Σελίδα 1 από 3

Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 18:48
από Αρίστος
Bροχη τα λουκετα στην εστιαση στις πιο εμπορικες ζωνες και μαλιστα απο την εποχη του 2ου lockdown.


Σε μαζικά λουκέτα προχωρούν επιχειρηματίες στην εστίαση. Περίπου 40 εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ στην περιοχή του Κολωνακίου κυρίως στην οδό Σκουφά και Βαλαωρίτου έχουν κλείσει οριστικά.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Γκάζι, όπου τουλάχιστον 10 μαγαζιά έχουν βάλει ενοικιαστήριο και ένα μάλιστα έχει και αναγγελία έξωσης στην πόρτα του.


Τα οριστικά λουκέτα «εξαπλώνονται» και εκτός του κέντρου της Αθήνας, προς τα Βόρεια Προάστια: Κηφισιά, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Νέα Ερυθραία και Νέο Ψυχικό.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άλλες 40 επιχειρήσεις εστίασης έχουν κλείσει, μη αντέχοντας τις οικονομικές επιπτώσεις αυτού του δεύτερου παρατεταμένου για την εστίαση lockdown. Λουκέτα άρχισαν να πέφτουν και στην παλιά πόλη της Ρόδου. Παράλληλα, εκτός από τα λουκέτα άλλες 4 στις 10 ανοιχτές επιχειρήσεις του κλάδου δηλώνουν ότι κινδυνεύουν με κλείσιμο.

https://xristika.gr/tragiki-katastasi-s ... n-louketo/



Kαι το φαινομενο συνεχιζεται μεχρι σημερα καθως οι λογαριασμοι του ρευματος, η αυξηση των τιμων σε ηλιελαιο και πρωτες υλες και ο κοσμος που δεν ειχε λεφτα για νυχτερινες εξοδους ηταν η χαριστικη βολη.



https://www.iefimerida.gr/ellada/mpar-s ... mo-kleinei

https://www.voria.gr/article/thessaloni ... rolou-ntil

http://www.eviakosmos.gr/index.php/oiko ... -staikoyra

.

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 18:56
από Αρίστος
Να πω επισης πως πολλα καταστηματα που επιβιωσαν ακουω πως κατεληξαν σε νονους της μαφιας, ειτε που τα πηραν για ενα κομματι ψωμι επειδη το θυμα τους χρωσταγε, ειτε επειδη οι μαφιοζοι ανοιξαν νεα για να ξεπλυνουν χρημα.

Το ειδος προς εξαφανιση λοιπον ειναι ο Ελληνας ιδιοκτητης εστιασης, εστω και αν σε καποια εμφανιζεται ως μπροστινος.

,

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 18:59
από Parrot
Αρίστος έγραψε:
19 Δεκ 2022, 18:56


Το ειδος προς εξαφανιση λοιπον ειναι ο Ελληνας ιδιοκτητης εστιασης
,
:smt038:smt038:smt038:romance-hearteyes::romance-hearteyes::romance-hearteyes:

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:03
από Echelon
Βενζίνη με το κουπόνι, ένα κομμάτι ψωμί με το κουπόνι και επιστροφή σπίτι. Θέλετε και επιχειρήσεις.

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:11
από taliban
Περιμενε να δεις και με την νέα ΚΑΠ για τους αγρότες τι έχει να γίνει.
Πόσοι θα πάνε για φαλιμεντο.

