Γαστρονομικές απάτες.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 43114
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Απρ 2018, 23:07

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
06 Απρ 2018, 20:30
Έχοντας γράψει αυτό, μετά την επανάσταση του χιψτερισμού όποιος κάνει συζητήσεις του στυλ η τάδε σοκολάτα μαζικής παραγωγής είναι καλύτερη από τη δείνα σοκολάτα μαζικής παραγωγής, είναι σα να διαφωνεί για το εάν ο νες καφέ είναι καλύτερος από τον ντάουε έγκμπερτς. Θέλω να πω ότι στη σοκολάτα έχει συντελεσθεί η ίδια διαδικασία με τον καφέ τρίτου κύματος
[/quote]

Σαχλαμπούχλες. Η βιομηχανική παραγωγή ενός προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπει νερό στο κρασί της γεύσης της ή ότι χάνεται η ιδιαιτερότητα. Δηλαδή η κόκα κόλα δεν είναι μαζικής παραγωγής; Ίδιες είναι οι υπόλοιπες κόλες που κυκλοφορούν σε οποιαδήποτε αγορά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 4557
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 07 Απρ 2018, 01:28

hellegennes έγραψε:
06 Απρ 2018, 23:03
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε:
06 Απρ 2018, 19:33

Μπορεί να μπέρδεψα το ιδιοκτησιακή κατάσταση της Ιον με του Παυλιδη, διότι έχει όντως αλλάξει μερικές φορές.

Όμως το θέμα δεν είναι "ποιος ειναι ο ιδιοκτήτης ", αλλά ποία "συνταγή" χρησιμοποιείται στην παρασκευή της σοκολάτας.
Η συνταγή όμως είναι της Ίον και είναι του 1947. Τι σχέσεις μπορεί να είχε η Ίον με την Lindt το 1947; Επίσης δεν μοιάζουν καθόλου στην γεύση.

Όσον αφορά την Mondelez, δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή στην γεύση των σοκολάτων του Παυλίδη μετά την εξαγορά. Ίδια την θυμάμαι ανέκαθεν.
Την συνταγή της «Ιον» δεν την ξέρεις.

Ουτε ξέρεις εαν έχει αλλάξει ή μεταβληθεί η συνταγή απο το 1947.

Η παπαριά που συνδέει «Ιον & Lindt απο το 1947» ειναι αποκλειστικά δική σου. Εσυ διαδίδεις τέτοια σοφιστεία.

Εαν εσένα σου φαίνονται ίδιες ή δεν σου φαίνονται σήμερα ίδιες στην γεύση, αυτο είναι δικό σου θέμα.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Αγαπημένιος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 18:54

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγαπημένιος » 07 Απρ 2018, 01:31

hellegennes έγραψε:
06 Απρ 2018, 23:07
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
06 Απρ 2018, 20:30
Έχοντας γράψει αυτό, μετά την επανάσταση του χιψτερισμού όποιος κάνει συζητήσεις του στυλ η τάδε σοκολάτα μαζικής παραγωγής είναι καλύτερη από τη δείνα σοκολάτα μαζικής παραγωγής, είναι σα να διαφωνεί για το εάν ο νες καφέ είναι καλύτερος από τον ντάουε έγκμπερτς. Θέλω να πω ότι στη σοκολάτα έχει συντελεσθεί η ίδια διαδικασία με τον καφέ τρίτου κύματος
Σαχλαμπούχλες. Η βιομηχανική παραγωγή ενός προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπει νερό στο κρασί της γεύσης της ή ότι χάνεται η ιδιαιτερότητα. Δηλαδή η κόκα κόλα δεν είναι μαζικής παραγωγής; Ίδιες είναι οι υπόλοιπες κόλες που κυκλοφορούν σε οποιαδήποτε αγορά;
[/quote]

ενταξει σιγα απλως δεν εχουνε κοκαινη μεσα
Το ύφος γραφής της εξαρτάται από το τέτοιο της!

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20871
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 07 Απρ 2018, 01:34

Λίγο πρόχειρα που τσέκαρα τις διατροφικές αξίες στις γάλακτος των δύο εταιριών, έχουν διαφορές. Άρα δεν είναι ίδια η συνταγή "αυτή τη στιγμή".

