Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: 14 Μαρ 2020, 10:25

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 07 Απρ 2020, 18:59

Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:57
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:54
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:53

Κλωνάρια χωρίς τα πράσινα φύλλα.
Φασκομηλιάς βρε Νίκη!
Η ρίγανη τα πικρίζει!
τα φασκομηλα ειναι για την αλλη δουλεια - που ξερεις ... δεν κανουν για ψησιματα
Ναι ρε...για άρωμα είπα.
Ξέρω...κάπνισμα-σύγκλινο.
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 23223
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 07 Απρ 2020, 19:00

Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 17:24
stergiosbik έγραψε:
07 Απρ 2020, 17:18

Ναι ειναι εξαιρετικο και ως "φαρμακο".
Παρεξηγημενο φυτο ομως ενω εχει πολλες χρησεις.
Μεχρι και πελλετ μπορεις να φτιαξεις.
Όταν σου έγραψα "άντε βράσε κάνα γαιδουράγκαθο" το έκανα εντελώς ασυναίσθητα, επειδή έτσι λέμε στους μεθυσμένους στη Μάνη, όταν αρχίζουν τις μαλακίες! :lol::lol::lol:
Στην Έξω Μάνη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25890
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Απρ 2020, 19:02

Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:56
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:54
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:53

Κλωνάρια χωρίς τα πράσινα φύλλα.
Φασκομηλιάς βρε Νίκη!
Η ρίγανη τα πικρίζει!
Κλωνάρια , εδώ η ρίγανη γίνεται θάμνος σαν δέντρο κλαριά κόβεις τα μικρά πράσινα και δεν πικρίζει αν βάλεις πράσινα φύλλα πικρίζει.
Η ριγανη οταν την ριξεις στα καρβουνα καιγεται αμεσα στους πολυ πανω απο 400 βαθμους βαθμους - οριο που δεν ξεπερναμε ΠΟΤΕ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ξυλο
το γιατι το εχω ανεβασει τουλαχιστον 10 φορες στο πχορουμ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25890
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Απρ 2020, 19:03

Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:59
Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:57
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:54


Φασκομηλιάς βρε Νίκη!
Η ρίγανη τα πικρίζει!
τα φασκομηλα ειναι για την αλλη δουλεια - που ξερεις ... δεν κανουν για ψησιματα
Ναι ρε...για άρωμα είπα.
Ξέρω...κάπνισμα-σύγκλινο.
Δεν κανει .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: 14 Μαρ 2020, 10:25

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 07 Απρ 2020, 19:04

Ερμής έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:00
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 17:24
stergiosbik έγραψε:
07 Απρ 2020, 17:18

Ναι ειναι εξαιρετικο και ως "φαρμακο".
Παρεξηγημενο φυτο ομως ενω εχει πολλες χρησεις.
Μεχρι και πελλετ μπορεις να φτιαξεις.
Όταν σου έγραψα "άντε βράσε κάνα γαιδουράγκαθο" το έκανα εντελώς ασυναίσθητα, επειδή έτσι λέμε στους μεθυσμένους στη Μάνη, όταν αρχίζουν τις μαλακίες! :lol::lol::lol:
Στην Έξω Μάνη.
Στην Αποσκιερή.
Στην Μέσα Μάνη (Προσήλια) δεν φυτρώνουν ούτε γαϊδουράγκαθα! :lol:
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5791
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 07 Απρ 2020, 19:05

Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:02
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:56
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:54


Φασκομηλιάς βρε Νίκη!
Η ρίγανη τα πικρίζει!
Κλωνάρια , εδώ η ρίγανη γίνεται θάμνος σαν δέντρο κλαριά κόβεις τα μικρά πράσινα και δεν πικρίζει αν βάλεις πράσινα φύλλα πικρίζει.
Η ριγανη οταν την ριξεις στα καρβουνα καιγεται αμεσα στους πολυ πανω απο 400 βαθμους βαθμους - οριο που δεν ξεπερναμε ΠΟΤΕ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ξυλο
το γιατι το εχω ανεβασει τουλαχιστον 10 φορες στο πχορουμ
Δεν ξέρω Άγι εμείς την βάζουμε και μυρίζει μια γλύκα.
Το κούτσουρο της ρίγανης γλυκά τα χνώτα έχει!
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25890
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Απρ 2020, 19:06

Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:04
Ερμής έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:00
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 17:24


Όταν σου έγραψα "άντε βράσε κάνα γαιδουράγκαθο" το έκανα εντελώς ασυναίσθητα, επειδή έτσι λέμε στους μεθυσμένους στη Μάνη, όταν αρχίζουν τις μαλακίες! :lol::lol::lol:
Στην Έξω Μάνη.
Στην Αποσκιερή.
Στην Μέσα Μάνη (Προσήλια) δεν φυτρώνουν ούτε γαϊδουράγκαθα! :lol:
η μεσα μανη ειναι η αποσκιερη - εσυ εισαι ακριτας εξωμανιατης :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25890
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Απρ 2020, 19:07

Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:05
Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:02
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 18:56


Κλωνάρια , εδώ η ρίγανη γίνεται θάμνος σαν δέντρο κλαριά κόβεις τα μικρά πράσινα και δεν πικρίζει αν βάλεις πράσινα φύλλα πικρίζει.
Η ριγανη οταν την ριξεις στα καρβουνα καιγεται αμεσα στους πολυ πανω απο 400 βαθμους βαθμους - οριο που δεν ξεπερναμε ΠΟΤΕ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ξυλο
το γιατι το εχω ανεβασει τουλαχιστον 10 φορες στο πχορουμ
Δεν ξέρω Άγι εμείς την βάζουμε και μυρίζει μια γλύκα.
Το κούτσουρο της ρίγανης γλυκά τα χνώτα έχει!
οταν λες κουτσουρο ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: 14 Μαρ 2020, 10:25

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 07 Απρ 2020, 19:07

Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:06
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:04
Ερμής έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:00

Στην Έξω Μάνη.
Στην Αποσκιερή.
Στην Μέσα Μάνη (Προσήλια) δεν φυτρώνουν ούτε γαϊδουράγκαθα! :lol:
η μεσα μανη ειναι η αποσκιερη - εσυ εισαι ακριτας εξωμανιατης :003:
Μαλάκα μου, πολύ μπέρδεμα με τη Μέσα και Έξω Μάνη, την Αποσκιερή και την Προσήλια. :smt005:

https://sophiamani.gr/el/location.html
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%B7
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5791
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 07 Απρ 2020, 19:12

Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:07
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:05
Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:02


Η ριγανη οταν την ριξεις στα καρβουνα καιγεται αμεσα στους πολυ πανω απο 400 βαθμους βαθμους - οριο που δεν ξεπερναμε ΠΟΤΕ σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ξυλο
το γιατι το εχω ανεβασει τουλαχιστον 10 φορες στο πχορουμ
Δεν ξέρω Άγι εμείς την βάζουμε και μυρίζει μια γλύκα.
Το κούτσουρο της ρίγανης γλυκά τα χνώτα έχει!
οταν λες κουτσουρο ;
Κλωνάρι 2 3 δάχτυλα χοντρό! Συνήθως το έχεις από το κλάδεμα ,αν δεν το έχεις από κλάδεμα και το κόψεις φρέσκο του κόβεις όλα τα μικρά κλαράκια που καταλήγουν σε πράσινα φύλλα.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25890
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Απρ 2020, 19:13

Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:07
Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:06
Veni Vidi Vici έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:04

Στην Αποσκιερή.
Στην Μέσα Μάνη (Προσήλια) δεν φυτρώνουν ούτε γαϊδουράγκαθα! :lol:
η μεσα μανη ειναι η αποσκιερη - εσυ εισαι ακριτας εξωμανιατης :003:
Μαλάκα μου, πολύ μπέρδεμα με τη Μέσα και Έξω Μάνη, την Αποσκιερή και την Προσήλια. :smt005:

https://sophiamani.gr/el/location.html
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%B7
Δεν υπαρχει μπερδεμα τα εχει πει ο Νηφακος εδω και 2 αιωνες
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 25890
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Απρ 2020, 19:20

Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:12
Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:07
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:05


