Σελίδα 4 από 4

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:33
από hellegennes
Αρχηγός έγραψε:
07 Απρ 2023, 16:50
λάδι,αλάτι,πιπέρι,μουστάρδα,δεντρολίβανο,θυμάρι,πάπρικα καπνιστή




#Αρχηγός ο μπαμπάς σας
Μαρινάδα στα κάρβουνα; Τι είναι πάλι αυτό; Κάνεις κρέας στα κάρβουνα και το μαρινάρεις;

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 00:28
από user0972003
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:02
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.
[/quote]


Ναι αυτό εννοούσα, φούρνο - γάστρα.

😋😋😋

(Πάλι χάλια το quoteάρισμα)

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 01:14
από dna replication
Καρολίνα έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:27
Αρχηγός έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:25
John Dear έγραψε:
08 Απρ 2023, 16:21
Ωραίο νήμα :smt023
και ενώ ξεκαθάρισα ότι το νήμα απευθύνεται μόνο σε μύστες
έγραψαν σε αυτό άτομα που τρώνε γύρο με 2 ευρώ,πίτσα με 1.5 και μπέργερ με 1 ευρω
Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).

(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 01:15
από dna replication
Οργισμένος έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:27
Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχεις

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 01:35
από hellegennes
dna replication έγραψε:
10 Απρ 2023, 01:15
Οργισμένος έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:27
Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχεις
Άουτς.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 01:39
από Υδράργυρος
waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:35
Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
:goodpost:

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 11:30
από Καρολίνα
dna replication έγραψε:
10 Απρ 2023, 01:14
Καρολίνα έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:27
Αρχηγός έγραψε:
09 Απρ 2023, 15:25


και ενώ ξεκαθάρισα ότι το νήμα απευθύνεται μόνο σε μύστες
έγραψαν σε αυτό άτομα που τρώνε γύρο με 2 ευρώ,πίτσα με 1.5 και μπέργερ με 1 ευρω
Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).

(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"
Τα παράπονά σας σε όποιον έγραψε το μενού. Εγώ πριν να πάω στην Καστοριά, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και σε κάποια άλλα εστιατόρια που την είδα μετά, σταβλίσια μπριζόλα την γράφουν.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 11:31
από Πασιφάη
user έγραψε:
10 Απρ 2023, 00:28
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:16
user έγραψε:
09 Απρ 2023, 21:03
Εμένα μου αρέσει μπριτζόλα και χοιρινό τέλος πάντων με χυμό πορτοκάλι. Είμαι άσχετη; Αφού μ' αρέσει
Στη γάστρα, χοιρινό σπάλα με πορτοκάλι ναι, είναι πεντανόστιμο. Στο κάρβουνο η μπριζόλα δεν χρειάζεται καμία μαρινάδα.
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:02
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.

Ναι αυτό εννοούσα, φούρνο - γάστρα.

😋😋😋

(Πάλι χάλια το quoteάρισμα)
[/quote]

Ε καλά, δεν χάλασε κι ο κόσμος. :D

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 11:33
από Πασιφάη
kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:29
Πασιφάη έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:25
kongrosian έγραψε:
09 Απρ 2023, 23:20


όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο. :p2:
Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε. :102:
μπορεί να μην σου κάνουν παράπονα για την έλλειψις μαρινάδας από τακτ. :p2:
Στο δικό μου το τραπέζι, δεν υπάρχει ''τακτ''. Όλα προσεγγίζουν την τελειότητα. :smt005:

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 14:45
από Ερμής
waldorf έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:50
Bazoomba έγραψε:
09 Απρ 2023, 18:39
Ε, μην υπερβαλλουμε ομως...
Στο κοτοπουλο, ιδιαιτερα στα στεγνα κομματια, ειναι εκ των ων ουκ ανευ.
Trust me,είναι ακριβώς το ίδιο αν απλά το "μασαζάρεις" με τα μυρωδικά ή μπαχαρικά της αρεσκείας σου.
ακριβώς αυτό. Το οποίο δεν είναι άσχημο σε γεύση, απλά δε σημαίνει πως παίρνει γεύση το κρέας. Και αυτο για τα μαγειρευτά.
Στο κάρβουνο δε, αλλοιώνει και τη γευση προς το άσχημο.
Για πολλά χρόνια δεν έτρωγα χοιρινό. Πλέον τρώω αλλά μονο απο ένα χασάπη.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2023, 17:22
από waldorf
Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2023, 08:33
από kongrosian
waldorf έγραψε:
10 Απρ 2023, 17:22
Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνη :p2:

https://www.sciencelearn.org.nz/resourc ... erise-meat

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2023, 09:33
από Αγις
kongrosian έγραψε:
11 Απρ 2023, 08:33
waldorf έγραψε:
10 Απρ 2023, 17:22
Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνη :p2:

https://www.sciencelearn.org.nz/resourc ... erise-meat
πιπες


υπαρχει ενα κ μονο - το γνωριζαν στα χωρια - επαληθευτηκε επιστημονικα - το εχουμε αναφερει πανω απο 100 φορες

Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα

Δημοσιεύτηκε: 11 Απρ 2023, 12:33
από Αρχηγός
το καλύτερο όξινο είναι η μουστάρδα





#Αρχηγός