Σελίδα 1128 από 1368

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 18:24
από Κόκκορας
έχει μάθε να κάνει πιροσκί,είναι πολύ ωραία,δεν έφαγα καν μεσημεριανό!

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 18:50
από Cecily Anne
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιαν 2022, 17:41
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 17:36
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιαν 2022, 16:33


Ε ναι. Λες και αμφισβητείται το φρέσκο ψάρι στη σχάρα ή έστω η λιτή διαχείριση των θαλασσινών.

Μ' αυτήν την έννοια και στις κακαβιές βράζουν τα ψάρια. Να υποθέσουμε ότι τα καταστρέφουν; :lol:
Δεν αλλάζει τη γεύση του ψαριού η σούπα. Η μαγιονέζα την αλλάζει. Ήμαρτον.
Ποια μαγιονέζα ρε Σέσι; Του εμπορίου; Άλλο η σπιτική μαγιονέζα.

Κατά τα άλλα και το 10ποντο χιόνι αλλάζει τη γεύση του κιμά.


Κάπου έλεος, δηλαδή.
H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:18
Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:11
Πάντως έχω δοκιμάσει αντίστοιχο πια το από γκαγκαρη γιαγιά και ομολογώ ότι ήταν αρκετά νόστιμο. Και σημείωση δε κοβομαι για μαγιονέζα.. ίσα ίσα. Απλά δεν είναι πια το που θες να τρως συνέχεια.
Μα αυτό συγκεκριμένα, δεν είναι καθημερινό πιάτο ρε συ.

Απλώς είναι κάποιες συνταγές, που ήταν συνηθισμένες στο παρελθόν. Τσελεμεντέδικες.

Δεν κοντράρουν την παραδοσιακή ή σύγχρονη κουζίνα με τις ψιλοπειραγμένες γκουρμεδιές της, είναι άλλο πράγμα.
Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:02
από ΓΑΛΗ
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:50
H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:50

Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.
Ρε Σέσι, γιατί μιλάς για πράγματα που υποθέτεις ή έχεις δοκιμάσει κάπου, κάποτε, κάποια φορά;

Από που προέκυψε ότι η σπιτική μαγιονέζα μυρίζει αυγουλίλα;

Ή ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται μόνον με... σφυρίδα;

Το "σπιτικό" δεν συνεπάγεται πάντα ότι είναι και καλό. :lol:

Αυτά τα πράγματα προκύπτουν συγκριτικά, σε βάθος χρόνου. Και όπως κρίνονται τα πιάτα των εστιατορίων, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σπιτικά. Στο οτιδήποτε.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:08
από Αγις
Αθηναικη μαγιονεζα
το Αθηναικη τα λεει ολα
επισης πως θεωρουνταν καραγκουρμεδια σε μπουφε στρατιωτικης λεσχης οταν παρισταντο ανωτατοι

εκτελεση στα 6 μετρα σε εμπνευστες - ''σεφ'' κ οποιον την αναπαραγει

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:13
από Cecily Anne
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:02
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:50
H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:50

Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.
Ρε Σέσι, γιατί μιλάς για πράγματα που υποθέτεις ή έχεις δοκιμάσει κάπου, κάποτε, κάποια φορά;

Από που προέκυψε ότι η σπιτική μαγιονέζα μυρίζει αυγουλίλα;

Ή ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται μόνον με... σφυρίδα;

Το "σπιτικό" δεν συνεπάγεται πάντα ότι είναι και καλό. :lol:

Αυτά τα πράγματα προκύπτουν συγκριτικά, σε βάθος χρόνου. Και όπως κρίνονται τα πιάτα των εστιατορίων, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σπιτικά. Στο οτιδήποτε.
Έχω φάει μια δεκαριά σπιτικές μαγιονέζες και ήταν όλες άθλιες. Τώρα αν ήταν "αθηναϊκή συνταγή μαγιονέζας", αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως βρωμοκοπάνε αβγό. Και το λέω εγώ που μ'αρέσει το αβγό σε οποιαδήποτε μορφή, δεν έχω πρόβλημα ας τη βάλω σε σάντουιτς, αλλά όχι να διαλύσω μια σφυρίδα ρε παιδιά. Αρνούμαι.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:14
από ΓΑΛΗ
Αγις έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:08
Αθηναικη μαγιονεζα
το Αθηναικη τα λεει ολα
επισης πως θεωρουνταν καραγκουρμεδια σε μπουφε στρατιωτικης λεσχης οταν παρισταντο ανωτατοι

εκτελεση στα 6 μετρα σε εμπνευστες - ''σεφ'' κ οποιον την αναπαραγει
Οκ, μπήκαν όλοι οι γνώστες/σεφ, που κόλλησαν στη λέξη.

Εντάξει παιδιά, καταλάβαμε από που έχετε εμπειρία για την αστική κουζίνα.

Από ταρατατζούμ των στρατιωτικών στη λέσχη. :smt005:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:15
από Αγις
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:13
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:02
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:50
H σπιτική μαγιονέζα είναι χειρότερη, διότι εκτός των άλλων (δηλαδή ότι ζέχνει αβγουλίλα) είναι και επικίνδυνη. Δεν πείθομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συμφωνώ και για τον κιμά, αν ρίξεις πολύ τυρί, αλλάζει τη γεύση του κιμά καλά καλά.
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:50

Ναι, το λένε "δολοφονία πρώτης ύλης". Όταν έχεις ένα άγευστο ψάρι και σουρίμια, έχει αρκετό νόημα να βάλεις μαγιονέζα. Όταν έχεις ένα καλό ψάρι, όχι.
Ρε Σέσι, γιατί μιλάς για πράγματα που υποθέτεις ή έχεις δοκιμάσει κάπου, κάποτε, κάποια φορά;

Από που προέκυψε ότι η σπιτική μαγιονέζα μυρίζει αυγουλίλα;

Ή ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται μόνον με... σφυρίδα;

Το "σπιτικό" δεν συνεπάγεται πάντα ότι είναι και καλό. :lol:

Αυτά τα πράγματα προκύπτουν συγκριτικά, σε βάθος χρόνου. Και όπως κρίνονται τα πιάτα των εστιατορίων, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σπιτικά. Στο οτιδήποτε.
Έχω φάει μια δεκαριά σπιτικές μαγιονέζες και ήταν όλες άθλιες. Τώρα αν ήταν "αθηναϊκή συνταγή μαγιονέζας", αυτό δεν το γνωρίζω. Πάντως βρωμοκοπάνε αβγό. Και το λέω εγώ που μ'αρέσει το αβγό σε οποιαδήποτε μορφή, δεν έχω πρόβλημα ας τη βάλω σε σάντουιτς, αλλά όχι να διαλύσω μια σφυρίδα ρε παιδιά. Αρνούμαι.
συνταγη απο σκουπιδια ειναι
οτι περισευε απο σφυριδα στα πιατα
αντιστοιχο του προφιτερολ της εποχης στα γλυκα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:15
από Cecily Anne
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:14
Αγις έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:08
Αθηναικη μαγιονεζα
το Αθηναικη τα λεει ολα
επισης πως θεωρουνταν καραγκουρμεδια σε μπουφε στρατιωτικης λεσχης οταν παρισταντο ανωτατοι

εκτελεση στα 6 μετρα σε εμπνευστες - ''σεφ'' κ οποιον την αναπαραγει
Οκ, μπήκαν όλοι οι γνώστες/σεφ, που κόλλησαν στη λέξη.

Εντάξει παιδιά, καταλάβαμε από που έχετε εμπειρία για την αστική κουζίνα.

Από ταρατατζούμ των στρατιωτικών στη λέσχη. :smt005:
Μα κι εσύ αναφέρεις τον Τσελεμεντέ. Τον βιαστή της ελληνικής κουζίνας. :roll:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:22
από Κόκκορας
ε οχι και ετσι,αν δεν ηταν αυτος γιοκ μουσακας και παστιτσιο

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:23
από Ερμής
Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:25
από Σπύρος
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Ιαν 2022, 18:08
Βασικά δεν μ' ενδιαφέρει το αν θα συμφωνούσες ή όχι γιατί σίγουρα έχουμε διαφορετικές γευστικές συνήθειες.

Όπως ακριβώς δεν θα σε ενδιέφερε και η δική μου άποψη για κάτι που εσύ γουστάρεις αλλά δεν έχω δοκιμάσει εγώ.


