Αποκλειεται να ειναι. Τα τυρογαριδακια ειμαι σιγουρος εχουν πολλα περισσοτερα χημικα μεσα απο οτι τι λευκο τυρι.
Μπορει και να κανω λαθος βεβαια. Εχεις καποια αποδειξη περι αυτου;
Αποκλειεται να ειναι. Τα τυρογαριδακια ειμαι σιγουρος εχουν πολλα περισσοτερα χημικα μεσα απο οτι τι λευκο τυρι.
Το εξήγησα αυτό. Γενικά τα τυριά είναι λευκά ή κίτρινα, αν και υπάρχουν μπλε, κόκκινα και φαντεζί. Ωστόσο αν μια συσκευασία γράφει "λευκό τυρί" ως ένδειξη, είναι αγελαδινό τυρί, εκτός αν είναι από κάποιον βλάκα παραγωγό. Ο λόγος, όπως εξήγησα, είναι γιατί δεν θέλουν να φαίνεται με μεγάλα γράμματα στην ετικέτα ότι είναι αγελαδινό τυρί, ώστε να πιστεύει ο κόσμος ότι τρώει φέτα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Φεβ 2023, 12:27Κατά τη γνώμη μου, που είναι και η τελική ετυμηγορία, Λευκό τυρί= λευκού χρώματος τυρί. Για το αγελαδινό υπάρχει λέξη, αγελαδινό. Για ποιο λόγο θέλουν κι άλλη; Βέτο.
Δεν περιέχουν χημικά τα τυρογαριδάκια, κανονικά υλικά μαγειρικής είναι. Πολυεπεξεργασμένα μεν, κανονικά δε. Συγκεκριμένα τα τυρογαριδάκια είναι μείξη αλευριών (πατατάλευρο, ρυζάλευρο, αραβοσιτάλευρο), φοινικέλαιο, πάπρικα, τυρί σκόνη, γάλα σκόνη και αλάτι.axilmar έγραψε: ↑09 Φεβ 2023, 12:02Αποκλειεται να ειναι. Τα τυρογαριδακια ειμαι σιγουρος εχουν πολλα περισσοτερα χημικα μεσα απο οτι τι λευκο τυρι.
Μπορει και να κανω λαθος βεβαια. Εχεις καποια αποδειξη περι αυτου;
και εγω νομιζω πως με 15 ευρω το κιλο τη φετα συντομα στα σουπερ μαρκετ θα την βαλουνε στον πατο τους ...axilmar έγραψε: ↑08 Φεβ 2023, 13:09Κοιτα, και εγω φαν της φετας ειμαι, αλλα εδω και μερικους μηνες που εχει ακριβυνει πολυ η φετα τρωω λευκο τυρι.nostromos έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 15:13δεν εχει γενικα σημασια ... ειναι θεμα γουστου και τιμης ...αλλα αυτος που θελει να αγορασει φετα αγοραζει προιον με συγκεκριμενες προδιαγραφες και προελευση ...axilmar έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 11:29
Η απαντηση αυτη ειναι για το προηγουμενο ερωτημα. Το ερωτημα ειναι εαν εχει καμμια σημασια που ειναι αγελαδινο το γαλα οσον αφορα στην καταναλωση του τυριου.
Με αλλα λογια, τι μας νοιαζει εαν δεν εχει μονο αιγοπροβειο γαλα/εχει μονο αγελαδινο, εφοσον το τρωμε και μια χαρα αντικαθιστα την φετα, και δεν ειναι βλαπτικο για εμας;
Η διαφορα στην γευση ειναι πολυ μικρη, οποτε το βλεπω το λευκο τυρι ως καλη εναλλακτικη της φετας.
Προσωπικη αποψη, αλλος μπορει να εχει αλλη γευση και να μην του αρεσει το λευκο τυρι.
Ψευδεπιστήμη.σύμφωνα με την δίαιτα των ομάδων αίματος
Εγώ δε συμφωνώ μαζί σου. Η παρμεζάνα πχ είναι από τα καλύτερα και πιο θρεπτικά τυριά. Γενικά σε αυτά τα τυριά σημασία έχει κυρίως πόσο έχει κάτσει στο ράφι. Ότι υπάρχει και σαβούρα, υπάρχει ένα σωρό, σε αυτό συμφωνώ.hellegennes έγραψε: ↑09 Φεβ 2023, 12:34Δεν περιέχουν χημικά τα τυρογαριδάκια, κανονικά υλικά μαγειρικής είναι. Πολυεπεξεργασμένα μεν, κανονικά δε. Συγκεκριμένα τα τυρογαριδάκια είναι μείξη αλευριών (πατατάλευρο, ρυζάλευρο, αραβοσιτάλευρο), φοινικέλαιο, πάπρικα, τυρί σκόνη, γάλα σκόνη και αλάτι.