Για να μην τρελαινεστε, δεν λέει κάτι ακραίο.
Μια βάση κρέμα να πάρεις καλλυντικού, την αρχική συνταγή κατά 99.99% την είχε πατεντάρει η Λορεάλ και τώρα όλοι χρησιμοποιούμε την ίδια παντού σαν "βάση" και ο καθένας χώνει τα δικά του μέσα, τηρουμένων των προδιαγραφών.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 4557
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 07 Απρ 2018, 01:40

hellegennes έγραψε:
06 Απρ 2018, 23:07
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
06 Απρ 2018, 20:30
Έχοντας γράψει αυτό, μετά την επανάσταση του χιψτερισμού όποιος κάνει συζητήσεις του στυλ η τάδε σοκολάτα μαζικής παραγωγής είναι καλύτερη από τη δείνα σοκολάτα μαζικής παραγωγής, είναι σα να διαφωνεί για το εάν ο νες καφέ είναι καλύτερος από τον ντάουε έγκμπερτς. Θέλω να πω ότι στη σοκολάτα έχει συντελεσθεί η ίδια διαδικασία με τον καφέ τρίτου κύματος
Σαχλαμπούχλες. Η βιομηχανική παραγωγή ενός προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπει νερό στο κρασί της γεύσης της ή ότι χάνεται η ιδιαιτερότητα. Δηλαδή η κόκα κόλα δεν είναι μαζικής παραγωγής; Ίδιες είναι οι υπόλοιπες κόλες που κυκλοφορούν σε οποιαδήποτε αγορά;
[/quote]

Κάθε άλλο.

Οι γεύστικές προτιμήσεις των καταναλωτών μεταβάλλονται.
Δεν μεταβάλλονται ταυτόχρονα σε όλες τις χωρες, δεν μεταβ'αλλονται ομοιόμορφα σε όλες τις χωρες και σε όλες τις αγορές, αλλά μεταβάλλονται σε όλες τις χωρες και σε όλες τις αγορές σταθερά και αισθητά με τον χρόνο.

Οι εταιρείες παρακολουθούν και ερευνούν τις καταναλωτικές συνήθειες και τις γευστικές προτιμήσεις των πελατων.



Η έκφραση «Δεν θα μπεί νερο στο κρασί της γεύσης » ειναι ατυχής. Το σωστό ειναι οτι δεν μεταβάλεται απότομα η γεύση του προϊόντος χωρις παρεν'εργειες απο τους καταναλωτές.

Αλλά εν καιρώ και προοδευτικά και εν μέσω τοποθέτησης καινούργιων προϊόντων στην αγαρά, το αποτέλεσμα που επέρχεται ειναι οτι καινούργιες γεύσεις έρχονται για τον καταναλωτή και γίνονται αποδεκτές.
Στην συνέχεια η γεύση των παλαιότερα παραγώμενων προϊόντων μεταβάλλεται για να προσαρμοστει και να ανταποκρινεται στις καινούργιες γευστικές προτιμήσεις των καταναλωτων.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Πηγαδίσιος
Δημοσιεύσεις: 1182
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 21:43

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πηγαδίσιος » 07 Απρ 2018, 01:50

μεγαλη απατη προ ολιγου
καθως πηγαινα στο αυτοκινητο με επιασε μια λιγουρα
και ειπα να παρω ενα σουβλακι και δεν εβρισκα ανοιχτο τπτ
ψαχνωντας μπηκα σε μια πιτσαρια καταλαθος
χαος γλωσσα και νεφελες

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 43114
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Απρ 2018, 01:53

Cecily Anne έγραψε:
07 Απρ 2018, 01:34
Για να μην τρελαινεστε, δεν λέει κάτι ακραίο.
Μια βάση κρέμα να πάρεις καλλυντικού, την αρχική συνταγή κατά 99.99% την είχε πατεντάρει η Λορεάλ και τώρα όλοι χρησιμοποιούμε την ίδια παντού σαν "βάση" και ο καθένας χώνει τα δικά του μέσα, τηρουμένων των προδιαγραφών.
Αν είναι έτσι, όλα τα φαγητά είναι το ίδιο, γιατί η συνταγή των πάντων είναι κατά 99.99% ίδια. Δηλαδή όλα τα μακαρόνια ίδια είναι, όλα σιμιγδάλι και νερό είναι. Τι Misko, τι Barilla, τι Pasta Vrasta.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η Ίον έχει κάποιο μυστικό συστατικό που την κάνει άλλο προϊόν. Σοκολάτα είναι. Όπως όλα τα κρουασάν έχουν τα ίδια συστατικά και φυσικά δεν είναι ίδια. Αυτό που κάνει την διαφορά ανάμεσα σε ίδια προϊόντα είναι η ποιότητα των υλικών, ο τρόπος παρασκευής, η δοσολογία και κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε δευτερεύοντα υλικά. Αυτό κάνει την διαφορά στην γεύση και την ποιότητα του προϊόντος, όχι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό συστατικό.

Απλά ο Ελβετός Τραπεζίτης πέταξε μια υπέρτατη παπαριά για την συνταγή της Ίον και αντί να πει, συγγνώμη, έκανα λάθος, προσπαθεί να το διασώσει με ηλίθιες επαναδιατυπώσεις. Εντάξει, πάγια τακτική του είναι.

Κοίτα τι μαλακίες μού γράφει παραπάνω:
Την συνταγή της «Ιον» δεν την ξέρεις.

Ουτε ξέρεις εαν έχει αλλάξει ή μεταβληθεί η συνταγή απο το 1947.
Αυτός την ξέρει όμως, γιατί δήλωσε ότι δεν του κάνει εντύπωση ότι άρεσε η Ίον στους Ελβετούς γνωστούς, σου, διότι...:
Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.
Όχι «μάλλον», «ίσως», «νομίζω». Σκέτο «είναι» και μάλιστα «δεν του κάνει εντύπωση» κιόλας. Τόσο καλά το ξέρει. Κι όλο αυτό για να κάνει τον έξυπνο ότι δεν είναι πως είναι ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν, μην τυχόν και παινέψει το σπίτι του, είναι ότι την δανείστηκαν οι Έλληνες από τους Ελβετούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20871
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 07 Απρ 2018, 02:04

Βρε δεν παίρνω το μέρος κάποιου, απλά λέω ότι σε όλα κάποιος ξεκινάει και οι άλλοι το αντιγράφουν, φέρνοντάς το στα μέτρα τους. Ε οι πρώτοι σίγουρα δεν ήταν οι Ελβετοί, μιας και δεν φυτρώνει κακαόδεντρο στην Ελβετία (προς το παρόν).
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Αγαπημένιος
Δημοσιεύσεις: 97
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 18:54

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγαπημένιος » 07 Απρ 2018, 02:11

ΠηγαδίσιοςW έγραψε:
07 Απρ 2018, 01:50
μεγαλη απατη προ ολιγου
καθως πηγαινα στο αυτοκινητο με επιασε μια λιγουρα
και ειπα να παρω ενα σουβλακι και δεν εβρισκα ανοιχτο τπτ
ψαχνωντας μπηκα σε μια πιτσαρια καταλαθος

εν χριστω αδελφε, τα σχολια στο efood ειναι παραπλανητικα δια την ποιοτητα των σουβλακερι, καθοτι γραφουνε και ιδιοκτηται και τα τσιρακια τους
δια να ξεχωρισουμε τα τιμια ψητοπωλεια, καταγραφουμε τις αγιες τουτες μερες ποια κλεινουνε πλεον των 10 ημερων
αυτα ειναι τιμια,μπεσαλιδικα, βγαζουνε μεροκαματο χωρις να κανουνε και αφαιμαξη και οι εργοδοται ειναι μερακληδες και ευσεβεις
οσα ειναι ανοιχτα, σερβιρουν μπαγιατικα, πινουνε το αιμα των εργαζομενων γυροτυλιχτών και αξιζουνε πουλο
αμην
Το ύφος γραφής της εξαρτάται από το τέτοιο της!

