Re: Μαρινάδες για χοιρινή μπριτζόλα στα κάρβουνα
Δημοσιεύτηκε: 09 Απρ 2023, 23:33
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Εξαρταται απο το πως/που την ψηνεις την μπριζολα. Εαν προκειται για φουρνο τοτε περι ορεξεως. Εαν ομως πας για σχαρα, ειναι κριμα να χαλασεις ετσι το κρεας.
"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"Καρολίνα έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 15:27Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).
(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)
Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχειςΟργισμένος έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:27Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
Άουτς.dna replication έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 01:15γιαυτό περιορίζεσαι εσύ στα οικονομικά που τουλάχιστον τα κατέχειςΟργισμένος έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:27Χρηστες Πχωρουμ:
Βιβλιοφαγοι, πλουσιοι, με εκλεπτυσμενο γουστο, 5αστεροι σεφ, γευσιγνωστες, παντογνωστες, ραλιστες, καζανοβες κτλ κτλ.
Ολη η αφροκρεμα της ελλ κενωνιας δω μεσα γραφει...
waldorf έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 18:35Θα πω κι εγώ την πίπα μου,τσάμπα είναι.
Η μαρινάδα στα κρέατα ε'ιναι ένας απίθανος μύθος,που έχει ξεκινήσει απ`τα κυνήγια.
Ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούσε η μαρινάδα ήταν να διατηρει-συντηρεί τα κυνήγια στο σίτεμα.
Καμία γεύση δεν δίνει η μαρινάδα στο κρέας,σε καμία περίπτωση δεν το "μαλακώνει" και δεν το κάνει πιό τρυφερό.
Τα παράπονά σας σε όποιον έγραψε το μενού. Εγώ πριν να πάω στην Καστοριά, δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και σε κάποια άλλα εστιατόρια που την είδα μετά, σταβλίσια μπριζόλα την γράφουν.dna replication έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 01:14"σταβλίσια μπριζόλα" είναι οπως τα "αυγά αχυρώνα"Καρολίνα έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 15:27Αρχηγέ, δεν ανήκω στους μύστες σε καμία περίπτωση, αλλά οφείλω να καταθέσω ότι στην Καστοριά υπάρχει μια ταβέρνα που κάνει την καλύτερη σταβλίσια μπριζόλα του σύμπαντος (η οποία προφανώς είναι χοιρινή).
(Με τον πρώην σύντροφο προσποιούμασταν ότι πηγαίνουμε εκεί για ρομαντική απόδραση, αλλά κατά βάθος ξέραμε και οι δυο την αλήθεια.)
Ευχαριστώ και συγνώμη για το σπαμ.
Στο δικό μου το τραπέζι, δεν υπάρχει ''τακτ''. Όλα προσεγγίζουν την τελειότητα.kongrosian έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:29μπορεί να μην σου κάνουν παράπονα για την έλλειψις μαρινάδας από τακτ.Πασιφάη έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:25Όχι καλέ, γιατί να έχω άγχος; Μια χαρά χορτάτοι και ευχαριστημένοι φεύγουνε.kongrosian έγραψε: ↑09 Απρ 2023, 23:20
όταν έχεις καλεμσένους δεν έχεις άγχος, μήπως θέλουν μαρινάδα; έτσι, για να τους ευχαριστήσεις δλδ, όχι τίποτα άλλο.
ακριβώς αυτό. Το οποίο δεν είναι άσχημο σε γεύση, απλά δε σημαίνει πως παίρνει γεύση το κρέας. Και αυτο για τα μαγειρευτά.
δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνηwaldorf έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 17:22Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
πιπεςkongrosian έγραψε: ↑11 Απρ 2023, 08:33δεν μπορεί. κάποιο υλικό θα υπάρχει που μαλακώνει το κρέας. κάτι όξινο που μπορεί να "σπάσει" την πρωτεΐνηwaldorf έγραψε: ↑10 Απρ 2023, 17:22Τελευταία κουβέντα και δεν επανέρχομαι.
Το ξύδι ή το κρασί δεν μαλακώνει το κρέας σε καμία περίπτωση.
Το σίτεμα μαλακωνεί το κρέας και το ξύδι ή το κρασί απλά βοηθάει στο να μη βρωμίσει το κρέας.
Αυτά ξέρω,αυτά λέω.
Τώρα βέβαια οι ακόλουθοι του Άκη (aka σερνικιά κυρά Βέφα) τα μαθαίνουν αλλιώς.Ό,τι προτιμάει ο καθένας,δεν μου πέφτει λόγος.
https://www.sciencelearn.org.nz/resourc ... erise-meat