Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://www.phorum.com.gr/
Γιατί ρε παιδιά πόση ώρα κάνει να ζεσταθεί στο μπρίκι και πόση να θερμάνεις το νερό;
εξαρτάται.
αν έχεις γκαζάκι δεν αργεί. στο μάτι της κουζίνας αργεί και με πιάνει απελπισία.
Όταν ήμουν στην Σάμο είχα βρεί ένα παλιό καφενεδάκι που έκανε τον καφέ στη χόβολη.. δεν περίμενα τέτοια διαφορά. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει.
Στη χόβολη είχα πιει σε μια καφετέρια στο Σύνταγμα. Σε όροφο, κοντά στο ταχυδρομείο. Δεν έχω ξαναπιεί ωραιότερο ελληνικό καφέ. Άργησε βέβαια και είχα εκνευριστεί αλλά με αποζημίωσε το αποτέλεσμα.
Σπιτι εχω μονο τσαι του βουνου, ενω στην δουλεια μονο νερο. Αμα παω Ελλαδα ελληνικο, ειτε εξω ειτε σπιτι στο γκαζακι για να τον πιω στο μπαλκονι με μια κουταλια υποβρυχιο σε κρυο νερο. τα ΣΚ εδω Γερμανια εχω βρει εναν Τουρκο που τον κανει στην αμμο, εχει και ωραιο μπακλαβα, αλλιως αναγκαζομαι να παω σε χιπστερομαγαζα για να πιω φιλτρου η εσπρεσσο.
Μου αρέσει ο Φίλτρου, αλλά στην ελλάδα είναι απαίσια η γεύση του καφε φίλτρου. Πολύ καλύτερης ποιότητας καφέ φίλτρου σερβίρουν οι αεροπορικές εταιρείες παρά το νεροζούμι που σερβίρεται στην ελλάδα.
Ποτέ δεν βάζω ζάχαρη και ποτέ δεν πίνω καφέ με γεύση βανίλιας ή οτιδήποτε άλλο.
Μερικές φορές 'ισως προσθέσω ελάχιστη κρέμα στον καφέ ή κονιάκ.
Μεγάλο *grats για τα πυρότουβλα, αλλά να πω την αλήθεια τα μπρουτζινο-χαλκινα μπρικια τα φοβάμαι λίγο.
Σωστα τα φοβάσαι - μπορει αν γινουν επικινδυνα αν δεν προσεχτουν - συντηρηθουν αλλα για τη συγκεκριμένη χρηση είναι ιδανικα - φυσικα μακρυκότσανα να μην καιγομαστε στο χειρισμο απο τη φωτια.
* Η Φωτογραφια είναι απο την καμαρα - Αντρωνιτη του κτηματος με παλια επιπλα - ντιβάνια - κουρελουδες και χωριατικο καπνισμενο καραβλαχουρια τζακι που προσθεσαμε πυροτουβλα .
Re: Ο καφές στην Ελλάδα
Δημοσιεύτηκε: 20 Φεβ 2019, 16:27
από Σπύρος
Που και που πίνω Ελληνικό σκέτο. Καθημερινά προτιμώ φίλτρου. Θα συμφωνήσω ότι ο καφές φίλτρου που σερβίρουν στις καφετέριες της Ελλάδος είναι άθλιος. Αν δεν είναι από τα Λιντλ τότε είναι ο κοινός Γιάκομπς που δεν πίνεται. Για να ευχαριστηθείς φίλτρου σπίτι σου πρέπει να τον αλέσεις μόνος σου σε μικρές ποσότητες. Προτιμώ τον Κενυάτικο, αλλά και τον Περουβιανό και της Γουατεμάλας. Ο καπουτσίνο είναι απλά για φιγούρα ενώ ο εσπρέσο είναι για μετά το φαγητό(Ιταλική συνήθεια).
Όχι μόνο αργεί, πρέπει και να σαι απο πάνω μη χυθεί.
Αν προλάβει και βράσει χαλάει η γεύση κλπ.
Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .
Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.
Γιατι το γκαζακι πια η διαφορα σε φωναζει να τον βγαλεις ? Αν βρασει πολυ κοβει το καιμακι η γευση ειναι ιδια . Μιλαμε για 2-3 δευτερα διαφορα και απλα θα χυθει απ εξω .
Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.
Οσο πιό πολύ ώρα ζεσταίνεται ο καφές τόσο διαιρούνται οι κόκοι του άρα τόσο
γίνεται πλουσιότερη η γεύση του.....
Στήν Αιθιοπία πού έζησα καί από όπου λένε οτι προέρχεται ο Κόφι τόν ζεσταίνουν χοντροσπασμένο
(προφανώς γιατί δέν ξοδεύουν γιά νά τον κάνουν σκόνη) αργά σέ κάρβουνα γιά 30 μέ 40 λεπτά.....
Πιό νερουλός από τόν δικό μας σλλά μέ αστέρι διφορετική γεύση.....γιά τούς Αθηναίους
έχει ένα Αιθιοπικό καφενείο γιά δοκιμή πάνω στήν πλατεία Αμερικής.....
Ολες οι διαφορετικές φίρμες εσπρέσσο απλώς κάνουν χαρμάνι από διαφορετικής προέλευσης καφέ.......
.
Σε πολλά νησιά και στην Αθήνα σε κάποια μέρη φτιάχνουν στον καφέ στην χόβολη, η χόβολη είναι άμμος όπου βάζουν επάνω το μπρίκι και κάτω από την άμμο συντηρούν κάρβουνα.
Αν το έχεις στο δυνατό ναι, στο μάτι της κουζίνας στο 1 κάνει πολύ καλό καφέ. Απλά θέλει να το χρονομετρήσεις για να κάνεις τις δουλειές (πλύσιμο, δόντια, αιλάινερ) πριν ετοιμαστεί.
Οσο πιό πολύ ώρα ζεσταίνεται ο καφές τόσο διαιρούνται οι κόκοι του άρα τόσο
γίνεται πλουσιότερη η γεύση του.....
Στήν Αιθιοπία πού έζησα καί από όπου λένε οτι προέρχεται ο Κόφι τόν ζεσταίνουν χοντροσπασμένο
(προφανώς γιατί δέν ξοδεύουν γιά νά τον κάνουν σκόνη) αργά σέ κάρβουνα γιά 30 μέ 40 λεπτά.....
Πιό νερουλός από τόν δικό μας σλλά μέ αστέρι διφορετική γεύση.....γιά τούς Αθηναίους
έχει ένα Αιθιοπικό καφενείο γιά δοκιμή πάνω στήν πλατεία Αμερικής.....
Ολες οι διαφορετικές φίρμες εσπρέσσο απλώς κάνουν χαρμάνι από διαφορετικής προέλευσης καφέ.......
.
Σε πολλά νησιά και στην Αθήνα σε κάποια μέρη φτιάχνουν στον καφέ στην χόβολη, η χόβολη είναι άμμος όπου βάζουν επάνω το μπρίκι και κάτω από την άμμο συντηρούν κάρβουνα.
Πιες ένα τέτοιο και θα με θυμηθείς.
.
Δέν κάνει η χόβολη καί τό κάρβουνο τή διαφορά ήταν τό συμπέρασμα τού πόστ μου.......
Αλλά ο χρόνος ζέστασης πού διαιρεί τά κοκκία νομίζω μίστερ Πάνα μου......