
Θα τρώγατε έντομα;
- 20---
- Δημοσιεύσεις: 1632
- Εγγραφή: 17 Αύγ 2024, 16:31
- Phorum.gr user: Unboxholics
- Τοποθεσία: Transylvania
Re: Θα τρώγατε έντομα;
Sorry τι έγινε; 

Λες οι Δράκοι των παραμμυθιών ξυπνούν στα χέρια αλλωνών, και να σε πιάσουν προσπαθούν, μα δεν μπορούν γιατί εμείς...
Re: Θα τρώγατε έντομα;
Άσε μας ρε φίλε. Απάντα σοβαρά ή βρες άλλον να παίξεις.
Re: Θα τρώγατε έντομα;
"της", παρακαλώ
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
- 20---
- Δημοσιεύσεις: 1632
- Εγγραφή: 17 Αύγ 2024, 16:31
- Phorum.gr user: Unboxholics
- Τοποθεσία: Transylvania
Re: Θα τρώγατε έντομα;
Ρε φίλε καλά να μου δώσουν μια κατσαρίδα σουβλάκι να της έχουν βγάλει και τα ποδαράκια ξεροψημένη με λίγο κοτόπουλο και λεμόνι αλλά μη μου δείχνεις αυτούς που τα τρώνε ωμά ζωντανά, μπλίαχ.Περικλής έγραψε: ↑06 Μαρ 2025, 12:05Ενδιαφέρον άρθρο εδώ https://www.insider.gr/sustainability/2 ... gnorizoyme
Όλα στο μυαλό είναι. δεν θα καταπίνουμε ωμά όλα τα έντομα που υπάρχουν. Τις πρωτεϊνες τους θα παίρνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αηδιάζουμε.Μιλάμε λοιπόν για συστατικό που παίρνουμε από έντομο και όχι για το ίδιο το έντομο. Άλλωστε το μέλι τι είναι; Ουσία που βγαίνει μέσα από έντομο δεν είναι;Οι Έλληνες τρώνε έντομα και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν
Τα τρόφιμα που περιέχουν προϊόντα εντόμων απαιτείται να φέρουν κατάλληλες ετικέτες. Πρόκειται για τα λεγόμενα «βιώσιμα» προϊόντα τα οποία για λόγους (ίσως) μάρκετινγκ αναγράφουν τις επιστημονικές ονομασίες. Η χρωστική που χρησιμοποιείται για να δώσει σε τρόφιμα και σνακ ένα κόκκινο χρώμα παράγεται από την καρμίνη ή κοχενίλη ή καρμινικό οξύ (έχει καταχωρηθεί στη βάση της EFSA με τον κωδικό E120) που παράγεται από τα θηλυκά έντομα και τα αυγά τους, του είδους Cochineal Dactylopius coccus Costa που ζει στη φραγκοσυκιά. Έτσι, για να γίνει ροζ η ταραμοσαλάτα που τρώμε ή για να πάρουν αυτό το κοκκινωπό χρώμα που βλέπουμε ορισμένα αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες, κρουασάν, παιδικά ζελεδάκια, αλλαντικά ακόμη και γλυκά όπως το red velvet χρησιμοποιείται ως πρόσθετο η καρμίνη.
Λες οι Δράκοι των παραμμυθιών ξυπνούν στα χέρια αλλωνών, και να σε πιάσουν προσπαθούν, μα δεν μπορούν γιατί εμείς...
Re: Θα τρώγατε έντομα;
Δεν θα έτρωγα. Καλησπέρα σας.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Re: Θα τρώγατε έντομα;
- Δοκίμασε σε παρακαλώ αυτή την κατσαριδούλα.
- Δε θέλω.
- Δοκίμασε πρώτα, και μετά μίλα.
- Μα δε θέλω.
- Μα, έλα. Φάε. Μια κατσαριδούλα είναι.
- Δε θέλω, λέμε.
- Φάε.
- Καλά, θα σου κάνω τη χάρη.
- Καλή ήταν;
- Ισα που μπορεί να φαγωθεί.
- Είδες; Δεν έπαθες τίποτα. Δεν είναι άσχημο να τρώει έντομα κάποιος. Τράβα τώρα να φας τη μπριζολίτσα σου.
- Δε θέλω.
- Δοκίμασε πρώτα, και μετά μίλα.
- Μα δε θέλω.
- Μα, έλα. Φάε. Μια κατσαριδούλα είναι.
- Δε θέλω, λέμε.
- Φάε.
- Καλά, θα σου κάνω τη χάρη.
- Καλή ήταν;
- Ισα που μπορεί να φαγωθεί.
- Είδες; Δεν έπαθες τίποτα. Δεν είναι άσχημο να τρώει έντομα κάποιος. Τράβα τώρα να φας τη μπριζολίτσα σου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Re: Θα τρώγατε έντομα;
Μπαν και σε σένα
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Re: Θα τρώγατε έντομα;
20--- έγραψε: ↑12 Μαρ 2025, 04:12Ρε φίλε καλά να μου δώσουν μια κατσαρίδα σουβλάκι να της έχουν βγάλει και τα ποδαράκια ξεροψημένη με λίγο κοτόπουλο και λεμόνι αλλά μη μου δείχνεις αυτούς που τα τρώνε ωμά ζωντανά, μπλίαχ.Περικλής έγραψε: ↑06 Μαρ 2025, 12:05Ενδιαφέρον άρθρο εδώ https://www.insider.gr/sustainability/2 ... gnorizoyme
Όλα στο μυαλό είναι. δεν θα καταπίνουμε ωμά όλα τα έντομα που υπάρχουν. Τις πρωτεϊνες τους θα παίρνουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αηδιάζουμε.Μιλάμε λοιπόν για συστατικό που παίρνουμε από έντομο και όχι για το ίδιο το έντομο. Άλλωστε το μέλι τι είναι; Ουσία που βγαίνει μέσα από έντομο δεν είναι;Οι Έλληνες τρώνε έντομα και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουν
Τα τρόφιμα που περιέχουν προϊόντα εντόμων απαιτείται να φέρουν κατάλληλες ετικέτες. Πρόκειται για τα λεγόμενα «βιώσιμα» προϊόντα τα οποία για λόγους (ίσως) μάρκετινγκ αναγράφουν τις επιστημονικές ονομασίες. Η χρωστική που χρησιμοποιείται για να δώσει σε τρόφιμα και σνακ ένα κόκκινο χρώμα παράγεται από την καρμίνη ή κοχενίλη ή καρμινικό οξύ (έχει καταχωρηθεί στη βάση της EFSA με τον κωδικό E120) που παράγεται από τα θηλυκά έντομα και τα αυγά τους, του είδους Cochineal Dactylopius coccus Costa που ζει στη φραγκοσυκιά. Έτσι, για να γίνει ροζ η ταραμοσαλάτα που τρώμε ή για να πάρουν αυτό το κοκκινωπό χρώμα που βλέπουμε ορισμένα αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες, κρουασάν, παιδικά ζελεδάκια, αλλαντικά ακόμη και γλυκά όπως το red velvet χρησιμοποιείται ως πρόσθετο η καρμίνη.
.
Τα εξαρτήματα κράτα τα γιατί πωλούνται.....
.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Re: Θα τρώγατε έντομα;
03-13-2025
“Φάτε ιγκουάνα και τρωκτικά!” – Ο απίστευτος λόγος που τα προτείνουν “ειδικοί”.

