Τουρισμος καπουτ....

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Τουρισμος καπουτ....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 02 Ιουν 2023, 22:06

panos291 έγραψε:
02 Ιουν 2023, 20:19
Bazoomba έγραψε:
02 Ιουν 2023, 19:43
Ποσο χρονω εισαι φιλε killzone αν επιτρεπεται;
Το θεμα ειναι οτι μας περνανε για μαλακες. Εβαλαν μια φωτο απο μια μερα που ειχε κωλοκαιρο και ηταν αδειες παραλιες και πισινες, και νομιζουν πως κανουν προπαγάνδα.
:giggle:
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 02 Ιουν 2023, 22:08

Kauldron έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:06
panos291 έγραψε:
02 Ιουν 2023, 20:19
Bazoomba έγραψε:
02 Ιουν 2023, 19:43
Ποσο χρονω εισαι φιλε killzone αν επιτρεπεται;
Το θεμα ειναι οτι μας περνανε για μαλακες. Εβαλαν μια φωτο απο μια μερα που ειχε κωλοκαιρο και ηταν αδειες παραλιες και πισινες, και νομιζουν πως κανουν προπαγάνδα.
:giggle:
Ναι για αυτους τους χαζους που ανοιγουν συνεχως βλακονηματα λεω :003:

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 02 Ιουν 2023, 22:11

Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:05
panos291 έγραψε:
02 Ιουν 2023, 21:57
Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Ιουν 2023, 21:31

Τύπε μου, είσαι ψεκασμένος; Ήρεμα ρωτάω. Υπάρχει σαφής λόγος και αιτία που οι άδειες δίνονται τον Αύγουστο. Επίσης, δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει, πέραν από τα κλειστά σχολεία, και ο μίσος 13ος δίνεται τον Αύγουστο.

Στο επόμενο επεισόδιο θα μάθεις γιατί οι άνθρωποι παίρνουν άδεια το Πάσχα...
Ασε μας ρε καημενε Εμπεδοκλα που θα μου κανεις και μαθηματα για τον τουροσμο.
Ναι, συγνώμη. Την είπα σε ρουμστουλετά.
Ετσι ελεγες και με το πυρος, βεβαια μετα εξαφανίστηκες :g018:

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 02 Ιουν 2023, 22:12

Μαλλον ζειτε σε αλλη χωρα δεν εξηγειτε αλλιως... :102:

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 02 Ιουν 2023, 22:13

panos291 έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:11
Εμπεδοκλής έγραψε:
panos291 έγραψε:
02 Ιουν 2023, 21:57

Ασε μας ρε καημενε Εμπεδοκλα που θα μου κανεις και μαθηματα για τον τουροσμο.
Please translate.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 02 Ιουν 2023, 22:17

student έγραψε:
02 Ιουν 2023, 20:33
Δημοκράτης έγραψε:
02 Ιουν 2023, 20:20
student έγραψε:
02 Ιουν 2023, 18:13
Πάντως και στην Κρήτη αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα. Ένας συνδυασμός πανάκριβων αεροπορικών, αυξημένου κόστους διαμονής, ανησυχία/οικονομική εγκράτεια ευρωπαίων, καιρού...και η κατάσταση είναι ψιλοπτάνα. Ήδη πέφτει κλάμα απ τους περισσότερους.
Διαφωστε :lol:
Να κάνω και εγώ τον προφήτη ππυ τα βλέπω μπροστά μου; Η Κρήτη θα τογκαρει και φέτος όπως περσι
Τί διαφώστε βρε μπαγλαμά που κάνεις και προβλέψεις. Εγώ ζω εδώ, μέσα στην καρδιά της τουριστικής. Όλος μου ο περίγυρος, οι πελάτες, οι συνεργάτες είναι άνθρωποι του τουρισμού, το ζω κάθε μέρα 20 χρόνια τώρα.
Και αν γεμίσει η κρήτη ιούλιο και αύγουστο τί έγινε? Γαμήσαμε? Αν έχει χάσει συνολικά 20% του τζίρου της σεζόν από τους άλλους μήνες θα πρέπει να πανηγυρίζει?

Αλλά το πόσο άσχετος είσαι φαίνεται από το ΘΑ. ΘΑ τιγκάρει. Πότε ΘΑ τιγκάρει όμως άσχετε? Ιούνιο έχουμε ήδη. Έπρεπε να είναι ήδη σχεδόν τίγκα για να πιάσει τους στόχους. Και όχι να ξεβρακώνουν ακόμα τις τιμές για να γεμίσουν τα μισοάδεια.
Ναι τα ξέρεις από μέσα,, εγώ λέω κογα του αέρα :smt005:

Υγ απατεώνα ζαιε, οι κρατήσεις είναι ήδη πανω

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 02 Ιουν 2023, 22:22

Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:13
panos291 έγραψε:
Εμπεδοκλής έγραψε:

Please translate.
οταν μιλαγα για ασφάλειεις πυρος σε σπιτια ή επιχειρήσεις που θα μπορουσαν να γλυτωναν κοσμο. Πεταχτηκες και μου ειπες οτι γραφω μπουρδες και ποιος εχει κανει, σου απαντησα εγω. Μου ειπες prove it, σου εβαλα screenshot απο το πυρος και εξαφανιστηκες.
Τωρα με λες ρουμτουλετα. Ομως αυτη την φορα δεν θα βαλω εδω ουτε αδεια εοτ, ουτε βραβεια ουτε τιποτα. Δεν θα σου χαλασω την αφηγηση.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 02 Ιουν 2023, 22:41

panos291 έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:22
Εμπεδοκλής έγραψε:
panos291 έγραψε:

Please translate.
οταν μιλαγα για ασφάλειεις πυρος σε σπιτια ή επιχειρήσεις που θα μπορουσαν να γλυτωναν κοσμο. Πεταχτηκες και μου ειπες οτι γραφω μπουρδες και ποιος εχει κανει, σου απαντησα εγω. Μου ειπες prove it, σου εβαλα screenshot απο το πυρος και εξαφανιστηκες.
Τωρα με λες ρουμτουλετα. Ομως αυτη την φορα δεν θα βαλω εδω ουτε αδεια εοτ, ουτε βραβεια ουτε τιποτα. Δεν θα σου χαλασω την αφηγηση.
Ούτε που το θυμάμαι. Τί εποχή το είχες γράψει; Γιατί είχα φάει κάτι back to back bans. Χώρια που υπάρχουν εποχές που έχω πολύ δουλειά και δεν έχω χρόνο να μπω. Γενικά, αν δεν σου απάντησα σίγουρα θα υπάρχει κάποιος άλλος λόγος από αυτόν που σκέφτηκες. Just saying.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 02 Ιουν 2023, 22:49

Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:41
panos291 έγραψε:
Εμπεδοκλής έγραψε:

Please translate.
Ούτε που το θυμάμαι. Τί εποχή το είχες γράψει; Γιατί είχα φάει κάτι back to back bans. Χώρια που υπάρχουν εποχές που έχω πολύ δουλειά και δεν έχω χρόνο να μπω. Γενικά, αν δεν σου απάντησα σίγουρα θα υπάρχει κάποιος άλλος λόγος από αυτόν που σκέφτηκες. Just saying.
Δεν τρεχει κατι. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οταν μπαινω και λεω για μια κατασταση, το ξαναγραφω τριτοτεταρτη φορα, οτι οι ελληνες πανε διακοπες 1-20 Αυγούστου γιατι ετσι εχουν μαθει συν οτι κλεινουν οι επιχειρησεις (για μενα κακως) με αποτελεσμα να τους γδερνουν και τα γραφω αυτα χωρις να προσβαλλω κανενα, και μπαινεις εσυ με υφακι "ανθρωπε μου εισαι ψεκασμενος, ηρεμα ρωταω" ετσι στο ξεκαρφωτο. Ε πως περιμενεις να σου απαντήσω? Σε καθε περιπτωση ας το ξεχασουμε και παμε παρακάτω.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 02 Ιουν 2023, 23:17

panos291 έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:49
Εμπεδοκλής έγραψε:
02 Ιουν 2023, 22:41
panos291 έγραψε:

Δεν τρεχει κατι. Αυτο που δεν καταλαβα ειναι οταν μπαινω και λεω για μια κατασταση, το ξαναγραφω τριτοτεταρτη φορα, οτι οι ελληνες πανε διακοπες 1-20 Αυγούστου γιατι ετσι εχουν μαθει συν οτι κλεινουν οι επιχειρησεις (για μενα κακως) με αποτελεσμα να τους γδερνουν και τα γραφω αυτα χωρις να προσβαλλω κανενα, και μπαινεις εσυ με υφακι "ανθρωπε μου εισαι ψεκασμενος, ηρεμα ρωταω" ετσι στο ξεκαρφωτο. Ε πως περιμενεις να σου απαντήσω? Σε καθε περιπτωση ας το ξεχασουμε και παμε παρακάτω.
Ας το ξαναγράψω αλλιώς. Όταν δεν καταλαβαίνεις γιατί το ημερολογιακό έτος στην Ελλάδα έχει οριστεί έτσι και για δικούς σου ρουμστουλετικούς λόγους θέλεις να οριστεί αλλιώς, εσύ έχεις το πρόβλημα. Σόρυ.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 02 Ιουν 2023, 23:28

