Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 10 Ιαν 2020, 22:01

Μπιφτέκι σκέτο τελείως μόνο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το οποίο έψησα πάνω σε λωρίδες από κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και μερικές λεπτές φλούδες πορτοκάλι. Έβρασα και πατάτες τις οποίες έκανα πατατοσαλάτα σε στυλ πουρέ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

the comet the course the tail

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 10 Ιαν 2020, 22:13

Naida έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:01
Μπιφτέκι σκέτο τελείως μόνο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το οποίο έψησα πάνω σε λωρίδες από κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και μερικές λεπτές φλούδες πορτοκάλι. Έβρασα και πατάτες τις οποίες έκανα πατατοσαλάτα σε στυλ πουρέ.
ξεκίνησες δίαιτα κι εσύ;

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 10 Ιαν 2020, 22:19

the comet the course the tail έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:13
Naida έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:01
Μπιφτέκι σκέτο τελείως μόνο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το οποίο έψησα πάνω σε λωρίδες από κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και μερικές λεπτές φλούδες πορτοκάλι. Έβρασα και πατάτες τις οποίες έκανα πατατοσαλάτα σε στυλ πουρέ.
ξεκίνησες δίαιτα κι εσύ;

Ε; Δίαιτα;Ναι ,ναι βέβαια.

SpoilerShow
Εικόνα
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

the comet the course the tail

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 10 Ιαν 2020, 22:21

Naida έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:19
the comet the course the tail έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:13
Naida έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:01
Μπιφτέκι σκέτο τελείως μόνο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το οποίο έψησα πάνω σε λωρίδες από κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και μερικές λεπτές φλούδες πορτοκάλι. Έβρασα και πατάτες τις οποίες έκανα πατατοσαλάτα σε στυλ πουρέ.
ξεκίνησες δίαιτα κι εσύ;

Ε; Δίαιτα;Ναι ,ναι βέβαια.

SpoilerShow
Εικόνα
εγώ έκοψα το βραδινό.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 10 Ιαν 2020, 22:22

the comet the course the tail έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:21
Naida έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:19
the comet the course the tail έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:13


ξεκίνησες δίαιτα κι εσύ;

Ε; Δίαιτα;Ναι ,ναι βέβαια.

SpoilerShow
Εικόνα
εγώ έκοψα το βραδινό.
Κι εγω. Το χώρισα σε απογευματινό και μεταμεσονύκτιο :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Ορέστης 35

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 10 Ιαν 2020, 22:42

vc15 έγραψε:
08 Ιαν 2020, 16:14
Συνεχίζω την δίαιτα μου με homemade ναπολιτάνικη πιτσα
Εικόνα

Εικόνα
Ωραια ειναι. Πως την εψησες;

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 71641
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 11 Ιαν 2020, 16:53

Εικόνα

Zεστά.
Gavalas for President! :grfl:

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 11 Ιαν 2020, 19:01

Μπακαλιάρο στον φούρνο με πατάτες, κατεψυγμένο φιλέτο. Στο έξτρα λουκάνικα γερμανικά φρέσκα, και ιταλικές salsicce fresche με μάραθο. Έπρεπε να τα τηγανίσω ως σήμερα τα λουκάνικα.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 60843
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 12:12

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 11 Ιαν 2020, 19:23

Εκανα σούπα κοτόπουλο με σέλινο,καρότο. Μπόλικο πιπέρι και λεμόνι. Νόστιμη και αγαπημένη και φουλ βιταμίνες ,ελπίζω.

Εικόνα
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
vc15
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 07 Μάιος 2019, 22:51

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vc15 » 11 Ιαν 2020, 21:14

Ορέστης 35 έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:42
vc15 έγραψε:
08 Ιαν 2020, 16:14
Συνεχίζω την δίαιτα μου με homemade ναπολιτάνικη πιτσα
Εικόνα

Εικόνα
Ωραια ειναι. Πως την εψησες;
Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.

Ορέστης 35

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 11 Ιαν 2020, 21:28

vc15 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:14
Ορέστης 35 έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:42
vc15 έγραψε:
08 Ιαν 2020, 16:14
Συνεχίζω την δίαιτα μου με homemade ναπολιτάνικη πιτσα
Εικόνα

Εικόνα
Ωραια ειναι. Πως την εψησες;
Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.
Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.

Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;

Άβαταρ μέλους
vc15
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 07 Μάιος 2019, 22:51

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vc15 » 11 Ιαν 2020, 21:37

Ορέστης 35 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:28
vc15 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:14
Ορέστης 35 έγραψε:
10 Ιαν 2020, 22:42


Ωραια ειναι. Πως την εψησες;
Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.
Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.

Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;
Τι δουλειά την κάνει το τηγάνι που την ψήνει από κάτω. Μετά μπορείς να την αφήσεις μόλις 2 λεπτά στο φούρνο ακριβώς δίπλα στο γκριλ και άρα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία κάτι που θα σοκάρει τη ζύμη και θα την κάνει να φουσκωσει έτσι και να είναι ταυτόχρονα τραγανή και μαλακια. Το μαντέμι αυτό που κάνει είναι να την ψήνει από κάτω σε 6- 7 λεπτά αλλά σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να τη βάλουμε λίγο πιο χαμηλά στο φούρνο και άρα σε μικρότερη πραγματική θερμοκρασία χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής θερμοκρασίας δίπλα στο ζυμάρι που προσομοιάζει στο ξύλο φούρνο . Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις και το ζυμωνω στο χέρι .

Ορέστης 35

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 » 11 Ιαν 2020, 21:45

vc15 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:37
Ορέστης 35 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:28
vc15 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:14

Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.
Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.

Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;
Τι δουλειά την κάνει το τηγάνι που την ψήνει από κάτω. Μετά μπορείς να την αφήσεις μόλις 2 λεπτά στο φούρνο ακριβώς δίπλα στο γκριλ και άρα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία κάτι που θα σοκάρει τη ζύμη και θα την κάνει να φουσκωσει έτσι και να είναι ταυτόχρονα τραγανή και μαλακια. Το μαντέμι αυτό που κάνει είναι να την ψήνει από κάτω σε 6- 7 λεπτά αλλά σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να τη βάλουμε λίγο πιο χαμηλά στο φούρνο και άρα σε μικρότερη πραγματική θερμοκρασία χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής θερμοκρασίας δίπλα στο ζυμάρι που προσομοιάζει στο ξύλο φούρνο . Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις και το ζυμωνω στο χέρι .
Δε θα μπορουσες να προψησεις τη ζυμη πριν βαλεις τα υλικα;

Άβαταρ μέλους
vc15
Δημοσιεύσεις: 522
Εγγραφή: 07 Μάιος 2019, 22:51

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vc15 » 11 Ιαν 2020, 21:59

Ορέστης 35 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:45
vc15 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:37
Ορέστης 35 έγραψε:
11 Ιαν 2020, 21:28


Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.

Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;
Τι δουλειά την κάνει το τηγάνι που την ψήνει από κάτω. Μετά μπορείς να την αφήσεις μόλις 2 λεπτά στο φούρνο ακριβώς δίπλα στο γκριλ και άρα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία κάτι που θα σοκάρει τη ζύμη και θα την κάνει να φουσκωσει έτσι και να είναι ταυτόχρονα τραγανή και μαλακια. Το μαντέμι αυτό που κάνει είναι να την ψήνει από κάτω σε 6- 7 λεπτά αλλά σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να τη βάλουμε λίγο πιο χαμηλά στο φούρνο και άρα σε μικρότερη πραγματική θερμοκρασία χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής θερμοκρασίας δίπλα στο ζυμάρι που προσομοιάζει στο ξύλο φούρνο . Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις και το ζυμωνω στο χέρι .
Δε θα μπορουσες να προψησεις τη ζυμη πριν βαλεις τα υλικα;
Δες το βίντεο


Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών