Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 18914
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
έχει μάθε να κάνει πιροσκί,είναι πολύ ωραία,δεν έφαγα καν μεσημεριανό!
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20334
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 17:41Ποια μαγιονέζα ρε Σέσι; Του εμπορίου; Άλλο η σπιτική μαγιονέζα.Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 17:36Δεν αλλάζει τη γεύση του ψαριού η σούπα. Η μαγιονέζα την αλλάζει. Ήμαρτον.
Κατά τα άλλα και το 10ποντο χιόνι αλλάζει τη γεύση του κιμά.
Κάπου έλεος, δηλαδή.
Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 18:50H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.
Ρε Σέσι, γιατί μιλάς για πράγματα που υποθέτεις ή έχεις δοκιμάσει κάπου, κάποτε, κάποια φορά;Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 18:50
Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.
Από που προέκυψε ότι η σπιτική μαγιονέζα μυρίζει αυγουλίλα;
Ή ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται μόνον με... σφυρίδα;
Το "σπιτικό" δεν συνεπάγεται πάντα ότι είναι και καλό.
Αυτά τα πράγματα προκύπτουν συγκριτικά, σε βάθος χρόνου. Και όπως κρίνονται τα πιάτα των εστιατορίων, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σπιτικά. Στο οτιδήποτε.
Gavalas for President!
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Αθηναικη μαγιονεζα
το Αθηναικη τα λεει ολα
επισης πως θεωρουνταν καραγκουρμεδια σε μπουφε στρατιωτικης λεσχης οταν παρισταντο ανωτατοι
εκτελεση στα 6 μετρα σε εμπνευστες - ''σεφ'' κ οποιον την αναπαραγει
το Αθηναικη τα λεει ολα
επισης πως θεωρουνταν καραγκουρμεδια σε μπουφε στρατιωτικης λεσχης οταν παρισταντο ανωτατοι
εκτελεση στα 6 μετρα σε εμπνευστες - ''σεφ'' κ οποιον την αναπαραγει
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20334
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Έχω φάει μια δεκαριά σπιτικές μαγιονέζες και ήταν όλες άθλιες. Τώρα αν ήταν "αθηναϊκή συνταγή μαγιονέζας", αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως βρωμοκοπάνε αβγό. Και το λέω εγώ που μ'αρέσει το αβγό σε οποιαδήποτε μορφή, δεν έχω πρόβλημα ας τη βάλω σε σάντουιτς, αλλά όχι να διαλύσω μια σφυρίδα ρε παιδιά. Αρνούμαι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:02Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 18:50H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.Ρε Σέσι, γιατί μιλάς για πράγματα που υποθέτεις ή έχεις δοκιμάσει κάπου, κάποτε, κάποια φορά;Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 18:50
Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.
Από που προέκυψε ότι η σπιτική μαγιονέζα μυρίζει αυγουλίλα;
Ή ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται μόνον με... σφυρίδα;
Το "σπιτικό" δεν συνεπάγεται πάντα ότι είναι και καλό.
Αυτά τα πράγματα προκύπτουν συγκριτικά, σε βάθος χρόνου. Και όπως κρίνονται τα πιάτα των εστιατορίων, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σπιτικά. Στο οτιδήποτε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Οκ, μπήκαν όλοι οι γνώστες/σεφ, που κόλλησαν στη λέξη.
Εντάξει παιδιά, καταλάβαμε από που έχετε εμπειρία για την αστική κουζίνα.
Από ταρατατζούμ των στρατιωτικών στη λέσχη.
Gavalas for President!
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
συνταγη απο σκουπιδια ειναιCecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:13Έχω φάει μια δεκαριά σπιτικές μαγιονέζες και ήταν όλες άθλιες. Τώρα αν ήταν "αθηναϊκή συνταγή μαγιονέζας", αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως βρωμοκοπάνε αβγό. Και το λέω εγώ που μ'αρέσει το αβγό σε οποιαδήποτε μορφή, δεν έχω πρόβλημα ας τη βάλω σε σάντουιτς, αλλά όχι να διαλύσω μια σφυρίδα ρε παιδιά. Αρνούμαι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:02Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 18:50H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.Ρε Σέσι, γιατί μιλάς για πράγματα που υποθέτεις ή έχεις δοκιμάσει κάπου, κάποτε, κάποια φορά;Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 18:50
Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.
Από που προέκυψε ότι η σπιτική μαγιονέζα μυρίζει αυγουλίλα;
Ή ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται μόνον με... σφυρίδα;
Το "σπιτικό" δεν συνεπάγεται πάντα ότι είναι και καλό.
Αυτά τα πράγματα προκύπτουν συγκριτικά, σε βάθος χρόνου. Και όπως κρίνονται τα πιάτα των εστιατορίων, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σπιτικά. Στο οτιδήποτε.
οτι περισευε απο σφυριδα στα πιατα
αντιστοιχο του προφιτερολ της εποχης στα γλυκα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20334
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Μα κι εσύ αναφέρεις τον Τσελεμεντέ. Τον βιαστή της ελληνικής κουζίνας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Κόκκορας
- Δημοσιεύσεις: 18914
- Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
- Phorum.gr user: Κόκορας
- Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ε οχι και ετσι,αν δεν ηταν αυτος γιοκ μουσακας και παστιτσιο
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Σπύρος
- Δημοσιεύσεις: 4468
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Τοποθεσία: έρημος
- Επικοινωνία:
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν μπορούμε όμως να σχετικοποιούμε τα πάντα, να πούμε ότι αντικειμενικά κάποιες τροφές δεν ταιριάζουν με κάποιες άλλες. Ότι δηλαδή όλοι οι γευσιγνώστες και οι σεφ έχουν λάθος. Το τονίζω αυτό διότι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις γυναίκες η λιποφοβία, η καρμποφοβία, η ή κρεατοφοβία, κοκ.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 18:08Βασικά δεν μ' ενδιαφέρει το αν θα συμφωνούσες ή όχι γιατί σίγουρα έχουμε διαφορετικές γευστικές συνήθειες.
Όπως ακριβώς δεν θα σε ενδιέφερε και η δική μου άποψη για κάτι που εσύ γουστάρεις αλλά δεν έχω δοκιμάσει εγώ.
Ειδικά, αν η οποιαδήποτε κριτική εστιάζει σε μία φωτο.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20334
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ναι ρε την έφτιαξε ο μπρο που είναι μάγειρας με διακόσια χρόνια εμπειρία. Νάις. Α, πάγαινε παρά πέρα. Εγώ τον Άκη τον βρίσκω πιο τίμιο, με την έννοια ότι απευθύνεται σε κοινό που δεν ξέρει να μαγειρεύει και όχι σε αυτές που κατέχουν την παραδοσιακή κουζίνα και οικογενειακές συνταγές.Ερμής έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:23Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 29 Ιαν 2022, 19:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
η ρουμελιωτικη - ορεινη γενικα - ειναι το ενα ποδιΕρμής έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:23Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
το αλλο ειναι η κυκλαδιτικη
απο εκει κ περα ολες οι περιοχες εχουν κατι ιδιαιτερο να προσφερουν
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ε τι να σου πω.. Εκεί την έφαγα τη χειροποίητη πρώτη φορά. Γενικά ξέρεις πως σιχαίνομαι την αυγουλιλα. Η Αθηναϊκή είναι οκ για μερικές πηρουνιες. Θυμίζει Ρωσική με ψάρι. Χάλια δεν είναι.Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:30Ναι ρε την έφτιαξε ο μπρο που είναι μάγειρας με διακόσια χρόνια εμπειρία. Νάις. Α, πάγαινε παρά πέρα.Ερμής έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:23Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20334
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τεσπα, φάτε την όπως θέτε. Δεν την πληρώνω εγώ την σφυρίδα, για να την κλαίω.Ερμής έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:32Ε τι να σου πω.. Εκεί την έφαγα τη χειροποίητη πρώτη φορά. Γενικά ξέρεις πως σιχαίνομαι την αυγουλιλα. Η Αθηναϊκή είναι οκ για μερικές πηρουνιες. Θυμίζει Ρωσική με ψάρι. Χάλια δεν είναι.Cecily Anne έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:30Ναι ρε την έφτιαξε ο μπρο που είναι μάγειρας με διακόσια χρόνια εμπειρία. Νάις. Α, πάγαινε παρά πέρα.Ερμής έγραψε: ↑29 Ιαν 2022, 19:23Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 583 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 572 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 19 Απαντήσεις
- 1555 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
13 Απρ 2023, 02:21
-
- 17 Απαντήσεις
- 1410 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
29 Απρ 2023, 20:56