Σελίδα 5 από 23

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:36
από waldorf
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:38
από Niki
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:31
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:25
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:23


αμπελοφυλλα ;
διαβασα αυτο που εγραψες κ τρομαξα - λεω θα επεστρεψε ο αγαθος γιγαντας φαγανοταναλιας

''έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.''
Άλλα τόσα αμπελόφυλλα.
παλι με μπερδευεις
προετοιμασες 500 αμπελοφυλλα κ ειχες αλλα 500 αμπελοφυλλα κανατζα ;
εφτιαξες 500 ντολμαδακια κ εχεις 500 αμπελοφυλλα καβατζα ;
Κάνε μου παράθεση από αυτό που δεν κατάλαβες.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:41
από Niki
waldorf έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:36
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
Ο σκελετός είναι αυτός εσύ μπορείς να βάλεις έξτρα ή ακόμα και να αφαιρέσεις κάτι που δεν σου αρέσει.
Μπορείς να προσθέσεις πολλά μπαχαρικά και πολλά λαχανικά στις σάλτσες.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:42
από Αγις
waldorf έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:36
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
μην δινεις σημασια καποια στιγμη θα ακουσει κ για αλλες σαλτσες

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:43
από waldorf
Ούτε τον λήγοντα αγαπητή Νiki.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:43
από Αγις
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:38
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:31
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:25


Άλλα τόσα αμπελόφυλλα.
παλι με μπερδευεις
προετοιμασες 500 αμπελοφυλλα κ ειχες αλλα 500 αμπελοφυλλα κανατζα ;
εφτιαξες 500 ντολμαδακια κ εχεις 500 αμπελοφυλλα καβατζα ;
Κάνε μου παράθεση από αυτό που δεν κατάλαβες.
μα το εχω κανει ....

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:48
από Niki
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:36
Τώρα θα σας πω δύο κολπάκια.
Όταν πήγα σήμερα για αμπελόφυλλα έκοψα πιο πολλά έκανα 500 ντολμαδάκια σήμερα και έχω και άλλα τόσα σε ένα πλαστικό δοχείο που τους έβαλα ξινό με νερό και αλάτι.
Το ξινό πρέπει να είναι σε σκόνη και κάθε λίτρο αλατόνερου θέλει ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό.
Δηλαδή βράζουμε τα φύλλα τα κρυώνουμε τα βάζουμε στο πλαστικό δοχείο και μετά αλατόνερο με ξινό να τα σκεπάζει με αυτόν τον τρόπο αν τα έχεις και έξω από το ψυγείο διατηρούνται πάνω από μήνα.
Θα μου πεις γιατί όχι στην κατάψυξη .
Για δύο λόγους έτσι τα έχω ίσια έτοιμα για τύλιγμα σε σειρές και δεύτερον έτσι δεν σπάνε.
Το δεύτερο είναι η χτεσινή σαλάτα.
Σαλάτα όταν σερβίρουμε κανονίζουμε να είναι σε σαλατιέρα έτσι με το κουτάλι της σαλάτας βάζει ο καθένας στο πιάτο του όταν έχουμε καλεσμένους.

Αν μείνει σαλάτα που αυτό γίνεται τις περισσότερες φορές κάνουμε κάποια πράγματα και δεν πετάμε τίποτα.

Θα σας τα γράψω σε λίγο αναλυτικά.
Ο Άγις δεν κατάλαβε σε αυτό το κείμενο ότι λέω έκοψα περισσότερα αμπελόφυλλα 1000 έκανα 500 ντολμαδάκια και τα άλλα τα αμπελόφυλλα τα έβρασα και τα έβαλα σε αλατόνερο με ξινό.
Λέει ότι μου έκανε παράθεση το κείμενο.
Αλλά δεν την βρίσκω την παράθεση του.
Βρίσκω διάφορες παραθέσεις δικές του που έκοψε από το κείμενο και ρωτάει αν έφτιαξα 1000 ντολμαδάκια.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί.
Εσείς που τον ξέρετε καλύτερα και ξέρετε την γλώσσα του εξηγήστε του.
Στο τέλος υποχρεώθηκα εγώ να κάνω παράθεση στον εαυτό μου.
Άγι ένα σου γράφω είσαι ένας κουραστικός μάλλον γεροξεκούτης. :smt005:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 18:54
από Αγις
μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 19:05
από stergiosbik
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:54
μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Θα αποφυγω να ρωτησω σε ποσες ωρες (τάχα μου) εφτιαξε τα 500 ντολμαδακια και φυσικα που τα μαγειρεψε τοσα και ποσο χρονο πηρε.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 19:07
από Niki
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:54
μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Κάνεις λάθος όταν προσθέσεις και τα κρεμμυδάκια ντολμάδες και τα κολοκυθάκια είναι πάνω από 600 ντολμαδάκια.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 19:08
από Cecily Anne
Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 19:09
από Αγις
stergiosbik έγραψε:
15 Μάιος 2020, 19:05
Αγις έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:54
μαλιστααα
αρα δεν το εγραψες κατα λαθος
500 ντολμαδακια


καθε μερα ειναι γιορτη

:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:
Θα αποφυγω να ρωτησω σε ποσες ωρες (τάχα μου) εφτιαξε τα 500 ντολμαδακια και φυσικα που τα μαγειρεψε τοσα και ποσο χρονο πηρε.
εχει καλεσμενους αυριο :003:
ρωτησα τον αριθμο :8) κ μετα επεμενα τι εννοει με τα 500 ντολμαδακια μην την κανει γυριστη

ελιωσα παντως με την γκουρμεδοπαρουσιαση :smt005::smt005::smt005:

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 19:11
από stergiosbik
Cecily Anne έγραψε:
15 Μάιος 2020, 19:08
Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
Ποιο γαμο;
5 νοματαιοι ακριβως θα ειναι.

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 19:12
από Αγις
Cecily Anne έγραψε:
15 Μάιος 2020, 19:08
Πάντως, αν είναι για γάμο 500 είναι ΟΚ νούμερο. Κανείς δεν τρώει μόνο 1 ντολμαδάκι.
και για Κτελαδικο μια χαρα ειναι κ ιδιας συνταγης

*το ΚΤΕΛαδικο πατεντα μου θα το κατοχυρωσω δινει με ακριβεια τον τυπο αυτων των μαγαζιων

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 19:12
από perseus
waldorf έγραψε:
15 Μάιος 2020, 18:36
Niki έγραψε:
15 Μάιος 2020, 17:55
Ο σκελετός των περισσότερων σαλτσών είναι σκόρδο, κρεμμύδι , λίγο ελαιόλαδο ,ντομάτα τριμμένη , μυρωδικά π.χ βασιλικό , δυόσμος, και ξύδι.
Πόσο βαρετό ρε γμτ...
Οκ,μιά χαρά τρώμε (ή τρώγαμε) τα φαγητά της μανούλας μας και της γιαγιούλας μας,αλλά πόσο βαρετό είναι πιά να επιμένουμε ότι αν έχει σάλτσα το φαί θα είναι σκόρδο,κρεμμύδι,ντομάτα,μυρωδικά,λάδι,τέλος.
Καί όλα,αλλά ΟΛΑ,τα φαγιά την ίδια σάλτσα με τις ίδιες αναλογίες πάντα.
Μα θα φας γιουβέτσι,μα θα φας φασολάκια,μα θα φας πατάτες μπλουμ ένα πράγμα!Στο τσακίρ κέφι αν φτιάχνανε κανένα σουτζουκάκι θα βάνανε και λίγο (αλλά λίγο!) κύμινο για να το ξεχωρίζεις απ`τους κεφτέδες με σάλτσα.
Ήμαρτον πια ρε παιδιά στο 2020 είμαστε.
Έκανε ο μακαρίτης ο Τσελεμεντές (μεγάλη κουβέντα αλλά εγώ τον πάω,εκατό χρόνια μπροστά απ`την εποχή του)μια προσπάθεια πριν από 100 χρόνια να ανοίξει νέους δρόμους,έπιασε ένα δράμι αλλά μέχρι εκεί,πάλι βαλτώσαμε.
Μπεσαμέλ με αυγά και τυριά και του Θεού τ`άντερα μέσα,άντε και μάθαμε να κάνουμε.Αυγολέμονο της προκοπής ούτε από απόσταση.Απλές σάλτσες βουτύρου,κρασιού, ζωμών ούτε κατά διάνοια.Να δέσεις σε σάλτσα (με όποιο τρόπο να πάρει ο διάολος) αυτά που τρίβεις με ατσαλόμαλλο απ`το τηγάνι δεν το συζητάμε.
Οκ,κουραστικά αυτά που λέω,αλλά και βαρετά αυτά που τρώμε.
και αυτα βαρετα ειναι ρε αδερφε ,ολο το θεμα εχει βαλτωσει.