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 4557
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 07 Απρ 2018, 03:35

hellegennes έγραψε:
07 Απρ 2018, 01:53
Cecily Anne έγραψε:
07 Απρ 2018, 01:34
Για να μην τρελαινεστε, δεν λέει κάτι ακραίο.
Μια βάση κρέμα να πάρεις καλλυντικού, την αρχική συνταγή κατά 99.99% την είχε πατεντάρει η Λορεάλ και τώρα όλοι χρησιμοποιούμε την ίδια παντού σαν "βάση" και ο καθένας χώνει τα δικά του μέσα, τηρουμένων των προδιαγραφών.
Αν είναι έτσι, όλα τα φαγητά είναι το ίδιο, γιατί η συνταγή των πάντων είναι κατά 99.99% ίδια. Δηλαδή όλα τα μακαρόνια ίδια είναι, όλα σιμιγδάλι και νερό είναι. Τι Misko, τι Barilla, τι Pasta Vrasta.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η Ίον έχει κάποιο μυστικό συστατικό που την κάνει άλλο προϊόν. Σοκολάτα είναι. Όπως όλα τα κρουασάν έχουν τα ίδια συστατικά και φυσικά δεν είναι ίδια. Αυτό που κάνει την διαφορά ανάμεσα σε ίδια προϊόντα είναι η ποιότητα των υλικών, ο τρόπος παρασκευής, η δοσολογία και κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε δευτερεύοντα υλικά. Αυτό κάνει την διαφορά στην γεύση και την ποιότητα του προϊόντος, όχι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό συστατικό.

Απλά ο Ελβετός Τραπεζίτης πέταξε μια υπέρτατη παπαριά για την συνταγή της Ίον και αντί να πει, συγγνώμη, έκανα λάθος, προσπαθεί να το διασώσει με ηλίθιες επαναδιατυπώσεις. Εντάξει, πάγια τακτική του είναι.

Κοίτα τι μαλακίες μού γράφει παραπάνω:
Την συνταγή της «Ιον» δεν την ξέρεις.

Ουτε ξέρεις εαν έχει αλλάξει ή μεταβληθεί η συνταγή απο το 1947.
Αυτός την ξέρει όμως, γιατί δήλωσε ότι δεν του κάνει εντύπωση ότι άρεσε η Ίον στους Ελβετούς γνωστούς, σου, διότι...:
Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.
Όχι «μάλλον», «ίσως», «νομίζω». Σκέτο «είναι» και μάλιστα «δεν του κάνει εντύπωση» κιόλας. Τόσο καλά το ξέρει. Κι όλο αυτό για να κάνει τον έξυπνο ότι δεν είναι πως είναι ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν, μην τυχόν και παινέψει το σπίτι του, είναι ότι την δανείστηκαν οι Έλληνες από τους Ελβετούς.
Για κάποιον που «έχει λιγο νιονιό στο ρετιρέ» , σε κυριεύει η τύφλα και λές απίστευτες γελοίες σοφιστείες. :D

Εαν δεν μπορείς να αποδεχθείς οτι λίγο πολύ όλα τα προϊόντα (και στην συγκεκριμμένη συζήτηση τα σοκολατοειδή) ειναι προϊόντα πατέντας και συνταγής, αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να πέφτεις σε φθηνά σοφίσματα για να αμφισβητείς αυτα που αρνήσαι να αποδεχθεις.



Ρε μητσο ξαναδιάβασε αυτά τα χαζά σου:

Την συνταγή της «Ιον» δεν την ξέρεις.

