Σελίδα 42 από 46

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 20:42
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
Naida έγραψε:
27 Μάιος 2023, 20:41
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Μάιος 2023, 20:39

Παρ' το θετικά βρε κουτό και μη στενοχωριέσαι. :)

Δεν είναι καθόλου κακό για την κατηγορία σου.

Η αθωότητα της παρθενίας, είναι πάντα ελκυστική.
Πάντως να πω εδώ ότι όντως δεν εννοούσε τον πάτο σου και τον πάτο του Ασέβαστου σεξουαλικα. Εγώ δεν το κατάλαβα έτσι.
Ορίστε αν το κατάλαβε σωστά ο Στόκος Πονηρίδης, τι άλλο να πούμε. Ευχαριστώ Ναιδα

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 27 Μάιος 2023, 20:43
από ΓΑΛΗ
Και για να μη χάνουμε το θέμα, Ασέβαστε, όποτε θέλεις χοιρινό στη λαδόκολλα, σφύρα.

Παίζει και σε συνδυασμούς κρεατικών αλλά το χοιρινό είναι το πιο συνηθισμένο.

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 00:28
από hellegennes
Ασέβαστος έγραψε:
27 Μάιος 2023, 17:43
Εικόνα
Αυτό έγινε. Ο φούρνος από μένα είναι ναι. Μία χαρά φαγάκι, και μόνο ένα σκεύος από το οποίο έφαγα κιόλας. Και λόγο λαδόκολλας σχεδόν δεν ήθελε καθάρισμα. Ευχαριστώ Άγι.
Πω, μαλάκα, πόσο λάδι έβαλες;

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 22:02
από Ασέβαστος
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Μάιος 2023, 20:43
Και για να μη χάνουμε το θέμα, Ασέβαστε, όποτε θέλεις χοιρινό στη λαδόκολλα, σφύρα.

Παίζει και σε συνδυασμούς κρεατικών αλλά το χοιρινό είναι το πιο συνηθισμένο.
γραψε ρε συ να βρισκεται, και θα ξανακανω. εχω 2 μερες που δεν θα κατεβω για ψωνια, και εχω και παστιτσιο, απο την ιδια καλη γυναικα που μου εφτιαξε το κατσικακι, κομπλε ειμαι προς το παρον.

α, εχω κοτοπουλο, μπορω να το κανω κι αυτο στη λαδοκολλα;

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 22:03
από Ασέβαστος
hellegennes έγραψε:
28 Μάιος 2023, 00:28
Ασέβαστος έγραψε:
27 Μάιος 2023, 17:43
Εικόνα
Αυτό έγινε. Ο φούρνος από μένα είναι ναι. Μία χαρά φαγάκι, και μόνο ένα σκεύος από το οποίο έφαγα κιόλας. Και λόγο λαδόκολλας σχεδόν δεν ήθελε καθάρισμα. Ευχαριστώ Άγι.
Πω, μαλάκα, πόσο λάδι έβαλες;
δεν ειναι λαδι, εβαλα και νερο, απο φοβο μην στεγνωσει, μαλακια εκανα.

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 22:10
από ΓΑΛΗ
Ασέβαστος έγραψε:
28 Μάιος 2023, 22:02
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Μάιος 2023, 20:43
Και για να μη χάνουμε το θέμα, Ασέβαστε, όποτε θέλεις χοιρινό στη λαδόκολλα, σφύρα.

Παίζει και σε συνδυασμούς κρεατικών αλλά το χοιρινό είναι το πιο συνηθισμένο.
γραψε ρε συ να βρισκεται, και θα ξανακανω. εχω 2 μερες που δεν θα κατεβω για ψωνια, και εχω και παστιτσιο, απο την ιδια καλη γυναικα που μου εφτιαξε το κατσικακι, κομπλε ειμαι προς το παρον.

α, εχω κοτοπουλο, μπορω να το κανω κι αυτο στη λαδοκολλα;
Μωρέ κοτόπουλο έχεις, το θέμα είναι τί άλλο ΔΕΝ έχεις από τη λίστα που σου έγραψα.

Για να ξέρουμε αν σώζεται με ό,τι υπάρχει.

Συνταγές σε ευρώ, με επιστροφή σε γιεν, που θα ανταλλάξεις με ρούβλια και καπάκι σε δήμητρες, δεν δίδω. :P

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 22:15
από ΓΑΛΗ
Ασέβαστος έγραψε:
28 Μάιος 2023, 22:03
hellegennes έγραψε:
28 Μάιος 2023, 00:28
Ασέβαστος έγραψε:
27 Μάιος 2023, 17:43
Εικόνα
Αυτό έγινε. Ο φούρνος από μένα είναι ναι. Μία χαρά φαγάκι, και μόνο ένα σκεύος από το οποίο έφαγα κιόλας. Και λόγο λαδόκολλας σχεδόν δεν ήθελε καθάρισμα. Ευχαριστώ Άγι.
Πω, μαλάκα, πόσο λάδι έβαλες;
δεν ειναι λαδι, εβαλα και νερο, απο φοβο μην στεγνωσει, μαλακια εκανα.
Αυτό δεν είναι μαγειρική αλλά πυροσβεστική επέμβαση, ρε συ.

Γι' αυτό σου λέω, πάρε ό,τι σου έγραψα στη λίστα. Είναι μελετημένη. :)

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 22:27
από Ασέβαστος
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Μάιος 2023, 15:50
Ασέβαστε, μια πρώτη λίστα.


Βασικά υλικά που πρέπει να υπάρχουν στο ψυγείο

Φέτα, σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο τυρί (ζαμπόν/τυρί) αν κάνεις τοστ.
Αυγά
Βούτυρο
Ντομάτες ή και μικρά ντοματάκια
Πιπεριές-καρότα-μαϊντανός-σέλινο
Σαλατικά που γουστάρεις (έτοιμα ή όχι)
Μουστάρδα


Κατάψυξη
Ψαρικά ξεκοκκαλισμένα/φιλεταρισμένα (ό,τι θέλεις)
Πατάτες
Καλαμπόκι (αν σ' αρέσει)


Εκτός ψυγείου

Λάδι
Ξύδι
Κρεμμύδια (προτίμησε μεγάλα)
Πατάτες
Λεμόνια
Σκόρδα εχω σε σκονη
Πίτες ή ψωμί σε φέτες
Κονσέρβες (χυμός ή τριμμένες ντομάτες)

Μπαχαρικά

Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Ρίγανη
Δεντρολίβανο
Κανέλλα κλπ


Αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί
Σπάγγος

Κρασί ή ούζο

Φρέσκα κρεατικά ή κιμά (ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις)

Αν έχεις όλα αυτά, μπορώ να σου προτείνω κάποιες πανεύκολες, γρήγορες και "καθαρές" συνταγές, που θεωρώ ότι θα σε καλύψουν.
λοιπον, ξαναβρηκα τη λιστα, βλεπεις τι δεν εχω.

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 22:56
από ΓΑΛΗ
Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.

Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.

Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.

Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.

Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο. :)

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 28 Μάιος 2023, 23:17
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Μάιος 2023, 22:56

Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο. :)
Μακάρι να είχε και ο Κούλης έναν τέτοιο ακούραστο συμβουλάτορα

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2023, 18:21
από Ασέβαστος
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Μάιος 2023, 22:56
Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.

Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.

Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.

Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.

Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο. :)
ναι, με τις τεχνικες λεπτομερειες, τοχω.

τι αποψη εχεις για ενα σανιτας που ειναι απο τη μια αλουμινοχαρτο και απο την αλλη λαδοκολλα; βολευει;

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2023, 19:52
από ΓΑΛΗ
Ασέβαστος έγραψε:
29 Μάιος 2023, 18:21
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Μάιος 2023, 22:56
Ο σπάγγος είναι απαραίτητος για τα τυλιχτά στη λαδόκολλα.

Και αν δεν παίζει γάστρα, το αλουμινόχαρτο χρειάζεται για να σκεπάζει το φαγητό σε ταψί (που έχει πάντα στρωμμένη λαδόκολλα) ώστε να κρατάει την υγρασία από τα υλικά, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη νερού που ανοσταίνει το ζουμί. Απλώς γιατί με λαδόκολλα δεν μπορείς να το σκεπάσεις αεροστεγώς.

Το ζητούμενο γενικώς είναι, αρχικώς να ψήνεται "κλειστό" το κρέας (είτε μπριζόλα είτε κομμάτια ή μπούτια κοτόπουλου) για μία ώρα περίπου και μετά να βγάζεις το αλουμινόχαρτο και να το αφήνεις για να κριτσανίσει η επιφάνεια (και το συμπλήρωμα πχ πατάτες) όσο γουστάρεις.

Επειδή η δεύτερη φάση χρειάζεται λιγότερο χρόνο, δεν θα φύγει το ζουμί, αντιθέτως θα πήξει περισσότερο.

Σαφώς και μπορεί να παίξει με τον απλό τρόπο (όπως αυτόν που έκανες τις μπριζόλες) απλώς χρειάζεται να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο πόσο υγρό έχει μείνει κλπ Αν το αφήσεις να ψηθεί "σκεπασμένο" δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Το' χουμε μέχρι εδώ; Αν καταλάβεις τη λογική, τα υπόλοιπα θα είναι για σένα ευκολάκι. Σε κόβω για κρυφό ταλέντο. :)
ναι, με τις τεχνικες λεπτομερειες, τοχω.

τι αποψη εχεις για ενα σανιτας που ειναι απο τη μια αλουμινοχαρτο και απο την αλλη λαδοκολλα; βολευει;
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά το θέμα είναι να "πιάνει καλά" στα πλαϊνά του ταψιού για να κλείσει. Αν ναι, μια χαρά είναι. Αλλά θα βάζεις τη μεριά της λαδόκολλας να "βλέπει" το φαγητό.

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2023, 19:54
από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
Η ΓΑΛΗ είναι ενθουσιασμένη, βρήκε το πρώτο άτομο ,πιο ασχετο από την ίδια στην μαγειρική :lol:

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2023, 20:40
από Ασέβαστος
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Μάιος 2023, 19:52


Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά το θέμα είναι να "πιάνει καλά" στα πλαϊνά του ταψιού για να κλείσει. Αν ναι, μια χαρά είναι. Αλλά θα βάζεις τη μεριά της λαδόκολλας να "βλέπει" το φαγητό.
ναι εχει την ακαμψια του αλουμινιου, και την επιφανεια λαδοκολλας. μπορει να κανει και για τυλιγμα.

Re: Παρθένος ετων 50, ζητα τις συμβουλες σας για την πρωτη του φορα.

Δημοσιεύτηκε: 29 Μάιος 2023, 20:46
από ΓΑΛΗ
Ασέβαστος έγραψε:
29 Μάιος 2023, 20:40
ΓΑΛΗ έγραψε:
29 Μάιος 2023, 19:52


Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά το θέμα είναι να "πιάνει καλά" στα πλαϊνά του ταψιού για να κλείσει. Αν ναι, μια χαρά είναι. Αλλά θα βάζεις τη μεριά της λαδόκολλας να "βλέπει" το φαγητό.
ναι εχει την ακαμψια του αλουμινιου, και την επιφανεια λαδοκολλας. μπορει να κανει και για τυλιγμα.
Οκ, θες συνταγή για κοτόπουλο τώρα; Αν ναι, πες αν είναι κομμάτια ή μπουτια.