έχουν μάθει ν πλουτίζουν απο τν δυστυχία τν ά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 02 Νοέμ 2020, 10:41

Chilloutbuddy έγραψε:
30 Οκτ 2020, 16:26
axilmar έγραψε:
30 Οκτ 2020, 16:21
Chilloutbuddy έγραψε:
30 Οκτ 2020, 16:07

οκ ρε παιδί μου αλλά δε μου απάντησες, από περιέργεια ρωτάω
Δεν θα σου απαντησω, γιατι δεν εκανες καποια ερωτηση που εχει ουσια για την συζητηση.
Δε μπορώ να κάνω συζήτηση μαζί σου, δυσκολεύομαι. Μου λες ότι δεν υπάρχει προσωπική χάρτα δικαιωμάτων, σώπα ρε, λες να μην το ξέρω; Προφανώς αστειεύομαι, χαχα γιου νόου; αλλά έχεις μια συγκεκριμένη εμμονή να πεις την τελευταία λέξη. Ε άντε πες την να τελειώνουμε.
Άμα αστειεύεσαι πάω πάσο ρε συ. Δεν με ενδιαφέρει η τελευταία λέξη, η εγκυρότητα των επιχειρηματων και η αναζήτηση της αλήθειας είναι αυτή που με ενδιαφέρει.

Συγνωμη κιόλας δλδ αλλά που να καταλάβω ότι αστειευοσουν.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 02 Νοέμ 2020, 10:43

perseus έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:38
axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:34
perseus έγραψε:
31 Οκτ 2020, 07:29

Ο σρχιψεκασμενος με λεει ψεκασμενο ,ωραιο.
Όταν μάθεις να απαντάς με επιχειρήματα, και να κάνεις διάλογο με επιχειρήματα, θα φύγεις από αυτήν την λίστα.

Η οποία είναι προσωπικη, όπως ήδη είπα και παραπάνω.
Τι επιχειρημστα οτι η ισλανδια χρεοκωπησε ,δεν ανοιξε μυτη και τωρα ειναι καλύτερα και απο πριν?
Ενώ το δικο σου αντεπιχειρημα ειναι αλλη χρεοκωπια της Ισλανδίας,αστο ρε .
Πόσο ειναι το χρεος της ελλαδος ξέρεις?
Γιατί απορρίπτεις το επιχείρημα μου χωρίς να το εξετάσεις; Επειδή δεν βολεύει την άποψη σου;

Εκεί είναι η ψεκασμενια.

Ας αρχίσουμε από το εξής απλό: είναι όλες οι χρεωκοπιες ιδιες; Μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες με τον ίδιο τρόπο;

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 02 Νοέμ 2020, 10:47

axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:43
perseus έγραψε:
axilmar έγραψε:

Όταν μάθεις να απαντάς με επιχειρήματα, και να κάνεις διάλογο με επιχειρήματα, θα φύγεις από αυτήν την λίστα.

Τι επιχειρημστα οτι η ισλανδια χρεοκωπησε ,δεν ανοιξε μυτη και τωρα ειναι καλύτερα και απο πριν?
Γιατί απορρίπτεις το επιχείρημα μου χωρίς να το εξετάσεις; Επειδή δεν βολεύει την άποψη σου;

Εκεί είναι η ψεκασμενια.

Ας αρχίσουμε από το εξής απλό: είναι όλες οι χρεωκοπιες ιδιες; Μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες με τον ίδιο τρόπο;
Δεν χρειάστηκε να το απορριψω εγω απορριφθηκε εκ των πραγματων ,αν δεν ειχε ξανασυμβει χρεοκωπια στον κοσμο μπορεί να ειχε κάποια βαση ,αλλα τωρα να λεμε τετοια πραγματα?

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 02 Νοέμ 2020, 10:48

perseus έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:47
axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:43
perseus έγραψε:

Εκεί είναι η ψεκασμενια.

Δεν χρειάστηκε να το απορριψω εγω απορριφθηκε εκ των πραγματων ,αν δεν ειχε ξανασυμβει χρεοκωπια στον κοσμο μπορεί να ειχε κάποια βαση ,αλλα τωρα να λεμε τετοια πραγματα?
Οκ λες λοιπόν ότι όλες οι χρεωκοπιες στον κόσμο είναι ίδιες και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Μετά αναρωτιέμαι γιατί σε λέω ψεκασμενο.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 02 Νοέμ 2020, 10:53

perseus έγραψε:
axilmar έγραψε:
perseus έγραψε:
31 Οκτ 2020, 07:29

Ο σρχιψεκασμενος με λεει ψεκασμενο ,ωραιο.

