Μπορεί, αλλά δεν παύει να είναι σωστή.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑27 Μαρ 2024, 18:24Αυτήν την επιχειρηματολογία θα την περίμενε κανείς από ένα τσατμποτ και όχι από ανθρώπινο ον.Allah έγραψε: ↑27 Μαρ 2024, 18:18Ο ορισμός του Χέλη αναφέρεται σε "ζύμη" χωρίς να προσδιορίζει αν πρόκειται για φύλλο, ψωμί ή κάτι άλλο, και χωρίς να αναφέρει εξαιρέσεις.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑27 Μαρ 2024, 18:14
Η χαβουζέγκω δεν αναγνωρίζει ούτε το φύλλο για να είναι σε θέση να διακρίνει μεταξύ πίτας και σάντουιτς. Όχι μόνον δεν ξέρει την ελληνική γλώσσα αλλά αγνοεί και στοιχειώδη πράγματα της ελληνικής κουλτούρας. Αθηναίζος όνομα και πράμα!
Με βάση λοιπόν τον ορισμό του, το ανωτέρω αποικονιζόμενο έδεσμα είναι σάντουιτς.
Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια
- hellegennes
Έχω αποδείξει ποιος έχει δίκιο. Εσύ επαναλαμβάνεις την εμμονική σου άποψη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Allah
- Επικοινωνία:
Παπάρια έχεις αποδείξει, αλλά δεν θα επιμείνω άλλο για να μη σου χαλάσω τη φαντασίωση του αυτόκλητου θεματοφύλακα της ελληνικής γλώσσας. Αρκετά σε γλέντησα τις τελευταίες μέρες. Πήγαινε τώρα και φάε ένα σάντουιτς με αλοιφή να ηρεμήσεις.hellegennes έγραψε: ↑27 Μαρ 2024, 23:28Έχω αποδείξει ποιος έχει δίκιο. Εσύ επαναλαμβάνεις την εμμονική σου άποψη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Allah την 28 Μαρ 2024, 16:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Γραφτηκε η λεξε "Μαθηματικοποίηση" σε νημα για πιτογυρο!!!!
- hellegennes
Η αλοιφή είναι τοπικισμός. Βέβαια κι αυτό σε ενοχλεί γιατί έχεις μια φαντασιακή εικόνα στο μυαλό σου για την γλώσσα, αντίστοιχη που είχαν οι ναζί για την καθαρότητα της λευκής φυλής. Ότι μία είναι η ορθή γλώσσα και οι τοπικές διάλεκτοι είναι υποδεέστερες γλωσσικές ποικιλίες που είναι λάθος. Ως εκ τούτου κοροϊδεύεις που σε μια διάλεκτο ονομάζονται αλοιφές εδέσματα που αλείφονται σε άλλα πράγματα (το οποίο δεν είναι καν κάποια περίεργη συσχέτιση).
Όχι μόνο αυτή η άποψη για την γλώσσα είναι γελοία, αλλά δεν μπορείς καν να αποδεχτείς ότι το "σουβλάκι" και το "καλαμάκι" όπως το εννοείς είναι αθηναϊκή διάλεκτος και όχι μέρος της καθομιλουμένης, δηλαδή της ΚΝΕ. Βεβαίως δεν μπορείς να το αποδεχτείς ότι είναι διαλεκτικές λέξεις γιατί προσκρούει στην ηλίθια, νεοναζιστική άποψή σου για την γλώσσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πω πω πω πω πω πω πω.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Και οχι μονο, αλλα γενικα απο την αρχαιοτητα οτιδηποτε ειχε ευθυτενες κορμο καλαμι ονομαζοταν, ετσι το μπαμπου το ονομασαν ινδικο καλαμο (Θεοφραστος), επισης εχουμε ακομα και το καλαμι του ποδιου που χρησιμοποιηθηκε με τα χρονια, το καλαμακι ειναι η πιο σωστη λεξη για να το αποτυπωσει.Beria έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 15:34To ξέρεις ότι επί εκατονταετίες το υλικό με το οποίο οβελιζόταν το κρεατάκι για τη μικρή σούβλα ήταν σχίζες από καλάμι;Σέλευκας έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 14:16Οσο για τη διαμάχη των λέξεων ούτε συζήτηση δεν μπορεί να γίνει κανονικά. Σουβλάκι το λέει ολη η Ελλάδα απο Κρήτη και ρόδο μέχρι Αλεξανδρούπολη και οι γύρω περιοχές απο την Αθήνα ακόμα ενώ μόνο η Αθήνα το λέει καλαμάκι. Οπότε δεν μπορεις να πεις σουβλάκι το γυρο και το μπιφτέκι.
Επίσης η ονομασία σουβλάκι για το σουβλάκι είναι αιώνες πιο παλιά απο την ονομασία καλαμάκι που βγήκε καπου το 1970.
Πού να το ξέρεις, βέβηλε!
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Πιτα με τυρι -> Τυροπιταhellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 16:03Σιγά μωρή καθαρεουσιάνα που την είδες θιασώτης της αισθητικής. Αισθητικά για την δημοτική μια χαρά είναι το πιτόγυρο. Είναι δε 100% συμβατό με το σύστημα σχηματισμού σύνθετων. Το πιτόγυρο είναι δομικά όπως το ψωμοτύρι.
Πιτα με κρεας -> Κρεατοπιτα
Πιτα με τυρι και ζαμπον -> Ζαμπονοτυροπιτα
Πιτα με λουκανικο -> Λουκανικοπιτα
Πιτα με παστουρμα -> Παστουρμαδοπιτα
Γιατι λοιπον πιτα με γυρο -> πιτογυρο και οχι γυροπιτα;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- hellegennes
Γιατί δεν είναι πίτα με γύρο, είναι γύρος τυλιγμένος σε πίτα. Τα άλλα είναι πίτα με γέμιση. Αν φτιάξεις πίτα με γέμιση γύρο, ναι, θα είναι γυρόπιτα. Δηλαδή αυτό:Nostalgia έγραψε: ↑28 Μαρ 2024, 17:50Πιτα με τυρι -> Τυροπιταhellegennes έγραψε: ↑22 Μαρ 2024, 16:03Σιγά μωρή καθαρεουσιάνα που την είδες θιασώτης της αισθητικής. Αισθητικά για την δημοτική μια χαρά είναι το πιτόγυρο. Είναι δε 100% συμβατό με το σύστημα σχηματισμού σύνθετων. Το πιτόγυρο είναι δομικά όπως το ψωμοτύρι.
Πιτα με κρεας -> Κρεατοπιτα
Πιτα με τυρι και ζαμπον -> Ζαμπονοτυροπιτα
Πιτα με λουκανικο -> Λουκανικοπιτα
Πιτα με παστουρμα -> Παστουρμαδοπιτα
Γιατι λοιπον πιτα με γυρο -> πιτογυρο και οχι γυροπιτα;
https://skouteli.gr/product/kouklinos-g ... ino-360gr/
Κι αυτό:
Η σύγχυση ξεκινάει επειδή μπορεί να τα λέμε όλα αυτά πίτα αλλά είναι διαφορετικό έδεσμα και διαφορετική ζύμη και λογική. Η τυρόπιτα και τα λοιπά σε -πίτα είναι φύλλο πίτας (pie) ενώ το άλλο είναι ψωμί-πίτα (flatbread).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εβαλα ολα τα μερη καταγωγης μου εκτος απο το Σουλι που ειναι Αλβανοι.
- Allah
- Επικοινωνία:
Αδειάζεις αναπτήρα ρε κακομοίρη. Δεν υπάρχει "αθηναϊκή διάλεκτος". Μάθε το, συνήθισέ το. Deal with it, που λένε και οι φίλοι μας οι αγγλοσάξονες.hellegennes έγραψε: ↑28 Μαρ 2024, 16:24Η αλοιφή είναι τοπικισμός. Βέβαια κι αυτό σε ενοχλεί γιατί έχεις μια φαντασιακή εικόνα στο μυαλό σου για την γλώσσα, αντίστοιχη που είχαν οι ναζί για την καθαρότητα της λευκής φυλής. Ότι μία είναι η ορθή γλώσσα και οι τοπικές διάλεκτοι είναι υποδεέστερες γλωσσικές ποικιλίες που είναι λάθος. Ως εκ τούτου κοροϊδεύεις που σε μια διάλεκτο ονομάζονται αλοιφές εδέσματα που αλείφονται σε άλλα πράγματα (το οποίο δεν είναι καν κάποια περίεργη συσχέτιση).
