Σούπες
- Μαυροβασίλης
- Δημοσιεύσεις: 7804
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:45
Re: Σούπες
θερίζουν οι ιώσεις
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Re: Σούπες
Δεν έχεις ιδέα ,ε;;
Η μακαρίτισσα η γιαγιά μου είχε εστιατόριο.
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15265
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Σούπες
νεοδημοκρατης ολυμπιακος και γκευς...Otto Weininger έγραψε: ↑18 Σεπ 2019, 23:00Ανοίγω τουτο το νήμα, ώστε να δούμε καμία ιδέα για σούπες.
Η θερμοκρασία ξεκινά την πτώση, οπότε ζεστές σούπες θα ετοιμάζονται. Πικάντικες θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.
εγω για να κοιμηθω βλεπω συνταγες απο Ουζμπεκισταν και Τατζικισταν και εσυ θελεις σουπες...
- Ζενίθεδρος
- Δημοσιεύσεις: 14616
- Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Re: Σούπες
Εντάξει, όχι και νέος.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Re: Σούπες
ξέρω, ξέρω
nothing but heart
-
- Δημοσιεύσεις: 398
- Εγγραφή: 05 Σεπ 2019, 02:49
Re: Σούπες
Χαοτικός έγραψε: ↑18 Σεπ 2019, 23:42Κι η γυναίκα μου βάζει γιατί γουστάρουν τα παιδιά. Χάνεις όλη την αίσθηση της λιπαρότητας. Ξενέρωμα.
Για τον πατσά που αναφέρθηκε προηγούμενως, εννοείται ότι είναι από τα κορυφαία επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Ό,τι καλύτερο, να τηρήσεις τη σωστή σειρά. Μπαράκι, μπουρδέλο και μετά για πατσά.
η δε ΓΑΛΗ να φοβήται τον άνδρα
-
- Δημοσιεύσεις: 398
- Εγγραφή: 05 Σεπ 2019, 02:49
Re: Σούπες
Otto Weininger έγραψε: ↑18 Σεπ 2019, 23:00Η θερμοκρασία ξεκινά την πτώση, οπότε ζεστές σούπες θα ετοιμάζονται.
Blue rose likes this συντακτικό
η δε ΓΑΛΗ να φοβήται τον άνδρα
-
- Δημοσιεύσεις: 25183
- Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26
Re: Σούπες
οι Πολωνοί φτιάχνουν μια σούπα που λέγεται zurek. Πρέπει να την δοκιμάσετε
Re: Σούπες
Συνταγή
Ροφό, σφυρίδα, βλάχο ή μπακαλιάρο στον ταβά
Κομμένο το ψάρι σε φέτες 3-4 cm πάχος (ο μπακαλιάρος 6-7) και τις φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε έτσι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μετά τις βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα (κατά προτίμηση αλουμίνιο για να χυλώσει το ζουμί) προσθέτοντας νερό να σκεπάζει το ψάρι γύρω στους 2 πόντους και μόλις βράσει το ξαφρίζουμε. Για 4 μερίδες, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, κομμένα 2 κανονικά κρεμμύδια, καμιά 8-10 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο,1-2 πατάτες κομμένες κατά μήκος στα 4, 1-2 καρότα κομμένα κατά μήκος στα 4, αρκετό σέλινο φύλα άκοφτα και βράζουμε μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
Έχουμε στύψει 2 λεμόνια και έχουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό στην άκρη.
Κατά τη βράση, πιάνουμε τα χερούλια κατά διαστήματα και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά για να μη κολλήσει το ψάρι. Δεν βάζουμε κουτάλα ούτε σκεπάζουμε καθ' όλη τη διάρκεια μαγειρέματος διότι δε θα δέσει η λευκή σάλτσα που θα δημιουργηθεί στο τέλος.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος πριν πιει το νερό ρίχνουμε αλάτι και προς το τέλος, όταν θα κοχλάζει δείχνοντάς μας ότι σε λίγο θα κολλήσει το ψάρι, ρίχνουμε το λεμόνι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε το σέλινο και ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει και σερβίρουμε με την κουτάλα-σπάτουλα για παστίτσιο βάζοντας απ' όλα σε κάθε μερίδα και με ένα κουτάλι συμπληρώνουμε το ζουμί που πρέπει να έχει πήξει.
Νοστιμότερο είναι χλιαρό προς ζεστό. Όχι καυτό.
Η ποσότητα λεμονιού ή πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα το βρίσκουμε μόνοι μας. Η επιτυχία πάντως βρίσκεται στην ισορροπία της σάλτσας. Να μην είναι πολύ νερουλή γιατί δε θα δέσει με το λάδι.
Καλή όρεξη
Ο.Ι.
Ροφό, σφυρίδα, βλάχο ή μπακαλιάρο στον ταβά
Κομμένο το ψάρι σε φέτες 3-4 cm πάχος (ο μπακαλιάρος 6-7) και τις φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε έτσι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μετά τις βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα (κατά προτίμηση αλουμίνιο για να χυλώσει το ζουμί) προσθέτοντας νερό να σκεπάζει το ψάρι γύρω στους 2 πόντους και μόλις βράσει το ξαφρίζουμε. Για 4 μερίδες, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο, κομμένα 2 κανονικά κρεμμύδια, καμιά 8-10 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο,1-2 πατάτες κομμένες κατά μήκος στα 4, 1-2 καρότα κομμένα κατά μήκος στα 4, αρκετό σέλινο φύλα άκοφτα και βράζουμε μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό.
Έχουμε στύψει 2 λεμόνια και έχουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό στην άκρη.
Κατά τη βράση, πιάνουμε τα χερούλια κατά διαστήματα και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά για να μη κολλήσει το ψάρι. Δεν βάζουμε κουτάλα ούτε σκεπάζουμε καθ' όλη τη διάρκεια μαγειρέματος διότι δε θα δέσει η λευκή σάλτσα που θα δημιουργηθεί στο τέλος.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος πριν πιει το νερό ρίχνουμε αλάτι και προς το τέλος, όταν θα κοχλάζει δείχνοντάς μας ότι σε λίγο θα κολλήσει το ψάρι, ρίχνουμε το λεμόνι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε το σέλινο και ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να τραβήξει και σερβίρουμε με την κουτάλα-σπάτουλα για παστίτσιο βάζοντας απ' όλα σε κάθε μερίδα και με ένα κουτάλι συμπληρώνουμε το ζουμί που πρέπει να έχει πήξει.
Νοστιμότερο είναι χλιαρό προς ζεστό. Όχι καυτό.
Η ποσότητα λεμονιού ή πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα το βρίσκουμε μόνοι μας. Η επιτυχία πάντως βρίσκεται στην ισορροπία της σάλτσας. Να μην είναι πολύ νερουλή γιατί δε θα δέσει με το λάδι.
Καλή όρεξη
Ο.Ι.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
-
- Δημοσιεύσεις: 398
- Εγγραφή: 05 Σεπ 2019, 02:49
Re: Σούπες
sys3x έγραψε: ↑18 Σεπ 2019, 23:54οι κοιλίτσες ο πατσάς κτλ είναι και σπουδαίο πρωινό επίσης, αφού ξυπνήσεις εννοώ.Χαοτικός έγραψε: ↑18 Σεπ 2019, 23:42Κι η γυναίκα μου βάζει γιατί γουστάρουν τα παιδιά. Χάνεις όλη την αίσθηση της λιπαρότητας. Ξενέρωμα.
Για τον πατσά που αναφέρθηκε προηγούμενως, εννοείται ότι είναι από τα κορυφαία επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Ό,τι καλύτερο, να τηρήσεις τη σωστή σειρά. Μπαράκι, μπουρδέλο και μετά για πατσά.
Την επόμενη ξυπνάς όλο ενέργεια και είσαι έτοιμος να προσφέρεις τα καλύτερα στο κοινωνικο-πολιτισμικό γίγνεσθαι
με διαφορά τις καλλίτερες κοιλίτσες, ποδάρια κτλ τα τσακίζαμε κάθε πάσχα στη γιαγιά των δύο κολλητών μου (ξαδέρφια), τα τελευταία χρόνια μάλιστα που η γιαγιά δεν μπορούσε να πάει εκκλησία για ανάσταση γυρνούσαμε τα ρολόγια από νωρίς για να φάμε πρώτοι μαγειρίτσα και κοιλίτσες, πατσά κάνει η μάνα μου άπαιχτο και μαγειρίτσα αλλά κοιλίτσες-ποδαράκια η γιαγιά. Μπορεί να το λέω και συναισθηματικά αυτό αλλά η γεύση ρε πούστη μου κάθε μα κάθε φορά ήταν ολόιδια απίθανη, για κάποιο λόγο ποτέ δεν έκανε μεγάλες ποσότητες όμως, αντιθέτως οι σαλάτες τα αντίδια και τα χορταρικά με το λάδι και το ξύδι ήταν πάντα σε αφθονία.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Σούπες
Ε εντάξει ρε θα το κόψει σε κάνα δυο άντε τρία κομμάτια. Δεν θα το κάνει και τας κεμπάμπ, αλλά όχι και ολόκληρο. Να μαλακώσει καλύτερα.Γραφικός έγραψε: ↑19 Σεπ 2019, 00:17Το ποντίκι στο φέρνει κομματιασμένο ή ολόκληρο; Τι μαλακία είναι αυτή με τους χασάπηδες που κομματιάζουν το ποντίκι; Μετά όταν το πλένεις φεύγει η γεύση. Και να ζητήσω να μου το φέρουν ολόκληρο να το κόψω εγώ, πάλι τις μισές φορές κομματιασμένο μου το φέρνουν. Μόνο αν πάω εγώ είμαι σίγουρος ότι θα το έχω ολόκληρο.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.