Τι εννοείς δεν άνοιξε μύτη; 6.000 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους. Σε μια χώρα με 300.000 πληθυσμό. Ένας στους δέκα. Απλώς οι άλλοι 9 δε δανείστηκαν λεφτά για να σώσουν τις τράπεζες από αυτόν τον δέκατο που δεν είχε να πληρώσει. Είπαν τόσο στις τράπεζες όσο και σε εκείνον "άντε γαμηθείτε".

Και τι εννοείς "είναι καλύτερα και από πριν"; Πάντα 24% είναι ο ΦΠΑ, πάντα 68 η ηλικία συνταξιοδότησης, πάντα 22% ο φόρος από το 1ο ευρώ.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 02 Νοέμ 2020, 11:07

foscilis έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:53
perseus έγραψε:
axilmar έγραψε:

Τι εννοείς δεν άνοιξε μύτη; 6.000 οικογένειες έχασαν τα σπίτια τους. Σε μια χώρα με 300.000 πληθυσμό. Ένας στους δέκα. Απλώς οι άλλοι 9 δε δανείστηκαν λεφτά για να σώσουν τις τράπεζες από αυτόν τον δέκατο που δεν είχε να πληρώσει. Είπαν τόσο στις τράπεζες όσο και σε εκείνον "άντε γαμηθείτε".

Και τι εννοείς "είναι καλύτερα και από πριν"; Πάντα 24% είναι ο ΦΠΑ, πάντα 68 η ηλικία συνταξιοδότησης, πάντα 22% ο φόρος από το 1ο ευρώ.
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η Ισλανδία ΔΕΝ χρεωκόπησε. Εκείνες που χρεωκόπησαν ήταν κάποιες τράπεζές της
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Νοέμ 2020, 11:13

axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:35
Ασέβαστος έγραψε:
30 Οκτ 2020, 17:49
axilmar έγραψε:
30 Οκτ 2020, 15:39
Να στα νοικιάζει το κράτος με χαμηλή τιμή. Εάν καταφέρεις και πληρώσεις την αξία του μέσω των ενοικίων, τότε να περνάει στην κατοχή σου.
σε αντιθεση με τον μεσο μαλακα, που νοικιαζει σπιτι ακριβοτερα, και στο τελος παιρνει το πουλι.

αυτο δεν ειναι δικαιο.
Γιατί δεν είναι δίκαιο; Αφού αυτός βγάζει πολλά περισσότερα.
να πληρωνω εγω νοικι 300 ευρω το μηνα, και μετα απο 12 χρονια να εχω τιποτα

να πληρωνεις εσυ 300 ευρω νοικι στην τραπεζα που εχει το ακινητο, και μετα 12 χρονια να εχεις σπιτι;

δικαιο;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 02 Νοέμ 2020, 11:14

axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:36
Ασέβαστος έγραψε:
30 Οκτ 2020, 17:46
axilmar έγραψε:
30 Οκτ 2020, 15:35

Ναι έτσι πρέπει να είναι. Άμα κατάφερες να φτιάξεις 1η κατοικία, να μην μπορείς να την χάσεις.
αυτο μπορει να γινει μονο αν απαγορευτει να την βαζεις ενεχυρο για δανειο.
δεν μπορει αμα χτιζεις σπιτι αξιας 100, μετα να παιρνεις δανειο 100, να το μπιστολιζεις αλλα να μη χανεις το σπιτι.
Εδώ λένε ότι χάνεις το σπίτι σου ακόμα και εάν δεν το έχεις βάλει ενεχυρο.

Τελικά τι ισχύει;
δεν ξερω, αλλα υτο δεν θαπρεπε να ισχυει, ειναι λαθος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 02 Νοέμ 2020, 11:36

foscilis έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:53
perseus έγραψε:
axilmar έγραψε:

Αυτό το αντε γαμηθειτε με καλυπτει απολυτα.

Σαν κρατος ειναι καλύτερα απο πριν ναι η οχι?
Απο εμσς ειναι καλύτερα?

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 02 Νοέμ 2020, 11:46

Μα το κράτος τους ποτέ δεν είχε πρόβλημα, αυτό ειναι το θέμα. Κάποιες τράπεζες δάνεισαν λεφτά Άγγλων και Ολλανδών σε Ισλανδούς για σπίτια που δεν τα άξιζαν ούτε είχαν (οι συγκεκριμένοι Ισλανδοί) λεφτά να τα αποπληρώσουν. Όσο σε νοιάζει εσένα αν εγώ χρωστάω στο μπακάλικο απέναντι και περίμενω να τα πάρω από τον θείο μου που του τα δάνεισα να τα παίξει στο Στοίχημα άλλο τόσο ένοιαζε και τους υπόλοιπους Ισλανδούς (καθώς και το κράτος τους) για τους εν λόγω μαλάκες.