Τι κοινό έχουν τα ιγκουάνα, τα τρωκτικά, τα ψάρια και τα αγριογούρουνα; Είναι σε μια λίστα χωροκατακτητικών ειδών που ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να φάνε σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις ζημιές στα οικοσυστήματα!
Η Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ δημοσίευσε τη λίστα στις 20 Φεβρουαρίου για την Εθνική Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Χωροκατακτητικά Είδη από 24 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου.
«Τα χωροκατακτητικά είδη ανταγωνίζονται την αυτοφυή άγρια ζωή, καταστρέφουν τους βιότοπους και χαλάνε τα οικοσυστήματα», έγραψε η υπηρεσία. «Αλλά αντί να παραπονιόμαστε απλώς για αυτά, ας τα βάλουμε στο μενού».
Σύμφωνα με τον οργανισμό, τα χωροκατακτητικά είδη μπορούν να βλάψουν τα οικοσυστήματα στα οποία αποτελούν μέρος και η κατανάλωσή τους είναι μόνο ένας τρόπος για την προστασία της γηγενούς άγριας ζωής.
«Δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση και θα πρέπει να συνδυαστεί με άλλες προσπάθειες διατήρησης για τον αποτελεσματικό έλεγχο αυτών των ειδών», είπε η υπηρεσία άγριας ζωής, αποκαλώντας το είδος «απολύτως νόστιμο».
Πρώτο στη λίστα είναι το τρωκτικό Nutria.

Το Νούτρια είναι ένα τρωκτικό που εισβάλλει στις ακτές του Κόλπου της Αμερικής (πρώην Κόλπος του Μεξικού), στις ακτές του Ατλαντικού και στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, σύμφωνα με την υπηρεσία άγριας ζωής.
Είναι υπερμεγέθη τρωκτικά που αγαπούν τους υγροτόπους που αρχικά μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ ως μέρος του εμπορίου γούνας, ανέφερε η υπηρεσία.
«Τώρα καταβροχθίζουν ελώδεις εκτάσεις», είπε η υπηρεσία άγριας ζωής. Το πρακτορείο είπε ότι όσοι θέλουν να φάνε nutria μπορούν να το δοκιμάσουν συνταγές gumbo, ένα δημοφιλές στιφάδο!
«Το κρέας τους είναι άπαχο, ήπιο και έχει γεύση κουνελιού», είπε.
Επόμενο στη λίστα είναι το βόρειο ψάρι snakehead fish ή channa argus.

Είναι εγγενή ψάρια στην Ανατολική Ασία, αλλά έχουν γίνει επεμβατικά στις πλωτές οδούς του μέσου Ατλαντικού και των νοτιοανατολικών ΗΠΑ και υπάρχει ανησυχία ότι μπορεί να υπερνικήσουν ή να εκτοπίσουν σημαντικά ιθαγενή είδη ή άλλα αρπακτικά ψάρια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Το βόρειο snakehead ψάρι μπορεί να τηγανιστεί, να ψηθεί στη σχάρα ή να μετατραπεί σε tacos, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής.
Πράσινο ιγκουάνα.
Ακολουθεί το πράσινο ιγκουάνα, ιθαγενές στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Το είδος είναι χωροκατακτητικό στη Φλόριντα και σε άλλες θερμές πολιτείες, όπου τρώνε τα ιθαγενή φυτά της Φλόριντα και αποσταθεροποιούν τα θαλάσσια τοιχώματα.
«Η λύση; Στιφάδο ιγκουάνα», είπε η υπηρεσία άγριας ζωής. «Το κρέας τους αποκαλείται συχνά «κοτόπουλο των δέντρων» για την ήπια γεύση του».
Τέλος, υπάρχει ο αγριόχοιρος ή αγριογούρουνο, γνωστό επιστημονικά ως sus scrofa.

Οι αγριόχοιροι είναι εγγενείς στην Ευρώπη και την Ασία, αλλά εισβάλλουν μαζικά στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στο Τέξας, στην Καλιφόρνια και σε άλλες περιοχές, ανέφερε η υπηρεσία άγριας ζωής.
«Δεν είναι απλώς επεμβατικοί, είναι μια πλήρης οικολογική καταστροφή», ανέφερε. «Ποδοπατούν και καταβροχθίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, διασχίζοντας γεωργικές εκτάσεις, δάση και υγροτόπους σε όλη τη χώρα».
Ο οργανισμός είπε ότι ο αγριόχοιρος έχει “υπέροχη γεύση”.
Το κρέας τους είναι πιο άπαχο και πιο πλούσιο σε γεύση από το χοιρινό που πωλείται στα καταστήματα, ανέφερε η υπηρεσία. Το κρέας τους μπορεί να μετατραπεί σε καπνιστό μπάρμπεκιου, τσίλι, μπιφτέκι, τάκος ή αγριογούρουνο ραγού πάνω από ζυμαρικά.
Ωστόσο, ο οργανισμός είπε ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να ελέγχουν πρώτα τους τοπικούς κανονισμούς και περιορισμούς.
«Μαγειρέψτε και βοηθήστε στον έλεγχο αυτών των χωροκατακτητικών ειδών με μια μπουκιά τη φορά».
https://www.el.gr/diethni/fate-igkoyana ... o-apistey/
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 891 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kotas
16 Απρ 2023, 22:59
-
- 7 Απαντήσεις
- 724 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
15 Μάιος 2024, 16:09