Σελίδα 7 από 8

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:28
από Καραμελίτσα
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:25
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:21
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:43
Άλλη μετάλλαξη λες εσύ. Εγώ λέω πως οι Κινέζοι δεν καταναλώνουν κανενός είδους γαλακτοκομικό. Ούτε τυριά έχουν στην διατροφή τους, ούτε γιαούρτια, ούτε βούτυρα απ'όσο ξέρω. Προτιμούν το τόφου πολύ, το οποίο θα σου πούνε όσοι το έχουν δοκιμάσει πως βρωμάει περισσότερο κι από παραδοσιακή σπιτική φέτα.
Γιά την ίδια λέμε. Ούτε οι Καμερουνέζοι τρώνε τυρί. Οποιος δεν πίνει γάλα, δεν μπορεί να φάει ούτε τυρί.

Το τόφου δεν βρωμάει, ίσα - ίσα η γεύση του είναι πολύ αδύναμη και γιά να το φάς πρέπει να το βουτάς σε σάλτσα ψαριού.
Κάτσε λίγο, όσοι έχουν αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία έστω δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να φάνε γιαούρτι ή τυρί. Ούτε εγώ ήπια γάλα ποτέ αλλά μια χαρά τσάκιζα γιαούρτια και τυριά.
Οι Μογγόλοι έχουν στο 95% δυσανεξία στη λακτόζη και όμως παίρνουν το 1/3 των θερμίδων τους απο γαλακτοκομικά. Προφανώς γίνεται. Το περίεργο είναι γιατί αυτή η πρακτική (γιαούρτια, τυριά κλπ) δε διαδόθηκε στην Αν. Ασία.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:33
από runner
Διαβάζω ότι η vegan μπριζόλα θα έχει χημικά και είναι επιβλαβής για την υγεία.
Το φυσιολογικό κρέας βέβαια συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη, ενοχοποιείται για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ενώ η κατανάλωση του, ως γνωστόν, αυξάνει τη χοληστερόλη.
Δεν λέω πως τα vegan προϊόντα είναι οκ αλλά μην παρουσιάζονται όλοι αυτοί που αντιδρούν με αυτά ότι εκείνοι τρώνε υγιεινά.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:39
από Feindflug
klg έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:03
stergiosbik έγραψε:
20 Οκτ 2022, 10:58
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε:
20 Οκτ 2022, 10:52
Γιατι να φας μπριζολα αν εισαι βεγκαν?
Σα να είσαι λεσβία αλλά να αγοράζεις δονητές ένα πράμα.
Μια χαρά αγοράζουν δονητές οι λεσβίες πάντως.
Μιλάς ως έμπορος δονητών ή ως λεσβία, τύπε;

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:39
από Leporello
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:25
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:21
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:43
Άλλη μετάλλαξη λες εσύ. Εγώ λέω πως οι Κινέζοι δεν καταναλώνουν κανενός είδους γαλακτοκομικό. Ούτε τυριά έχουν στην διατροφή τους, ούτε γιαούρτια, ούτε βούτυρα απ'όσο ξέρω. Προτιμούν το τόφου πολύ, το οποίο θα σου πούνε όσοι το έχουν δοκιμάσει πως βρωμάει περισσότερο κι από παραδοσιακή σπιτική φέτα.
Γιά την ίδια λέμε. Ούτε οι Καμερουνέζοι τρώνε τυρί. Οποιος δεν πίνει γάλα, δεν μπορεί να φάει ούτε τυρί.

Το τόφου δεν βρωμάει, ίσα - ίσα η γεύση του είναι πολύ αδύναμη και γιά να το φάς πρέπει να το βουτάς σε σάλτσα ψαριού.
Κάτσε λίγο, όσοι έχουν αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία έστω δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να φάνε γιαούρτι ή τυρί. Ούτε εγώ ήπια γάλα ποτέ αλλά μια χαρά τσάκιζα γιαούρτια και τυριά.
Προφανώς, δεν έχεις δυσανεξία στην λακτόζη αλλά σε κάποια άλλο συστατικό του γάλακτος το οποίο με την επεξεργασία χάνεται ή εξασθενεί. Κι'εγώ δεν μπορώ να φάω μελιτζάνα, αλλά μελιτζανοσαλάτα μιά χαρά τρώω. Δεν έχω καταλάβει που οφείλεται η διαφορά.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 17:42
από axilmar
GoBack έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:38
axilmar έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37
Green Dragon έγραψε:
20 Οκτ 2022, 09:28
Φαντάσου πόση χημεία έχει πέσει πάνω σ' αυτήν την μπριζόλα, σα να καταπίνεις τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ θα είναι.
:goodpost:

Ας τα φανε αυτοι για καμμια 10αρια χρονακια και αμα δεν εχει επιπτωσεις τοτε το συζηταμε.
Μη γινεσαι ψεκ.Αν ειναι καλα 2 μηνες μετα,να φας και εσυ.
Ασε καλυτερα ψεκ παρα 'γιατι εχω καρκινο αφου δεν εχω ιστορικο και ουτε και η οικογενεια μου εχει'.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 18:22
από Dwarven Blacksmith
Δώσε σε κάποιον μια εκτυπωμένη μπριζόλα και τον ταϊζεις για μια μέρα. Δώσε του έναν εκτυπωτή μπριζόλας και τον ταϊζεις για πάντα.

Με άλλα λόγια, men only want one thing and it's fucking disgusting: τα μέσα παραγωγής.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 18:41
από Bazoomba
GoBack έγραψε:
20 Οκτ 2022, 12:38
axilmar έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:37


:goodpost:

Ας τα φανε αυτοι για καμμια 10αρια χρονακια και αμα δεν εχει επιπτωσεις τοτε το συζηταμε.
Μη γινεσαι ψεκ.Αν ειναι καλα 2 μηνες μετα,να φας και εσυ.
:smt005:

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 18:43
από Καραμελίτσα
Τις βίγκαν θα τις λέμε μπριζόλες και τις κανονικές μπριτζόλες για να μην τις μπερδεύουμε.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 18:52
από Ερμής
nowhere έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:18
Ερμής έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:16
α εννοείς απο την ηθικη "τα καημένα τα κατσικάκια κλπ"
ποια άλλη υπάρχει?
Βασικά ούτε αυτή υπάρχει.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 18:55
από Σπύρος
Ένα τυπικό βίγκαν μπέργκερ περιέχει:

νερό, πρωτεΐνη μπιζελιού, κραμβέλαιο, ραφιναρισμένο λάδι καρύδας, πρωτεΐνη ρυζιού, φυσικές γεύσεις, βούτυρο κακάο, πρωτεΐνη ροβίτσας, μυθυλοκυταρίνη, άμυλο πατάτας, εκχύλισμα μήλου, αλάτι, χλωριούχο κάλιο, ξύδι, συμπυκνωμένος χυμός λεμονιού, λεκιθίνη ηλίανθου, σκόνη ροδιού, εκχύλισμα πατζαροχυμού

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 19:01
από Ζενίθεδρος
Έφαγα μια φορά μπιφτέκι βιγκαν. Ήταν τίγκα στο μπαχαρικό και ωστόσο η γεύση, η νοστιμιά του λίπους έλειπε. Υποθέτω πως και για την μπριζόλα θα ισχύει το ίδιο.

Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:25
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:21
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 16:43
Άλλη μετάλλαξη λες εσύ. Εγώ λέω πως οι Κινέζοι δεν καταναλώνουν κανενός είδους γαλακτοκομικό. Ούτε τυριά έχουν στην διατροφή τους, ούτε γιαούρτια, ούτε βούτυρα απ'όσο ξέρω. Προτιμούν το τόφου πολύ, το οποίο θα σου πούνε όσοι το έχουν δοκιμάσει πως βρωμάει περισσότερο κι από παραδοσιακή σπιτική φέτα.
Γιά την ίδια λέμε. Ούτε οι Καμερουνέζοι τρώνε τυρί. Οποιος δεν πίνει γάλα, δεν μπορεί να φάει ούτε τυρί.

Το τόφου δεν βρωμάει, ίσα - ίσα η γεύση του είναι πολύ αδύναμη και γιά να το φάς πρέπει να το βουτάς σε σάλτσα ψαριού.
Κάτσε λίγο, όσοι έχουν αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία έστω δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να φάνε γιαούρτι ή τυρί. Ούτε εγώ ήπια γάλα ποτέ αλλά μια χαρά τσάκιζα γιαούρτια και τυριά.
Σωστά. Δυσανεξία σημαίνει απλά πως δεν έχεις άλλο την πυτιά στο στομάχι. Θεωρητικά γίνεται να κάνεις τυρί και με ανθρώπινη πυτιά.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 19:05
από Καραμελίτσα
Ζενίθεδρος έγραψε:
20 Οκτ 2022, 19:01
Έφαγα μια φορά μπιφτέκι βιγκαν. Ήταν τίγκα στο μπαχαρικό και ωστόσο η γεύση, η νοστιμιά του λίπους έλειπε. Υποθέτω πως και για την μπριζόλα θα ισχύει το ίδιο.

Τη γεύση δεν τη θυμάμαι, αλλά μου άφησε αναγουλιαστική λαδίλα σε οισοφάγο, στομάχι.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 19:18
από nowhere
Ερμής έγραψε:
20 Οκτ 2022, 18:52
Βασικά ούτε αυτή υπάρχει.
βασικά υπάρχει και το λέω έχοντας φάει κάτι κοπάδια

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 21:48
από Green Dragon
Naranjita έγραψε:
20 Οκτ 2022, 11:11
Green Dragon έγραψε:
20 Οκτ 2022, 09:28
Φαντάσου πόση χημεία έχει πέσει πάνω σ' αυτήν την μπριζόλα, σα να καταπίνεις τον αντιδραστήρα του Τσερνόμπιλ θα είναι.
επίσης να βάλουμε κάτω και πόσες ορμονες, αντιβιωτικά και χημικά έχει το κρέας και τα λαχανικά που τρώμε.
για να μην πω για τ αψάρια.

φαρμάκια είναι όλα τους.
Δεν υπάρχει σύγκριση, εδώ μιλάμε για 'μεταστοιχείωση' που είπε τόσο εύστοχα και ο George_V πιο πάνω.

Re: Θα πληρώνατε 40 ευρώ το κιλό για μια (vegan και εκτυπωμενη) μπριζόλα?

Δημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2022, 23:34
από hellegennes
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:39
Gherschaagk έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:25
Leporello έγραψε:
20 Οκτ 2022, 17:21
Γιά την ίδια λέμε. Ούτε οι Καμερουνέζοι τρώνε τυρί. Οποιος δεν πίνει γάλα, δεν μπορεί να φάει ούτε τυρί.

Το τόφου δεν βρωμάει, ίσα - ίσα η γεύση του είναι πολύ αδύναμη και γιά να το φάς πρέπει να το βουτάς σε σάλτσα ψαριού.
Κάτσε λίγο, όσοι έχουν αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία έστω δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να φάνε γιαούρτι ή τυρί. Ούτε εγώ ήπια γάλα ποτέ αλλά μια χαρά τσάκιζα γιαούρτια και τυριά.
Προφανώς, δεν έχεις δυσανεξία στην λακτόζη αλλά σε κάποια άλλο συστατικό του γάλακτος το οποίο με την επεξεργασία χάνεται ή εξασθενεί. Κι'εγώ δεν μπορώ να φάω μελιτζάνα, αλλά μελιτζανοσαλάτα μιά χαρά τρώω. Δεν έχω καταλάβει που οφείλεται η διαφορά.
Η λακτόζη είναι που χάνεται με την επεξεργασία. Κάποια μικρή ποσότητα παραμένει, αλλά αν δεν έχεις φουλ δυσανεξία στην λακτόζη, σε εξτρήμ βαθμό, μια χαρά μπορείς να φας γαλακτοκομικά προϊόντα, αν και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να σου προκαλέσουν συμπτώματα δυσανεξίας.