Θρίαμβος! Έκανε παράθεση!perseus έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 22:13εχετε απαντησει σε οτι μαλακια γραφουν και δεν μπορειτε να καταλαβετε οταν ρωταω "τι συντηρητικό βαζετε "ποιον ρωταω ? μαλλον τον Τζεισον με το μπανγκ λεοφωρειο.shrike έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 20:48Δεν ξέρω για τον Waldorf, για μένα πάντως το δύσκολο ήταν να καταλάβω ποιον ρωτάς.
140 χρόνια γράφεις σε forum κι ακόμα δεν έχεις μάθει να κάνεις παραθέσεις (να μην πω για mention δηλαδή και το χοντρύνω πολύ). Και άντε, να ρωτήσεις αμέσως μετά από το ποστ κάποιου, παλεύεται. Μερικές φορές πας και απαντάς (ή ρωτάς) σε ποστς της προηγούμενης σελίδας, και πρέπει ο άλλος να μπει στο μυαλό σου για να καταλάβει ότι μιλάς σ' αυτόν...
Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
Λουκάνικο (παραγωγής μου)
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 45134
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 45134
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Κάποιος λόγος θα υπάρχει που κόβεται τόσο απότομα η ηχογράφηση.shrike έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 21:24Καλά το πας το Κεν Λι ρε!

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Σώπα καλέ!
Είμαστε έτοιμοι νομίζω να κάνουμε μπόϋζ μπαντ, ληντ βόκαλς τσεκ, μπάκινγκ βόκαλς και μπάσο ο σράηκ εγώ θα ντυθώ εξωγήινος ένας πληκτράς μας λείπει και γίναμε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Η γιαγιά τα έβαζε σε στάμνα σκεπασμένα με λίπος όπως το παστό, και το διατηρούσε για όλο τον χρόνο χωρίς συντηρητικά και χωρίς ψυγείο, όμως με πολύ-πολύ αλάτι.shrike έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 20:48Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
- perseus
- Δημοσιεύσεις: 15420
- Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
- Phorum.gr user: Perseus
- Τοποθεσία: Ιωαννινα
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
δεν χρειαζεται η παραθεση Χελλη απλως το 97 % εδω μεσα εχει την κακη συνηθεια να μην διαβαζει ολα τα μηνυματα.
Δεν ηταν και κανενα περιπλοκο θεμα.
Δεν ηταν και κανενα περιπλοκο θεμα.
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Η ποικιλία είναι το san marzano που λέει εκεί; Να ξέρω να το ψάξω.Ορέστης 35 έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 23:04Φυτεψε τετοια και καντα κονσερβα. Ειναι για πιτσα. https://www.ebay.com/itm/TOMATO-SAN-MAR ... SwEetV80L8
Εμφανισιακά πάντως μου θυμίζει τη Ρόμα (δεν ξέρω αν είναι η ίδια), που παίρνουμε κάθε χρόνο με τα κιλά και κάνουμε σάλτσα για όλον τον χρόνο.
Για φύτεμα που λες δεν παίζει, όχι προς το παρόν. Ίσως αργότερα, όταν θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο κοντά στη γη (και πριν μπω μόνιμα από κάτω της). Έκανε τέτοια πολλά ο πατέρας μου πριν χρόνια, αλλά αφού βγήκε στη σύνταξη και μετά. Με τη δουλειά που κάνουμε μόλις κάποια Σαββατοκύριακα μας μένουν ελεύθερα, κι αυτά σκόρπια εδώ κι εκεί.
