Σελίδα 17 από 19

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 01:46
από Al Bundy
Cavaliere έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:43
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:41
Κι εκεί! :smt023
Α, γεια σου. Το θυμάμαι. Δε με λες, ταβέρνες στα Κάτω Πατήσια θυμάσαι; Φώτης στην Κνωσσού.
Όχι, εγώ ήμανε παιδί των προαστείων,,,Φιλαδέλφεια,Περιστέρι,Χασιά κλπ

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 01:48
από Cavaliere
brb και tyt έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:43
Καημένο παιδί. Τι τράβηξες. :roll:

Α, ρακή φτιάχνουν στην Μακεδονία, αν το ψάξουμε θα βρούμε ότι κι αυτό το έκλεψαν οι Βούλγαροι.
Είχαμε τσίπουρο στο σπίτι, από το χωριό. Αλλά το trend δεν ήταν έτσι ώστε να το κάνουμε life style. Θεωρείται πως το τσίπουρο γεννήθηκε στη Μακεδονία.

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 01:50
από Cavaliere
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:46
Όχι, εγώ ήμανε παιδί των προαστείων,,,Φιλαδέλφεια,Περιστέρι,Χασιά κλπ
Εκεί στα Κάτω Πατήσια, τον καιρό 90 και κάτι είχα τις καλύτερες ταβέρνες. Με βαρελίσια ρετσίνα Μεσογείων και μεζέ, τη βγάζαμε τέλεια.

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 02:07
από Al Bundy
Cavaliere έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:50
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:46
Όχι, εγώ ήμανε παιδί των προαστείων,,,Φιλαδέλφεια,Περιστέρι,Χασιά κλπ
Εκεί στα Κάτω Πατήσια, τον καιρό 90 και κάτι είχα τις καλύτερες ταβέρνες. Με βαρελίσια ρετσίνα Μεσογείων και μεζέ, τη βγάζαμε τέλεια.
Στην Αστροφεγγιά πηγαίναμε στα Πατήσια...στην Κόντου ξέρεις.

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 07:11
από Νon4me
Cavaliere έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:15
Νon4me έγραψε:
28 Μαρ 2019, 23:30
Το τσίπουρο ειναι μακράν καλυτερο απο το ουζο . Τσιπουρο ομως καθαρό χωρις γλυκάνισο οχι βορειοελλαδιτικα γκευλικια .
Μάθε, πως στη Θεσσαλία, που φτιάχνανε τσίπουρο, το κάνανε με γλυκάνισο. Αυξήσαν την παραγωγή του άνευ, όταν ήρθαν τα ρακόμελα και οι φλώροι.
Το τσίπουρο εχει πικρο- γευση ( οπως βγαινει καθαρο απο το βαρελι - αποσταξη ) , ο γλυκάνισος γλυκίζει ετσι για τα δικα μου δεδομενα οποιοδηποτε τσίπουρο με γλυκάνισο ειναι έκτρωμα οσον αφορα τη γευση .
Cavaliere έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:41
Την σήμερον το τσίπουρο είναι καλύτερο του ούζου. Στο τσίπουρο βάζουν σταφύλια (έστω και τα κλωνάρια) ενώ στο ούζο βάζουν ό,τι θες.

Το τσιπουρο ειναι απόσταξη ξαναλεμε το ουζο ειναι χημεια αλκοολες + προσθηκη γλυκαντικων

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 08:02
από Naida
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
29 Μαρ 2019, 02:07
Cavaliere έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:50
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
29 Μαρ 2019, 01:46
Όχι, εγώ ήμανε παιδί των προαστείων,,,Φιλαδέλφεια,Περιστέρι,Χασιά κλπ
Εκεί στα Κάτω Πατήσια, τον καιρό 90 και κάτι είχα τις καλύτερες ταβέρνες. Με βαρελίσια ρετσίνα Μεσογείων και μεζέ, τη βγάζαμε τέλεια.
Στην Αστροφεγγιά πηγαίναμε στα Πατήσια...στην Κόντου ξέρεις.
Πήγαινα εκεί! Και στο περιβόλι τ'ουρανού και στα μπλε παράθυρα :hebit:

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 08:12
από Al Bundy
Naida έγραψε:
29 Μαρ 2019, 08:02

