εχω εναν της παρεας που τα κανει συνεχεια ετσι. αφου οταν ειναι να του πω να παμε για ψαρεμα, παιρνω τηλ και λεω "απο βασιλικους πως ειμαστε;"don't speak έγραψε: ↑14 Ιουν 2022, 21:58Με πέστο και τα σβήνεις με λίγο ούζο.Ασέβαστος έγραψε: ↑14 Ιουν 2022, 20:14εντωμεταξυ, εχω πιασει ενα σκασμο θραψαλα. μοιρασα στον κοσμο ολο, και παλι εχω μισο καταψυκτη με δαυτα.
γεμιστα ψιλοβαριεμαι να τα καθαρισω χωρις να τα σκισω, ταλαιπωρια. τηγανητα εκανα, φτανει. μαγειρευτα πως να τα κανω; παιζει στιφαδο, κοφτομακαρονακι, μακαροναδα, και γενικως οτι κανουμε συνηθως με χταποδι;
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Σπύρος
- Δημοσιεύσεις: 4359
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Τοποθεσία: έρημος
- Επικοινωνία:
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Cecily Anne έγραψε: ↑14 Ιουν 2022, 21:01Βγαίνει το μέγεθος του παστίτσιου σε ολικής; Πρώτη φορά το ακούω. Εκτός αν το κάνεις με πένες ολικής.
Δεν το βρίσκω όμως αυτό.
Προτιμώ τις πένες ολικής μονόκοκκου. Όμως δεν μου αρέσει να ξεραίνεται το κάτω μέρος. Μάλλον θα βάλω μία στρώση κάτω με:
και από πάνω:
Άρχισα να το ψάχνω με την περιεκτικότητα των μακαρονιών σε πρωτεΐνης ως στοιχείο ποιότητας. Έτσι είδα ότι τα Μιτσίδης έχουν 14 γρ/100 γρ πρωτεΐνης. Έφτιαξα ένα γιουβέτσι με κριθαράκι Μιτσίδης και βγήκε κορυφαίο.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20205
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Για γιουβέτσι, αν το πετύχεις, δοκίμασε το κριθαράκι Ζωγράφου. Δεν υπάρχει, το καλύτερο ολικής που έχω πετύχει.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Σπύρος
- Δημοσιεύσεις: 4359
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Τοποθεσία: έρημος
- Επικοινωνία:
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Αυτά που περιγράφεις είναι τα κακά της γλουτένης. Δεν ισχύει αυτό όμως για αρχαία στάρια τύπου μονόκοκκου και δίκοκκου. Επίσης, ο γλυκαιμικός δείκτης του ψωμιού είναι διπλάσιος περίπου από αυτόν των μακαρονιών. Η ινσουλίνη λοιπόν ανεβαίνει πιο πολύ με το ψωμί. Το ψωμί ψήνεται ενώ το μακαρόνι βράζεται. Το δεύτερο έτσι διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας προετοιμασίας. Το στάρι έχει δημιουργήσει στην ουσία αυτό που ονομάζουμε Ευρω-Ασιατικούς πολιτισμούς, από την Ελλάδα μέχρι και την Κίνα. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε κατάχρηση του σταριού. Μπορούμε να καταναλώνουμε και "υπερτροφές" τύπου αμάρανθο, φαγόπρο, και κινόα, που δεν έχουν γλουτένη. Δεν πρέπει να όμως να δαιμονοποιούμε το στάρι και να στρεφόμαστε σε ρύζια, πατάτες, και καλαμπόκια. Τι εννοείς τεράστια επεξεργασία; Ραφινάρισμα στα μακαρόνια; Δηλαδή τι βγάζουν; Αν θέλει κανείς κάτι πιο υγιεινό παίρνει στάρι το αλέθει μόνος του και φτιάχνει δικά του φρέσκα μακαρόνια. Ή φυτρώνει το στάρι και το ψήνει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία(ψωμί των Εσσαίων). Τα κοινά μακαρόνια δημιουργούν εθισμό και διατροφική μανία. Δεν συμβαίνει όμως αυτό με τα πλήρη μακαρόνια μονόκοκκου ή δίκοκκου σίτου. Καρατσεκαρισμένο. Ψωμί είτε φτιάχνω δικό μου με κάτι από μονόκοκκο, κριθάρι, σίκαλι, και αλεύρια χωρίς γλουτένη, είτε αγοράζω ψωμί φυτρωμένων καρπών(χωρίς αλεύρι). Έχει στάρι, κριθάρι, κεχρί, φακές, σόγια, και σπέλτα. Έχει μηδέν νάτριο. Φτιάχνεται με φρέσκια μαγιά, και το τελευταίο σε περιεκτικότητα συστατικό είναι η βιολογική γλουτένη(για να δέσει). Αν φας τρεις φέτες(πρωί, μεσημέρι, βράδυ) παίρνεις τα εξής θρεπτικά συστατικά(σε % η ημερήσια δόση):Volk έγραψε: ↑14 Ιουν 2022, 21:16Τα μακαρονια, λογω του οτι ανεβαζουν την ινσουλινη αποτομα και σε υψηλα επιπεδα, δημιουργουν εθισμο και διατροφικη μανια, θες να φας παραπανω! Εν συντομια, καταστρεφουν συκωτι, εντερικη χλωριδα, αρτηριες, παγκρεας, επιπεδα ζαχαρου αλλα και το δερμα.
Περα απο αυτο, δημιουργουν τριγλυκεριδια σε τεραστιο βαθμο!
Ειτε ειναι λευκα ειτε ολικης, ειναι επεξεργασμενο τροφιμο με τεραστια επεξεργασια και ραφιναρισμα. Οπως και το ψωμι!
Υδατάνθρακες = 45 γρ (από τα οποία 9 γρ φυτικές ίνες)
πρωτεΐνες = 15 γρ
λιπαρά = 1,5 γρ
θερμίδες = 240
Σίδηρος = 18%
Κάλιο = 6%
Θειαμίνη = 24%
Νιασίνη = 45%
Βιταμίνη Β6 = 18%
Φυλικό Οξύ = 12%
Φώσφορος = 18%
Μαγνήσιο = 18%
Ψευδάργυρος = 30%
Σελήνιο = 75%
Μαγγάνιο = 105%
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ισχυει, γαμανε τα ζυμαρικα Ζωγραφου!Cecily Anne έγραψε: ↑15 Ιουν 2022, 16:29Για γιουβέτσι, αν το πετύχεις, δοκίμασε το κριθαράκι Ζωγράφου. Δεν υπάρχει, το καλύτερο ολικής που έχω πετύχει.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τα ζυμαρικα και το ψωμι ανηκουν στα επεξεργασμενα τροφιμα.Σπύρος έγραψε: ↑15 Ιουν 2022, 16:45Αυτά που περιγράφεις είναι τα κακά της γλουτένης. Δεν ισχύει αυτό όμως για αρχαία στάρια τύπου μονόκοκκου και δίκοκκου. Επίσης, ο γλυκαιμικός δείκτης του ψωμιού είναι διπλάσιος περίπου από αυτόν των μακαρονιών. Η ινσουλίνη λοιπόν ανεβαίνει πιο πολύ με το ψωμί. Το ψωμί ψήνεται ενώ το μακαρόνι βράζεται. Το δεύτερο έτσι διατηρεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας προετοιμασίας. Το στάρι έχει δημιουργήσει στην ουσία αυτό που ονομάζουμε Ευρω-Ασιατικούς πολιτισμούς, από την Ελλάδα μέχρι και την Κίνα. Δεν είναι απαραίτητο να κάνουμε κατάχρηση του σταριού. Μπορούμε να καταναλώνουμε και "υπερτροφές" τύπου αμάρανθο, φαγόπρο, και κινόα, που δεν έχουν γλουτένη. Δεν πρέπει να όμως να δαιμονοποιούμε το στάρι και να στρεφόμαστε σε ρύζια, πατάτες, και καλαμπόκια. Τι εννοείς τεράστια επεξεργασία; Ραφινάρισμα στα μακαρόνια; Δηλαδή τι βγάζουν; Αν θέλει κανείς κάτι πιο υγιεινό παίρνει στάρι το αλέθει μόνος του και φτιάχνει δικά του φρέσκα μακαρόνια. Ή φυτρώνει το στάρι και το ψήνει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία(ψωμί των Εσσαίων). Τα κοινά μακαρόνια δημιουργούν εθισμό και διατροφική μανία. Δεν συμβαίνει όμως αυτό με τα πλήρη μακαρόνια μονόκοκκου ή δίκοκκου σίτου. Καρατσεκαρισμένο. Ψωμί είτε φτιάχνω δικό μου με κάτι από μονόκοκκο, κριθάρι, σίκαλι, και αλεύρια χωρίς γλουτένη, είτε αγοράζω ψωμί φυτρωμένων καρπών(χωρίς αλεύρι). Έχει στάρι, κριθάρι, κεχρί, φακές, σόγια, και σπέλτα. Έχει μηδέν νάτριο. Φτιάχνεται με φρέσκια μαγιά, και το τελευταίο σε περιεκτικότητα συστατικό είναι η βιολογική γλουτένη(για να δέσει). Αν φας τρεις φέτες(πρωί, μεσημέρι, βράδυ) παίρνεις τα εξής θρεπτικά συστατικά(σε % η ημερήσια δόση):Volk έγραψε: ↑14 Ιουν 2022, 21:16Τα μακαρονια, λογω του οτι ανεβαζουν την ινσουλινη αποτομα και σε υψηλα επιπεδα, δημιουργουν εθισμο και διατροφικη μανια, θες να φας παραπανω! Εν συντομια, καταστρεφουν συκωτι, εντερικη χλωριδα, αρτηριες, παγκρεας, επιπεδα ζαχαρου αλλα και το δερμα.
Περα απο αυτο, δημιουργουν τριγλυκεριδια σε τεραστιο βαθμο!
Ειτε ειναι λευκα ειτε ολικης, ειναι επεξεργασμενο τροφιμο με τεραστια επεξεργασια και ραφιναρισμα. Οπως και το ψωμι!
Υδατάνθρακες = 45 γρ (από τα οποία 9 γρ φυτικές ίνες)
πρωτεΐνες = 15 γρ
λιπαρά = 1,5 γρ
θερμίδες = 240
Σίδηρος = 18%
Κάλιο = 6%
Θειαμίνη = 24%
Νιασίνη = 45%
Βιταμίνη Β6 = 18%
Φυλικό Οξύ = 12%
Φώσφορος = 18%
Μαγνήσιο = 18%
Ψευδάργυρος = 30%
Σελήνιο = 75%
Μαγγάνιο = 105%
Θες να τρως; Κανενα προβλημα!
Ειτε ολικης ειτε οχι ειτε απο σπορους απο τη ταδε βουνοπλαγια της Ταυλανδης, ειναι επεργασμενα τροφιμα!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Σπύρος
- Δημοσιεύσεις: 4359
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Τοποθεσία: έρημος
- Επικοινωνία:
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Όλα τα τρόφιμα με εξαίρεση τα φρούτα και ορισμένα λαχανικά και ξηρούς καρπούς θέλουν επεξεργασία, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο. Δεν γίνεται όμως ο πολιτισμένος άνθρωπος να ζήσει ως τροφοσυλλέκτης.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20205
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Πρέπει να τελειώνω την φέτα Καλαβρύτων. Θα ξανακάνω τυρόπιτα!!!!!!
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Κανε μακαρονοπιταCecily Anne έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:18Πρέπει να τελειώνω την φέτα Καλαβρύτων. Θα ξανακάνω τυρόπιτα!!!!!!
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Cecily Anne έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:18Πρέπει να τελειώνω την φέτα Καλαβρύτων. Θα ξανακάνω τυρόπιτα!!!!!!
Με χωριατικο σπιτικο φυλλο!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20205
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δεν μ'αρέσει.Bazoomba έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:27Κανε μακαρονοπιταCecily Anne έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:18Πρέπει να τελειώνω την φέτα Καλαβρύτων. Θα ξανακάνω τυρόπιτα!!!!!!
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Bazoomba έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:27Κανε μακαρονοπιταCecily Anne έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:18Πρέπει να τελειώνω την φέτα Καλαβρύτων. Θα ξανακάνω τυρόπιτα!!!!!!
Και αυτο γαμαει!!!
Φτιαξε και τα 2!!!!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Φτιαχτο και πες που ερχομαι να παρω το ταψι!Cecily Anne έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:28Δεν μ'αρέσει.Bazoomba έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:27Κανε μακαρονοπιταCecily Anne έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:18Πρέπει να τελειώνω την φέτα Καλαβρύτων. Θα ξανακάνω τυρόπιτα!!!!!!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 20205
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Δεν μ'αρέσει, δεν το φτιάχνω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Cecily Anne έγραψε: ↑16 Ιουν 2022, 12:30Δεν μ'αρέσει, δεν το φτιάχνω.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 463 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 19 Απαντήσεις
- 1365 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
13 Απρ 2023, 02:21
-
- 17 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
29 Απρ 2023, 20:56