Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ
Ψήσιμο στα κάρβουνα.
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Μη μου πείς ότι βήχει και αυτός από την καπνίλα συνεχώς πάνω στα κρεατικά ;κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 15:16κάτι τέτοιες μαλακοπατέντες κι ο αδερφός μου κάνει...Αγις έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 14:57Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά και δεν έχεις παντρέψει κόρη δεν ξέρεις τι θα πεί αντίο ζωή.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20871
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Είναι σκληρός ο ατμομαγειρας. Πέρνα τον κανα βράδυ σε μαρινάδα.YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 15:18Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Δημοσιεύσεις: 11627
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
δε καπνίζει να τονίσω αλλά βάζει ένα πατσαβούρι/πανί σαν ταλιμπάν στο κεφάλι του και τραβάει προς το στόμα του και το δαγκώνει με τα δόντια μισοβρίζοντας ''τη Μπαναγία σου'' και για να μην πεταχτεί τιποτα σάλιο στην ψησταριά.Αγις έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 15:21Μη μου πείς ότι βήχει και αυτός από την καπνίλα συνεχώς πάνω στα κρεατικά ;κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 15:16κάτι τέτοιες μαλακοπατέντες κι ο αδερφός μου κάνει...Αγις έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 14:57Αν δεν είσαι πάνω απο την ψησταριά με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι να παλεύεις με τις φλογες και τις στάχτες και στο άλλο ένα μπιστολάκι για να την μπουρλοτιάζεις με μπαλαντέζα πατέντα απο καλώδιο για λαμπατέρ πλακέ 0. 50 χλ λεπτής μόνωσης να σούρνεται στο τσιμέντο και στα νερά και δεν έχεις παντρέψει κόρη δεν ξέρεις τι θα πεί αντίο ζωή.
σόου κανονικό.
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Μωρε να τον βαλω , πως θα τον ψησω ειναι ακομα το προβλημαCecily Anne έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 15:24Είναι σκληρός ο ατμομαγειρας. Πέρνα τον κανα βράδυ σε μαρινάδα.YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 15:18Βεβαια για να συνοδεψουμε το κρεας που θα ψησουμε στο τεφαλ
Ωραιος ο αδερφος Κουλουρης
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15265
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
κοριτσακι πιο ευκολα λυνεις το μεσανατολικο παρα βρισκεις την αληθεια μεσα στο φορουμ,ως αρχοντας του ψησιματος απλα θα σου πω , ειχατε λιγη φωτια και ηταν αρρωστη και το κρεας ψιλοεβρασε.
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Άρχοντα, ρίξε μια συμβουλή για μοσχαρίσια καλοψημένη και μαλακή
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Αρχοντα τα δικά μου που τα ψήνω στους 110 βαθμούς στο πλάι και όχι πάνω από τα κάρβουνα γιατί δεν βράζουν ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Επειδή δεν βάζεις το καπάκι
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Καπακωμένα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- YouOnlyLiveOnce
- Δημοσιεύσεις: 1911
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
χμμ νομιζω εχεις δικιο. Θα παιζει και αυτο τον ρολο του.
Την τελευταια φορα , παρατηρησα
οτι απο την ωρα που εβαλαν φωτια αφησαν αρκετη ωρα να περασει
μεχρι να βαλουν τα κρεατα.Τα οποια δεν ηταν και πολλα
και χρειαστηκε να βαλουν/αναψουν και 2η φορα.
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Ερώτηση.
Η ελιά είναι καλύτερη για ψήσιμο απο το πουρνάρι;
Η ελιά είναι καλύτερη για ψήσιμο απο το πουρνάρι;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Aπό πουρνάρια είναι συνήθως τα κάρβουνα που πουλάνε. Ανεβάζει καλή θερμοκρασία αλλά πέφτει σχετικά γρήγορα - ο καπνός του δεν είναι καλός . Η ελιά δεν έχει τα μειονεκτήματα του.
Για κάθε ξύλο υπάρχουν και πίνακες με τις θερμοκρασίες που επιτυγχάνουν , διάρκεια κλπ.
Ανάλογα επιλέγουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε, Κληματόβεργες παράδειγμα παράγουν φωτιά κολασηηηη και καπνό άρωμαααα για ψήσιμο τεράστιας και παχιάς μοσχαρομπριτζόλας αλλά εξαντλούνται στα 15 -20 λεπτά περίπου. Εχουμε προλάβει να ψήσουμε με άνεση όμως.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι βάζουν το κρέας επάνω στα κάρβουνα μόνο όταν έχουν ασπρίσει, το ξύλο παίζει ρόλο μόνο ως προς την διάρκεια. Η ελιά είναι για να σουβλίσεις γουρουνόπουλα που θέλει ώρες.... όχι να ψήσεις μπριζόλες!YouOnlyLiveOnce έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 12:44Τις τελευταιες φορες που ψησαμε,κατι δεν μου αρεσε.
Δεν μπορουσα να καταλαβω τι.
Ελεγα πως ετυχε ,δεν ηταν καλο το κρεας,ψηθηκε πολυ η λιγο.
Τελικα καταλαβα οτι δεν μου αρεσε το γεγονος οτι το κρεας δεν ειχε
αυτην την χαρακτηριστικη μυρωδια του καρβουνου.
Τι μπορει να φταει για αυτο; Τι κανουν λαθος οι ψηστες;
Φταινε οι ψηστες; η μηπως τα καρβουνα; Η κατι αλλο;
Δωστε συμβουλες,χανομαστε
the end
Re: Ψήσιμο στα κάρβουνα.
Thx mateΑγις έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 16:19Aπό πουρνάρια είναι συνήθως τα κάρβουνα που πουλάνε. Ανεβάζει καλή θερμοκρασία αλλά πέφτει σχετικά γρήγορα - ο καπνός του δεν είναι καλός . Η ελιά δεν έχει τα μειονεκτήματα του.
Για κάθε ξύλο υπάρχουν και πίνακες με τις θερμοκρασίες που επιτυγχάνουν , διάρκεια κλπ.
Ανάλογα επιλέγουμε τι θα χρησιμοποιήσουμε, Κληματόβεργες παράδειγμα παράγουν φωτιά κολασηηηη και καπνό άρωμαααα για ψήσιμο τεράστιας και παχιάς μοσχαρομπριτζόλας αλλά εξαντλούνται στα 15 -20 λεπτά περίπου. Εχουμε προλάβει να ψήσουμε με άνεση όμως.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 58 Απαντήσεις
- 2585 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρχηγός
11 Απρ 2023, 12:33