Ουτε ξέρεις εαν έχει αλλάξει ή μεταβληθεί η συνταγή απο το 1947.
Αυτός την ξέρει όμως, γιατί δήλωσε ότι δεν του κάνει εντύπωση ότι άρεσε η Ίον στους Ελβετούς γνωστούς, σου, διότι...:
Δηλαδή πόσα καντάρια ανοησίας κουβαλάς οταν θες να τεκμηριώσεις θέση με φθηνές χαζομάρες σαν αυτες που έγραψες ; :a015:


Σε πιο σημείο λέει οτι εγω γνωρίζω την συνταγή;

και απο που και που ρε μυωπικέ το οτι άρεσε στους ξένους (πουθενά δεν ανεφερα Ελβετούς. Το οτι εσυ ανέφερες «Ελβετούς» μάλλον το κόμπλεξ σου δείχνει.) σημαίνει οτι γνωρίζω την συνταγη;

Εσυ ανέφερες πρωτος οτι η Συνταγη της Ιον ειναι του 1947, και το κατόπιν το εύλογο ερώτημα ειναι: Εσυ πως γνωρίζεις οτι απο το 1947 δεν έχει μεταβληθεί η Συνταγή ;





Ρε καταπιεσμένο πατριωτάκι, ο μόνο λόγος που αμφισβητείς οτι οι σοκολάτες προέρχονται απο την ιδια συνταγή, ειναι γιατι θιγεται ο εθνικός σου καταπιεσμένος στραπατσαρισμένος εγωΙσμός.

Εμένα μου ειναι αδιάφορο απο που προέρχεται η σοκολάτα που θα φάω.
Και ουτε με πειράζει να καταναλώσω σοκολάτα άλλης χωρας προέλευσης διότι , (δεν ειναι σιγουρο οτι το κατανοείς) :
Οι σοκολάτες γάλακτος της ίδιας ποιότητος έχουν την ίδια γεύση απο όπου και εαν τις αγοράσεις και απο όπου προέρχονται


Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.
Όχι «μάλλον», «ίσως», «νομίζω». Σκέτο «είναι» και μάλιστα «δεν του κάνει εντύπωση» κιόλας. Τόσο καλά το ξέρει. Κι όλο αυτό για να κάνει τον έξυπνο ότι δεν είναι πως είναι ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν, μην τυχόν και παινέψει το σπίτι του, είναι ότι την δανείστηκαν οι Έλληνες από τους Ελβετούς.
Αληθεια εσυ οταν τρως καμαρωτός αυτο που νομίζεις σαν «ελληνική σοκολάτα», εκτός απο γευστική ικανοποίηση αισθάνεσαι και « εθνική υπερηφάνεια» ; :D:D
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 43114
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Απρ 2018, 03:49

Ναι, διότι ως γνωστόν είμαι εθνικιστής.

Όσο για τα υπόλοιπα, πήγαινε πίσω μερικές σελίδες και διάβασε ξανά τι έγραψες ως απάντηση στην Cecily και θα απαντηθούν αυτομάτως όλα όσα με ρωτάς παραπάνω.

Αυτό που κάνεις είναι κωλοτούμπα. Δεν είπες αρχικά ότι λίγο-πολύ όλα τα προϊόντα είναι προϊόν πατέντας, είπες συγκεκριμένα ότι δεν σε εκπλήσσει το γεγονός ότι άρεσε στους Ελβετούς γνωστούς της Cecily η Ίον, γιατί είναι η συνταγή της Lindt. Πολύ συγκεκριμένο πράγμα και όχι η γενικότητα που αραδιάζεις τώρα. Επαναλαμβάνω ότι αν δεν θυμάσαι τι απάντησες, πήγαινε πίσω και διάβασε, να σου λυθούν οι απορίες, γιατί έχεις πολύ μικρή μνήμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ελβετός Τραπεζίτης
Δημοσιεύσεις: 4557
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 17:31
Τοποθεσία: Geneva, Los Angeles, St Lucia

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελβετός Τραπεζίτης » 07 Απρ 2018, 04:33

hellegennes έγραψε:
07 Απρ 2018, 03:49
Ναι, διότι ως γνωστόν είμαι εθνικιστής.

Όσο για τα υπόλοιπα, πήγαινε πίσω μερικές σελίδες και διάβασε ξανά τι έγραψες ως απάντηση στην Cecily και θα απαντηθούν αυτομάτως όλα όσα με ρωτάς παραπάνω.

