Σελίδα 3 από 4

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 18:39
από Bazoomba
Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 18:50
από waldorf
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:39
Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.
Trust me,είναι ακριβώς το ίδιο αν απλά το "μασαζάρεις" με τα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σου.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 18:56
από vagabondo
waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35
Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
Το ξύδι, μια χαρά το μαλακώνει και το κάνει πιο τρυφερό.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 19:02
από Αρχηγός
waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35

Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
ισως δεν εχεις δοκιμάσει σωστό μαριναρισμένο κρεας
πρόκειται για άλλο πιατο κυριολεκτικα
μέχρι και το χρώμα αλλάζει




#Αρχηγός #Φιλος_του_Ακη_στο_facebook

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 19:05
από Αρχηγός
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:39
Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.


ισχύει
το κοτόπουλο θέλει για όξινο λεμόνι όχι μουστάρδα, και σκόρδο
τη πρώτη φορά που το δοκίμασα ήρθα σε οργασμό με το κοτόπουλο
δε το έγραψα γιατί το νήμα είναι για χοιρινή μπριζόλα και φοβήθηκα ότι θα το απομονώσει κάποιος και θα το κάνει υπογραφή

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 20:19
από kongrosian
και το κουνέλι θέλει μαρινάρισμα με ξύδι ή/και κρασί να ξεβρωμίσει λίγο.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 20:27
από Σπύρος
Αρχηγός έγραψε:
07 Απρ 2023, 16:48
μόνο για μύστες





#Αρχηγός
Οι μύστες δεν τρώνε χοιρινό.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 21:03
από user0972003
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 21:15
από ΓΑΛΗ
vagabondo έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:56
waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35
Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
Το ξύδι, μια χαρά το μαλακώνει και το κάνει πιο τρυφερό.
Και το κόκκινο κρασί, κάνει το ίδιο. Εγώ το χρησιμοποιώ όταν έχω φρέσκο κρέας στη συντήρηση (που για τον α ή β λόγο δεν μαγειρεύω) και δεν θέλω να βάλω στην κατάψυξη. Προσθέτω λίγο λάδι, καρφάκια από γαρύφαλλο ή και στικ κανέλλας και βάζω το μπωλ στο ψυγείο. Διατηρείται μια χαρά.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:02
από Bazoomba
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:16
από Πασιφάη
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:20
από kongrosian
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:25
από Πασιφάη
kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:20
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:
Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε. :102:

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:27
από Οργισμένος
Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:29
από kongrosian
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:25
kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:20
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16


Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:
Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε. :102:
μπορεί να μην σου κάνουν παράπονα για την έλλειψις μαρινάδας από τακτ. :p2: