Η οικονομία μετά τον κορωνοϊό.
- κυριος Μακης
Re: Η οικονομία μετά τον κορωνοϊό.
μια και αναφερθηκε σχετικα με τις αγροτικες εργασιες,ενα απλο παραδειγμα 100 ευρω ανετα αν πας για μπαλες τριφυλλι το βραδυ που δενουν. κατω στο χωριο ψαχνουν και δε βρισκουν, ο πατερας μου μου ελεγε οτι δε θα παει κανενας, και αυτο δεν θα αλλαξει οχι με τον ιο, αλλα ουτε με τον κατακλυσμο του Νωε.
Καταλαβαίνω μαν το δράμα σου.
Θεωρούσες ότι γεννήθηκες με χρηματομηχανή που κόβει λεφτά χωρίς να κάνεις τίποτα, και τώρα πρέπει να πουλήσεις το χρόνο σου για λεφτά.
1 μέρα άδειο το Airbnb=1 μεροκάματο=1 μικρός θάνατος
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Στη δική μου περιοχή πάντως, βρίσκουν και παραβρίσκουν εργάτες. Όχι μόνο αυτόκυριος Μακης έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 00:09μια και αναφερθηκε σχετικα με τις αγροτικες εργασιες,ενα απλο παραδειγμα 100 ευρω ανετα αν πας για μπαλες τριφυλλι το βραδυ που δενουν. κατω στο χωριο ψαχνουν και δε βρισκουν, ο πατερας μου μου ελεγε οτι δε θα παει κανενας, και αυτο δεν θα αλλαξει οχι με τον ιο, αλλα ουτε με τον κατακλυσμο του Νωε.
αλλά ακόμη και οι Πακιστανοί που δουλέυουν στα χωράφια βάζουν μέσο πλέον.
Υπάρχουν ομοεθνείς τους οι οποίοι λειτουργούν σαν ατζέντηδες τρόπο τινά.
Δεν το κάνουν από αγάπη. Υπάρχει υστεροβουλία στην πράξη τους (και βλαχιά). Διαφορετικά θα τα χάριζαν στο παιδί τους να τα κάνει ό,τι θέλει, να τα επενδύσει ή να τα φάει με γκόμενες αν γουστάρει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 27 Μαρ 2020, 01:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dwarven Blacksmith
Σε Γερμανία - Γαλλία έχουν ήδη πρόβλημα πάντωςΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 00:22Στη δική μου περιοχή πάντως, βρίσκουν και παραβρίσκουν εργάτες. Όχι μόνο αυτόκυριος Μακης έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 00:09μια και αναφερθηκε σχετικα με τις αγροτικες εργασιες,ενα απλο παραδειγμα 100 ευρω ανετα αν πας για μπαλες τριφυλλι το βραδυ που δενουν. κατω στο χωριο ψαχνουν και δε βρισκουν, ο πατερας μου μου ελεγε οτι δε θα παει κανενας, και αυτο δεν θα αλλαξει οχι με τον ιο, αλλα ουτε με τον κατακλυσμο του Νωε.
https://www.politico.eu/article/coronav ... p-us-farm/
France's Agriculture Minister Didier Guillaume made an impassioned plea for people stuck at home under the country's lockdown measures to help fill 200,000 farm jobs, speaking on French TV, Tuesday.
Widespread border closures and the near-total grounding of airplanes in Europe means farmers are now looking closer to home for paid help.
"Join the great army of French agriculture!" he said, singling out those who work in restaurants as prime candidates, since such businesses have been mostly shut down through lockdown measures.
The French government later announced it would simplify the recruitment process for the agriculture sector on a new online platform.
Germany's agriculture ministry has created its own online farm jobs portal, targeting catering staff and students, which says 300,000 workers are "missing" from German farms because of travel restrictions imposed to contain the virus. "We need you — quickly," it says.

μετά τον κορωνοϊό
αισιοδοξους σας βρίσκω
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Κάθε χρόνο εισάγουν εργάτες γης από διάφορες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, από τη Ρουμανία και τη ΒουλγαρίαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 00:27Σε Γερμανία - Γαλλία έχουν ήδη πρόβλημα πάντωςΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 00:22Στη δική μου περιοχή πάντως, βρίσκουν και παραβρίσκουν εργάτες. Όχι μόνο αυτόκυριος Μακης έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 00:09μια και αναφερθηκε σχετικα με τις αγροτικες εργασιες,ενα απλο παραδειγμα 100 ευρω ανετα αν πας για μπαλες τριφυλλι το βραδυ που δενουν. κατω στο χωριο ψαχνουν και δε βρισκουν, ο πατερας μου μου ελεγε οτι δε θα παει κανενας, και αυτο δεν θα αλλαξει οχι με τον ιο, αλλα ουτε με τον κατακλυσμο του Νωε.
https://www.politico.eu/article/coronav ... p-us-farm/France's Agriculture Minister Didier Guillaume made an impassioned plea for people stuck at home under the country's lockdown measures to help fill 200,000 farm jobs, speaking on French TV, Tuesday.
Widespread border closures and the near-total grounding of airplanes in Europe means farmers are now looking closer to home for paid help.
"Join the great army of French agriculture!" he said, singling out those who work in restaurants as prime candidates, since such businesses have been mostly shut down through lockdown measures.
The French government later announced it would simplify the recruitment process for the agriculture sector on a new online platform.
Germany's agriculture ministry has created its own online farm jobs portal, targeting catering staff and students, which says 300,000 workers are "missing" from German farms because of travel restrictions imposed to contain the virus. "We need you — quickly," it says.
κυρίως.Εκεί πρέπει να αναφέρονται και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Στην Ελλάδα έχουμε εργάτες επί μονίμου βάσεως.
Ξένοι μεν αλλά μόνιμοι κάτοικοι της χώρας.
Από Πολωνία κυρίως. Καλά, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και αλυσιδωτά. Ούτε να τα καταγράψεις δεν γίνεται, ούτε καν να τα φανταστείς. Ακόμη και αυτοί που δουλεύουν online, home office κλπ. σε μερικές εβδομάδες δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας επειδή η υπόλοιπη παραγωγή έχει σταματήσει. Γενική παράλυσις λέγεται αυτό που συμβαίνει.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Σωστός. Μιλάμε για τις οικονομικές ζημιές αλλά δε στεκόμαστε σε κάτι πιό σημαντικό. Ότι η κοινωνίαsharp έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 01:36Από Πολωνία κυρίως. Καλά, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και αλυσιδωτά. Ούτε να τα καταγράψεις δεν γίνεται, ούτε καν να τα φανταστείς. Ακόμη και αυτοί που δουλεύουν online, home office κλπ. σε μερικές εβδομάδες δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας επειδή η υπόλοιπη παραγωγή έχει σταματήσει. Γενική παράλυσις λέγεται αυτό που συμβαίνει.
μας επιβιώνει χάρη στην ύπαρξη της παραγωγικής αλυσίδας. Η επιδημία θα κλονίσει την εν λόγω
αλυσίδα σε περίπτωση που διαδοθεί ακόμη περισσότερο. Η καραντίνα μπορεί να επιβραδύνει τη
διάδοση της επιδημίας, όμως υπάρχει ένα σημείο πέρα από το οποίο θα είναι ασύμφορη.Πέρα από
αυτό το σημείο, διογκώνεται ο κίνδυνος της γενικής παράλυσης.
- Λίνο Βεντούρα
Ναι καλά. Να είναι το παιδί κοντά μας, να μάς γηροκομίσει.
- Λίνο Βεντούρα
Στις άλλες χώρες δεν τα γράφουν τα σπίτια στα παιδιά τους; τα χαρίζουν στην πρόνοια;sharp έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 01:51Ναι καλά. Να είναι το παιδί κοντά μας, να μάς γηροκομίσει.
Γενικότερη φάση μετά τον κωρονοϊό
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα
~~~~
Μίμα για χρήμα
Για ποιά σπίτια μιλάς, για αυτά που μένουν; Αυτά τα παίρνουν ως κληρονομιά όταν πεθάνουν οι γονείς. Σπίτια άλλα δεν συνηθιζεται να τους παίρνουν, ούτε να χτίζουν το από πάνω για να παντρευτεί η κόρη, ο γιός και να μείνουν με νύφη και γαμπρό κλπ. Δεν ξέρω τι παίζει σε νότια Ιταλία, πολύ κάτω από Ρώμη αν συμβαίνει.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 01:58Στις άλλες χώρες δεν τα γράφουν τα σπίτια στα παιδιά τους; τα χαρίζουν στην πρόνοια;
- Λίνο Βεντούρα
Στην κοσμάρα σου ζεις φιλαράκι.sharp έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 02:00Για ποιά σπίτια μιλάς, για αυτά που μένουν; Αυτά τα παίρνουν ως κληρονομιά όταν πεθάνουν οι γονείς. Σπίτια άλλα δεν συνηθιζεται να τους παίρνουν, ούτε να χτίζουν το από πάνω για να παντρευτεί η κόρη, ο γιός και να μείνουν με νύφη και γαμπρό κλπ. Δεν ξέρω τι παίζει σε νότια Ιταλία, πολύ κάτω από Ρώμη αν συμβαίνει.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑27 Μαρ 2020, 01:58Στις άλλες χώρες δεν τα γράφουν τα σπίτια στα παιδιά τους; τα χαρίζουν στην πρόνοια;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΟΛΛΉΣΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ..
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 22 Ιαν 2024, 16:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 190 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
22 Ιαν 2024, 16:07
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 720 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
05 Αύγ 2023, 23:58
-
-
Νέα δημοσίευση Η οικονομία της Γαλλίας υποβαθμίστηκε από την S&P
από Financial man » 03 Ιουν 2024, 08:15 » σε Οικονομία - 6 Απαντήσεις
- 214 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
03 Ιουν 2024, 11:23
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σε ύφεση μπήκε η οικονομία της Ευρωζώνης.
από Financial man » 06 Νοέμ 2023, 08:55 » σε Οικονομία - 2 Απαντήσεις
- 366 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
06 Νοέμ 2023, 09:48
-