Αυτό που κάνεις είναι κωλοτούμπα. Δεν είπες αρχικά ότι λίγο-πολύ όλα τα προϊόντα είναι προϊόν πατέντας, είπες συγκεκριμένα ότι δεν σε εκπλήσσει το γεγονός ότι άρεσε στους Ελβετούς γνωστούς της Cecily η Ίον, γιατί είναι η συνταγή της Lindt. Πολύ συγκεκριμένο πράγμα και όχι η γενικότητα που αραδιάζεις τώρα. Επαναλαμβάνω ότι αν δεν θυμάσαι τι απάντησες, πήγαινε πίσω και διάβασε, να σου λυθούν οι απορίες, γιατί έχεις πολύ μικρή μνήμη.
Τι Εθνικιστής ; Μπα, καταπιεσμένος είσαι. Σε κυριεύει οργή και θυμός.
Αισθάνεσαι οτι περνάει ο καιρός σου και μένεις στασιμος. Ο τρόπος που το διαχειριζεσαι ειναι να εμπλέκεσαι σε μικροκαυγάδες για να έχεις την αίσθηση οτι «μάχεσαι για κάποιο σκοπό πιο μεγάλο απο εσένα» .
Τώρα και εγώ κάθε φορά που ταξιδεύω αγοράζω Ιον και τις μοιράζω για δώρα.

Όλοι εντυπωσιαζονται - και μερικοί μου λένε ότι θα ήθελαν να τους ξανάφερε Ιον όταν ξαναρθεω- όταν τους λέω 《ελληνική σοκολατα》 , αλλά δεν βοηθούν ότι είναι σαν γευστικές σαν τις άλλες σοκολάτες που κυκλοφορουν.
Σου ξαναπαράθεσα την απάντησή μου στην Σέσιλυ.

Πες μου καλό μου παιδί, σε πιο σημείο έγραψα αυτα τα υπογραμμισμένα που βγάζεις απο το νιονιό σου ;
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.

Άβαταρ μέλους
Isomnia
Δημοσιεύσεις: 1132
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 10:38

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isomnia » 07 Απρ 2018, 08:05

Γαστρονομικές απάτες είναι η μπουγάτσα, ο πατσάς και το πιτόγυρο στην Αθήνα :a015:
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 28378
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 10 Απρ 2018, 22:03

hellegennes έγραψε:
06 Απρ 2018, 23:07
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
06 Απρ 2018, 20:30
Έχοντας γράψει αυτό, μετά την επανάσταση του χιψτερισμού όποιος κάνει συζητήσεις του στυλ η τάδε σοκολάτα μαζικής παραγωγής είναι καλύτερη από τη δείνα σοκολάτα μαζικής παραγωγής, είναι σα να διαφωνεί για το εάν ο νες καφέ είναι καλύτερος από τον ντάουε έγκμπερτς. Θέλω να πω ότι στη σοκολάτα έχει συντελεσθεί η ίδια διαδικασία με τον καφέ τρίτου κύματος
Σαχλαμπούχλες. Η βιομηχανική παραγωγή ενός προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπει νερό στο κρασί της γεύσης της ή ότι χάνεται η ιδιαιτερότητα. Δηλαδή η κόκα κόλα δεν είναι μαζικής παραγωγής; Ίδιες είναι οι υπόλοιπες κόλες που κυκλοφορούν σε οποιαδήποτε αγορά;
Πάρε τον πιο ακριβό σουπερμαρκετικό καφέ και τον πιο φθηνό της ταφ με ημερομηνία καβουρδίσματος μεταξύ ένα και δύο μήνες (δε σου γράφω για φρέσκο), άλεσε, φτιάξε δύο εσπρέσο και σύγκρινε. Το αυτό για την πιο ακριβή σουπερμαρκετική σοκολάτα και την πιο φθηνή μαστ μπράδερς, για παράδειγμα. Την διαφορά την καταλαβαίνει και ο πλέον άσχετος-άμπαλος-σκιτζής, δε μιλάμε για γευσιγνωσία τώρα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Naranjita
Δημοσιεύσεις: 4472
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 10:18

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 10 Απρ 2018, 22:12

οι ενεργειακές μπάρες.

τελικά, έχει καταφέρει κανείς να χε.... με δαύτες;

γιατί ενέργεια δεν νομίζω να δινουν.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών