Σελίδα 21 από 23

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:19
από perseus
αυτο το πραγμα που προσβαλεστε ετσι ,αμα θετε βριστε εμενα ελευθερα δεν εχω προβλημα.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:21
από Naida
perseus έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:19
αυτο το πραγμα που προσβαλεστε ετσι ,αμα θετε βριστε εμενα ελευθερα δεν εχω προβλημα.
Μπα γιατί; τι συμβαίνει;

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:23
από perseus
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:21
perseus έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:19
αυτο το πραγμα που προσβαλεστε ετσι ,αμα θετε βριστε εμενα ελευθερα δεν εχω προβλημα.
Μπα γιατί; τι συμβαίνει;
δεν εχω προβλημα ,ειμαι υπερμαχος της ελευθεριας του λογου.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:27
από Niki
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:15
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:13

Βαρέθηκα να σου απαντώ γράφεις πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι.
Γράφεις απλά για να γράφεις.
Μη μου απαντάς. Αρκεί να σκέφτεσαι τι αντίκτυπο εχει η εγωιστική σου συμπεριφορά στο περιβάλλον και το έθνος.
Λοιπόν γράφεις ότι έφτιαξα πολλά και υπάρχουν και άνθρωποι που πεινάνε.
Δεν πιστεύω εσύ να πεινάς γιατί κάποιοι άλλοι πεινάνε;
Για αυτό μην γράφεις υποκρισίες.
Εμάς λόγω των δουλειών με τα καράβια μείνανε πολλές δουλειές πίσω.
Στο καπάκι θα είχαμε καλεσμένους.
Έτσι έφτιαξα ντολμαδάκια που τρώγονται και κρύα να φάμε τρείς άνθρωποι από τέσσερεις φορές ο καθένας να βάλει στο πιάτο του όσα θέλει ότι ώρα ερχότανε στο σπίτι κουρασμένος και παράλληλα να έχω και σαν συνοδευτικό στα γεμιστά για τους καλεσμένους μου.
Έπρεπε να προνοήσω και για τα πιστσιρίκια της κουνιάδας μου που τα λατρεύω.
Έκανα τους υπολογισμούς μου και έφτιαξα όσα έφτιαξα.
Για να μας φτάσουν.
Να μην πεινάμε.
Να μην μαγειρεύουμε τρεις μέρες.
Να δουλεύουμε τις δουλειές που μείναν πίσω.
Εσύ γιατί κόβεις μετά από τόσες φορές που το διευκρίνισα και περιορίζεις τον αριθμό για το μεσημεριανό των 5 ατόμων.
Έφτιαξες τόσα για 5 άτομα πω πω πω.
Όχι δεν έφτιαξα τόσα για πέντε άτομα έφτιαξα να έχουμε στο σπίτι να μην ασχολούμαστε με το φαί τρείς μέρες και να δουλεύουμε σκληρά να πεινάμε και να τρώμε.
Αφού διάβασες τόσες φορές που το έγραψα γιατί κάνεις ότι δεν το κατάλαβες;
Θέλεις να το παίξεις έξυπνη αντιθέτως φαίνεσαι απλά κουτοπόνηρη.
Πάμε κουτοπόνηρη , υποκρίτρια να συνεχίσω;
Αν συνεχίσω δεν θα σου αρέσει.
Σταματάω γιατί θα εισπράξω αρνητική ενέργεια και δεν το θέλω.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:31
από Niki
Από την Κρητικιά θα τα ακούτε τσεκουράτα.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:39
από Naida
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:27
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:15
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:13

Βαρέθηκα να σου απαντώ γράφεις πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι.
Γράφεις απλά για να γράφεις.
Μη μου απαντάς. Αρκεί να σκέφτεσαι τι αντίκτυπο εχει η εγωιστική σου συμπεριφορά στο περιβάλλον και το έθνος.
Λοιπόν γράφεις ότι έφτιαξα πολλά και υπάρχουν και άνθρωποι που πεινάνε.
Δεν πιστεύω εσύ να πεινάς γιατί κάποιοι άλλοι πεινάνε;
Για αυτό μην γράφεις υποκρισίες.
Εμάς λόγω των δουλειών με τα καράβια μείνανε πολλές δουλειές πίσω.
Στο καπάκι θα είχαμε καλεσμένους.
Έτσι έφτιαξα ντολμαδάκια που τρώγονται και κρύα να φάμε τρείς άνθρωποι από τέσσερεις φορές ο καθένας να βάλει στο πιάτο του όσα θέλει ότι ώρα ερχότανε στο σπίτι κουρασμένος και παράλληλα να έχω και σαν συνοδευτικό στα γεμιστά για τους καλεσμένους μου.
Έπρεπε να προνοήσω και για τα πιστσιρίκια της κουνιάδας μου που τα λατρεύω.
Έκανα τους υπολογισμούς μου και έφτιαξα όσα έφτιαξα.
Για να μας φτάσουν.
Να μην πεινάμε.
Να μην μαγειρεύουμε τρεις μέρες.
Να δουλεύουμε τις δουλειές που μείναν πίσω.
Εσύ γιατί κόβεις μετά από τόσες φορές που το διευκρίνισα και περιορίζεις τον αριθμό για το μεσημεριανό των 5 ατόμων.
Έφτιαξες τόσα για 5 άτομα πω πω πω.
Όχι δεν έφτιαξα τόσα για πέντε άτομα έφτιαξα να έχουμε στο σπίτι να μην ασχολούμαστε με το φαί τρείς μέρες και να δουλεύουμε σκληρά να πεινάμε και να τρώμε.
Αφού διάβασες τόσες φορές που το έγραψα γιατί κάνεις ότι δεν το κατάλαβες;
Θέλεις να το παίξεις έξυπνη αντιθέτως φαίνεσαι απλά κουτοπόνηρη.
Πάμε κουτοπόνηρη , υποκρίτρια να συνεχίσω;
Αν συνεχίσω δεν θα σου αρέσει.
Σταματάω γιατί θα εισπράξω αρνητική ενέργεια και δεν το θέλω.
Εσύ άρχισες να μου την λες οτι σκέφτομαι εγωιστικά επειδή δεν θέλω τον πελτέ και όταν σου είπα οτι μπορούμε να τις καταψυχουμε άρχισες τα περί περιβάλλοντος και ότι είναι σπατάλη, την ίδια ώρα που για ένα τραπέζι 5 ατόμων έκανες 25 διαφορετικά είδη γεμιστών μικρούλια κιόλας και 600 ντολμαδάκια(άσχετα αν σου μένουν) και χρησιμοποιείς και πλαστικά δοχεία. Γιατί λες εμένα υποκριτρια; :102:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:41
από Ερμής
Βρέθηκε ο άνθρωπος που τσακώθηκε και με Αγι και με Ναιδα. Αυτά είναι.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:44
από Naida
Ερμής έγραψε:
17 Μάιος 2020, 11:41
Βρέθηκε ο άνθρωπος που τσακώθηκε και με Αγι και με Ναιδα. Αυτά είναι.
Δεν τσακώθηκα. Η Niki είναι γαματη μαγείρισσα φαίνεται, εκφράζω τις διαφωνίες μου στα του πελτε. Ε και την πειράζω και λίγο περι παράδοσης.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 15:26
από the comet the course the tail
Naida έγραψε:
16 Μάιος 2020, 21:24
the comet the course the tail έγραψε:
16 Μάιος 2020, 21:15
είχανε μείνει κάτι μπισκότα από τις ανιψιές μου και για να μην πάνε χαμένα έκανα βανίλια-κούκις για απόψε.
Εικόνα
Φαίνεται γιάμι πάντως. Εκτός κι αν είναι σαντιγί οπότε δεν είναι γιάμι.
500g κρέμα γάλακτος 35%
500g γάλα 3,5%
6 κρόκοι αυγών
250g ζάχαρη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 15:28
από Naida
the comet the course the tail έγραψε:
17 Μάιος 2020, 15:26
Naida έγραψε:
16 Μάιος 2020, 21:24
the comet the course the tail έγραψε:
16 Μάιος 2020, 21:15
είχανε μείνει κάτι μπισκότα από τις ανιψιές μου και για να μην πάνε χαμένα έκανα βανίλια-κούκις για απόψε.
Εικόνα
Φαίνεται γιάμι πάντως. Εκτός κι αν είναι σαντιγί οπότε δεν είναι γιάμι.
500g κρέμα γάλακτος 35%
500g γάλα 3,5%
6 κρόκοι αυγών
250g ζάχαρη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
Δεν μου φαίνεται να έχει γίνει βραση.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 15:39
από the comet the course the tail
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 15:28
the comet the course the tail έγραψε:
17 Μάιος 2020, 15:26
Naida έγραψε:
16 Μάιος 2020, 21:24


Φαίνεται γιάμι πάντως. Εκτός κι αν είναι σαντιγί οπότε δεν είναι γιάμι.
500g κρέμα γάλακτος 35%
500g γάλα 3,5%
6 κρόκοι αυγών
250g ζάχαρη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
Δεν μου φαίνεται να έχει γίνει βραση.
μέχρι τους 80°C θέλει

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 15:43
από Naida
the comet the course the tail έγραψε:
17 Μάιος 2020, 15:39
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 15:28
the comet the course the tail έγραψε:
17 Μάιος 2020, 15:26


500g κρέμα γάλακτος 35%
500g γάλα 3,5%
6 κρόκοι αυγών
250g ζάχαρη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
Δεν μου φαίνεται να έχει γίνει βραση.
μέχρι τους 80°C θέλει
Α οκ κατάλαβα.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 20:54
από Niki
Μυστικό για τα βλίτα και τα άγρια χόρτα.
Τα κόβεις πάντα πρίν τις 12 το πρωί.
Μόλις έρχεσαι τα καθαρίζεις αμέσως τα πλένεις και τα βάζεις για δύο τρία λεπτά στο καυτό νερό σε κατσαρόλα που βράζει.
Τα στραγγίζεις αλλά κρατάς το νερό τους όλο σε μία κατσαρόλα.δεν τα βάζεις τα χόρτα στο ψυγείο αλλά σε μια άδεια κατσαρόλα σκεπασμένα και αλλού το νερό τους σκεπασμένο και αυτό.
Την ώρα που θέλεις να τα φας δεν ζεσταίνεις τα χόρτα αλλά το νερό τους.
Τα βάζεις μέσα σε σουρωτήρι και τους ρίχνεις το νερό το καυτό από πάνω τους.
Είναι έτοιμα.
Τα βάζεις στο πιάτο και τους βάζεις από πάνω λαδάκι και λεμόνι.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 20:57
από Naida
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 20:54
Μυστικό για τα βλίτα και τα άγρια χόρτα.
Τα κόβεις πάντα πρίν τις 12 το πρωί.
Μόλις έρχεσαι τα καθαρίζεις αμέσως τα πλένεις και τα βάζεις για δύο τρία λεπτά στο καυτό νερό σε κατσαρόλα που βράζει.
Τα στραγγίζεις αλλά κρατάς το νερό τους όλο σε μία κατσαρόλα.δεν τα βάζεις τα χόρτα στο ψυγείο αλλά σε μια άδεια κατσαρόλα σκεπασμένα και αλλού το νερό τους σκεπασμένο και αυτό.
Την ώρα που θέλεις να τα φας δεν ζεσταίνεις τα χόρτα αλλά το νερό τους.
Τα βάζεις μέσα σε σουρωτήρι και τους ρίχνεις το νερό το καυτό από πάνω τους.
Είναι έτοιμα.
Τα βάζεις στο πιάτο και τους βάζεις από πάνω λαδάκι και λεμόνι.
Κι αν θες να τα φας την επόμενη και κάνει τρελή ζέστη;

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 20:58
από Niki
Naida έγραψε:
17 Μάιος 2020, 20:57
Niki έγραψε:
17 Μάιος 2020, 20:54
Μυστικό για τα βλίτα και τα άγρια χόρτα.
Τα κόβεις πάντα πρίν τις 12 το πρωί.
Μόλις έρχεσαι τα καθαρίζεις αμέσως τα πλένεις και τα βάζεις για δύο τρία λεπτά στο καυτό νερό σε κατσαρόλα που βράζει.
Τα στραγγίζεις αλλά κρατάς το νερό τους όλο σε μία κατσαρόλα.δεν τα βάζεις τα χόρτα στο ψυγείο αλλά σε μια άδεια κατσαρόλα σκεπασμένα και αλλού το νερό τους σκεπασμένο και αυτό.
Την ώρα που θέλεις να τα φας δεν ζεσταίνεις τα χόρτα αλλά το νερό τους.
Τα βάζεις μέσα σε σουρωτήρι και τους ρίχνεις το νερό το καυτό από πάνω τους.
Είναι έτοιμα.
Τα βάζεις στο πιάτο και τους βάζεις από πάνω λαδάκι και λεμόνι.
Κι αν θες να τα φας την επόμενη και κάνει τρελή ζέστη;
Εμείς θα τα κόβαμε την επομένη.
Γιατί να πάμε στην φοβερή ζέστη να κόψουμε τα χόρτα αφού θα τα φάμε την επομένη;
Για να τα χαλάσουμε τα χόρτα;
Όταν θα τα φας τότε τα κόβεις. :102: