Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
-
Εμπεδοκλής
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Εμπεδοκλής » 22 Απρ 2023, 23:19
foscilis έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 23:04
hellegennes έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 23:01
Είσαι τόσο βλάκας που νομίζεις ότι με μια ηλίθια αναζήτηση έχεις καλύτερη εικόνα από κάποιον που είναι αυτό το επάγγελμά του;
Στην νομοθεσία δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ονομασίες των τυριών εκτός από τα ΠΟΠ. Έτσι μπορείς να γράψεις στην ετικέτα "κατσικίσιο τυρί" και να είναι 80% κατσίκι και 20% αγελαδινό ή πρόβειο. Αρκεί φυσικά να αναφέρει τις ακριβείς αναλογίες η ετικέτα. Αυτό που δείχνεις δεν αναφέρει αναλογίες, πράγμα παράνομο.
Για να καταλάβεις τι λέω, γιατί δεν παίρνεις εύκολα μπρος, ορίστε ένα παράδειγμα:
https://www.ab.gr/el/eshop/Tyria-Fytika ... /p/7076176
Τι να αναφερει, αφου εχει μονο γιδινο γαλα λεει.
Μήπως η γίδα είχε κρίση ταυτότητας; Θα στο πει και αυτό. Απλά τώρα μαζεύει τα βρακιά του από το ξεβράκωμα. Δε θα κοιμηθεί το βράδυ. Είμαι σίγουρος.

-
kongrosian
από kongrosian » 22 Απρ 2023, 23:19
Εμπεδοκλής έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 23:18
Είσαι τόσο βλάκας που νομίζεις ότι με μια ηλίθια αναζήτηση έχεις καλύτερη εικόνα από κάποιον που είναι αυτό το επάγγελμά του;
Στην νομοθεσία δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις ονομασίες των τυριών εκτός από τα ΠΟΠ. Έτσι μπορείς να γράψεις στην ετικέτα "κατσικίσιο τυρί" και να είναι 80% κατσίκι και 20% αγελαδινό ή πρόβειο. Αρκεί φυσικά να αναφέρει τις ακριβείς αναλογίες η ετικέτα. Αυτό που δείχνεις δεν αναφέρει αναλογίες, πράγμα παράνομο.
Για να καταλάβεις τι λέω, γιατί δεν παίρνεις εύκολα μπρος, ορίστε ένα παράδειγμα:
Μπρο. Μιας και είσαι ξερόλας περιμένω τη Δευτέρα να κάνεις μηνύσεις στο Σκλαβενίτη.
μπορεί να το έχει καιρό στο βαρέλι ο σκλαβενίτης και να θέλει να το σπρώξει. ή να έχει παλιά τιμή.

-
Εμπεδοκλής
από Εμπεδοκλής » 22 Απρ 2023, 23:24
kongrosian έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 23:19
Μπρο. Μιας και είσαι ξερόλας περιμένω τη Δευτέρα να κάνεις μηνύσεις στο Σκλαβενίτη.
μπορεί να το έχει καιρό στο βαρέλι ο σκλαβενίτης και να θέλει να το σπρώξει. ή να έχει παλιά τιμή.

Μπορεί. Απλά μιλάμε για συσκευασμένο στο πλαστικό. Επίσης, δεν ψωνίζουμε πρώτη φορά τυρί. Χάφτεις τις μαλακίες του τύπου που το παίζει ξερόλας; Η λεζάντα λέει για 100% γίδινο γάλα αλλά ο τύπος θα κάνει μήνυση επειδή δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι η ξερολίαση του είναι λάθος...
Btw. Και για το Όλυμπος το ίδιο ισχύει. Αλλά ξέρει ο τύπος...

