Cecily Anne έγραψε: ↑07 Απρ 2018, 01:34
Για να μην τρελαινεστε, δεν λέει κάτι ακραίο.
Μια βάση κρέμα να πάρεις καλλυντικού, την αρχική συνταγή κατά 99.99% την είχε πατεντάρει η Λορεάλ και τώρα όλοι χρησιμοποιούμε την ίδια παντού σαν "βάση" και ο καθένας χώνει τα δικά του μέσα, τηρουμένων των προδιαγραφών.
Αν είναι έτσι, όλα τα φαγητά είναι το ίδιο, γιατί η συνταγή των πάντων είναι κατά 99.99% ίδια. Δηλαδή όλα τα μακαρόνια ίδια είναι, όλα σιμιγδάλι και νερό είναι. Τι Misko, τι Barilla, τι Pasta Vrasta.
Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η Ίον έχει κάποιο μυστικό συστατικό που την κάνει άλλο προϊόν. Σοκολάτα είναι. Όπως όλα τα κρουασάν έχουν τα ίδια συστατικά και φυσικά δεν είναι ίδια. Αυτό που κάνει την διαφορά ανάμεσα σε ίδια προϊόντα είναι η ποιότητα των υλικών, ο τρόπος παρασκευής, η δοσολογία και κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε δευτερεύοντα υλικά. Αυτό κάνει την διαφορά στην γεύση και την ποιότητα του προϊόντος, όχι κάποιο επτασφράγιστο μυστικό συστατικό.
Απλά ο Ελβετός Τραπεζίτης πέταξε μια υπέρτατη παπαριά για την συνταγή της Ίον και αντί να πει, συγγνώμη, έκανα λάθος, προσπαθεί να το διασώσει με ηλίθιες επαναδιατυπώσεις. Εντάξει, πάγια τακτική του είναι.
Κοίτα τι μαλακίες μού γράφει παραπάνω:
Την συνταγή της «Ιον» δεν την ξέρεις.
Ουτε ξέρεις εαν έχει αλλάξει ή μεταβληθεί η συνταγή απο το 1947.
Αυτός την ξέρει όμως, γιατί δήλωσε ότι δεν του κάνει εντύπωση ότι άρεσε η Ίον στους Ελβετούς γνωστούς, σου, διότι...:
Δεν μου κάνει εντύπωση διότι η συνταγή σοκολατας γαλακτος της Ιον ειναι συνταγή της ελβετικης Lindt.
Όχι «μάλλον», «ίσως», «νομίζω». Σκέτο «είναι» και μάλιστα «δεν του κάνει εντύπωση» κιόλας. Τόσο καλά το ξέρει. Κι όλο αυτό για να κάνει τον έξυπνο ότι δεν είναι πως είναι ιδιαίτερο ελληνικό προϊόν, μην τυχόν και παινέψει το σπίτι του, είναι ότι την δανείστηκαν οι Έλληνες από τους Ελβετούς.