Re: Παλιού τύπου μαγέρικα.
Δημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2019, 04:20
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Ορέστης 35 έγραψε: ↑02 Οκτ 2019, 04:20Πριν 7 χρονια που εφαγα εκει ηταν χαλια. Πηρα μοσχαρακι κοκκινιστο. Μασησα το κομματι σα να ηταν αχυρο και το ξαναεβαλα στο πιατο. Δεν τρωγοταν.
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: ↑02 Οκτ 2019, 04:04
ναι το ανεφερα ακριβως για να δειξω οτι ειναι γνωστο το σκατομερος και οχι αυτο, δεν παταω πύτε
το μονο προβλημα μου με τα παραδοσιακα φαγαδικα ειναι οτι τελευταια φορα που πηγα σε χασαποταβερνα γνωστου γνωστου ενος συνδαιτυμονα, εφερε τον λογαριασμο σε ενα ροχαλιασμένο μπακαλοτέφτερο και για πρώτη φορά ενώ έχω ζητήσει αποδειξη κανονική από γιατρό ενώ αργοπέθαινα μέχρι για γαύρο στην λαϊκή (για εκδίκηση, την προηγούμενη ήταν μπαγιάτικος - ξαναπήγα γιατί ήταν καλά τα θράψαλα)
ξαφνικά στεκόμουν εκεί και φαινόταν τεράστια προσβόλα προς τον ταβερνιάρη/ιδιοκτήτη/ψήστη με τους τέσσερις ορόφους κοιλιάς και την τσίκνα μόνιμο πανωφόρι του που κάθισε για μισό μάλμπορο στο τραπέζι μας εν είδει απόδοσης τιμών προς τον κοινό γνωστό και κυρίως επειδή η γυναίκα του του έπρηζε τα αρχίδια στην κουζίνα, να ζητήσω απόδοση του φπα, πιστεύω ότι θα με έκανε μια χαψιά κιόλας (και ξαναλέω έχω ζητήσει απόδειξη και από σωσία της joan jett σε ημικωλομπαρο - μπήκαμε καταλαθος στα 18 με φίλο που είχε χωρίσει και βαριόταν να περπατάει περαιτέρω- ενώ ο μπάτσος γκόμενος της μας παρακολουθούσε αγριεμένος από δίπλα)
αυτό ακριβώς!Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: επίσης το δεύτερο που μου σπάει τα νεύρα στα παραδοσιακά μαγέρικα είναι ότι πράγματι πετυχαίνω εξαίσια πιάτα, λιτά και με καλή πρώτη ύλη αλλά σχεδόν πάντοτε είναι τα ίδια φαγητά που μπορώ να φτιάξω και γω σπίτι σε ικανοποιητικο βαθμο, ειτε μια χωριατικη με καλο ψαξιμο στην λαϊκή, είτε οι πατσο/σουπες, οι κιοφτέδες, τα όσπρια, τα τηγανητά ψάρια κλπ. Θα ήταν ωραία να είχανε κάτι πιο πρωτότυπο, δύσκολο χωρίς να φτάνουμε στα γκουρμε ακρα - διοτι εκει το κακο δεν ειναι οτι χρυσοπληρωνεις, αλλά οτι παιζει πολυ φόλα
ειδικά ο Λελούδας έχει συζητηθεί για Μ/Μ, το πρόβλημα είναι ότι δεν βολεύει η μεσημεριανή ώρα...Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: ↑02 Οκτ 2019, 04:04τεσπα
στον λελουδα πειστηκα να παω και ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι να μην γινει και μασαμπού εκεί...
σε αυτόνανε δεν είχα ποτέ την τιμή, έχει τη ρετσινιά του ακριβού
άσε τα κυριλίκια κι έλα στη ΜασαμπούκαΝτεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ έγραψε: ↑05 Οκτ 2019, 02:04Επισυνάπτω και επισήμως αίτημα φιλίας στον κ. Tarkovsky
Πράγματι! Και με τιμές στο ίδιο περίπου επίπεδο με το κόστος του να πάρεις τα υλικά και να τα μαγειρέψεις μόνος σου. Το κέρδος το βγάζανε από την ποσότητα και τα ποτά. Εξαιρετικά τίμια ξήγαCavaliere έγραψε: ↑07 Οκτ 2019, 01:22Ρε σεις, αυτά τα μαγέρικα ήταν μπεκιάρικα, για όσους ήθελαν να φάνε σπιτικό φαγητό και δεν είχαν κουζίνα στο σπίτι. Όχι για τον μαλακογκουρμέ. Ο λυκειάρχης μου ήτο μπεκιάρης και έτρωγε εκεί, επειδής ήθελε μπάμιες και λαχανοντολμάδες και δεν μπορούσε να τα φτιάξει σπίτι, όχι επειδή είχε καλέσει στη Σταυρούλα για τραπέζι.