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Ρε συ, το ίδιο σύστημα κάνανε κι οι δικοί μου (γιαγιά από Ανατολική Θράκη). Για τα παστά που λες, όχι για λουκάνικα. Παστώνανε ή καπνίζανε χοιρινές μπριζόλες μόλις σφάζανε κανένα γουρούνι και μετά στη στάμνα με λίπος. Διατηρούνταν όλον τον χειμώνα, όποτε χρειαζόταν να βγάλουν κανένα κομμάτι απλά "σκάβανε" και παίρνανε το κρέας και όσο λίπος έβγαινε μαζί του το χρησιμοποιούσαν στο τηγάνισμα (για ζέσταμα κυρίως, αφού ήταν ήδη έτοιμο για φάγωμα). Και τα πρόλαβα αυτά πιτσιρικάς, το κρατήσανε σαν διαδικασία παρ' όλο που είχαν ήδη ρεύμα και ψυγείο τότε.Μηχανικός έγραψε: ↑11 Σεπ 2018, 01:50Η γιαγιά τα έβαζε σε στάμνα σκεπασμένα με λίπος όπως το παστό, και το διατηρούσε για όλο τον χρόνο χωρίς συντηρητικά και χωρίς ψυγείο, όμως με πολύ-πολύ αλάτι.shrike έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 20:48Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
Ο παππούς έκανε λουκάνικα, αυτός ήταν ντόπιος (περίπου). Έκοβε κρέας με το σατίρι για να είναι χοντροκομμένο, όχι αλεσμένο, και μετά γέμιζε το άντερο. Δεν ξέρω τι έκανε για συντηρητικά, ήμουν μικρός και δεν ρωτούσα τέτοια πράματα (μόνο τα έτρωγα), αλλά θυμάμαι ότι τα κρεμούσε και τα στέγνωνε στον αέρα.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
San Marzano το ντοματακι που χρησιμοποιουν οι Ιταλοι στην πιτσα. Υπαρχει και κονσερβα.shrike έγραψε: ↑11 Σεπ 2018, 09:22Η ποικιλία είναι το san marzano που λέει εκεί; Να ξέρω να το ψάξω.Ορέστης 35 έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 23:04Φυτεψε τετοια και καντα κονσερβα. Ειναι για πιτσα. https://www.ebay.com/itm/TOMATO-SAN-MAR ... SwEetV80L8
Εμφανισιακά πάντως μου θυμίζει τη Ρόμα (δεν ξέρω αν είναι η ίδια), που παίρνουμε κάθε χρόνο με τα κιλά και κάνουμε σάλτσα για όλον τον χρόνο.
Για φύτεμα που λες δεν παίζει, όχι προς το παρόν. Ίσως αργότερα, όταν θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο κοντά στη γη (και πριν μπω μόνιμα από κάτω της). Έκανε τέτοια πολλά ο πατέρας μου πριν χρόνια, αλλά αφού βγήκε στη σύνταξη και μετά. Με τη δουλειά που κάνουμε μόλις κάποια Σαββατοκύριακα μας μένουν ελεύθερα, κι αυτά σκόρπια εδώ κι εκεί.
- shrike
- Δημοσιεύσεις: 4282
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
- Phorum.gr user: Isildur
- Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
OK, thanks. Το έψαξα κιόλας, όντως είναι άλλη ποικιλία από τη Ρόμα που είπα και έχει άλλα χαρακτηριστικά (λέει).Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Σεπ 2018, 18:25San Marzano το ντοματακι που χρησιμοποιουν οι Ιταλοι στην πιτσα. Υπαρχει και κονσερβα.shrike έγραψε: ↑11 Σεπ 2018, 09:22Η ποικιλία είναι το san marzano που λέει εκεί; Να ξέρω να το ψάξω.Ορέστης 35 έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 23:04Φυτεψε τετοια και καντα κονσερβα. Ειναι για πιτσα. https://www.ebay.com/itm/TOMATO-SAN-MAR ... SwEetV80L8
Εμφανισιακά πάντως μου θυμίζει τη Ρόμα (δεν ξέρω αν είναι η ίδια), που παίρνουμε κάθε χρόνο με τα κιλά και κάνουμε σάλτσα για όλον τον χρόνο.
Για φύτεμα που λες δεν παίζει, όχι προς το παρόν. Ίσως αργότερα, όταν θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο κοντά στη γη (και πριν μπω μόνιμα από κάτω της). Έκανε τέτοια πολλά ο πατέρας μου πριν χρόνια, αλλά αφού βγήκε στη σύνταξη και μετά. Με τη δουλειά που κάνουμε μόλις κάποια Σαββατοκύριακα μας μένουν ελεύθερα, κι αυτά σκόρπια εδώ κι εκεί.
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
shrike έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 09:32Πέρα από την πλάκα πάντως, δεν είναι κακή ιδέα.
Το σπίτι είναι άδειο τον περισσότερο χρόνο, η ψησταριά μεγάλη οπότε σηκώνει πολύ πράμα, αν έρθουν και άλλοι με δικά τους προϊόντα όπως ο Waldorf θα γίνει και γαμώ τις μαζώξεις.
Μέχρι του χρόνου ελπίζω να έχω έτοιμα και τα δύο επόμενα projects μου: καπνιστήριο και φούρνο για πίτσες κλπ, δίπλα στην ψησταριά.