Οι διαφορές στο link είναι ουσιώδεις. Αλλά αν θες να τρως αγελαδινό τυρί, είναι δική σου επιλογή. Κανείς δεν είπε ότι θα πάθεις κάτι τρομερό, όπως δεν θα πάθεις κάτι τρομερό αν τρως διάφορα άλλα σκουπιδοτρόφιμα, όπως γαριδάκια, ηλίθια σνακ, πάριζα, γαλοπούλα για τοστ και λοιπά φθηνά αλλαντικά. Αλλά συνολικά δεν είναι καλή διατροφή και αυτό καθρεφτίζεται κάποια στιγμή στην υγεία σου.
Τούτον ειπείν, ούτε φέτα είναι καλό να καταναλώνεις με τους τόνους.
Δηλαδή;Cecily Anne έγραψε: ↑10 Φεβ 2023, 12:43[ Γενικά σε αυτά τα τυριά σημασία έχει κυρίως πόσο έχει κάτσει στο ράφι.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 15:50Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιοΟι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Σπανίζουν τέτοιες γενναίες καταθέσεις ψυχής πιαDwarven Blacksmith έγραψε: ↑09 Φεβ 2023, 12:27Κατά τη γνώμη μου, που είναι και η τελική ετυμηγορία, Λευκό τυρί= λευκού χρώματος τυρί
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 15:50Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιοΟι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
H παλαίωση του τυριού.αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: ↑10 Φεβ 2023, 12:54Δηλαδή;Cecily Anne έγραψε: ↑10 Φεβ 2023, 12:43[ Γενικά σε αυτά τα τυριά σημασία έχει κυρίως πόσο έχει κάτσει στο ράφι.
Σε τυριά με μεγάλη παλαίωση δεν γνωρίζω τι συμβαίνει χημικά. Δεν συζητάμε όμως γι' αυτό. Άλλωστε αυτά τα τυριά είναι πολύ ακριβότερα.Cecily Anne έγραψε: ↑10 Φεβ 2023, 12:43Εγώ δε συμφωνώ μαζί σου. Η παρμεζάνα πχ είναι από τα καλύτερα και πιο θρεπτικά τυριά. Γενικά σε αυτά τα τυριά σημασία έχει κυρίως πόσο έχει κάτσει στο ράφι. Ότι υπάρχει και σαβούρα, υπάρχει ένα σωρό, σε αυτό συμφωνώ.
Δώσε μου ένα παράδειγμα αγελαδινού τυριού για να καταλάβω τί εννοείς τζανκ; Για να μη μπλεχτουμε, δεν εννοώ τις πλαστικές αμερικανιές, αυτά απορώ πώς βαφτίζονται τυρί και όχι τύπου τυρί. Εμείς εδώ έχουμε πχ μυζήθρες, γραβιέρες (αν και αυτές έχουν συχνά και κατσικίσιο), έχουμε το μαστέλο, το μετσοβόνε, τί άλλο; Από τα ξένα πχ πρόχειρα η μοτσαρέλα και το γκρουγιέρ μου ήρθαν στο μυαλό.hellegennes έγραψε: ↑10 Φεβ 2023, 14:08Σε τυριά με μεγάλη παλαίωση δεν γνωρίζω τι συμβαίνει χημικά. Δεν συζητάμε όμως γι' αυτό. Άλλωστε αυτά τα τυριά είναι πολύ ακριβότερα.Cecily Anne έγραψε: ↑10 Φεβ 2023, 12:43Εγώ δε συμφωνώ μαζί σου. Η παρμεζάνα πχ είναι από τα καλύτερα και πιο θρεπτικά τυριά. Γενικά σε αυτά τα τυριά σημασία έχει κυρίως πόσο έχει κάτσει στο ράφι. Ότι υπάρχει και σαβούρα, υπάρχει ένα σωρό, σε αυτό συμφωνώ.
To ανθότυρο έχει μέσα κατσικίσιο σε ποσοστό, αλλά είναι εξαιρετικό τυρί. Το ίδιο και οι μυζήθρες. Τα γκούντα εξαρτάται την παλαίωση.hellegennes έγραψε: ↑10 Φεβ 2023, 14:33Ένταμ, γκούντα, διάφορα ημίσκληρα τύπου Κολιός, ανθότυρα, μυζήθρες...
nostromos έγραψε: ↑09 Φεβ 2023, 15:26και εγω νομιζω πως με 15 ευρω το κιλο τη φετα συντομα στα σουπερ μαρκετ θα την βαλουνε στον πατο τους ...axilmar έγραψε: ↑08 Φεβ 2023, 13:09Κοιτα, και εγω φαν της φετας ειμαι, αλλα εδω και μερικους μηνες που εχει ακριβυνει πολυ η φετα τρωω λευκο τυρι.
Η διαφορα στην γευση ειναι πολυ μικρη, οποτε το βλεπω το λευκο τυρι ως καλη εναλλακτικη της φετας.
Προσωπικη αποψη, αλλος μπορει να εχει αλλη γευση και να μην του αρεσει το λευκο τυρι.