Ειδικά αν είναι τα ζόχια που μαζεύεται ανάμεσα στα φύλλα χαμηλά. Εκεί θέλει βρύση με τρεχούμενο νερό.Belladonna έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 14:58Ανάλογα πόσο χώμα έχουν. Αν έχει βρέξει πρόσφατα και έχει λάσπη, ποιός σε σώνει.Gherschaagk έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 14:56Θέλουν πολύ μεγάλη λεκάνη, πολύ νερό, να τα αφήνεις για λίγο και να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Εγώ στα 3 νερά σταματάω αλλά ενδιάμεσα τα αφήνω πάνω από ώρα και τα στριφοφυρνάω με κουτάλα ή κάτι άλλο. Κανονικό πλυντήριο. Εννοείται βάζω και χέρι. Εννοείται δε μένει τίποτα.
Χόρτα
Re: Χόρτα
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
Ωραία φάση, οι περείστικες δουλειές.
Ήταν σοφές οι γιαγιάδες μας που 2-3 ώρες κάθε βράδυ πλέκαν παρέα.
Τους έφευγαν όλες οι ζοχάδες.
ΥΓ ούτε εγώ ξέρω.
Αλλά έχω τύχει πολλές φορές μικρή σε παρέες και τωρα αναπολώ και ζηλεύω τέτοιες στιγμές.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τα αφήνεις μέσα στο νερό για πολλή ώρα και κάθεται το χώμα κάτω. Τα περιμένεις όμως για αρκετή ώρα. Και φυσικά το χώμα δεν φεύγει απ' τη λεκάνη εύκολα, θέλει πολύ νερό επίσης.Belladonna έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 14:58Ανάλογα πόσο χώμα έχουν. Αν έχει βρέξει πρόσφατα και έχει λάσπη, ποιός σε σώνει.Gherschaagk έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 14:56Θέλουν πολύ μεγάλη λεκάνη, πολύ νερό, να τα αφήνεις για λίγο και να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Εγώ στα 3 νερά σταματάω αλλά ενδιάμεσα τα αφήνω πάνω από ώρα και τα στριφοφυρνάω με κουτάλα ή κάτι άλλο. Κανονικό πλυντήριο. Εννοείται βάζω και χέρι. Εννοείται δε μένει τίποτα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Να τα βάλεις πλυντήριο λέει. Ποιο θες να αντικατασταθεί των ρούχων ή των πιάτων;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
υπάρχουν από παλιά τα επαγγελματικά , για να πλένεις με τα πενηντάκιλα τα λαχανικά, αλλά είδα πρόσφατα και σπιτικά.

Υποτίθεται είναι κυρίως για να διώχνουν εντομοκτόνα και βακτήρια. Θα δούλευε για χόρτα, ή θα μπούκωνε, άραγε;
- Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
Τι να σου πω, καρντιά μου, πρώτη φορά το ακούω.
Εγώ έχω αυτό που στροβιλίζεται, που είναι όμως για να στεγνώνουν τα χορταρικά και να μην κολυμπάνε στο νερό (για σαλάτες).
Εγώ έχω αυτό που στροβιλίζεται, που είναι όμως για να στεγνώνουν τα χορταρικά και να μην κολυμπάνε στο νερό (για σαλάτες).
Εγώ καθόμουν και τις άκουγα με τις ώρες. Να λένε ιστορίες, να κουτσομπολευουν και να πιάνονται καμιά φορά. Τους τσιμπάγα και τα λουκούμιαBelladonna έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 15:02Ωραία φάση, οι περείστικες δουλειές.
Ήταν σοφές οι γιαγιάδες μας που 2-3 ώρες κάθε βράδυ πλέκαν παρέα.
Τους έφευγαν όλες οι ζοχάδες.
ΥΓ ούτε εγώ ξέρω.
Αλλά έχω τύχει πολλές φορές μικρή σε παρέες και τωρα αναπολώ και ζηλεύω τέτοιες στιγμές.

Και το να μαζεύεις λάχανα είναι ωραία για βόλτα, χαλάρωση κτλ.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ζοχούς, σπανάκι, ραδίκια γλυκά. Τελικά μου αρέσουν τα γλυκά ραδίκια και το σπανάκι για ποικιλία.
Για σούπερ χόρτα νόστιμα αλλά όχι πικρά, θα πρέπει να απευθυνθώ στη μυστική ταβέρνα στο χωριουδάκι στο βουνό που πηγαίνουμε κανα ΣΚ.

Εμένα πάλι δεν με χαλαρώνει η διαδικασία αν και μου έχει τύχει σε φιλική ταβέρνα που είχαμε παραγνωριστεί να βρεθώ με μια λεκάνη χόρτα ξαφνικά και είχε πολλή πλάκα αυτό

Μόλις ακούω για μυστικά χωριουδάκια και μυστικά ταβερνάκια και μυστική κυρά γιαγιά που μαζεύει τη μυστική γκουρμεδια σε μυστική κοιλάδα να τη ευλογούν μυστικές παρθένες, μου έρχεται να αρπάξω το μυστικό κολτ από το ντουλάπι και να βάλω στο κεφάλι μου.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: ↑25 Φεβ 2019, 19:21Μόλις ακούω για μυστικά χωριουδάκια και μυστικά ταβερνάκια και μυστική κυρά γιαγιά που μαζεύει τη μυστική γκουρμεδια σε μυστική κοιλάδα να τη ευλογούν μυστικές παρθένες, μου έρχεται να αρπάξω το μυστικό κολτ από το ντουλάπι και να το βάλω στο κεφάλι μου. τους/quote]
φξδ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Μη σου κάνει εντύπωση.
Ακόμη και στα μέρη της Λαμίας που ξέρουν από φαΐ, ελάχιστοι τις τρώνε. Πας και μαζεύεις με τα σακιά
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"