Ε και εγώ άμα μου μίλαγες έτσι , το καλύτερο θα σου εδινα.YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:12Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο μαλάκω.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει παντως βγανει μαλακο.
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Naida έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:31Ε και εγώ άμα μου μίλαγες έτσι , το καλύτερο θα σου εδινα.YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:12Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο μαλάκω.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει παντως βγανει μαλακο.
Εγω θα μου εδινα κατι σαπιο
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:12Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο να γινεται μαλακο.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει παντως βγανει μαλακο.
Το ποντικι εχει κ την καταλληλη ποσοτητα σε κολλαγονο και μας ενδιαφερει να δωσει οτι εχει στο ζωμο οχι να κρατηθει στο κρεας και ας στουπετσιασει. - γι αυτο το κοβουμε σε μικρα κομματια (να βοηθησουμε την διαφυγη με την αυξηση της επιφανειας ) και δεν τα τσιγαριζουμε .
Σε αντιθετη περιπτωση (τσιγαρισμα ) αν δεν εχεις ετοιμάσει ζωμο για ενισχυση θα βγει μάπα η σουπα και καλουτσικο το κρεας.
Η σπαλα είναι προτιμοτερη για φουρνο - βγαζει και κομμάτι σαν φιλετο για ψησιμο στα καρβουνα. Εχω κρατησει δυο τεμαχια απο αυτο το τμημα για να τα φτιαξω να τα φαμε με τον Βαπτιστηρα - οταν σιτεψουν.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Δημοσιεύσεις: 17909
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:01Γιατί δεν λέει;stergiosbik έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 13:57
Με το κοκκαλο ειναι πιο γευστικη η σουπα αλλα δε λεει.
Ποντικι ή σπαλομιτα ειναι super για βραστο.
Εκτός αν εννοείς ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατσαρόλα ή πιάνουν χώρο τα κόκκαλα μέσα στο πιάτο.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, φυσικά και σερβίρονται ξεχωριστά.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Γι' αυτό είναι ωραίο να το βράζεις με το κόκκαλο να το βγάζεις να το ξεψαχνίζεις και να το ξαναρίχνεις μέσα να συνεχίσεις μεχρι το τελείωμα.stergiosbik έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:37Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:01Γιατί δεν λέει;stergiosbik έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 13:57
Με το κοκκαλο ειναι πιο γευστικη η σουπα αλλα δε λεει.
Ποντικι ή σπαλομιτα ειναι super για βραστο.
Εκτός αν εννοείς ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατσαρόλα ή πιάνουν χώρο τα κόκκαλα μέσα στο πιάτο.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, φυσικά και σερβίρονται ξεχωριστά.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Παντα το τσιγαριζω το κρεαςΑγις έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:35YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:12Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο να γινεται μαλακο.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει παντως βγανει μαλακο.
Το ποντικι εχει κ την καταλληλη ποσοτητα σε κολλαγονο και μας ενδιαφερει να δωσει οτι εχει στο ζωμο οχι να κρατηθει στο κρεας και ας στουπετσιασει. - γι αυτο το κοβουμε σε μικρα κομματια (να βοηθησουμε την διαφυγη με την αυξηση της επιφανειας ) και δεν τα τσιγαριζουμε .
Σε αντιθετη περιπτωση (τσιγαρισμα ) αν δεν εχεις ετοιμάσει ζωμο για ενισχυση θα βγει μάπα η σουπα και καλουτσικο το κρεας.
Η σπαλα είναι προτιμοτερη για φουρνο - βγαζει και κομμάτι σαν φιλετο για ψησιμο στα καρβουνα. Εχω κρατησει δυο τεμαχια απο αυτο το τμημα για να τα φτιαξω να τα φαμε με τον Βαπτιστηρα - οταν σιτεψουν.
Η σουπα ομως μια χαρα βγαινει ,το προβλημα το ειχα με το κρεας που εμενε σκληρο.
θα δοκιμασω ομως και να μην το τσιγαρισω,μπορει να βγει η σουπα πολυ καλυτερη οπως λες.
-
- Δημοσιεύσεις: 17909
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:22
- Τοποθεσία: Λαρισα-Ορεινη Καλαμπακα
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Οχι.
Μην το τσιγαριζεις.
Μην το τσιγαριζεις.
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ενταξει την επομενη φορα δεν θα το τσιγαρισω να δω.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ειναι το κλασσικο διλημμα ( και πυλωνας της Γαλλικης κουζινας )
Τσιγαρισμα = αδυναμος ζωμος
Ατσιγαριστο = στουπετσι κρεας.
Η λυση τους οι ζωμοι για ενισχυση ..
Αν θες να τσιγαριζεις και να απολαμβανεις κρεας - φτιαξε πολλα κοκκαλα στο φουρνο με τον τροπο που εγραψα και μετα βραστα σε κατσαρόλα μεχρι να μεινει συμπυκνωμενη ουσια + ξυσιμο οτι κολλησει απο σαρκα στο σκευος και προσθεσε το .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ναι θα τα δοκιμασω και να μην το τσιγαρισω και αυτο με τα κοκκαλα.Αγις έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 15:03Ειναι το κλασσικο διλημμα ( και πυλωνας της Γαλλικης κουζινας )
Τσιγαρισμα = αδυναμος ζωμος
Ατσιγαριστο = στουπετσι κρεας.
Η λυση τους οι ζωμοι για ενισχυση ..
Αν θες να τσιγαριζεις και να απολαμβανεις κρεας - φτιαξε πολλα κοκκαλα στο φουρνο με τον τροπο που εγραψα και μετα βραστα σε κατσαρόλα μεχρι να μεινει συμπυκνωμενη ουσια + ξυσιμο οτι κολλησει απο σαρκα στο σκευος και προσθεσε το .
Ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα οποτε αξιζουν και οι δοκιμες.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Στη εποχη μας ολα αυτα ειναι πασιγνωστα + οτιδηποτε εχει σχεση με μαγειρικη -+ δωρεαν τα κλασσικα βιβλια - στο νετ .YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 15:19Ναι θα τα δοκιμασω και να μην το τσιγαρισω και αυτο με τα κοκκαλα.Αγις έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 15:03Ειναι το κλασσικο διλημμα ( και πυλωνας της Γαλλικης κουζινας )
Τσιγαρισμα = αδυναμος ζωμος
Ατσιγαριστο = στουπετσι κρεας.
Η λυση τους οι ζωμοι για ενισχυση ..
Αν θες να τσιγαριζεις και να απολαμβανεις κρεας - φτιαξε πολλα κοκκαλα στο φουρνο με τον τροπο που εγραψα και μετα βραστα σε κατσαρόλα μεχρι να μεινει συμπυκνωμενη ουσια + ξυσιμο οτι κολλησει απο σαρκα στο σκευος και προσθεσε το .
Ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα οποτε αξιζουν και οι δοκιμες.
Θα επαναλάβω οταν θελουμε οποιαδηποτε πληροφορια πηγαινουμε στους κορυφαιους δλδ serious eats για ολα και amazing ribs για καρβουνοψησιματα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ε, μα γι' αυτό είπα για ξεχωριστό πιάτο. Όσο για τα κόκκαλα που κάνουν για σούπα, δεν ξεφεύγουν.stergiosbik έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:37Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:01Γιατί δεν λέει;stergiosbik έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 13:57
Με το κοκκαλο ειναι πιο γευστικη η σουπα αλλα δε λεει.
Ποντικι ή σπαλομιτα ειναι super για βραστο.
Εκτός αν εννοείς ότι χρειάζεται μεγαλύτερη κατσαρόλα ή πιάνουν χώρο τα κόκκαλα μέσα στο πιάτο.
Αν πρόκειται για το δεύτερο, φυσικά και σερβίρονται ξεχωριστά.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.
Μάλλον έπρεπε να το θέσω αλλιώς.
Για μένα, κρέας που δεν θέλει χέρι είναι κάτι σαν εύγευστο λαχανικό. Καλό αλλά ως συμπληρωματικό στοιχείο και όχι κανών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 15 Φεβ 2019, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μαδουραίος έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 11:42Η απόλυτη κατάντια μιας χώρας που κάποτε μεγαλούργησε στον πολιτισμό. Αλλο dna φυσικα τοτε.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Σημερα τπτ - μοσχαροσουπα απο χθες - παντα φτιαχνω μεγαλη ποσοτητα - ειναι και πολυ καλυτερη οταν ''δενουν'' τα υλικα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Πρόταση.YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:49Παντα το τσιγαριζω το κρεαςΑγις έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:35YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:12Εγω εβαζα ποντικι αλλα καποιες φορες (τις περισσοτερες) γινοταν σκληρο.
Και του ειπα δωσε μου κατι αλλο να γινεται μαλακο.
Μου εδωσε σπαλα ειπε.Τωρα ομως βλεπω οτι η σπαλα χωριζεται και σε αλλα μερη
οποτε δεν ξερω τι ακριβως μου δινει παντως βγανει μαλακο.
Το ποντικι εχει κ την καταλληλη ποσοτητα σε κολλαγονο και μας ενδιαφερει να δωσει οτι εχει στο ζωμο οχι να κρατηθει στο κρεας και ας στουπετσιασει. - γι αυτο το κοβουμε σε μικρα κομματια (να βοηθησουμε την διαφυγη με την αυξηση της επιφανειας ) και δεν τα τσιγαριζουμε .
Σε αντιθετη περιπτωση (τσιγαρισμα ) αν δεν εχεις ετοιμάσει ζωμο για ενισχυση θα βγει μάπα η σουπα και καλουτσικο το κρεας.
Η σπαλα είναι προτιμοτερη για φουρνο - βγαζει και κομμάτι σαν φιλετο για ψησιμο στα καρβουνα. Εχω κρατησει δυο τεμαχια απο αυτο το τμημα για να τα φτιαξω να τα φαμε με τον Βαπτιστηρα - οταν σιτεψουν.
Η σουπα ομως μια χαρα βγαινει ,το προβλημα το ειχα με το κρεας που εμενε σκληρο.
θα δοκιμασω ομως και να μην το τσιγαρισω,μπορει να βγει η σουπα πολυ καλυτερη οπως λες.
Επειδή αφ' ενός μου αρέσουν πολύ οι σούπες αφ' ετέρου δεν συνήθιζα το τσιγάρισμα του κρέατος και των λαχανικών, σήμερα είπα να το δοκιμάσω.
Πήρα χθες δυο μεγάλα οσομπούκο με κόκκαλο, γύρω στο κιλό. Και όχι, δεν ήταν ακριβά. Κάπως έτσι:
Σήμερα, τα έκοψα περιφερειακά από το κόκκαλο σε μικρότερα κομμάτια, τα σωτάρισα σε λάδι μαζί με τα κόκκαλα, που στο κέντρο έχουν μεδούλι , τα έβαλα σε ένα πιάτο και μετά σωτάρισα στο ίδιο λάδι, ένα μεγάλο κρεμμύδι, ένα μεγάλο καρότο, ένα πράσσο και τρεις πατάτες μετρίου μεγέθους κομμένες σε κομμάτια. Μετά έριξα και το κρέας, πρόσθεσα ζεστό νερό, μισό ματσάκι σέλινο, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, μπαχάρι και τρία φύλλα δάφνης. Κατέβασα τη θερμοκρασία μέχρι του σημείου να διατηρεί βρασμό και το άφησα να σιγοβράζει για 3,5 περίπου ώρες. Πρόσθεσα λίγο χοντρό αλάτι, ένα μισάωρο πριν το βγάλω. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.
* Επειδή δεν μου αρέσουν τα βρασμένα καρότα (τα προτιμώ ωμά) τα έβγαλα με κουτάλα ένα μισάωρο πριν και με λίγο ζουμί από τη σούπα, τα έβαλα στο μπλέντερ και τα ξαναέριξα μέσα στην κατσαρόλα. Τράβηξαν το επιπλέον λίπος από το κρέας και το λάδι και ομογενοποίησαν τη σούπα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 15 Φεβ 2019, 16:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μαδουραίος έγραψε: ↑06 Οκτ 2024, 11:42Η απόλυτη κατάντια μιας χώρας που κάποτε μεγαλούργησε στον πολιτισμό. Αλλο dna φυσικα τοτε.
-
- Δημοσιεύσεις: 340
- Εγγραφή: 04 Φεβ 2019, 00:15
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
+1Naida έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:49Γι' αυτό είναι ωραίο να το βράζεις με το κόκκαλο να το βγάζεις να το ξεψαχνίζεις και να το ξαναρίχνεις μέσα να συνεχίσεις μεχρι το τελείωμα.stergiosbik έγραψε: ↑14 Φεβ 2019, 14:37Γιατι ειναι εκνευριστικο να παιδευεσαι με τα κοκκαλα οταν τρως τη σουπα.
Σιγουρα το κοκκαλο δινει γευση οπως κι εμενα μου αρεσει πολυ το μεδουλι.
Προτιμω ομως την ευκολια του καθαρου κρεατος.
Ασε που μπορει να κοβει βολτες μεσα στη σουπα κανενα κοκκαλακι που εχει ξεφυγει και να σπασουμε κανα δοντι.
και γω μοσχαρι κανω
cras amet qui numquam amavit quique amavit cras amet
(δοντ σορυ για την απουσία πικαντικου σεξαστειου-δεν θα επαναληφθεί)
(δοντ σορυ για την απουσία πικαντικου σεξαστειου-δεν θα επαναληφθεί)
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 216 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
05 Ιουν 2024, 18:17
-
- 10 Απαντήσεις
- 737 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 132 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
28 Αύγ 2024, 12:19
-
- 17 Απαντήσεις
- 1036 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
01 Αύγ 2023, 20:30