Αν υπάρχουν κι αυτά θα είναι η τέλεια φαγητομάζωξη. Και μετά, βουρ για αιματολογικές...
.
.
Αν δέν εχεις κάνει ακόμα φούρνο..... αυτόν τον τετράγωνο θα μπορούσες
νά τον κάνεις ευκολα μόνος σου σέ μία μέρα.....ειδικά αν έχεις
μερικα μεγάλα αγκωνάρια.....γιά καπάκι θα μπορούσες να βάλεις
μία χοντρή λαμαρίνα μέ παλιά κεραμίδια από πάνω.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Από τα ίδια, στο χωριό μου.shrike έγραψε: ↑11 Σεπ 2018, 09:30Ρε συ, το ίδιο σύστημα κάνανε κι οι δικοί μου (γιαγιά από Ανατολική Θράκη). Για τα παστά που λες, όχι για λουκάνικα. Παστώνανε ή καπνίζανε χοιρινές μπριζόλες μόλις σφάζανε κανένα γουρούνι και μετά στη στάμνα με λίπος. Διατηρούνταν όλον τον χειμώνα, όποτε χρειαζόταν να βγάλουν κανένα κομμάτι απλά "σκάβανε" και παίρνανε το κρέας και όσο λίπος έβγαινε μαζί του το χρησιμοποιούσαν στο τηγάνισμα (για ζέσταμα κυρίως, αφού ήταν ήδη έτοιμο για φάγωμα). Και τα πρόλαβα αυτά πιτσιρικάς, το κρατήσανε σαν διαδικασία παρ' όλο που είχαν ήδη ρεύμα και ψυγείο τότε.Μηχανικός έγραψε: ↑11 Σεπ 2018, 01:50Η γιαγιά τα έβαζε σε στάμνα σκεπασμένα με λίπος όπως το παστό, και το διατηρούσε για όλο τον χρόνο χωρίς συντηρητικά και χωρίς ψυγείο, όμως με πολύ-πολύ αλάτι.shrike έγραψε: ↑10 Σεπ 2018, 20:48Και για να απαντήσω κι εγώ στην απορία σου, το συγκεκριμένο λουκάνικο είναι για άμεση κατανάλωση. Τις περισσότερες φορές το ψήνουμε την ίδια ή το πολύ την επόμενη μέρα, σπάνια θα το κρατήσω κάποιες λίγες μέρες στο ψυγείο αν υπάρχει ειδικός λόγος, οπότε δεν χρειάζονται ειδικά συντηρητικά. Το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά μια χαρά κάνουν την δουλειά, σ' αυτές τις λίγες ειδικές περιπτώσεις που δεν θα ψηθεί άμεσα.
Ο παππούς έκανε λουκάνικα, αυτός ήταν ντόπιος (περίπου). Έκοβε κρέας με το σατίρι για να είναι χοντροκομμένο, όχι αλεσμένο, και μετά γέμιζε το άντερο. Δεν ξέρω τι έκανε για συντηρητικά, ήμουν μικρός και δεν ρωτούσα τέτοια πράματα (μόνο τα έτρωγα), αλλά θυμάμαι ότι τα κρεμούσε και τα στέγνωνε στον αέρα.
Ordem e Progresso.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29767
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Λουκάνικο (παραγωγής μου)
Κι εκεί που σκέφτομαι πως ξέχασα να του πω να πάρει κρεμόριο για να κάνω καμιά μαρέγκα της προκοπής, πέφτω πάνω στο συγκεκριμένο νήμα και μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ να κάνω λουκάνικα.
Τα σέβη μου στους μάστορες.
Τα σέβη μου στους μάστορες.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Νέα σειρά Heidi παραγωγής ερτ
από Σενέκας » 04 Νοέμ 2023, 12:46 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 0 Απαντήσεις
- 246 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σενέκας
04 Νοέμ 2023, 12:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πώς οι Ταλιμπάν κατέστρεψαν την επιχείρηση παραγωγής ηρωίνης της CIA-ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
από Frappezitis » 10 Ιούλ 2023, 07:02 » σε Διεθνής πολιτική - 27 Απαντήσεις
- 1090 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
22 Ιουν 2024, 14:22
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μια startup σχεδιάζει νέο τύπο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας
από Ίακχος » 03 Δεκ 2024, 13:16 » σε Τεχνολογία - 0 Απαντήσεις
- 194 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
03 Δεκ 2024, 13:16
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 340 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
03 Ιαν 2024, 11:16