Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Δημοσιεύτηκε: 06 Δεκ 2023, 09:21
Πετάξτε τον έξω τον κύριο.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Πετάξτε τον έξω τον κύριο.
Παίζει να είναι αυτό; https://goo.gl/maps/tYwsZX1eWNaQTG8V8Otto Weininger έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:37Δώστε τα φώτα σας.
Με είχανε φέρει πέρυσι από ένα ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι (φημισμένο είπαν) ένα κουτί μελομακάρονα μπουκιές.
Πήγα για καμπύλη σακχάρου 2 μέρες μετά.
Δε θυμάμαι πως λέγεται ώστε να πάω να φορτώσω νταλίκα. Ούτε μπορώ να ρωτήσω, ταξιδεύει ο φίλος ως Α μηχανικός, γύρευε που θα είναι τώρα.
Country Breadery στην προξένου Κορομηλά.billman1234 έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 21:43Ξέρουμε ποιός φούρνος είναι αυτός στη Θεσσαλονίκη ;
https://www.iefimerida.gr/ellada/thessa ... %8C!%C2%BB
Αύριο θα μάθουμε. Μεθαύριο θα γίνουμε διαβητικοί.enterprise-psi έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 22:02Παίζει να είναι αυτό; https://goo.gl/maps/tYwsZX1eWNaQTG8V8Otto Weininger έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:37Δώστε τα φώτα σας.
Με είχανε φέρει πέρυσι από ένα ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι (φημισμένο είπαν) ένα κουτί μελομακάρονα μπουκιές.
Πήγα για καμπύλη σακχάρου 2 μέρες μετά.
Δε θυμάμαι πως λέγεται ώστε να πάω να φορτώσω νταλίκα. Ούτε μπορώ να ρωτήσω, ταξιδεύει ο φίλος ως Α μηχανικός, γύρευε που θα είναι τώρα.
Έχει και θεϊκά πανετονε
Αυτά είναι μόνο στην Φεινγκφλαγκούπολη;dna replication έγραψε: ↑06 Δεκ 2023, 15:05έκανα μόλις έναρξη σαιζόν με μελομακάρονα από Farina Casa.
Εξαιρετικά. Τραγανά τόσο όσο και τέλεια μελωμενα. Διακριτικά αρώματα και όχι πνιγμένα στο γαρύφαλλο
Ο πηχυς έχει μπει ήδη ψηλά
Αναμένεται με ενδιαφέρον η συμμετοχή του Ble και του Ζάχαρη
α το ξεχασαμε το κκε
πω φοινικια!Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 10:48Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.