Η ταμπάσκο είναι γνωστή στην Ελλάδα κυρίως σαν "τουρκάκι".waldorf έγραψε: ↑29 Μάιος 2021, 18:01Οκ,εγώ είχα μείνει στην Carolina Reaper.
Σαν μέτρο σύγκρισης θα βάλω την πιπεριά tabasco (όχι την σάλτσα που είναι πιό light,την ίδια την πιπεριά) για να καταλάβουμε για τι σατανά μιλάμε.
H πιπεριά tabasco λοιπόν έχει 25-50000 SHU ενώ οι παραπάνω σατανάδες έχουν 1.5-3000000 SHU!!!!!!!!!!!!
Η καθαρή καψαϊκίνη έχει 16000000 SHU.
Καυτερά
Re: Καυτερά
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;
- Awesomatic
- Δημοσιεύσεις: 6512
- Εγγραφή: 16 Μάιος 2018, 00:11
- Phorum.gr user: Awesomatic
Re: Καυτερά
Κυκλοφορούν αυτά ή πρέπει να τα φέρεις από έξω;
Θα βόλευε για homemade νόμιμο σπρει πιπεριού με πολύ μεγάλο βαθμό αφού μπορείς να βγάλεις πολύ καψαϊκινη.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Re: Καυτερά
Για σπρέι πιπεριού μια χαρά βολεύει κι η Carolina Reaper. Τις άλλες πολλοί λένε ότι τις πουλούν αλλά λένε ψέματα. Παίρνεις σπόρους για ένα φυτό και σου έρχεται άλλο. Εκνευρίστηκα και σταμάτησα να τις κυνηγώ.Awesomatic έγραψε: ↑29 Μάιος 2021, 18:05Κυκλοφορούν αυτά ή πρέπει να τα φέρεις από έξω;
Θα βόλευε για homemade νόμιμο σπρει πιπεριού με πολύ μεγάλο βαθμό αφού μπορείς να βγάλεις πολύ καψαϊκινη.
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;
Re: Καυτερά
Κι όμως τα "τουρκάκια" ή "κολοφωτιές" που τα λένε στο Πήλιο,είναι διαφορετική ποικιλία απ`την tabasco.
Re: Καυτερά
Δεν έχω φάει ταμπάσκο, από τις φωτογραφίες το έχω κρίνει.
Έχεις ιδέα ποια είναι η επίσημη ονομασία στα τουρκάκια;
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;
Re: Καυτερά
Πολύ πιθανό.
Όπως ήδη ξέρεις,εφόσων καλλιεργείς,οι πιπεριές έχουν ιδιαίτερες κλιματολογικές απαιτήσεις.
Οπότε είναι πολύ πιθανό τα "τουρκάκια" να είναι ενδημικά.
Όπως ήδη ξέρεις,εφόσων καλλιεργείς,οι πιπεριές έχουν ιδιαίτερες κλιματολογικές απαιτήσεις.
Οπότε είναι πολύ πιθανό τα "τουρκάκια" να είναι ενδημικά.
Re: Καυτερά
Όποιος ενδιαφέρεται για καυτερά (από την ιστορία τους μέχρι τρόπους καλλιέργειάς τους, συνταγές και παρουσιάσεις καυτερών σαλτσών του εμπορίου) και το έχει με την αγγλική ας μου στείλει το μέιλ του σε πουμού. Έχω πολύ υλικό.
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;
Re: Καυτερά
Όταν ψάχνω στο ίντερνετ για ελληνικές ποικιλίες καυτερών πιπεριών μου βγάζει μόνο τις pepperinio που κι αυτή δεν είναι ελληνική, είναι ιταλική, μόνο που πιάνει σαν πούστης στα εδάφη μας. Θα με ενδιέφερε να φυτεύω κυρίως ελληνικές ποικιλίες.
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;
Re: Καυτερά
Δε τα πολυαντεχεις τα καλύτερα μάλλον. Η Κανι είναι στην ουσία ταμαρινδος με χαμπανερο. Έχω δοκιμάσει συσκευασμένη από κατάστημα Αφρικανών στην Αθήνα.John Brown Gun Club έγραψε: ↑29 Μάιος 2021, 17:38googlααρε sauce kani. Προκειται περι αφρικανικου (σενεγαλεζικου) γαστρονομικου σαδισμου. Σα να τρως φλεγομενο ναπαλμ δηλαδη. Προειδοποιηθηκες παντως και αποποιουμαι οποιας ευθυνης.
Όταν μιλάμε για σύγκριση ριπερ με την χαμπανερο είναι σα να βάζεις στο ρινγκ τον Τάισον με τον Ζορζ Τσαπελα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Καυτερά
Εγώ από καυτερά αν και έκανα κατά καιρούς εκτενείς περιηγήσεις σε διάφορες ποικιλίες, κατέληξα να καλλιεργώ την peter pepper, οι οποίες γίνονται εξαιρετικά αποδεκτές σαν δώρα στις παρέες...
Re: Καυτερά
Εντάξει, αυτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής είναι συνήθως εξευγενισμένα.Ερμής έγραψε: ↑29 Μάιος 2021, 18:25Δε τα πολυαντεχεις τα καλύτερα μάλλον. Η Κανι είναι στην ουσία ταμαρινδος με χαμπανερο. Έχω δοκιμάσει συσκευασμένη από κατάστημα Αφρικανών στην Αθήνα.John Brown Gun Club έγραψε: ↑29 Μάιος 2021, 17:38googlααρε sauce kani. Προκειται περι αφρικανικου (σενεγαλεζικου) γαστρονομικου σαδισμου. Σα να τρως φλεγομενο ναπαλμ δηλαδη. Προειδοποιηθηκες παντως και αποποιουμαι οποιας ευθυνης.
Όταν μιλάμε για σύγκριση ριπερ με την χαμπανερο είναι σα να βάζεις στο ρινγκ τον Τάισον με τον Ζορζ Τσαπελα
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;
Re: Καυτερά
Δεν είσαι στην ενότητα του σεξ, είσαι στην ενότητα της μαγειρικής.
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;
Re: Καυτερά
Οι peter pepper είναι γνωστές κι ως καυτερές πούτσες. Να τις γκουγκλάρετε, εγώ δεν ανεβάζω φωτό, παίζει να φάω μπαν.
Ρε, τον Σιμπλίκιο Σιμπλικίσιμο τον διαβάσατε ή ακόμα;