Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://www.phorum.com.gr/
Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία από τον αναλυτικό κατάλογο του ΣΑΤΕ. Μόλις 26 διαγωνισμοί άνω των τριών εκατ. ευρώ προχώρησαν το 2020. Πώς μπλέκεται το κουβάρι σε κρίσιμες υποδομές. Συναγερμός και για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Περίπου 130 διαγωνισμοί μεγάλων δημοσίων έργων (με προϋπολογισμό άνω των τριών εκατ. ευρώ) είχαν προγραμματιστεί από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, με το συνολικό ύψος τους να φτάνει τα 1,7 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, μαζί με τρία έργα της Εγνατίας Οδού, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 215 εκατ. ευρώ, στα οποία μειοδότησε η ΑΚΤΩΡ, στη διάρκεια του εξαμήνου ανατέθηκαν (ή έχουν προσωρινό μειοδότη) 26 έργα προϋπολογισμού άνω των τριών εκατ. ευρώ, συνολικού ύψους 432 εκατ. ευρώ.
Αν δεν ήταν και ο δήμος Αθηναίων που κατακύρωσε φέτος πέντε έργα παρεμβάσεων σε δρόμους και κτίρια (τα τέσσερα τα ανέλαβε η ίδια εταιρεία), με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 70 εκατομμυρίων, η συγκομιδή θα ήταν ακόμα πιο πενιχρή.
Τα στοιχεία από τον αναλυτικό κατάλογο του εργοληπτικού συνδέσμου ΣΑΤΕ και είναι αποκαρδιωτικά. Και ας είναι η χρονιά που κορυφώνεται το ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Και ας υποστηρίζουν στην κυβέρνηση πως το εκτεταμένο πρόγραμμα έργων υποδομών θα είναι ένα από τα βασικά εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης.
(...)
Ενδιαφέρον το δημοσίευμα ωστόσο πρέπει να καταγραφεί και η όποια εξήγηση για την παραπάνω δυστοκία.
χρειάζονται εξήγηση γιατί δεν γίνονται μεγάλες επιχειρήσεις μέσα στο 2020? Έχετε καταλάβει ότι ο μέσος όρος ύφεσης της ΕΕ το 1ο 3μηνο ήταν 3.4%;΄
Ρωτάω γιατί κάνετε σαν να ζείτε σε άλλο πλανήτη
Ενδιαφέρον το δημοσίευμα ωστόσο πρέπει να καταγραφεί και η όποια εξήγηση για την παραπάνω δυστοκία.
ιστορικη τυπου κριση του καπιταλισμου,οι τελευταιες μερες του
το καταδεικνυει και η επιστροφη στην υφεση της ευρωπης και την βυθιση της αναπτυξης στην κινα πριν την πανδημια
ιαπωνοποιηση και παιχνιδι μηδενικου αθροισματος αν εχεις ακουστα
στην περιπτωση της ελλαδας ποτε δεν ευεπιφορη χωρα για προσελκυση ξενων επενδυσεων,στην δε ευρωζωνη με το τεραστιο χρεος να καλειται να ξεπληρωθει με ορους συρρικνωσης της ζητησης και πωλησης στρατηγικων τομεων απλα δεν υπαρχει πιθανοτητα αναπτυξης
Re: Γκαζώνει το ΕΣΠΑ με Σπ. Α. Γεωργιάδη υπουργό
Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2020, 15:06
από Στρακαστρουκας
Υπουργος υφεσης
Re: Γκαζώνει το ΕΣΠΑ με Σπ. Α. Γεωργιάδη υπουργό
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιουν 2020, 21:21
από Αρχέλαος
Τελικά μία εξήγηση είναι πως η κυβέρνηση πήρε περίπου 3 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ(Απρίλιο) μέσω του ΠΔΕ για να δοθούν σε επιδόματα κλπ.