Πήγαινα εκεί! Και στο περιβόλι τ'ουρανού και στα μπλε παράθυρα :hebit:

Α γεια σου..τα μπλε παράθυρα ήταν αυτό που ανεβαίναμε τα σκαλάκια ε;

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 08:19
από Naida
Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε:
29 Μαρ 2019, 08:12
Naida έγραψε:
29 Μαρ 2019, 08:02

Πήγαινα εκεί! Και στο περιβόλι τ'ουρανού και στα μπλε παράθυρα :hebit:

Α γεια σου..τα μπλε παράθυρα ήταν αυτό που ανεβαίναμε τα σκαλάκια ε;
Νομίζω αυτό ήταν που είχε σκάλα και ανέβαινες. Αχ ήμουνα νια :c040: κι ακόμα είμαι βέβαια .

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 08:26
από the comet the course the tail
ο καλός μύλος όλα τα αλέθει...
το ούζο, καλοκαιράκι με θαλασσινά, αγγουράκι με ξύδι, τυράκια...
το τσίπουρο άνευ, το χειμώνα, ακόμα και με παστέλι ή κάστανα...
η μπύρα για δροσιστικοχαλαρωτικό μετά από εργασία στο λιοπύρι...
τα ποτά καλοδεχούμενα επίσης... αν και βγαίνουμε εκτός ημερησίου μπάτζετ... διότι η παρέα πίνει...
δόξα τω θεώ όρεξη έχουμε ακόμα........

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 10:45
από alekhine
Πάνας έγραψε:
29 Μαρ 2019, 00:29
Πρώτη φορά τα βλέπω... η πλάκα είναι ότι υπάρχουν πολλά τα οποία δεν τα ξέρουμε, στη Μυτιλήνη φαντάσου σε κάθε χωριό έχει τουλάχιστον μια οικογένεια που φτιάχνει ούζο.
αυτα ειναι χιωτικα και για μενα ανωτερα απο τα μυτιληνια

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 29 Μαρ 2019, 10:56
από perseus
Παμε κρητη για δουλεια πινουμε καφε και 10 το πρωι βγαινουν οι τσικουδιες 1 το μεσημέρι ολοι ειναι κοκαλο και εγω να λεω δεν υπαρχει κανενα αλλο μπουκαλι ? 50 εκατομ προκαταβολες πηραμε.

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2019, 21:41
από Πάνας
Άνοιξα ένα τόνο trata καπνιστό πικάντικο, τον έβαλα στο πιάτο, μερικές ελιές καλαμών, μια κουταλιά μεγάλη χούμους και 4-5 λιαστές ντομάτες. Άνοιξα ένα μίνι με πάγο και νερό και τα πίνω μόνος μου εφόσον κανείς δεν γουστάρει.

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2020, 00:24
από the comet the course the tail
Εικόνα

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2020, 00:30
από Σωκράτης
Πολύ ωραίο νήμα. Συγχαρητήρια από μένα. Ο καπνός Βανίλ νομίζω ότι βγαίνει από την ίδια εταιρεία που βγάζει και τον SAMSON. Απορώ γιατί ο ένας κυκλοφορεί κι ο άλλος σταμάτησε. ήταν ωραίος καπνός.
Το Μυτιλήνη δεν θυμάμαι να το είχαν πολύ σε εκτίμηση στο παρελθόν. Το Βαρβαγιάννη σάρωνε.

Re: γιατί πίνουμε ούζο τώρα που ανοίγει ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2020, 00:36
από Κόκκορας
πρωτο ηπια τσιπουρο(κλασικο,χωρις γλυκανισο ή τι) στο Αγιο ορος,παραγωγης των μοναχων
μιλαμε για πριν απο 25 χρονια!

το γνωριζα χρονια πριν στην Μακεδονια(ασχετα αν δεν το επινα,αλλωστε ημουν κ μικρος)

το ουζο ειναι μια χαρα για μεζεδες

βεβαιως δεν πινω πια τιποτα απο αυτα!οπως και κανενα αλκοολουχο πλην λιγου κρασιου,μπυριτσας αντε και λιγη ρετσινα..(λιγη περιεκτικοτητα σε αλκοολ δηλαδη)