Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την επιχειρηματικότητα και στρέφονται στη μισθωτη εργασία

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την επιχειρηματικότητα και στρέφονται στη μισθωτη εργασία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 21 Νοέμ 2024, 09:11

zteo έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:45
Ασέβαστος έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:03
ειμαι και μισθωτος, και εε.

η μισθωτη εργασια γαμαει. εχω μετανιωσει που εγινα εε, δεν επρεπε να το εχω κανει.
Κάνεις δύο δουλειές ταυτόχρονα?
το χειμωνα εχω μαγαζι, το καλοκαιρι το κλεινω και παω σαιζον σε νησι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Οι Έλληνες εγκαταλείπουν την επιχειρηματικότητα και στρέφονται στη μισθωτη εργασία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 21 Νοέμ 2024, 09:21

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 14:54
Ασέβαστος έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 13:03
ειμαι και μισθωτος, και εε.

η μισθωτη εργασια γαμαει.
Αμ δε γαμαει
Η, γαμαει σπανια

Ε.Ε. η Επιχειρηματιας
Αν ξεκινας τωρα, θα σκιστεις να δουλευεις, ναι
Ολο το ζητημα ειναι ποσα δινεις/ποσα βγαζεις
περασα εποχη που εβγαζα. εκαμα σπιτι, αγορασα ακινητα, εζησα καλα.

αλλα ημουν σκλαβος. του εαυτου μου, εστω, αλλα σκλαβος. δεν αργησα ποτε να παω στη δουλεια, δεν αρρωστησα ποτε, ουτε μια μερα, δεν πηγα διακοπες πανω απο 2-3 μερες.

κοιταζοντας πισω, δεν πληρωνεται η απωλεια ελευθεριας. σαν μισθωτος, μπορω ανα πασα στιγμη να την κοπανησω να παω αλλου αν βρω καλυτερα, εχω ελευθερο χρονο, τα λεφτα που παιρνω ειναι ολα δικα μου, εχω δικαιωμα να αρρωστησω, και να λουφαρω ακομη.

φυσικα και σαν μισθωτος μπορεις να κονομησεις πολλα, οπως και σαν εε, αμα εισαι καλος στη δουλεια σου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 21 Νοέμ 2024, 09:38

Πλεον η φορολογια στις ΙΚΕ ειναι 22%.Και θα επσει και αλλο την επομενη διετια.
Πονατε Ζαιοι;

Μιλαμε για την χωρα στην οποια πηγα να κανω συμφωνητικο καποιων εκατονταδων χιλιαδων ευρω και μου λεει ο αλλος"Δεν υπογραφω γιατι ειναι ΙΚΕ ειναι αναξιοπιστες αυτες οι εταιρειες"
Μιλαμε για χωρα με επιχειρηματιες της πλακας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SeaHawk την 21 Νοέμ 2024, 09:41, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 21 Νοέμ 2024, 09:40

Καλή η προλετάριοποιηση, το είπε και ο Μαρξ.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 21 Νοέμ 2024, 09:46

SeaHawk έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 09:38
Πονατε Ζαιοι;

Μιλαμε για την χωρα στην οποια πηγα να κανω συμφωνητικο καποιων εκατονταδων χιλιαδων ευρω και μου λεει ο αλλος"Δεν υπογραφω γιατι ειναι ΙΚΕ ειναι αναξιοπιστες αυτες οι εταιρειες"
ε είναι αναξιόπιστες στην πιάτσα
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 21 Νοέμ 2024, 09:55

Γιατι;Εγω οταν τον ρωτησα μου απαντησε"Μου το πε ενας φιλος μου λογιστης" :smt005::smt005:
Μου ζητησε να του κανω συμφωνητικο με αλλη εταιρεια
Του ειπα να πα να γαμηθει και αυτος και ο φιλος του ο λογιστης
Και μετα απο 2 μερες υπεγραψε. :smt005::smt005:

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 21 Νοέμ 2024, 19:39

Dwarven Blacksmith έγραψε:
20 Νοέμ 2024, 22:49
Θετικό είναι αυτό αν ισχύει, που δεν ξέρω αν έχουμε στοιχεία. Μικροεπιχειρηματικότητα στον καπιταλισμό σημαίνει παθογένεια. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα ρομαντικό όνειρο, αλλά το σύστημα είναι αμείλικτο, όχι με απόφαση πολιτικού, από τη φύση του. Και οι ίδιοι άλλωστε όλο γκρινιάζουν, απλά τα ρίχνουν αλλού.
Ο καπιταλισμος, σκετος, ελευθερος, χωρις παρεμβασεις οδηγει στη συγκεντρωση ολης της ιδιοκτησιας σε ελαχιστα χερια Νομοτελειακα

Και μαλιστα πολυ γρηγορα. Αν τον εκκινησεις τωρα, απ' το μηδεν, σε τρεις γενιες ηδη μετρας Ιδιοκτητες στα δαχτυλα

Οι, παντα outnumbered, Ολιγαρχιες το ξερουν
Και χρειαζονται και Εσωτερικους Συμμαχους να καθαριζουν για παρτη τους
Και υπηκόους με Κινητρο επειδη ειναι πιο Παραγωγικοι, πιο Εφευρετικοι, πιο Δραστηριοι, πιο πιθανο να ρισκαρουν τις ζωες τους αμα σκασει συγκρουση.
Αμα παρει το Δουλικό πρεφα οτι εχει θητεια αλλες Απειρες γενιες στην Κολαση θα κατεβασει τα χερια, και θα κουνιεται μονο στο χτυπημα του Βουρδουλα

Γι αυτο, καθε φορα που παραγινεται η φαση
Ξαναριχνουν λεφτα/ιδιοκτησια στους Κατω
-Και στοχευμενα (σε εμπιστους δικους τους) - οταν εκτιμουν οτι δε τους παιρνει να ρισκαρουν, νιωθουν οτι απειλουνται κλπ
-Και τυχαια: η Επικρατηση των Ισχυροτερων, και
Ο εξω-Ιδεαλιστικος (δηλ. ασχετα με τις προτιμησεις και εκτιμησεις σου) Ρεαλισμος στο Πεδιο (οχι στο νου) σε ασφαλεις για τους Αφεντάδες συνθηκες και με σωστο χειρισμο παλι για το συμφερον τους λειτουργουν

Οι "Trickle Down" Παράδες δε γλυστραν κατα λαθος απ' τα πουγγια τους
Ουτε τους μοιραζουν για να πανε 'ράδεισο

Αντε να το εξηγησεις στους περιστασιακα Μικρομεσαιους
Σα να προσπαθεις να φερεις Καψούρη στα λογικα του ειναι

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 21 Νοέμ 2024, 20:23

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 09:40
Η Ολιγαρχια ειχε Πειρα απ' τις Λαϊκες Επαναστασεις του 19ου Αιωνα, κι ακομα πιο πισω, και ηταν Πανετοιμη να τις αντιμετωπισει ηδη το 1917

-Η Ρωσια κρατουσε το 90% του πληθυσμου της με φραχτες και τυφεκιοφορους καβαλαρηδες
-Οι 2 Μεγαλοι Αγγλοσαξονες εφαρμοζαν βουρδουλα ανελεητο, αλλα με το φραχτη ξεκλειδωτο (αμα θες πηδα μεταναστης, ή αποικος)
-Οι Γαλλοι και οι Γερμανοι που ειχαν λιγοτερους πορους απο 3ους, κατακτημενους, λαους ειχαν ηδη αρχισει να εφαρμοζουν αυτο που λεμε τωρα "Σκανδιναβικο Μοντελο".
Και ειχαν ηδη αρχισει να Στρατολογουν Μαυρα Μπρατσα, καλου κακου. Στη Γαλλια τα καταπιε ο Αλφα-Πάγγ, στη Γερμανια επιβιωσαν ως και 10ετίες μετα τον Β' (ειναι κοντα στη Ρωσια)

Η Πρωτη Πετυχημενη Λαϊκη Επανασταση το 1917 τους εσκασε σε φαση που δε μπορουσαν να κανουν τιποτα γρηγορο και αποφασιστικο
Και εσκασε στην Μια, απο τις μολις Τρεις που μπορω να σκεφτω, Ολοκληρωτικα Αυταρκεις Χωρες (ΗΠΑ και Κινα οι αλλες 2, οι αλλοι μεγαλοι ειναι πισω τεχνολογικα)

Φοβαμαι οτι ηταν η τυχη, οχι η ιστορικη αναγκη

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 21 Νοέμ 2024, 20:26

Το επόμενο βήμα για το technofeudalism και το corporate slavery.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 21 Νοέμ 2024, 21:20

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 09:40
Κι απ' το 1991 και μετα εχουμε μονο Μια, Παγκοσμια Ολιγαρχια, αυτην της Βορειας Αμερικης
Ακομα πιο Εμπειρη και Ετοιμη να Αντιδρασει αν Αμφισβητηθει, και απο μεσα και απ' οπουδηποτε
Ολες οι επιμερους ολιγαρχιες ειναι μονον Επιστατες - Τοποτηρητες (Τοπαρχες)
Οι μονες 2, διεθνως, ανεξαρτητες Ολιγαρχιες (Ρωσια - Κινα) ειναι μονιμα σε Αμυνα
Το σεναριο να αλληλοφαγωθουν οι Ολιγάρχες μεταξυ τους, ή να Ανατρεψει ο ενας τον αλλο χωρις να τον κατακτησει αμεσα, και ν' ανοιξει ο δρομος για τους Απο Κατω δεν παιζει πια

Και οσο προοδεύει η Τεχνολογια και Αυξανονται οι Δυνατοτητες Ελεγχου των πληθυσμων και της Καταστολης, τοσο ζοριζει το πραγμα

Αν οι ΗΠΑ ξεφορτωθουν το Ρωσο-Κινέζικο αξονα
Ξοφλησαμε, γκέημ οβερ
Απο εκεινο το Σημειο και Επειτα η Αμερικάνικη Ολιγαρχια δεν θα εχει πια κανενα λογο να μας καλοπιανει, να μας πεταει κανενα Αποφάϊ, τιποτα

Η Μονη Εγνοια της, λογικα και προβλεψιμα, θα ειναι ο Ελεγχος και η σχετικη Συμπαθεια Μονον του Πληθυσμου που, Γεωγραφικα, την Περιβαλει αμεσα (των βορειο-Αμερικάνων)
Εμεις οι εξώτεροι, θα δουμε ακριβως τι οραματιζοταν το Γ' Ράιχ για τους κατακτημενους μετα τη νικη του

Η συγκεντρωση ολης της ιδιοκτησιας -
- Η, κατοπιν, καθολικη προλεταριοποιηση
Οδηγουν στην συνειδητοποιηση της Αυστηρης Ταξικοτητας του Καπιταλισμου

Και στη συνειδητοποιηση οτι ολη αυτη η Οικονομικα Φιλελευθερη, Αντιπροσωπευτικα Δημοκρατικη Ιδεο-Θεωρητικη Μπαρουφα ηταν απλα Εφευρεση της Ολιγαρχιας μετα τις Επαναστασεις
Για να μασκαρευτει, να κρατησει τα πολλα για παρτη της, και τελικα να τα ξαναπαρει παλι Ολα πισω..

Και, Καρολε, δεν υπηρξε ποτε καμία "Αστικη Ταξη"
Τουλαχιστο, ποτε "η Ανατροπη της παλιας Ολιγαρχιας απο τους Τεχνιτες - νεους Βιομήχανους και τους Γραφιαδες". Η Αστικη Επανασταση ειναι Μυθος. Ο "Αριστοκρατης" εβγαλε τα χρυσαφικα, φορεσε γραβατα, και αυτο-βαφτιστηκε "Αστος", δηλαδη παλι ο τυπος που μενει απ' τη μεσα μερια απ' τα Τειχη, αλλα οχι στο ανακτορο ρε φιλε, αυτο ειναι μουσειο τωρα!

Το "ανωτερο τμημα της μεσαιας ταξης", ουσιαστικα Ολιγαρχες μικροτεροι ή μεγαλυτεροι, που ειχε χρονο και πορους να μελετησει, να πειραματιστει, να εφαρμοσει, ηταν που εφτασε στη Βιομηχανικη Επανασταση
Κανενας Εργοστασιαρχης δεν ανετρεψε κανεναν Γαιοκτημονα ή Στρατοκρατη. Στο ιδιο τραπεζι καθονταν τις Κυριακες. Μαζι κοιμουνταν

Δεν υπαρχουν
Δεν υπηρξαν ποτε
Τρεις Ταξεις
Μονο Δυο υπαρχουν
Οι Αφεντες και οι Σκλαβοι

Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos » 21 Νοέμ 2024, 21:23

SeaHawk έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 09:38
Πονατε Ζαιοι;

Για αυτό έγινες αγρότης
Juno έγραψε:
15 Μάιος 2024, 23:50
Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 22 Νοέμ 2024, 07:05

Aitwlos έγραψε:
21 Νοέμ 2024, 21:23

Για αυτό έγινες αγρότης
Και αγροτης
Προσθεσα μια δραστηριοτητα.

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 22 Νοέμ 2024, 13:34

Οι μισοι Ελληνες ειναι και αγροτες
Βουνισια - νησιωτική χωρα, ολο πετρα
Δεν ευνοει τη μεγαλη Ιδιοκτησια στον Πρωτογενή

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 06 Δεκ 2024, 13:58

Το σχέδιο προχωρά.

Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 08 Δεκ 2024, 09:20

Καλημεριζω τους -κατα φαντασιαν- επιχειρηματίες του πχωρουμ της καρδιας μας.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών