Μιλησες για δημοπρατιση της κιλοβατωρας, αυτη γινεται δυο δεκαετιες τωρα, αλλοιως δεν θα μπορουσε να ανοιξει η αγορα και για τους μικροπαραγωγους.
Αγάπη μου, συρρίκνωσα τη ΔΕΗ!
Re: Αγάπη μου, συρρίκνωσα τη ΔΕΗ!
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Ξέρεις πότε πήραν σοβαρά ποσοστά από το μερίδιο λιανικής οι ιδιώτες;
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Tην ευθεία παρέμβαση λοιπόν της Κομισιόν κατά της λιγινιτικής παραγωγής, πώς (θα έπρεπε) την κρίνει ένα φιλελεύθερο όπως λέει κόμμα;πατησιωτης έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 13:58
To ίδιο είναι κυβερνηση και Κομισιόν.Η Κομισιόν είναι πρόπλασμα ευρωπαικής κυβερνήσεως.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Δεν είναι θέμα φιλελευθερισμού ή όχι.Είναι θέμα εάν δέχεσαι ή όχι την κλιματική αλλαγή,τη συνθήκη του Κυότο και των Παρισίων που καθιέρωσαν τις υποχρεώσεις αποζημίωσης λόγω ρύπων.Για να μην πληρώσεις πρέπει να μην είσαι στις συνθήκες αυτές.Maspoli έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 14:10Tην ευθεία παρέμβαση λοιπόν της Κομισιόν κατά της λιγινιτικής παραγωγής, πώς (θα έπρεπε) την κρίνει ένα φιλελεύθερο όπως λέει κόμμα;πατησιωτης έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 13:58
To ίδιο είναι κυβερνηση και Κομισιόν.Η Κομισιόν είναι πρόπλασμα ευρωπαικής κυβερνήσεως.
elchav έγραψε: ↑25 Απρ 2019, 14:48O φίλος Αλέξης, αφού γλωσσοφιλιαζόταν με τους φωτόπουλους, εναντιώθηκε στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ», με έσοδα 2 δις ευρώ.
Όταν έγινε καλό και υπεύθυνο παιδί και υπάκουσε στα κωλοδάχτυλα της Κομισιόν, υποχρεώθηκε να ανοίξει την αγορά ρεύματος, αλλά όχι με μικρή ΔΕΗ (το οποίο ήταν σχέδιο του κακού Μανιάτη) αλλά με μια νέα μαλακία που η ΔΕΗ δημοπρατούσε τις κιλοβατώρες της.
Αποτέλεσμα; Η ΔΕΗ κατάφερνε να πουλά την ενέργεια φθηνοτερα από όσο της κόστιζε.
Κοινωνικά τιμολόγια σε μπαταχτσήδες, φέσωμα από κρατική ΛΑΡΚΟ, χατήρια σε ΓΕΝΟΠ και πολλά άλλα βάζουν την εταιρεία μέσα 500 εκατομύρια ευρώ το χρόνο.
Το καλύτερο; Η επιχείρηση έχει 4 δις δάνεια σε ελ τράπεζες.
Ανακεφαλαίωση (που θεωρητικά δεν παίζει) ή κούρεμα;
μποτάκια, μπρινγκ ιτ ον

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Νόμιζα ότι η ευαισθησία των καταναλωτών θα επιβράβευε τους παραγωγούς ρεύματος που ρυπαίνουν λιγότερο ανά KW και η αγορά θα λειτουργούσε.πατησιωτης έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 14:13Δεν είναι θέμα φιλελευθερισμού ή όχι.Είναι θέμα εάν δέχεσαι ή όχι την κλιματική αλλαγή,τη συνθήκη του Κυότο και των Παρισίων που καθιέρωσαν τις υποχρεώσεις αποζημίωσης λόγω ρύπων.Για να μην πληρώσεις πρέπει να μην είσαι στις συνθήκες αυτές.
-
Maspoli έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 14:18Νόμιζα ότι η ευαισθησία των καταναλωτών θα επιβράβευε τους παραγωγούς ρεύματος που ρυπαίνουν λιγότερο ανά KW και η αγορά θα λειτουργούσε.πατησιωτης έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 14:13Δεν είναι θέμα φιλελευθερισμού ή όχι.Είναι θέμα εάν δέχεσαι ή όχι την κλιματική αλλαγή,τη συνθήκη του Κυότο και των Παρισίων που καθιέρωσαν τις υποχρεώσεις αποζημίωσης λόγω ρύπων.Για να μην πληρώσεις πρέπει να μην είσαι στις συνθήκες αυτές.
Κανείς δεν το περίμενε αυτό και στην οικονομική θεωρία το περιβάλλον θεωρείται εξωτερικότητα,της οποίας το κόστος,εάν υπάρχει, πρέπει να επιβληθεί από την διοικητική αρχή στους καταναλωτές ή τους φορολογούμενους με κάποιο μηχανισμό.Το ερώτημα εάν όντως υπάρχει κλιματική αλλαγή είναι παγκόσμιο ζήτημα,στο οποίο η ΕΕ λέει ότι υπάρχει.Έχω τις αμφιβολίες μου επ αυτού αλλά δεν είναι επαρκής λόγος για αποχώρηση από την ΕΕ.