Πραγματι εγω το εχω που ασχοληθηκα. Επισης σορυ.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 02 Ιουν 2023, 23:32

Αν κάποιος μπορεί να μιλήσει για τουρισμό είναι ο πανος που είναι χρονιά μέσα στη φασολάδα. Και έρχονται οι αβγολεμονοι να το παίξουν γνωστες
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 02 Ιουν 2023, 23:34

πατησιωτης έγραψε:
02 Ιουν 2023, 21:02
student έγραψε:
02 Ιουν 2023, 19:14
Να διευκρινίσω κάτι. Και η δική μου αίσθηση είναι ότι συνολικά το τουριστικό προιόν της χώρας θα έχει αύξηση και φέτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η αύξηση θα μοιραστεί αναλογικά σε όλες τις τουριστικές περιοχές. Η Αθήνα για παράδειγμα που το αγοραστικό της κοινό δεν περιορίζεται στην ευρώπη, είναι αναμενόμενο να παρουσιάσει αύξηση. Και από τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης θα είναι από αμερικάνους, οι οποίοι γενικά είναι και οικονομικά άνετοι, θα έχει αύξηση και σε τζίρο και όχι μόνο σε κεφάλια. Όταν δε η Αθήνα είναι πχ το 50% των συνολικών αφίξεων, το να ανέβει η αθήνα σε αφίξεις και τζίρο τραβάει όλο το μαγαζί πάνω συνολικά.
Στην Κρήτη όμως που έχω εικόνα, το μερίδιο των αμερικανών, των γιαπωνέζων, των κινέζων στο σύνολο των κεφαλιών και του τζίρου είναι πολύ μικρό. Και double να κάνουν οι αμερικάνοι η βελτίωση στον τζίρο είναι αμελητέα μπροστά στο να σου κάτσει ένα μείον 30 πχ στους άγγλους ή ένα μείον 20 στους γερμανούς.

Κάτι παραπλήσιο συμβαίνει και σε μεμονωμένα νησιά είτε του αιγαίου είτε του ιονίου. Ανάλογα με το βαθμό έκθεσής τους ειδικά στην ευρωπαική αγορά και ανάποδα στην αμερικανική, τα αποτελέσματά τους μπορεί να είναι η μέρα με τη νύχτα. Η Πάρος πχ είναι σε φάση μεγάλης αύξησης της προσέλκυσης τουριστών, ήδη πλασάρεται σαν η νέα μύκονος. Ακόμα και αν η κρήτη ή η ρόδος ή η μύκονος τον πίνουν, η πάρος και η αντίπαρος, ή η πάτμος ή η σαντορίνη μπορεί να τρέχουν σούζα.

Οπότε η εικόνα προς το παρόν (αν και είναι σημαντικό να δούμε και τα νούμερα του απριλίου) δείχνει να είναι ανοδική για τη χώρα αλλά με κυρίως επωφελούμενη την αθήνα. Τα νησιά γενικώς πέραν εξαιρέσεων, δείχνουν μέχρι στιγμής να τον πίνουν (και εύχομαι να μην καταλήξει αυτό να συνοδεύεται και από το "πανηγυρικά").

Άρα, ούτε το ότι μπορεί να είναι ανοδικά τα νούμερα της χώρας συνολικά σημαίνει ότι στην κρήτη ή/και στη ρόδο δεν τον πίνουν και λένε ψέμματα για να πλήξουν την κυβέρνηση, ούτε το ότι αν στη ρόδο και την κρήτη τον πίνουν σημαίνει ότι τον πίνει ο τουρισμός όλης της χώρας.
Έβαλες μια εικόνα από τη Ρόδο.Στις πρόσφατες εκλογές η ΝΔ πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό της στα Δωδεκάνησα.Όχι στη Λακωνία ή τη Καστοριά αλλά στα Δωδεκάνησα.Στα Χανιά έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τη Θεσσαλονίκη.Ανετράπη όλη η κλασική πολιτική γεωγραφία.Αυτό σχετίζεται άμεσα με την πορεία του τουρισμού.
Εγώ ρε ταρζάν έβαλα την εικόνα? Κάτι δεν είδες σωστά. Αλλού πες τα.

Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol » 02 Ιουν 2023, 23:47

Μα και με μειωμένες διανυκτερεύσεις πάλι θα τζιραρουν τρελά αφού βαράνε στα αφτιά
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι

Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol » 02 Ιουν 2023, 23:49

Καλά, ειδικά οι μεγάλες ξενοδοχειακή μοναδες και κόσμο να μην έχουν θα τους καλύψει τη χασούρα το κρατος. Είδαμε και με την πανδημία πως μ0ουκωσαν στο ζεστό χρήμα.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών