Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Μπιφτέκι σκέτο τελείως μόνο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το οποίο έψησα πάνω σε λωρίδες από κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και μερικές λεπτές φλούδες πορτοκάλι. Έβρασα και πατάτες τις οποίες έκανα πατατοσαλάτα σε στυλ πουρέ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ε; Δίαιτα;Ναι ,ναι βέβαια.
SpoilerShow
![Εικόνα](https://i.postimg.cc/4xLm7GC1/tenor-22.gif)
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
εγώ έκοψα το βραδινό.Naida έγραψε: ↑10 Ιαν 2020, 22:19
Ε; Δίαιτα;Ναι ,ναι βέβαια.SpoilerShow
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Κι εγω. Το χώρισα σε απογευματινό και μεταμεσονύκτιοthe comet the course the tail έγραψε: ↑10 Ιαν 2020, 22:21εγώ έκοψα το βραδινό.
![LoL :lol:](./images/smilies/old-valid-code/lol.gif)
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Μπακαλιάρο στον φούρνο με πατάτες, κατεψυγμένο φιλέτο. Στο έξτρα λουκάνικα γερμανικά φρέσκα, και ιταλικές salsicce fresche με μάραθο. Έπρεπε να τα τηγανίσω ως σήμερα τα λουκάνικα.
Ordem e Progresso.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Εκανα σούπα κοτόπουλο με σέλινο,καρότο. Μπόλικο πιπέρι και λεμόνι. Νόστιμη και αγαπημένη και φουλ βιταμίνες ,ελπίζω.
![Εικόνα](https://i.postimg.cc/2jw30tjZ/IMG-20200111-192216-569.jpg)
![Εικόνα](https://i.postimg.cc/2jw30tjZ/IMG-20200111-192216-569.jpg)
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.vc15 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:14Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.
Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τι δουλειά την κάνει το τηγάνι που την ψήνει από κάτω. Μετά μπορείς να την αφήσεις μόλις 2 λεπτά στο φούρνο ακριβώς δίπλα στο γκριλ και άρα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία κάτι που θα σοκάρει τη ζύμη και θα την κάνει να φουσκωσει έτσι και να είναι ταυτόχρονα τραγανή και μαλακια. Το μαντέμι αυτό που κάνει είναι να την ψήνει από κάτω σε 6- 7 λεπτά αλλά σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να τη βάλουμε λίγο πιο χαμηλά στο φούρνο και άρα σε μικρότερη πραγματική θερμοκρασία χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής θερμοκρασίας δίπλα στο ζυμάρι που προσομοιάζει στο ξύλο φούρνο . Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις και το ζυμωνω στο χέρι .Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:28Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.vc15 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:14Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.
Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δε θα μπορουσες να προψησεις τη ζυμη πριν βαλεις τα υλικα;vc15 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:37Τι δουλειά την κάνει το τηγάνι που την ψήνει από κάτω. Μετά μπορείς να την αφήσεις μόλις 2 λεπτά στο φούρνο ακριβώς δίπλα στο γκριλ και άρα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία κάτι που θα σοκάρει τη ζύμη και θα την κάνει να φουσκωσει έτσι και να είναι ταυτόχρονα τραγανή και μαλακια. Το μαντέμι αυτό που κάνει είναι να την ψήνει από κάτω σε 6- 7 λεπτά αλλά σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να τη βάλουμε λίγο πιο χαμηλά στο φούρνο και άρα σε μικρότερη πραγματική θερμοκρασία χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής θερμοκρασίας δίπλα στο ζυμάρι που προσομοιάζει στο ξύλο φούρνο . Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις και το ζυμωνω στο χέρι .Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:28Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.vc15 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:14
Το α και το Ω είναι η ζύμη να γίνει με σωστη υγρασία περίπου στο 70% ,εγώ βάζω αλεύρι τύπου 0.
Το ψήσιμο είναι το εξής ,αρχικά ανάβεις το γκριλ στο τέρμα και βάζεις ένα ταξί ανάποδα στο πιο ψηλό ράφι ώστε όταν μπει η πίτσα να απέχει δύο τρεις πόντους από τις αντιστάσεις. Επίσης βάζεις ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αφού ζεσταθούν αυτά,ανοίγεις τη ζύμη που είναι ωριμασμενη.τη βάζεις στο τηγάνι και εκεί βάζεις τη σάλτσα και τα τυριά. Συνολικά τα αφήνεις 1 λεπτό στο τηγάνι . Μετά τα περνεις ,ανοίγεις γρήγορα το φούρνο και την μεταφερεις στο ταξί και ψήνεις αλλά 1,5 με 2 λεπτά ανάλογα της δύναμης του φούρνου. Είναι ότι πιο κοντινό σε ναπολιτάνικη πιτσα και πολύ πιο σωστή τεχνική από τις πέτρες και τα μαντεμια που πουλάνε για πίτσα.
Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δες το βίντεοΟρέστης 35 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:45Δε θα μπορουσες να προψησεις τη ζυμη πριν βαλεις τα υλικα;vc15 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:37Τι δουλειά την κάνει το τηγάνι που την ψήνει από κάτω. Μετά μπορείς να την αφήσεις μόλις 2 λεπτά στο φούρνο ακριβώς δίπλα στο γκριλ και άρα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία κάτι που θα σοκάρει τη ζύμη και θα την κάνει να φουσκωσει έτσι και να είναι ταυτόχρονα τραγανή και μαλακια. Το μαντέμι αυτό που κάνει είναι να την ψήνει από κάτω σε 6- 7 λεπτά αλλά σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να τη βάλουμε λίγο πιο χαμηλά στο φούρνο και άρα σε μικρότερη πραγματική θερμοκρασία χάνοντας έτσι το πλεονέκτημα της πολύ υψηλής θερμοκρασίας δίπλα στο ζυμάρι που προσομοιάζει στο ξύλο φούρνο . Το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις και το ζυμωνω στο χέρι .Ορέστης 35 έγραψε: ↑11 Ιαν 2020, 21:28
Ενα συνηθισμενο ταψι σου εδωσε καλυτερο αποτελεσμα απο το μαντεμι; Αυτο πρεπει να το δοκιμασω.
Το αλευρι 0 δε θελει πολυ ζυμωμα; Το εβαλες στο μιξερ;
- Philip Mortimer
- Δημοσιεύσεις: 9001
- Εγγραφή: 07 Δεκ 2018, 16:22
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τραχανά
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 646 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 617 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 1 Απαντήσεις
- 52 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
05 Ιουν 2024, 18:17
-
-
Νέα δημοσίευση Καλό ταξίδι Καράμπαμπα RIP
από Ερμής » 18 Ιούλ 2022, 12:59 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 22 Απαντήσεις
- 1437 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
19 Ιούλ 2022, 14:40
-