Σελίδα 19 από 23

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:08
από Niki
Εικόνα
Ξεχωρίζουμε τις ντομάτες από τα κρεμμύδια.

Εικόνα
Υπολογίζουμε πόσες ντομάτες πρέπει να προσθέσουμε με το μάτι.
Εικόνα
Το ίδιο με τα κρεμμύδια.

Εικόνα
ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όλα.



Εικόνα
Εικόνα
Τα αγγουράκια έγιναν τουρσί τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εικόνα
Πολτοποιούμε όλες τις ντομάτες τις φρέσκες και αυτές που είναι από την σαλάτα μας.
Εικόνα
Επιλέγουμε από τα σκόρδα μας αυτό που βλάστησε για να μην μας χαλάσει.
Εικόνα
Κόβουμε το σκόρδο.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:16
από Naida
Εγώ μια φορά αν η σαλάτα ήταν δική μου, το ζουμάκι που έμεινε θα το έπινα.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:18
από Niki
Εικόνα
Βάζουμε τα αγγουράκια μαζί με το νερόξυδο που έβρασαν μέσα σε ένα δοχείο (εγώ για λόγους ανακύκλωσης χρησιμοποιώ τα δοχεία γιαουρτιού τα μεγάλα μπορεί να τα βάζετε και σε βαζάκια για να φαίνονται εγώ προσωπικά είδα ότι αν τα βλέπει το φως χάνουν από την γεύση τους.Έτσι βολεύτηκα με τα πλαστικά δοχεία γιαουρτιού που είναι πιο άνετα και χωράνε ποσότητα και δεν τα βλέπει και το φώς.
Εικόνα
Στο ένα λίτρο υγρών βάζουμε περίπου τόσο ξινό.
Έτσι θα έχετε ακριβώς τα ίδια αγγουράκια που αγοράζετε σε βαζάκια.
Εικόνα
Ανακατεύουμε λίγο ψιλά και κλείνουμε.
Τα αγγουράκια τουρσί τα χρησιμοποιούμε σε πολλά φαγητά, σάντουιτς , ρώσικη σαλάτα είναι πολύ χρήσιμα.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:40
από Niki
Εικόνα
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Εικόνα
Βάζουμε μέσα τον σκόρδο αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας πελτέ τον τρίβουμε να βγάλει άρωμα.
Εικόνα
Ρίχνω τα κρεμμύδια αν βάλεις πρώτα τα κρεμμύδια όπως λένε όλες οι συνταγές οι σάλτσες είναι βαριές αν τα βάλεις μετά τον πελτέ είναι πολύ πιο ελαφριές.
Εικόνα
Ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Ρίχνουμε όλο το λαδόξυδο της σαλάτας και ανακατεύουμε.
Εικόνα
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Εικόνα
Την βάζουμε στο δοχείο που γουστάρουμε εγώ για τους ίδιους λόγους που έγραψα πρίν χρησιμοποιώ δοχεία γιαουρτιού τα μεγάλα και από πάνω βάζουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο να την καλύπτει.
Έτσι με το περίσσεμα της σαλάτας έχουμε πιπεριές για τις πίτσες , αγγουράκια τουρσί και σάλτσα όπως ή έτοιμη που αγοράζετε από το σούπερμαρκετ με 6 ευρώ και 7 ευρώ το βαζάκι , η σάλτσα σας μόνο ζέσταμα θέλει βασιλικό ή ότι άλλο ανάλογα με την χρήση και ότι για την γεύση πιθανόν ζάχαρη ή αλάτι ή πιπέρι.
Σε χωρητικότητα μας βγήκε ενάμισι βαζάκι σάλτσας όπως αυτά που αγοράζουμε.

Η ουσία είναι ότι από την σαλάτα μας δεν πετάξαμε τίποτα και ανακυκλώσαμε και δύο δοχεία γιαουρτιού.
Την καλήμερα μου. :wave:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:49
από Naida
Niki πελτέ; είχαν οι πρόγονοι μας πελτε και χρησιμοποιείς πελτε; ανεπιτρεπτο.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:50
από Niki
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:49
Niki πελτέ; είχαν οι πρόγονοι μας πελτε και χρησιμοποιείς πελτε; ανεπιτρεπτο.
Σάλτσες έτοιμες για μακαρόνια αγοράζεις;

