Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
- Otto Weininger
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
θα τσεκάρω και τα 2
Let them make the first mistake. We make the last move.
Βασικά λαλάγγια είναι η εμπορική ονομασία για τους πολλούς.
Οι βέροι μανιάτες τα λέμε καλλιχέρες ή τηγανίδες.
Οι βέροι μανιάτες τα λέμε καλλιχέρες ή τηγανίδες.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Παίρνω από γνωστούς που τα κάνουν σωστά και όχι τυποποιημένα.
1 κιλό δε μου κρατάει πάνω από 1-2 μέρες Μαξ. Ειδικά με κασέρι η φέτα μαζί είναι κόλαση.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Όταν λες "φλογέρες" εννοείς τα γλυκά που είναι σαν γεμιστές με άσπρη κρέμα και πιο στενές δίπλες; Έχω φάει δυο τρεις φορές και τα' χω λατρέψει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ναι, γούγλαρα τώρα να τα δω. Δεν έχουν καμμιά σχέση με τις λαλαγγίτες που έλεγα (αυτές είναι κάτι σαν τους γνωστούς λουκουμάδες), αλλά βλέποντας φωτό κατάλαβα ποιο απ' όλα ήταν που κερνούσαν στη σειρά της TV που λέω.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 

- George_V
Ανάλογα που είσαι. Βορείως της Αρεόπολη πιο συχνά θα τα βρεις ως λαλαγγια.
Από κει κάτω θα τα βρεις ως τηγανιδες η ακόμα και κουταλιδές αλλά αυτό το λέμε πιο πολύ για τις πρόχειρες τηγανιτές που κάνουν οι γιαγιάδες συνήθως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος George_V την 05 Δεκ 2023, 11:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Βασικά κι εγώ από μαγαζί ψωνίζω, αλλά σαν της θειάς μου στο χωριό λαλλάγκια δεν έχει. Στα μέρη μου συνηθίζουν να τα τρώνε με σφέλα, εμένα δεν μ' αρέσει, τα τρώγω συνήθως με γραβιέρα αμφιλοχίας (και ρακί εννοείται).
- George_V
Λαλαγγια είναι αυτό

- George_V
Και η σφελα πάει πολύ. Προσωπικά τα προτιμώ με φέτα.Ναύτης έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:54Βασικά κι εγώ από μαγαζί ψωνίζω, αλλά σαν της θειάς μου στο χωριό λαλλάγκια δεν έχει. Στα μέρη μου συνηθίζουν να τα τρώνε με σφέλα, εμένα δεν μ' αρέσει, τα τρώγω συνήθως με γραβιέρα αμφιλοχίας (και ρακί εννοείται).
Γενικότερα αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες γιορτές που τα φτιάχνουμε με τα κοφινια και έχουμε απόθεμα για ένα Σύνταγμα πεζικου όλες τις άλλες μέρες του χρόνου πάντα υπάρχουν είτε φτιαχτό είτε αγοραστά εδώ.
Α, μην το ξεχάσω. Εννοείται μελομακάρονα.
Κι εγώ τα ίδια. Από ψωμί μπορεί να ξεμείνουμε στο σπίτι, από λαλλάγκια ποτέ.George_V έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:57Και η σφελα πάει πολύ. Προσωπικά τα προτιμώ με φέτα.
Γενικότερα αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες γιορτές που τα φτιάχνουμε με τα κοφινια και έχουμε απόθεμα για ένα Σύνταγμα πεζικου όλες τις άλλες μέρες του χρόνου πάντα υπάρχουν είτε φτιαχτό είτε αγοραστά εδώ.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έκανε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου φλογέρες. Τις λάτρευα. έχω να φάω από τότε που σταμάτησε
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Το ίδιο λέμε, οι βέροι ορίτζιναλ μανιάτες, όχι οι ιμιτασιον

"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μια χαρά είναι τα κωκ.Isildur έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:16Chilloutbuddy έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 11:04οκ ρε φίλε, στρογγυλή μπουγάτσα με κρέμα και σοκολάτα από πάνω.
Κωκ όμως ρε συ; Κωκ;... ΟΚ, ξέρω ότι για πολλά χρόνια ήταν σχεδόν το μοναδικό γλυκό ζαχαροπλαστείου εκεί στη χαμουτζία, αλλά έχει δεκαετίες που μάθατε κι εσείς τα πραγματικά γλυκά. Ξεκόψτε λίγο, δεν είναι γλυκό αυτό, σαν πασάλειμα από μαζέματα άλλων γλυκών είναι.
Κάνει η μάνα μου.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: ↑05 Δεκ 2023, 12:02Έκανε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου φλογέρες. Τις λάτρευα. έχω να φάω από τότε που σταμάτησε
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 1383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Age of Aquarius
31 Οκτ 2023, 20:23
-