Cecily Anne έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 16:02
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: ↑06 Απρ 2018, 15:59
Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.
Βασικά υπάρχουν καμία 15 μεγάλες σοκολατοποιειες ανα τον κοσμο που έχουν αγοράσει το δικαίωμα να χρησιμοποιουν την συνταγή της Lindt.
Aυτό πρώτη φορά το ακούω. Και για να είμαι ειλικρινής, δε μου θυμίζει σε τίποτα την Λιντ, όχι ότι θα μου έκανε εντύπωση να ισχύει.
Η "Ιον" δεν είναι πι ελληνική εταιρεία. Πριν πολλά έτη την αγόρασε η Νέστλε. Μετά άλλαξε ιδιοκτήτη μερικές φορές ακομη.
Στην ουσία υπάρχουν ορισμένες συνταγές για την βιομηχανική παραγωγή μεγάλης κλιμακος του προϊόντος που ονομάζεται 《 Σοκολάτα Γάλακτος 》. Αυτές οι συνταγές είναι βιομηχανικά και εμπορικά κατοχυρωμένες.
Ουσιαστικά η συνταγή της Lindt είναι αυτή που χρησιμοποιείται ευρέως. Για αυτό οι σοκολάτες γάλακτος σε όλο τον κόσμο έχουν την ίδια γεύση είτε πωλούνται από μονάδες στην Ισπανια, ΒΒραζιλία, Ρωσία, Αμερική Τουρκία, Πολωνία κλπ.
Ολιγον διαφορετική γεύση έχει η γάλακτος της Cadbury, μόνον και μόνον επειδή επέτυχαν να αλλάξει ο ορισμός του 《 Σοκολάτα γαλακτος》 και να επιτρέπεται να αντικαταστουν με φυτικά έως 5% απο ορισμένα ελαια που περιεχει η συνταγη.
Σαν διαφορετική (και εξ ίσου καλή γευστικα) είναι η συνταγή της Βελγικής côté d Or.
Στην δε Αμερική, εκεί γίνεται το "έλα να δεις" στο μπασταρδεμα της συνταγης.