Μα υπάρχουν οι Οικονομικές Καταστάσεις γιά το 2018:foscilis έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 13:23Επίσης δεν έχει βγάλει ακόμα απολογισμό για τη χρήση του 2018 (λογικό γιατί αναμένεται τέλος του μήνα) αλλά ο απολογισμός του 2017 είναι κερδοφόρος κατά περίπου 60 εκατομμύρια προ φόρων αν τον διαβάζω καλά, με το καθαρό χρέος να βαίνει μειούμενο από το 2016 και δεν βλέπω τι θα μπορούσε να αλλάξει τόσο θεαματικά που να έχει 500 εκατομμύρια ζημιές και τεράστιες ανάγκες χρηματοδότησης.
https://dei.gr/Documents2/%CE%9F%CE%99% ... CE%A44.pdf
Το 2017 όντως υπήρχαν κέρδη σελ. 96 (εγώ βλέπω 223 εκατ. στο συγκριτικό του 2017 αλλά μπορεί να έγινε αναμόρφωση). Ομως αυτά προέρχονται από την πώληση τού ΑΔΜΗΕ (200 εκατ.) που δεν επαναλαμβάνονται και 360 εκατ. από έσοδα "Υπηρεσιών Κοινής Οφελείας" (σελ. 118) που αναγνωρίσθηκαν γιά την περίοδο 2012-2016 και πληρώθηκαν από το Δημόσιο και επίσης δεν επαναλαμβάνονται. Επιπλέον, το 2018 υπάρχουν 236 εκατ. ζημιές από απομείωση αξίας περιουσιακών στοιχείων διακρατούμενων γιά πώληση (δύο θυγατρικών εταιρειών σελ. 163). Καθόλου περίεργο λοιπόν που το 2018 εμφανίζονται πάνω από 800 εκατ. ζημιές, αφού τα κέρδη του 2017 δεν προερχόταν από οργανικά αποτελέσματα, αλλά από έκτακτα κέρδη.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
* δεν έχω γνώμη για τα υπόλοιπα, απλώς απορούσα πού βρέθηκε το 500 εκατομμύρια και αυτό απαντήθηκε
Η μαζική ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο αν δεν κάνω λάθος έγινε το Δεκέμβρη του '18 ή του '17 ταυτόχρονα με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά και φυσικά με βρίσκει αντίθετο. Τα κριτήρια αν τα διαβάσεις είναι εξωφρενικά γενναιόδωρα ιδιαίτερα στο περιουσιακό κομμάτι και βασικά κοιτάζοντας τα όρια κατανάλωσης, το τετραμηνιαίο είναι όσο του δικού μου νοικοκυριού με 2 μικρά παιδιά όλο το τετράμηνο που έκαιγε ασταμάτητα ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας γιατί δε σταυρώσαμε 3 μέρες ήλιο και λειτουργεί και ένα μικρό data center 24/7 λόγω έδρας μου. Άρα πρακτικά είναι όντως αν όχι τζάμπα ρεύμα στους φτωχους, σίγουρα φθηνό ρεύμα σε όσους δηλώνουν χαμηλό εισόδημα.
Απλώς δεν το θεωρώ κάτι που θα μπορούσε να ρίξει έξω τη ΔΕΗ, στο κάτω-κάτω επιβάλλεται σε όλους τους παρόχους και είναι απολύτως σαφές από τον λογαριασμό μου ότι το κοινωνικό τιμολόγιο το πληρώνω εγώ ο τίμιος σαν έξτρα χρέωση.
Πράγματι συμφωνώ, ιδιαίτερα επειδή έχουμε ολόδιο εισόδημα σαν οικογένεια με αυτήν την καριόλα που ανέφερα και επειδή εμείς δε μπορούμε να κρύψουμε τίποτα την επιδοτούμε κιόλας.
Η μαζική ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο αν δεν κάνω λάθος έγινε το Δεκέμβρη του '18 ή του '17 ταυτόχρονα με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά και φυσικά με βρίσκει αντίθετο. Τα κριτήρια αν τα διαβάσεις είναι εξωφρενικά γενναιόδωρα ιδιαίτερα στο περιουσιακό κομμάτι και βασικά κοιτάζοντας τα όρια κατανάλωσης, το τετραμηνιαίο είναι όσο του δικού μου νοικοκυριού με 2 μικρά παιδιά όλο το τετράμηνο που έκαιγε ασταμάτητα ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας γιατί δε σταυρώσαμε 3 μέρες ήλιο και λειτουργεί και ένα μικρό data center 24/7 λόγω έδρας μου. Άρα πρακτικά είναι όντως αν όχι τζάμπα ρεύμα στους φτωχους, σίγουρα φθηνό ρεύμα σε όσους δηλώνουν χαμηλό εισόδημα.
Απλώς δεν το θεωρώ κάτι που θα μπορούσε να ρίξει έξω τη ΔΕΗ, στο κάτω-κάτω επιβάλλεται σε όλους τους παρόχους και είναι απολύτως σαφές από τον λογαριασμό μου ότι το κοινωνικό τιμολόγιο το πληρώνω εγώ ο τίμιος σαν έξτρα χρέωση.
- Eθνικοκοινωνιστης
απελευθερωση αγορας ενεργειας θελατε φιλελε συμφωνα με την διαταγη της εε απο το 2010,φατε την τωρα
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Ok! Τι θες να πεις;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
-
- Northern Spirit
πατησιωτης έγραψε: ↑21 Ιουν 2019, 13:17: Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή,δεν πληρώνουμε τίποτα για τον λιγνίτη.

Το μονο στοιχειο οτι δεν υαρχει κλιματικη αλλαγη ειναι οτι το λεει ο (γνωστος επιστημονας) Τραμπ.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 52 Απαντήσεις
- 2045 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
15 Μάιος 2023, 17:15
-