Δεν ξέρω Άγι εμείς την βάζουμε και μυρίζει μια γλύκα.
Το κούτσουρο της ρίγανης γλυκά τα χνώτα έχει!
οταν λες κουτσουρο ;
Κλωνάρι 2 3 δάχτυλα χοντρό! Συνήθως το έχεις από το κλάδεμα ,αν δεν το έχεις από κλάδεμα και το κόψεις φρέσκο του κόβεις όλα τα μικρά κλαράκια που καταλήγουν σε πράσινα φύλλα.
αυτο ειναι αλλη ιστορια - δεν ειναι κλαρακια - φυσικα θα βγαλει καλο καπνο αν δεν ξεπερασει το οριο καυσης

εδω μια πρωτη αναλυση απο τον Μαστερ - και την κορυφαια ομαδα σε ψησιματα - συνταγες - τεχνικες - εργαλεια- παγκοσμια

https://amazingribs.com/more-technique- ... -smoke-and
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 5791
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 07 Απρ 2020, 19:25

Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:20
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:12
Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:07


οταν λες κουτσουρο ;
Κλωνάρι 2 3 δάχτυλα χοντρό! Συνήθως το έχεις από το κλάδεμα ,αν δεν το έχεις από κλάδεμα και το κόψεις φρέσκο του κόβεις όλα τα μικρά κλαράκια που καταλήγουν σε πράσινα φύλλα.
αυτο ειναι αλλη ιστορια - δεν ειναι κλαρακια - φυσικα θα βγαλει καλο καπνο αν δεν ξεπερασει το οριο καυσης

εδω μια πρωτη αναλυση απο τον Μαστερ - και την κορυφαια ομαδα σε ψησιματα - συνταγες - τεχνικες - εργαλεια- παγκοσμια

https://amazingribs.com/more-technique- ... -smoke-and
Μου ρθε τώρα μυρωδιά κάποιος κοντά μου ψήνει.
Βγαίνω να δω και θα σου πω τι ψήνει και τι ξύλα έβαλε. :lol:
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
vagabondo
Δημοσιεύσεις: 9968
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 07 Απρ 2020, 19:28

Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:25
Αγις έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:20
Niki έγραψε:
07 Απρ 2020, 19:12


Κλωνάρι 2 3 δάχτυλα χοντρό! Συνήθως το έχεις από το κλάδεμα ,αν δεν το έχεις από κλάδεμα και το κόψεις φρέσκο του κόβεις όλα τα μικρά κλαράκια που καταλήγουν σε πράσινα φύλλα.
αυτο ειναι αλλη ιστορια - δεν ειναι κλαρακια - φυσικα θα βγαλει καλο καπνο αν δεν ξεπερασει το οριο καυσης

εδω μια πρωτη αναλυση απο τον Μαστερ - και την κορυφαια ομαδα σε ψησιματα - συνταγες - τεχνικες - εργαλεια- παγκοσμια

https://amazingribs.com/more-technique- ... -smoke-and
Μου ρθε τώρα μυρωδιά κάποιος κοντά μου ψήνει.
Βγαίνω να δω και θα σου πω τι ψήνει και τι ξύλα έβαλε. :lol:
Βγάλε και φωτογραφίες
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici
Δημοσιεύσεις: 3027
Εγγραφή: 14 Μαρ 2020, 10:25

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 07 Απρ 2020, 19:31

Και για να επανέλθουμε ον τόπικ...μόλις φούντωσε η στόφα....ετοιμάζω τον τραχανά.
Έβγαλα και τον υπόλοιπο λαγό (ο οποίος δεν ξεπαγώνει μέχρι αύριο) αλλά είναι λίγος.2 μπροστινά ποδαράκια και το κεφάλι (το οποίο πετάω-ούτε σαν σκέψη δεν μπορώ να το επεξεργαστώ πως θα το φάω).
Το μυαλό του λαγού το χρησιμοποιούμε (ωμό) στα βρέφη που βγάζουν δόντια. Μετριάζει έως εξαφανίζει τον πόνο.(άσχετο αλλά καλή πληροφορία ελπίζω).

Πάω στο μπακάλικο (72 βήματα απόσταση-χωρίς χαρτί και sms) να δω τι μπορώ να βρω να συνδυάσω τον τραχανά.
Αlea jacta est

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών