Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2020, 11:19
αυτο το πραγμα που προσβαλεστε ετσι ,αμα θετε βριστε εμενα ελευθερα δεν εχω προβλημα.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Λοιπόν γράφεις ότι έφτιαξα πολλά και υπάρχουν και άνθρωποι που πεινάνε.
Εσύ άρχισες να μου την λες οτι σκέφτομαι εγωιστικά επειδή δεν θέλω τον πελτέ και όταν σου είπα οτι μπορούμε να τις καταψυχουμε άρχισες τα περί περιβάλλοντος και ότι είναι σπατάλη, την ίδια ώρα που για ένα τραπέζι 5 ατόμων έκανες 25 διαφορετικά είδη γεμιστών μικρούλια κιόλας και 600 ντολμαδάκια(άσχετα αν σου μένουν) και χρησιμοποιείς και πλαστικά δοχεία. Γιατί λες εμένα υποκριτρια;Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 11:27Λοιπόν γράφεις ότι έφτιαξα πολλά και υπάρχουν και άνθρωποι που πεινάνε.
Δεν πιστεύω εσύ να πεινάς γιατί κάποιοι άλλοι πεινάνε;
Για αυτό μην γράφεις υποκρισίες.
Εμάς λόγω των δουλειών με τα καράβια μείνανε πολλές δουλειές πίσω.
Στο καπάκι θα είχαμε καλεσμένους.
Έτσι έφτιαξα ντολμαδάκια που τρώγονται και κρύα να φάμε τρείς άνθρωποι από τέσσερεις φορές ο καθένας να βάλει στο πιάτο του όσα θέλει ότι ώρα ερχότανε στο σπίτι κουρασμένος και παράλληλα να έχω και σαν συνοδευτικό στα γεμιστά για τους καλεσμένους μου.
Έπρεπε να προνοήσω και για τα πιστσιρίκια της κουνιάδας μου που τα λατρεύω.
Έκανα τους υπολογισμούς μου και έφτιαξα όσα έφτιαξα.
Για να μας φτάσουν.
Να μην πεινάμε.
Να μην μαγειρεύουμε τρεις μέρες.
Να δουλεύουμε τις δουλειές που μείναν πίσω.
Εσύ γιατί κόβεις μετά από τόσες φορές που το διευκρίνισα και περιορίζεις τον αριθμό για το μεσημεριανό των 5 ατόμων.
Έφτιαξες τόσα για 5 άτομα πω πω πω.
Όχι δεν έφτιαξα τόσα για πέντε άτομα έφτιαξα να έχουμε στο σπίτι να μην ασχολούμαστε με το φαί τρείς μέρες και να δουλεύουμε σκληρά να πεινάμε και να τρώμε.
Αφού διάβασες τόσες φορές που το έγραψα γιατί κάνεις ότι δεν το κατάλαβες;
Θέλεις να το παίξεις έξυπνη αντιθέτως φαίνεσαι απλά κουτοπόνηρη.
Πάμε κουτοπόνηρη , υποκρίτρια να συνεχίσω;
Αν συνεχίσω δεν θα σου αρέσει.
Σταματάω γιατί θα εισπράξω αρνητική ενέργεια και δεν το θέλω.
500g κρέμα γάλακτος 35%Naida έγραψε: ↑16 Μάιος 2020, 21:24Φαίνεται γιάμι πάντως. Εκτός κι αν είναι σαντιγί οπότε δεν είναι γιάμι.the comet the course the tail έγραψε: ↑16 Μάιος 2020, 21:15είχανε μείνει κάτι μπισκότα από τις ανιψιές μου και για να μην πάνε χαμένα έκανα βανίλια-κούκις για απόψε.![]()
Δεν μου φαίνεται να έχει γίνει βραση.the comet the course the tail έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 15:26500g κρέμα γάλακτος 35%Naida έγραψε: ↑16 Μάιος 2020, 21:24Φαίνεται γιάμι πάντως. Εκτός κι αν είναι σαντιγί οπότε δεν είναι γιάμι.the comet the course the tail έγραψε: ↑16 Μάιος 2020, 21:15είχανε μείνει κάτι μπισκότα από τις ανιψιές μου και για να μην πάνε χαμένα έκανα βανίλια-κούκις για απόψε.![]()
500g γάλα 3,5%
6 κρόκοι αυγών
250g ζάχαρη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
μέχρι τους 80°C θέλειNaida έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 15:28Δεν μου φαίνεται να έχει γίνει βραση.the comet the course the tail έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 15:26500g κρέμα γάλακτος 35%
500g γάλα 3,5%
6 κρόκοι αυγών
250g ζάχαρη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
Α οκ κατάλαβα.the comet the course the tail έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 15:39μέχρι τους 80°C θέλειNaida έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 15:28Δεν μου φαίνεται να έχει γίνει βραση.the comet the course the tail έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 15:26
500g κρέμα γάλακτος 35%
500g γάλα 3,5%
6 κρόκοι αυγών
250g ζάχαρη
3 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
Κι αν θες να τα φας την επόμενη και κάνει τρελή ζέστη;Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:54Μυστικό για τα βλίτα και τα άγρια χόρτα.
Τα κόβεις πάντα πρίν τις 12 το πρωί.
Μόλις έρχεσαι τα καθαρίζεις αμέσως τα πλένεις και τα βάζεις για δύο τρία λεπτά στο καυτό νερό σε κατσαρόλα που βράζει.
Τα στραγγίζεις αλλά κρατάς το νερό τους όλο σε μία κατσαρόλα.δεν τα βάζεις τα χόρτα στο ψυγείο αλλά σε μια άδεια κατσαρόλα σκεπασμένα και αλλού το νερό τους σκεπασμένο και αυτό.
Την ώρα που θέλεις να τα φας δεν ζεσταίνεις τα χόρτα αλλά το νερό τους.
Τα βάζεις μέσα σε σουρωτήρι και τους ρίχνεις το νερό το καυτό από πάνω τους.
Είναι έτοιμα.
Τα βάζεις στο πιάτο και τους βάζεις από πάνω λαδάκι και λεμόνι.
Εμείς θα τα κόβαμε την επομένη.Naida έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:57Κι αν θες να τα φας την επόμενη και κάνει τρελή ζέστη;Niki έγραψε: ↑17 Μάιος 2020, 20:54Μυστικό για τα βλίτα και τα άγρια χόρτα.
Τα κόβεις πάντα πρίν τις 12 το πρωί.
Μόλις έρχεσαι τα καθαρίζεις αμέσως τα πλένεις και τα βάζεις για δύο τρία λεπτά στο καυτό νερό σε κατσαρόλα που βράζει.
Τα στραγγίζεις αλλά κρατάς το νερό τους όλο σε μία κατσαρόλα.δεν τα βάζεις τα χόρτα στο ψυγείο αλλά σε μια άδεια κατσαρόλα σκεπασμένα και αλλού το νερό τους σκεπασμένο και αυτό.
Την ώρα που θέλεις να τα φας δεν ζεσταίνεις τα χόρτα αλλά το νερό τους.
Τα βάζεις μέσα σε σουρωτήρι και τους ρίχνεις το νερό το καυτό από πάνω τους.
Είναι έτοιμα.
Τα βάζεις στο πιάτο και τους βάζεις από πάνω λαδάκι και λεμόνι.