-
Νon4me
- Phorum.gr user: Νon4me
από Νon4me » 22 Απρ 2023, 23:26
Gherschaagk έγραψε: ↑21 Απρ 2023, 21:42
Awesomatic έγραψε: ↑20 Απρ 2023, 18:36
Επειδή η κατάσταση με τις τιμές της φέτας έχει γίνει απαράδεκτη, ψάχνω κάποιο άλλο είδος τυριού να την αντικαταστήσω. Βασικές απαιτήσεις να είναι αλμυρό, σκληρό και σε λογική τιμή κάπου στα 7€ το κιλο.
Προτάσεις/προτιμήσεις;
Δεν υπάρχει υποκατάστατο της φέτας.
Υπάρχουν κάποια αξιοπρεπή κατσικίσια αλλά είναι πολύ στεγνά.
Πρόταση που την έχω ακολουθήσει κι εγώ. Κόψε τον ενδιάμεσο, το σούπερ μάρκετ. Βρες τυροκομείο και αγόραζε από αυτό.

-
hellegennes
από hellegennes » 22 Απρ 2023, 23:28
Πρώτον, δεν είναι υποχρεώση του Σκλαβενίτη, είναι του συσκευαστή. Δεύτερον, για ποιον λόγο να το κάνω; Για να σου αποδείξω ότι λες βλακείες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Εμπεδοκλής
από Εμπεδοκλής » 22 Απρ 2023, 23:30
hellegennes έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 23:28
Πρώτον, δεν είναι υποχρεώση του Σκλαβενίτη, είναι του συσκευαστή. Δεύτερον, για ποιον λόγο να το κάνω; Για να σου αποδείξω ότι λες βλακείες;
Πάνε κοιμήσου. Θα σου περάσει.
-
hellegennes
από hellegennes » 22 Απρ 2023, 23:41
Καλά, ναι:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
ST48410
από ST48410 » 23 Απρ 2023, 00:06
Naranjita έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 22:53
ST48410 έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 22:41
Naranjita έγραψε: ↑22 Απρ 2023, 22:38
και εγώ παλαιότερα αυτήν την γραβιέρα
με το τσιμένι,
Αυτό δεν είναι το μπαχαρικό που έχει ο παστουρμάς και μυρίζουν ιδρώτας και ρούχα για μέρες; Ή στο τυρί δεν είναι τόσο ισχυρή η δράση;
δεν είναι. έχει λίγο ίσα για την γεύση, δεν είναι επίστρωση όπως στον παστουρμά
Έχω καιρό να δοκιμάσω από τα έτοιμα. Παλιά το έφτιαχνε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου και το άλειβε για τα καλά. Νοστιμότατο, αλλά δεν ήταν να σε πλησιάσει άνθρωπος για 2-3 μέρες μετά. Ναι, υπήρχαν και άλλα μπαχαρικά αλλά νομίζω ότι το τσιμένι έμπαινε σε μεγάλες ποσότητες. Επίσης ήταν πιο σκούρο από αυτά του εμπορίου χωρίς αυτό το κόκκινο εντυπωσιακό χρώμα που βλέπεις τώρα. Υποθέτω ότι οφείλεται σε μπογιές.
fun fact. Έμενε κρεμασμένο για αρκετό διάστημα μέσα σε ύφασμα, σε κλαδί δέντρου για να ψηθεί από τα μπαχαρικά. Κάποιες φορές, όταν κατάφερναν το έκλεβαν οι γάτες!
-
nostromos
- Phorum.gr user: nostromos
από nostromos » 23 Απρ 2023, 00:08
14 ευρω η φετα και 12 το μοσχαρι ...? να τα βαλουνε βαθια στον πατο τους
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
hellegennes
από hellegennes » 23 Απρ 2023, 00:09
Εξίσου βλακείες είπε και σε σένα, απλά επειδή είναι ράντομ οι βλακείες που λέει, με αφορμή κάποια αντιστοίχιση που κάνει τυχαία, πήραμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Δες και την συνέχεια:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
-
- 455 Απαντήσεις
- 16852 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
06 Αύγ 2023, 20:59
-
-
- 45 Απαντήσεις
- 841 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
26 Μαρ 2025, 21:15
-
-
- 19 Απαντήσεις
- 832 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
16 Φεβ 2025, 00:12
-
-
- 27 Απαντήσεις
- 1780 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
20 Μάιος 2024, 22:06
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.