Ειδικά, αν η οποιαδήποτε κριτική εστιάζει σε μία φωτο.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δεν μπορούμε όμως να σχετικοποιούμε τα πάντα, να πούμε ότι αντικειμενικά κάποιες τροφές δεν ταιριάζουν με κάποιες άλλες. Ότι δηλαδή όλοι οι γευσιγνώστες και οι σεφ έχουν λάθος. Το τονίζω αυτό διότι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις γυναίκες η λιποφοβία, η καρμποφοβία, η ή κρεατοφοβία, κοκ.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:30
από Cecily Anne
Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:23
Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
Ναι ρε την έφτιαξε ο μπρο που είναι μάγειρας με διακόσια χρόνια εμπειρία. Νάις. Α, πάγαινε παρά πέρα. :smt005: Εγώ τον Άκη τον βρίσκω πιο τίμιο, με την έννοια ότι απευθύνεται σε κοινό που δεν ξέρει να μαγειρεύει και όχι σε αυτές που κατέχουν την παραδοσιακή κουζίνα και οικογενειακές συνταγές.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:30
από Αγις
Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:23
Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
η ρουμελιωτικη - ορεινη γενικα - ειναι το ενα ποδι
το αλλο ειναι η κυκλαδιτικη

απο εκει κ περα ολες οι περιοχες εχουν κατι ιδιαιτερο να προσφερουν

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:32
από Ερμής
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:30
Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:23
Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
Ναι ρε την έφτιαξε ο μπρο που είναι μάγειρας με διακόσια χρόνια εμπειρία. Νάις. Α, πάγαινε παρά πέρα. :smt005:
Ε τι να σου πω.. Εκεί την έφαγα τη χειροποίητη πρώτη φορά. Γενικά ξέρεις πως σιχαίνομαι την αυγουλιλα. Η Αθηναϊκή είναι οκ για μερικές πηρουνιες. Θυμίζει Ρωσική με ψάρι. Χάλια δεν είναι.

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Δημοσιεύτηκε: 29 Ιαν 2022, 19:33
από Cecily Anne
Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:32
Cecily Anne έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:30
Ερμής έγραψε:
29 Ιαν 2022, 19:23
Ούτε εμένα μ'αρέσει η λεγόμενη Αθηναϊκή κουζίνα, Αλλά αυτή είναι τι να κάνουμε;
Ωστόσο συμφωνώ περί απατεώνα Τσελεμεντε. Ήταν κάτι σα τον Άκη της εποχής, κρέμα μαγιο και μπεσαμελ ολούθε.
Προσωπικά η αγαπημένη μου Ελ κουζίνα είναι η Ρουμελιωτικη.
Αν θες να κάνεις μια τύπου σαλάτα με μαζεματα από ψάρια, οκ. Άλλωστε νομίζω αυτό ήταν και το νόημα.
Στην παλιά Αθήνα γενικά ή μαγιο ήταν μαστ να υπάρχει, Δε ξέρω γιατί. Την έβαζαν και στις τσέπες. Για να φας μερικές πηρουνιες σαν ορεκτικό είναι οκ.
Η σπιτική μαγιο δεν μυρίζει τόσο αυγουλιλα γιατί μπαίνουν συγκεκριμένες ποσότητες και είναι πανεύκολο να βγει μια αηδία. Ο μπρο την είχε φτιάξει και ήταν μια χαρά ανεκτή. Και ξέρεις τη σιχαμαρα μου με την αυγουλιλα
Ναι ρε την έφτιαξε ο μπρο που είναι μάγειρας με διακόσια χρόνια εμπειρία. Νάις. Α, πάγαινε παρά πέρα. :smt005:
Ε τι να σου πω.. Εκεί την έφαγα τη χειροποίητη πρώτη φορά. Γενικά ξέρεις πως σιχαίνομαι την αυγουλιλα. Η Αθηναϊκή είναι οκ για μερικές πηρουνιες. Θυμίζει Ρωσική με ψάρι. Χάλια δεν είναι.
Τεσπα, φάτε την όπως θέτε. Δεν την πληρώνω εγώ την σφυρίδα, για να την κλαίω.