Όχι μόνο αυτή η άποψη για την γλώσσα είναι γελοία, αλλά δεν μπορείς καν να αποδεχτείς ότι το "σουβλάκι" και το "καλαμάκι" όπως το εννοείς είναι αθηναϊκή διάλεκτος και όχι μέρος της καθομιλουμένης, δηλαδή της ΚΝΕ. Βεβαίως δεν μπορείς να το αποδεχτείς ότι είναι διαλεκτικές λέξεις γιατί προσκρούει στην ηλίθια, νεοναζιστική άποψή σου για την γλώσσα.
- Allah
- Επικοινωνία:
Και μια απορία:
Αυτά εδώ:
... πώς τα ζητάμε σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη χωρίς να προκαλέσουμε εγκεφαλικό στον αυτόχθονα ιθαγενή καταστηματάρχη;
Αυτά εδώ:
... πώς τα ζητάμε σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη χωρίς να προκαλέσουμε εγκεφαλικό στον αυτόχθονα ιθαγενή καταστηματάρχη;
Ξυλάκια για σουβλάκι.
Ζούμε σε μία οικονομία.
- Sid Vicious
Έτσι πρέπει!Alex Amsterdam έγραψε: ↑28 Μαρ 2024, 16:20Γραφτηκε η λεξε "Μαθηματικοποίηση" σε νημα για πιτογυρο!!!!
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Κι όμως υπάρχει. Είναι η εκφορά του Ναυπλίου, με πολλά κουτσαβάκικα (αρβανιτοαθηναικα) στοιχείαAllah έγραψε: ↑29 Μαρ 2024, 23:36Αδειάζεις αναπτήρα ρε κακομοίρη. Δεν υπάρχει "αθηναϊκή διάλεκτος". Μάθε το, συνήθισέ το. Deal with it, που λένε και οι φίλοι μας οι αγγλοσάξονες.hellegennes έγραψε: ↑28 Μαρ 2024, 16:24Η αλοιφή είναι τοπικισμός. Βέβαια κι αυτό σε ενοχλεί γιατί έχεις μια φαντασιακή εικόνα στο μυαλό σου για την γλώσσα, αντίστοιχη που είχαν οι ναζί για την καθαρότητα της λευκής φυλής. Ότι μία είναι η ορθή γλώσσα και οι τοπικές διάλεκτοι είναι υποδεέστερες γλωσσικές ποικιλίες που είναι λάθος. Ως εκ τούτου κοροϊδεύεις που σε μια διάλεκτο ονομάζονται αλοιφές εδέσματα που αλείφονται σε άλλα πράγματα (το οποίο δεν είναι καν κάποια περίεργη συσχέτιση).
Και είναι η επικρατήσασα διάλεκτος. Αυτή που ομιλείται στις τηλεοράσεις
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Τεχνητή Νοημοσύνη Μίλησε (για να τελειώνουμε με την παπαρολογία Vol 2)
από hellegennes » 28 Απρ 2024, 23:00 » σε Μαγειρική - 1 Απαντήσεις
- 663 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από xlsms
29 Απρ 2024, 01:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η νεοφιλελέ παπαρολογία στα καλύτερά της
από έργο_μακέτο » 24 Φεβ 2023, 15:16 » σε Κοινωνικά θέματα - 0 Απαντήσεις
- 192 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
24 Φεβ 2023, 15:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Αύριο τελειώνουμε τους Ζαίους
από Otto Weininger » 24 Ιουν 2023, 22:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 170 Απαντήσεις
- 5964 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dtri2020
14 Ιούλ 2023, 18:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Βομβαρδίστε τους να τελειώνουμε επιτέλους
από talaipwros » 22 Νοέμ 2023, 14:49 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 70 Απαντήσεις
- 3200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
11 Δεκ 2023, 22:23
-