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:51
από Naida
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:50
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:49
Niki πελτέ; είχαν οι πρόγονοι μας πελτε και χρησιμοποιείς πελτε; ανεπιτρεπτο.
Σάλτσες έτοιμες για μακαρόνια αγοράζεις;
Όχι. Αλλά δεν μου απάντησες είχαν πελτέ οι πρόγονοι μας και μαγειρευαν; γιατί χαλάς την εθνική παράδοση;

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:58
από Bazoomba
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:51
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:50
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:49
Niki πελτέ; είχαν οι πρόγονοι μας πελτε και χρησιμοποιείς πελτε; ανεπιτρεπτο.
Σάλτσες έτοιμες για μακαρόνια αγοράζεις;
Όχι. Αλλά δεν μου απάντησες είχαν πελτέ οι πρόγονοι μας και μαγειρευαν; γιατί χαλάς την εθνική παράδοση;

:lol: λεπτομερειες
Γιατι οι κουμουτσες που μοιαζουν με ντοματες είναι μερος της εθνικης παραδοσης?

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 09:58
από Niki
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:51
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:50
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:49
Niki πελτέ; είχαν οι πρόγονοι μας πελτε και χρησιμοποιείς πελτε; ανεπιτρεπτο.
Σάλτσες έτοιμες για μακαρόνια αγοράζεις;
Όχι. Αλλά δεν μου απάντησες είχαν πελτέ οι πρόγονοι μας και μαγειρευαν; γιατί χαλάς την εθνική παράδοση;
Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 10:06
από Naida
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:58
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:51
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:50


Σάλτσες έτοιμες για μακαρόνια αγοράζεις;
Όχι. Αλλά δεν μου απάντησες είχαν πελτέ οι πρόγονοι μας και μαγειρευαν; γιατί χαλάς την εθνική παράδοση;
Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.
Πω πω πάρα πολλά λάθη μαζεμένα. Απαράδεκτο. Δεν το περίμενα απο εσένα αυτο. Ο πεθερός σου έκαμε ζημιά.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 10:09
από Niki
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:06
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:58
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:51


Όχι. Αλλά δεν μου απάντησες είχαν πελτέ οι πρόγονοι μας και μαγειρευαν; γιατί χαλάς την εθνική παράδοση;
Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.
Πω πω πάρα πολλά λάθη μαζεμένα. Απαράδεκτο. Δεν το περίμενα απο εσένα αυτο. Ο πεθερός σου έκαμε ζημιά.
Εσύ γιατί δεν χρησιμοποιείς πελτέ;

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 10:10
από Naida
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:09
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:06
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 09:58

Όταν έφτασε η ντομάτα στην χώρα μας όλοι είχαν πρόβλημα πώς να την συντηρήσουν.
Έτσι ξεκίνησαν να τις βάζουν στον ήλιο με αλάτι και να κάνουν πελτέ.
Αν όλοι δεν χρησιμοποιούμε πελτέ τότε την εποχή της ντομάτας θα τις πετάνε και την εποχή που δεν θα έχουμε ντομάτες θα τρώμε υβριδικές.
Δεν είναι όλα τόσο απλά.
Ακόμα και τώρα που έχουμε την λύση του πελτέ κάθε χρόνο γίνονται φεστιβάλ ντομάτας με χιλιάδες τόνους να πετιούνται.
Ο πελτές για μένα είναι σαν το ελαιόλαδο.
Εργαλείο απόλυτα υγιεινό φτάνει να ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις.
Ντομάτα βρασμένη με αλάτι και λάδι είναι.
Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορείς να μάθεις να κάνεις στην μαγειρική και έτσι να φτιάχνεις ανθυγιεινά φαγητά , βαριά , κ.λ.π.
Ο πελτές δεν είναι ανάμεσα σε αυτά.
Πω πω πάρα πολλά λάθη μαζεμένα. Απαράδεκτο. Δεν το περίμενα απο εσένα αυτο. Ο πεθερός σου έκαμε ζημιά.
Εσύ γιατί δεν χρησιμοποιείς πελτέ;
Γιατί δεν μ αρέσει.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 10:15
από Niki
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:10
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:09
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:06


Πω πω πάρα πολλά λάθη μαζεμένα. Απαράδεκτο. Δεν το περίμενα απο εσένα αυτο. Ο πεθερός σου έκαμε ζημιά.
Εσύ γιατί δεν χρησιμοποιείς πελτέ;
Γιατί δεν μ αρέσει.
Ναι αλλά δημιουργείς πρόβλημα στον πλανήτη θέλοντας συνεχώς μόνο φρέσκες ντομάτες.
Αυτό είναι πολύ εγωιστικό από μέρους σου.
Αυτόν τον τρόπο έχουμε να συντηρούμε μεγάλες ποσότητες ντομάτας και κόπου αγροτών πρέπει να τον σέβεσαι.
Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι ο πελτές μπορεί να τους κόψει μία μέρα από την ζωή τους (γιατί πιστεύουν ότι είναι λιγάκι ανθυγιεινός ) και αυτοί είναι εγωιστές.
Ζούμε σε ένα πλανήτη ας πεθάνουμε μια μέρα νωρίτερα να ζήσουν και άλλοι.
Όχι όμως να πετάμε χιλιάδες τόνους ντομάτας και να θέλουμε μόνο φρέσκες.
Δεν ξέρω βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ εγωιστικό.
Δεν υπάρχει δικαιολογία για μένα.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 10:19
από Naida
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:15
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:10
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:09

Εσύ γιατί δεν χρησιμοποιείς πελτέ;
Γιατί δεν μ αρέσει.
Ναι αλλά δημιουργείς πρόβλημα στον πλανήτη θέλοντας συνεχώς μόνο φρέσκες ντομάτες.
Αυτό είναι πολύ εγωιστικό από μέρους σου.
Αυτόν τον τρόπο έχουμε να συντηρούμε μεγάλες ποσότητες ντομάτας και κόπου αγροτών πρέπει να τον σέβεσαι.
Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι ο πελτές μπορεί να τους κόψει μία μέρα από την ζωή τους (γιατί πιστεύουν ότι είναι λιγάκι ανθυγιεινός ) και αυτοί είναι εγωιστές.
Ζούμε σε ένα πλανήτη ας πεθάνουμε μια μέρα νωρίτερα να ζήσουν και άλλοι.
Όχι όμως να πετάμε χιλιάδες τόνους ντομάτας και να θέλουμε μόνο φρέσκες.
Δεν ξέρω βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ εγωιστικό.

Μα δεν είπα θέλω φρέσκιες ντομάτες όλον τον καιρό μου. Μια χαρά διατηρείς σάλτσα στην κατάψυξη. Επίσης γιατί χαλάς την παράδοση Niki?

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 10:23
από Niki
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:19
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:15
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 10:10


Γιατί δεν μ αρέσει.
Ναι αλλά δημιουργείς πρόβλημα στον πλανήτη θέλοντας συνεχώς μόνο φρέσκες ντομάτες.
Αυτό είναι πολύ εγωιστικό από μέρους σου.
Αυτόν τον τρόπο έχουμε να συντηρούμε μεγάλες ποσότητες ντομάτας και κόπου αγροτών πρέπει να τον σέβεσαι.
Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι ο πελτές μπορεί να τους κόψει μία μέρα από την ζωή τους (γιατί πιστεύουν ότι είναι λιγάκι ανθυγιεινός ) και αυτοί είναι εγωιστές.
Ζούμε σε ένα πλανήτη ας πεθάνουμε μια μέρα νωρίτερα να ζήσουν και άλλοι.
Όχι όμως να πετάμε χιλιάδες τόνους ντομάτας και να θέλουμε μόνο φρέσκες.
Δεν ξέρω βρίσκω τον τρόπο σκέψης σου πολύ εγωιστικό.

Μα δεν είπα θέλω φρέσκιες ντομάτες όλον τον καιρό μου. Μια χαρά διατηρείς σάλτσα στην κατάψυξη. Επίσης γιατί χαλάς την παράδοση Niki?
Δεν χαλάω καθόλου την παράδοση εγώ μικρή θυμάμαι την μητέρα μου να φτιάχνει πελτέ με την γιαγιά μου.
Να σε βάλω εγώ να φυτέψεις μισό στρέμμα ντομάτες να τις μεγαλώσεις να τις περιποιήθείς για κανένα τρίμηνο να τις μαζέψεις και μετά να τις κάνεις πελτέ και να έχεις ένα βάζο πελτέ μετά από τόσο κόπο.
Μετά να σε δώ πόσο θα σέβεσαι μια κουταλιά πελτέ. :lol:
Μάθε να φτιάχνεις σωστά τον πελτέ και θα τον εκτιμήσεις.