Καλά σου λέει ο axilmar ότι είναι τελείως διαφορετική περίπτωση από την Ελλάδα.

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 02 Νοέμ 2020, 12:37

Ασέβαστος έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 11:13
axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:35
Ασέβαστος έγραψε:
30 Οκτ 2020, 17:49

σε αντιθεση με τον μεσο μαλακα, που νοικιαζει σπιτι ακριβοτερα, και στο τελος παιρνει το πουλι.

αυτο δεν ειναι δικαιο.
Γιατί δεν είναι δίκαιο; Αφού αυτός βγάζει πολλά περισσότερα.
να πληρωνω εγω νοικι 300 ευρω το μηνα, και μετα απο 12 χρονια να εχω τιποτα

να πληρωνεις εσυ 300 ευρω νοικι στην τραπεζα που εχει το ακινητο, και μετα 12 χρονια να εχεις σπιτι;

δικαιο;
δικαιο, γιατι εγω δανειστηκα, φαλληρησα, με ολες τις νομικες και μη νομικες συνεπειες, και απλα συνεχιζω να πληρωνω το δανειο...εσυ απλα νοικιαζεις.

Ειναι σαν να μου λες οτι δεν ειναι δικαιο να πληρωνω νοικι 700 ευρω και ο αλλος δοση για δανειο 700 ευρω, γιατι του αλλουνου θα του μεινει το σπιτι στο τελος. Αλλα ο αλλος που επελεξε να δανειστει εχει αλλες νομικες/μη νομικες συνεπειες.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 02 Νοέμ 2020, 13:36

axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:41
Chilloutbuddy έγραψε:
axilmar έγραψε:
30 Οκτ 2020, 16:21

Δεν θα σου απαντησω, γιατι δεν εκανες καποια ερωτηση που εχει ουσια για την συζητηση.
Δε μπορώ να κάνω συζήτηση μαζί σου, δυσκολεύομαι. Μου λες ότι δεν υπάρχει προσωπική χάρτα δικαιωμάτων, σώπα ρε, λες να μην το ξέρω; Προφανώς αστειεύομαι, χαχα γιου νόου; αλλά έχεις μια συγκεκριμένη εμμονή να πεις την τελευταία λέξη. Ε άντε πες την να τελειώνουμε.
Άμα αστειεύεσαι πάω πάσο ρε συ. Δεν με ενδιαφέρει η τελευταία λέξη, η εγκυρότητα των επιχειρηματων και η αναζήτηση της αλήθειας είναι αυτή που με ενδιαφέρει.

όλα καλά, κανένα πρόβλημα. Ανησυχητικό πάντως ότι με είχες για αρκετά μαλάκα ώστε να βγάλω προσωπική χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων :003:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 02 Νοέμ 2020, 19:18

foscilis έγραψε:
30 Οκτ 2020, 07:19
Sothan έγραψε:
30 Οκτ 2020, 06:47

Θα μπορούσε το κράτος να αγοράζει και να παρέχει στέγη σε όλους τους πτωχούς Ελληνες υπο όρους και προυποθέσεις.
Είναι κυριολεκτικά αυτό που προβλέπει ο νόμος: το κράτος αγοράζει το δάνειο (και το σπίτι) και σου παρέχει στέγη για δώδεκα χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι είσαι όντως ευάλωτος.
Δεν αγοράζει το κράτος. Ιδιωτικός φορέας θα είναι λέει. Αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 03 Νοέμ 2020, 09:13

Chilloutbuddy έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 13:36
axilmar έγραψε:
02 Νοέμ 2020, 10:41
Chilloutbuddy έγραψε:

όλα καλά, κανένα πρόβλημα. Ανησυχητικό πάντως ότι με είχες για αρκετά μαλάκα ώστε να βγάλω προσωπική χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων :003:
Καταλαβαίνω γιατί το λες ανησυχητικό, αλλά διαβάζοντας διάφορα πόστς σε διάφορα φόρουμ είναι πολύ δύσκολο καμμιά φορά να διακρίνει κανείς το χιούμορ του άλλου. Υπάρχουν δλδ πολλοί ψεκασμενοι εκεί έξω και κάνουν δύσκολο το πράγμα.

Πάντως εγώ διαβάζω με ενδιαφέρον τα σχόλια σου, σχεδόν πάντα έχεις να πεις κάτι ενδιαφέρον, κάτι που δεν σκέφτηκα. Αυτό είναι η θετική πλευρά του διαδικτύου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών