Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Δημοσιεύσεις: 11630
- Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
- Τοποθεσία: Δημοκρατία του Καμπαρτίνο Μπαλκάρια
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Για το Νεντιμ ακουγόταν πως είναι μπλεγμένος με το τουρκικό προξενείο κύριοι...
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Ουτε εγω γουσταρω τα πολυ γλυκα και τα πολυ σιροπιαστα.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Για λέγε.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:10Για το Νεντιμ ακουγόταν πως είναι μπλεγμένος με το τουρκικό προξενείο κύριοι...
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Δημοσιεύσεις: 11630
- Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
- Τοποθεσία: Δημοκρατία του Καμπαρτίνο Μπαλκάρια
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Δεν ξέρω. Φήμες στην Κομοτηνή αυτό έλεγαν. Εγώ διαχωρίζω τη θέση μου.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:17Για λέγε.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:10Για το Νεντιμ ακουγόταν πως είναι μπλεγμένος με το τουρκικό προξενείο κύριοι...
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Κι εγώ τα γλυκά του τρώω. Δεν έπιασα φιλίες μαζί του.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:18Δεν ξέρω. Φήμες στην Κομοτηνή αυτό έλεγαν. Εγώ διαχωρίζω τη θέση μου.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:17Για λέγε.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:10Για το Νεντιμ ακουγόταν πως είναι μπλεγμένος με το τουρκικό προξενείο κύριοι...
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Στις προ κρίσης χρονιές, ζαχαροπλαστείο στα Βριλήσσια έφερνε τα γλυκά του έτοιμα από Κωνσταντινούπολη με καθημερινές πτήσεις ή μέρα παρά μέρα και κάποιες φορές και από Λίβανο.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:58Δλδ διακινδυνεύει το πήγαινε - έλα από Ξάνθη στην Αθήνα σε καθημερινή βάση αντί να τα κάνει στο υπόγειο; Αυτό ούτε ο τερκενλης δεν το έκανε που τα κεντρικά είναι Θεσσαλονίκη.Ανέστης_35 έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:53Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:50
Είναι σαν να σου δείχνω τον αυθεντικό βαν Γκογκ και να μου λες πως και το αντίγραφό του είναι εξίσου καλό.
Προ ετών, μου είχε πει ότι τα φέρνει κάθε μέρα από Ξάνθη, δεν τα φτιάχνει καν εκεί. Η γεύση ήτο καλή, εξάλλου και στην Ξάνθη δεν είναι αυτός που ήταν παλιά. Αν έχεις νεότερα συγκριτικά δεδομένα πάω μπάσο που θα έλεγε και μια ψυχή
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Περασμένα μεγαλεία.ethereal έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:21Στις προ κρίσης χρονιές, ζαχαροπλαστείο στα Βριλήσσια έφερνε τα γλυκά του έτοιμα από Κωνσταντινούπολη με καθημερινές πτήσεις ή μέρα παρά μέρα και κάποιες φορές και από Λίβανο.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:58Δλδ διακινδυνεύει το πήγαινε - έλα από Ξάνθη στην Αθήνα σε καθημερινή βάση αντί να τα κάνει στο υπόγειο; Αυτό ούτε ο τερκενλης δεν το έκανε που τα κεντρικά είναι Θεσσαλονίκη.Ανέστης_35 έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:53
Προ ετών, μου είχε πει ότι τα φέρνει κάθε μέρα από Ξάνθη, δεν τα φτιάχνει καν εκεί. Η γεύση ήτο καλή, εξάλλου και στην Ξάνθη δεν είναι αυτός που ήταν παλιά. Αν έχεις νεότερα συγκριτικά δεδομένα πάω μπάσο που θα έλεγε και μια ψυχή
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Απάντησα στο "προ ετών" που αμφισβητήθηκε.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:24Περασμένα μεγαλεία.ethereal έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:21Στις προ κρίσης χρονιές, ζαχαροπλαστείο στα Βριλήσσια έφερνε τα γλυκά του έτοιμα από Κωνσταντινούπολη με καθημερινές πτήσεις ή μέρα παρά μέρα και κάποιες φορές και από Λίβανο.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:58
Δλδ διακινδυνεύει το πήγαινε - έλα από Ξάνθη στην Αθήνα σε καθημερινή βάση αντί να τα κάνει στο υπόγειο; Αυτό ούτε ο τερκενλης δεν το έκανε που τα κεντρικά είναι Θεσσαλονίκη.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
- Δημοσιεύσεις: 29765
- Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Κι όταν ήταν κλειστά τα Τέμπη, πήγαινε μέσω Ελλασόνας.ethereal έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:26Απάντησα στο "προ ετών" που αμφισβητήθηκε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
ethereal έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 13:21Στις προ κρίσης χρονιές, ζαχαροπλαστείο στα Βριλήσσια έφερνε τα γλυκά του έτοιμα από Κωνσταντινούπολη με καθημερινές πτήσεις ή μέρα παρά μέρα και κάποιες φορές και από Λίβανο.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:58Δλδ διακινδυνεύει το πήγαινε - έλα από Ξάνθη στην Αθήνα σε καθημερινή βάση αντί να τα κάνει στο υπόγειο; Αυτό ούτε ο τερκενλης δεν το έκανε που τα κεντρικά είναι Θεσσαλονίκη.Ανέστης_35 έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:53
Προ ετών, μου είχε πει ότι τα φέρνει κάθε μέρα από Ξάνθη, δεν τα φτιάχνει καν εκεί. Η γεύση ήτο καλή, εξάλλου και στην Ξάνθη δεν είναι αυτός που ήταν παλιά. Αν έχεις νεότερα συγκριτικά δεδομένα πάω μπάσο που θα έλεγε και μια ψυχή
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Με το παραδοσιακό ισως όχι, αλλά με αυτό που περιγραφει πάρα πολύ.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Μπορεί για την καταγωγή και το όνομά του να υπερηφανεύεται η Θεσσαλονίκη, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια η διατροφική αξία του και η νοστιμιά του, έχουν κατακτήσει όλη τη χώρα και όσοι το… αγαπούν, το επιλέγουν ως σνακ συχνά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Θα το βρείτε πλέον σε διάφορες παραλλαγές: πολύσπορο, γεμιστό, χωρίς σουσάμι, με ταχίνι, ολικής άλεσης, διπλό κ.ά., αλλά το κλασικό, σησαμένιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, είναι εκείνο που ξεκίνησε να παρασκευάζεται στη συμπρωτεύουσα από τους πρόσφυγες που ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες κι εκείνο που έχει μείνει στην καρδιά μας ως το παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που πουλούσαν οι μικροπωλητές με τους ταβάδες στο κεφάλι από τα ξημερώματα.
Παρόλο που δεν έχει κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, το σησαμένιο κουλούρι ταυτίστηκε με τη συμπρωτεύουσα καθώς η ιστορία του ξεκινά την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και εμφανίστηκε κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη. Η λέξη κουλούρι προέρχεται από τη βυζαντινή λέξη «κολλίκιον», που αναφέρεται σε πολλά βυζαντινά κείμενα.
Στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία (όπου ονομάζονται “simit“) είναι δημοφιλές έδεσμα το οποίο συνήθως καταναλώνεται το πρωί. Η παλιότερη αναφορά σε κουλούρι βρίσκεται το 1525 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σύμφωνα με τον Εβλιγιά Τσελεμπή το 1630 υπήρχαν στην πόλη περίπου 70 αρτοποιεία που παρασκεύαζαν κουλούρι.
Στην Ελλάδα, το επάγγελμα του αρτοποιού- κουλουροποιού ασκούσαν κατά κύριο λόγο Έλληνες από την Ήπειρο. Η παράδοση λέει ότι το σχήμα της κεφαλής των Ηπειρωτών προέρχεται από το βάρος της τάβλας των κουλουριών που κουβαλούσαν στο κεφάλι τους οι πωλητές. Γνωστή είναι επίσης και η ευχή της ηπειρώτισσας μάνας προς το αγόρι της, η οποία με ένα χτύπημα στο κεφάλι έλεγε «Άντε και στην Πόλη κουλουρτζής».
Από τα μεσάνυχτα οι τεχνίτες στους φούρνους που άναβαν με ξύλα ετοίμαζαν το προζύμι από μαγιά ψωμιού. Πριν ξημερώσει, τα κουλούρια ήταν έτοιμα και η μυρωδιά του ψημένου σησαμιού ήταν πειρασμός για κάθε περαστικό.
Οι μικροπωλητές με τους ταβάδες στο κεφάλι ή με καλάθια ξεχύνονταν στους δρόμους από τα ξημερώματα και μέχρι τις 10-11 το πρωί ξεπουλούσαν.
Πολλές φυσικά είναι και οι αναφορές γύρω από το κουλούρι, τόσο στη λαϊκή μας παράδοση, «Κουλούρια πλάθει και ψωμιά κι η γειτονιά μυρίζει, σαν η ξυλένια φτυάρα του φουρνίζει ξεφουρνίζει και από τα χέρια του εμείς ψωμί ξεροψημένο τρώμε ζεστό και όμορφο Θεού ευλογημένο», όσο και στην ποίηση, όπου ένα από τα χαρακτηρίστηκα απόσπασμα είναι από παλιό ποίημα του Ανθολογίου της Β’ τάξης του Δημοτικού της δεκαετίας 60-70: «Κουλουρά, κυρ κουλουρά, τόση αν χάριζαν χαρά τα κουλούρια όλου του κόσμου, θά λεγα: Δασκάλα, δώσμου όσα θες μηδενικά μυρωδάτα και γλυκά». Μπορεί να μιλάμε για την ιστορία και το όνομα του διάσημου κουλουριού αλλά υπάρχουν και παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά που χάθηκαν με τα χρόνια!
Στην Πόλη οι κουλουρτζήδες διαλαλούσαν το εμπόρευμά τους με την ονομασία «κουλούρι Θεσσαλονίκης». Πολύ αργότερα, την ίδια ονομασία χρησιμοποιούσαν και οι κουλουρτζήδες των Αθηνών, όταν έβγαιναν στις πλατείες με τις τάβλες στο κεφάλι. Έτσι, οι ίδιοι οι τεχνίτες, παραγωγοί και πωλητές προσδιόρισαν ιστορικά το τόσο διαδεδομένο σήμερα στην Ελλάδα κουλούρι Θεσσαλονίκης με το γνωστό σχήμα, το μπόλικο σησάμι και την τραγανή γεύση.
Η διατροφική αξία της… απλότητας
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι πολύ υγιεινό και οικονομικό σνακ. Μπορείτε να το φάτε περπατώντας στο δρόμο, να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά και να το συνδυάσετε με τυρί για ένα ελαφρύ και δυναμωτικό γεύμα.
Παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, μαγιά, νερό, αλάτι και ζάχαρη. Αλλά το μυστικό της γεύσης του κουλουριού (εκτός από το ψήσιμο και την ζύμη) είναι το πολύ και καλής ποιότητας σουσάμι. Το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, σησαμέλαιο), αποτελούν τρόφιμα θερμιδογόνα μεν, υψηλής διατροφικής αξίας δε.
Οι σπόροι του σουσαμιού (μόλις 28 γρ.), προσφέρουν περισσότερο από το 1/4 των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο, αποτελούν υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες και περιέχουν κυρίως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2 και νιασίνη (βιταμίνη Β5).
Επίσης, η αυξημένη παρουσία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στο σουσάμι, το καθιστά μια ιδιαιτέρως θρεπτική τροφή, καθώς τα συγκεκριμένα οξέα δεν μπορεί να τα συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός.
Τα τελευταία χρόνια η διατροφική αξία του σησαμιού, έχει συσχετιστεί, τόσο με την πρόληψη, όσο και με την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων με υψηλή συχνότητα στους κατοίκους της Δύσης, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες μορφές καρκίνου (το σουσάμι περιέχει φυτοχημικές ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες) κ.ά.
Εύκολα στην παραγωγή τους, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης!
https://www.thessalonikiartsandculture. ... a-chronia/
Θα το βρείτε πλέον σε διάφορες παραλλαγές: πολύσπορο, γεμιστό, χωρίς σουσάμι, με ταχίνι, ολικής άλεσης, διπλό κ.ά., αλλά το κλασικό, σησαμένιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, είναι εκείνο που ξεκίνησε να παρασκευάζεται στη συμπρωτεύουσα από τους πρόσφυγες που ήρθαν από τις χαμένες πατρίδες κι εκείνο που έχει μείνει στην καρδιά μας ως το παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που πουλούσαν οι μικροπωλητές με τους ταβάδες στο κεφάλι από τα ξημερώματα.
Παρόλο που δεν έχει κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, το σησαμένιο κουλούρι ταυτίστηκε με τη συμπρωτεύουσα καθώς η ιστορία του ξεκινά την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και εμφανίστηκε κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη. Η λέξη κουλούρι προέρχεται από τη βυζαντινή λέξη «κολλίκιον», που αναφέρεται σε πολλά βυζαντινά κείμενα.
Στην Ελλάδα αλλά και στην Τουρκία (όπου ονομάζονται “simit“) είναι δημοφιλές έδεσμα το οποίο συνήθως καταναλώνεται το πρωί. Η παλιότερη αναφορά σε κουλούρι βρίσκεται το 1525 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σύμφωνα με τον Εβλιγιά Τσελεμπή το 1630 υπήρχαν στην πόλη περίπου 70 αρτοποιεία που παρασκεύαζαν κουλούρι.
Στην Ελλάδα, το επάγγελμα του αρτοποιού- κουλουροποιού ασκούσαν κατά κύριο λόγο Έλληνες από την Ήπειρο. Η παράδοση λέει ότι το σχήμα της κεφαλής των Ηπειρωτών προέρχεται από το βάρος της τάβλας των κουλουριών που κουβαλούσαν στο κεφάλι τους οι πωλητές. Γνωστή είναι επίσης και η ευχή της ηπειρώτισσας μάνας προς το αγόρι της, η οποία με ένα χτύπημα στο κεφάλι έλεγε «Άντε και στην Πόλη κουλουρτζής».
Από τα μεσάνυχτα οι τεχνίτες στους φούρνους που άναβαν με ξύλα ετοίμαζαν το προζύμι από μαγιά ψωμιού. Πριν ξημερώσει, τα κουλούρια ήταν έτοιμα και η μυρωδιά του ψημένου σησαμιού ήταν πειρασμός για κάθε περαστικό.
Οι μικροπωλητές με τους ταβάδες στο κεφάλι ή με καλάθια ξεχύνονταν στους δρόμους από τα ξημερώματα και μέχρι τις 10-11 το πρωί ξεπουλούσαν.
Πολλές φυσικά είναι και οι αναφορές γύρω από το κουλούρι, τόσο στη λαϊκή μας παράδοση, «Κουλούρια πλάθει και ψωμιά κι η γειτονιά μυρίζει, σαν η ξυλένια φτυάρα του φουρνίζει ξεφουρνίζει και από τα χέρια του εμείς ψωμί ξεροψημένο τρώμε ζεστό και όμορφο Θεού ευλογημένο», όσο και στην ποίηση, όπου ένα από τα χαρακτηρίστηκα απόσπασμα είναι από παλιό ποίημα του Ανθολογίου της Β’ τάξης του Δημοτικού της δεκαετίας 60-70: «Κουλουρά, κυρ κουλουρά, τόση αν χάριζαν χαρά τα κουλούρια όλου του κόσμου, θά λεγα: Δασκάλα, δώσμου όσα θες μηδενικά μυρωδάτα και γλυκά». Μπορεί να μιλάμε για την ιστορία και το όνομα του διάσημου κουλουριού αλλά υπάρχουν και παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά που χάθηκαν με τα χρόνια!
Στην Πόλη οι κουλουρτζήδες διαλαλούσαν το εμπόρευμά τους με την ονομασία «κουλούρι Θεσσαλονίκης». Πολύ αργότερα, την ίδια ονομασία χρησιμοποιούσαν και οι κουλουρτζήδες των Αθηνών, όταν έβγαιναν στις πλατείες με τις τάβλες στο κεφάλι. Έτσι, οι ίδιοι οι τεχνίτες, παραγωγοί και πωλητές προσδιόρισαν ιστορικά το τόσο διαδεδομένο σήμερα στην Ελλάδα κουλούρι Θεσσαλονίκης με το γνωστό σχήμα, το μπόλικο σησάμι και την τραγανή γεύση.
Η διατροφική αξία της… απλότητας
Το κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι πολύ υγιεινό και οικονομικό σνακ. Μπορείτε να το φάτε περπατώντας στο δρόμο, να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά και να το συνδυάσετε με τυρί για ένα ελαφρύ και δυναμωτικό γεύμα.
Παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, μαγιά, νερό, αλάτι και ζάχαρη. Αλλά το μυστικό της γεύσης του κουλουριού (εκτός από το ψήσιμο και την ζύμη) είναι το πολύ και καλής ποιότητας σουσάμι. Το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς, σησαμέλαιο), αποτελούν τρόφιμα θερμιδογόνα μεν, υψηλής διατροφικής αξίας δε.
Οι σπόροι του σουσαμιού (μόλις 28 γρ.), προσφέρουν περισσότερο από το 1/4 των ημερήσιων αναγκών μας σε ασβέστιο, αποτελούν υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες και περιέχουν κυρίως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2 και νιασίνη (βιταμίνη Β5).
Επίσης, η αυξημένη παρουσία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στο σουσάμι, το καθιστά μια ιδιαιτέρως θρεπτική τροφή, καθώς τα συγκεκριμένα οξέα δεν μπορεί να τα συνθέσει ο ανθρώπινος οργανισμός.
Τα τελευταία χρόνια η διατροφική αξία του σησαμιού, έχει συσχετιστεί, τόσο με την πρόληψη, όσο και με την αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων με υψηλή συχνότητα στους κατοίκους της Δύσης, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, διάφορες μορφές καρκίνου (το σουσάμι περιέχει φυτοχημικές ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες) κ.ά.
Εύκολα στην παραγωγή τους, αφράτα, γρήγορα και με ελάχιστες θερμίδες σπιτικά κουλούρια Θεσσαλονίκης!
https://www.thessalonikiartsandculture. ... a-chronia/
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Σαν κάτι τυπους που οδηγανε 900 χιλιόμετρα πήγαινε -έλα για να φέρουν καλό λάδι ή φετα που μπορείς να πάρεις ακόμα και στα περιπτερα και στο μεταξύ ο βλάχος τους σπρώχνει ο,τι δηλητηριώδες κατακαθι κόβεται από την τυποποίηση.Gherschaagk έγραψε: ↑30 Οκτ 2022, 12:47Δεν είσαι μερακλής τύπε. Ο volk τα θέλει όλα γαμηστερά. Ο Βενέτης δεν είναι γαμηστερός, υπάρχει σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Hikikomori - πόσο μπροστά ήταν ο Χάρης Ρώμας Μπαζούμπα;
από neon imposter » 22 Απρ 2023, 12:10 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 22 Απαντήσεις
- 875 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
30 Απρ 2023, 18:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση; πόσο;
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 09 Αύγ 2023, 10:55 » σε Κοινωνικά θέματα - 730 Απαντήσεις
- 22091 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
26 Μάιος 2024, 18:46
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τη θυμάστε αυτή τη σειρά;
από έργο_μακέτο » 05 Σεπ 2022, 01:17 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 1 Απαντήσεις
- 409 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
05 Σεπ 2022, 01:18
-
-
- 118 Απαντήσεις
- 1963 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
10 Απρ 2024, 18:51