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:18
από Frappezitis
Εικόνα

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:21
από Δημοκράτης
Πωπω καταστρεφομαστε με αυτόν τον κουλη
ευτυχώς έχει εκλογές σε 4 μήνες και θα βγει η 3η φορά αριστερά

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:28
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δε μπορώ να ξέρω ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο της εστίασης αλλά πραγματικά το πάρτι εκεί έχει κρατήσει
περισσότερο από ότι θα περίμενε κανείς. Δε γίνεται να ανοίγουν 40 σουβλατζίδικα και 50 καφετέριες σε κάθε στενό, ο
ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων θα οδηγήσει μοιραία στο κλείσιμο κάποιων εξ'αυτών. Επίσης το κλισέ που λέει
ότι "ο Έλληνας πάντα θα ξοδεύει για τον καφέ" ισχύει στο βαθμό που ο Έλληνας έχει λεφτά να τα ξοδεύει κάθε μέρα σε καφέδες
και σουβλάκια. Όσες συντάξεις και αν γίνονται χαρτζιλίκια, με το σουβλάκι στα 3+ ευρώ δε φτάνουν τα λεφτά.

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:30
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Αρίστος έγραψε:
19 Δεκ 2022, 18:56
Να πω επισης πως πολλα καταστηματα που επιβιωσαν ακουω πως κατεληξαν σε νονους της μαφιας, ειτε που τα πηραν για ενα κομματι ψωμι επειδη το θυμα τους χρωσταγε, ειτε επειδη οι μαφιοζοι ανοιξαν νεα για να ξεπλυνουν χρημα.

Το ειδος προς εξαφανιση λοιπον ειναι ο Ελληνας ιδιοκτητης εστιασης, εστω και αν σε καποια εμφανιζεται ως μπροστινος.

,
Καμιά φορά βλέπω καφετέριες στις οποίες δεν πατάει άνθρωπος να παραμένουν ανοιχτές με τα χρόνια. Λογικά τέτοιου τύπου καφετέριες
κρύβουν κάτι πονηρό από πίσω.

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:38
από Ζενίθεδρος
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
19 Δεκ 2022, 19:30
Αρίστος έγραψε:
19 Δεκ 2022, 18:56
Να πω επισης πως πολλα καταστηματα που επιβιωσαν ακουω πως κατεληξαν σε νονους της μαφιας, ειτε που τα πηραν για ενα κομματι ψωμι επειδη το θυμα τους χρωσταγε, ειτε επειδη οι μαφιοζοι ανοιξαν νεα για να ξεπλυνουν χρημα.

Το ειδος προς εξαφανιση λοιπον ειναι ο Ελληνας ιδιοκτητης εστιασης, εστω και αν σε καποια εμφανιζεται ως μπροστινος.

,
Καμιά φορά βλέπω καφετέριες στις οποίες δεν πατάει άνθρωπος να παραμένουν ανοιχτές με τα χρόνια. Λογικά τέτοιου τύπου καφετέριες
κρύβουν κάτι πονηρό από πίσω.
Τι υπονοείς, ότι είναι διακινητές; Δεν γίνονται αυτά.

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:39
από ΓΑΛΗ
Frappezitis έγραψε:
19 Δεκ 2022, 19:18
Εικόνα
Να υποθέσω ότι στα κομμουνιστικά κράτη έπαιζαν ως πρώτη μούρη στις παραγωγικές δυνάμεις οι επιχειρηματίες εστίασης, πανέξυπνοι;

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:41
από southern
Τελευταία μόδα στην εστίαση είναι τα σουσαδικα. Έχει γέμισε η γλυφαδα σούσι 🍥. Λογικό είναι να σκάσει η φούσκα

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 19:46
από ΓΑΛΗ
Αρίστος έγραψε:
19 Δεκ 2022, 18:48
Bροχη τα λουκετα στην εστιαση στις πιο εμπορικες ζωνες και μαλιστα απο την εποχη του 2ου lockdown.


Σε μαζικά λουκέτα προχωρούν επιχειρηματίες στην εστίαση. Περίπου 40 εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ στην περιοχή του Κολωνακίου κυρίως στην οδό Σκουφά και Βαλαωρίτου έχουν κλείσει οριστικά.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Γκάζι, όπου τουλάχιστον 10 μαγαζιά έχουν βάλει ενοικιαστήριο και ένα μάλιστα έχει και αναγγελία έξωσης στην πόρτα του.


Τα οριστικά λουκέτα «εξαπλώνονται» και εκτός του κέντρου της Αθήνας, προς τα Βόρεια Προάστια: Κηφισιά, Χαλάνδρι, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Νέα Ερυθραία και Νέο Ψυχικό.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άλλες 40 επιχειρήσεις εστίασης έχουν κλείσει, μη αντέχοντας τις οικονομικές επιπτώσεις αυτού του δεύτερου παρατεταμένου για την εστίαση lockdown. Λουκέτα άρχισαν να πέφτουν και στην παλιά πόλη της Ρόδου. Παράλληλα, εκτός από τα λουκέτα άλλες 4 στις 10 ανοιχτές επιχειρήσεις του κλάδου δηλώνουν ότι κινδυνεύουν με κλείσιμο.

https://xristika.gr/tragiki-katastasi-s ... n-louketo/



Kαι το φαινομενο συνεχιζεται μεχρι σημερα καθως οι λογαριασμοι του ρευματος, η αυξηση των τιμων σε ηλιελαιο και πρωτες υλες και ο κοσμος που δεν ειχε λεφτα για νυχτερινες εξοδους ηταν η χαριστικη βολη.



https://www.iefimerida.gr/ellada/mpar-s ... mo-kleinei

https://www.voria.gr/article/thessaloni ... rolou-ntil

http://www.eviakosmos.gr/index.php/oiko ... -staikoyra

.
Τα λουκέτα που αναφέρεις δεν είναι σε αυτές που θα λέγαμε "λαϊκές γειτονιές".

Κατά τα άλλα, σαφώς και το ενεργειακό πρόβλημα προκάλεσε επιδείνωση στα οικονομικά όλων των εταιριών και πολύ περισσότερο σε αυτές που κάνουν μεγαλύτερη χρήση ενεργοβόρων συσκευών.

Άλλο κόστος έχει μια εταιρία εστίασης και άλλο ένα γραφείο με τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων.

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 20:00
από Σπανακιας
Eν μεσω πανδημιας και παγκοσμιας ενεργειακης κρισης δηλαδη εν μεσω μιας τελειας οικονομικης καταιγιδας μειωνεται η ανεργια και αυξανεται το ΑΕΠ
Τι σημαινουν αυτα για το νημα;
Οτι ο νηματοθετης εχει ενα φετιχ με τις καφετεριες στο Κολωνακι και δεν θελει να κλεινουν
Η οικονομια παει καλα

Re: Πως ήταν η ανάπτυξη του Κούλη στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: 19 Δεκ 2022, 20:00
από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Ζενίθεδρος έγραψε:
19 Δεκ 2022, 19:38
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
19 Δεκ 2022, 19:30
Αρίστος έγραψε:
19 Δεκ 2022, 18:56
Να πω επισης πως πολλα καταστηματα που επιβιωσαν ακουω πως κατεληξαν σε νονους της μαφιας, ειτε που τα πηραν για ενα κομματι ψωμι επειδη το θυμα τους χρωσταγε, ειτε επειδη οι μαφιοζοι ανοιξαν νεα για να ξεπλυνουν χρημα.

Το ειδος προς εξαφανιση λοιπον ειναι ο Ελληνας ιδιοκτητης εστιασης, εστω και αν σε καποια εμφανιζεται ως μπροστινος.

,
Καμιά φορά βλέπω καφετέριες στις οποίες δεν πατάει άνθρωπος να παραμένουν ανοιχτές με τα χρόνια. Λογικά τέτοιου τύπου καφετέριες
κρύβουν κάτι πονηρό από πίσω.
Τι υπονοείς, ότι είναι διακινητές; Δεν γίνονται αυτά.
Όχι απαραίτητα. Μπορεί να παίζει και ξέπλυμα χρήματος. Βέβαια και κόσμο να έχει το μαγαζί, πάλι μπορεί να κρύβεται κάτι από πίσω.