Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Τριβελάκια με μοσχαρίσιο κιμά, σε αναλογία 1:2. Στην σάλτσα έβαλα και γιαούρτι και το προτείνω ανεπιφύλακτα, ήταν όνειρο.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ευχαρίστως, αν και σε κάποια υλικά χρησιμοποιώ περισσότερο το "μάτι".
Σωτάρω τον κιμά (μοσχαρίσιο σχετικά άπαχο) στο γουοκ με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτω αλατοπίπερο και θυμάρι. Βάζω πελτέ ντομάτας (2 μεγάλες κουταλιές σούπας για 1 κιλό κιμά) και έξτρα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες (έβαλα περίπου 6-7 ντοματίνια μεσαίου μεγέθους). Αφού πίνει τα πολλά υγρά, προσθέτω 1 1/2 κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι. Ελέγχω πάλι μπας και θέλει συμπλήρωμα αλάτι-πιπέρι. Και όλον αυτό τον κρεμώδη σαλτσοκιμά τον προσθέτω σε βρασμένα τριβελάκια al dente για 1-2 λεπτά να δέσουν. Με τριμμένη παρμεζάνα πάνω πραγματικά το απολαύσαμε το πιάτο!!!
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Το στραγγιστό γιαούρι αν μαγειρευτεί, στο πρώτο σερβίρισμα μπορεί να είναι οκ αλλά αν παίζει και ξαναζέσταμα κάνει κόκκους/ασπραδάκια.stella έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 16:36Ευχαρίστως, αν και σε κάποια υλικά χρησιμοποιώ περισσότερο το "μάτι".
Σωτάρω τον κιμά (μοσχαρίσιο σχετικά άπαχο) στο γουοκ με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτω αλατοπίπερο και θυμάρι. Βάζω πελτέ ντομάτας (2 μεγάλες κουταλιές σούπας για 1 κιλό κιμά) και έξτρα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες (έβαλα περίπου 6-7 ντοματίνια μεσαίου μεγέθους). Αφού πίνει τα πολλά υγρά, προσθέτω 1 1/2 κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι. Ελέγχω πάλι μπας και θέλει συμπλήρωμα αλάτι-πιπέρι. Και όλον αυτό τον κρεμώδη σαλτσοκιμά τον προσθέτω σε βρασμένα τριβελάκια al dente για 1-2 λεπτά να δέσουν. Με τριμμένη παρμεζάνα πάνω πραγματικά το απολαύσαμε το πιάτο!!!
Αν σου αρέσουν οι πειραγμένοι κλασσικοί κιμάδες, δοκίμασε φρέσκο στραγγιστό στο σερβίρισμα (που το έχεις αφήσει εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου) ή απλώς κρέμα γάλακτος στο τελείωμα του μαγειρέματος για να δέσει αν έχει υγρά. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.
Είναι άλλο η "αψάδα" του φρέσκου γιαουρτιού και άλλο το βράσιμο του. Δίνει περισσότερη ξυνίλα παρά αλμυρίλα στη γεύση.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Α αυτό με το γιαούρτι στο σερβίρισμα σίγουρα θα το δοκιμάσω. Στο ζέσταμα (στα μικροκύματα, 1 μερίδα είχε μείνει) ήταν ακριβώς η ίδια υφή, αλλά πρώτη φορά το έκανα μαγειρεμένο και μου βγάζει λογική αυτό που λες. Κρέμα γάλακτος την προτιμώ στη λευκή μακαρονάδα (τώρα τελευταία κάνω νιόκι γκοργκοντζόλα με καρύδι και πεθαίνωωωωωω).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 17:03Το στραγγιστό γιαούρι αν μαγειρευτεί, στο πρώτο σερβίρισμα μπορεί να είναι οκ αλλά αν παίζει και ξαναζέσταμα κάνει κόκκους/ασπραδάκια.stella έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 16:36Ευχαρίστως, αν και σε κάποια υλικά χρησιμοποιώ περισσότερο το "μάτι".
Σωτάρω τον κιμά (μοσχαρίσιο σχετικά άπαχο) στο γουοκ με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτω αλατοπίπερο και θυμάρι. Βάζω πελτέ ντομάτας (2 μεγάλες κουταλιές σούπας για 1 κιλό κιμά) και έξτρα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες (έβαλα περίπου 6-7 ντοματίνια μεσαίου μεγέθους). Αφού πίνει τα πολλά υγρά, προσθέτω 1 1/2 κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι. Ελέγχω πάλι μπας και θέλει συμπλήρωμα αλάτι-πιπέρι. Και όλον αυτό τον κρεμώδη σαλτσοκιμά τον προσθέτω σε βρασμένα τριβελάκια al dente για 1-2 λεπτά να δέσουν. Με τριμμένη παρμεζάνα πάνω πραγματικά το απολαύσαμε το πιάτο!!!
Αν σου αρέσουν οι πειραγμένοι κλασσικοί κιμάδες, δοκίμασε φρέσκο στραγγιστό στο σερβίρισμα (που το έχεις αφήσει εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου) ή απλώς κρέμα γάλακτος στο τελείωμα του μαγειρέματος για να δέσει αν έχει υγρά. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.
Είναι άλλο η "αψάδα" του φρέσκου γιαουρτιού και άλλο το βράσιμο του. Δίνει περισσότερη ξυνίλα παρά αλμυρίλα στη γεύση.
Ευχαριστώ, Airman κράτα και τα points της Γαλής!!!
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
ΓΑΛΗstella έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 17:46Α αυτό με το γιαούρτι στο σερβίρισμα σίγουρα θα το δοκιμάσω. Στο ζέσταμα (στα μικροκύματα, 1 μερίδα είχε μείνει) ήταν ακριβώς η ίδια υφή, αλλά πρώτη φορά το έκανα μαγειρεμένο και μου βγάζει λογική αυτό που λες. Κρέμα γάλακτος την προτιμώ στη λευκή μακαρονάδα (τώρα τελευταία κάνω νιόκι γκοργκοντζόλα με καρύδι και πεθαίνωωωωωω).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 17:03Το στραγγιστό γιαούρι αν μαγειρευτεί, στο πρώτο σερβίρισμα μπορεί να είναι οκ αλλά αν παίζει και ξαναζέσταμα κάνει κόκκους/ασπραδάκια.stella έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 16:36
Ευχαρίστως, αν και σε κάποια υλικά χρησιμοποιώ περισσότερο το "μάτι".
Σωτάρω τον κιμά (μοσχαρίσιο σχετικά άπαχο) στο γουοκ με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτω αλατοπίπερο και θυμάρι. Βάζω πελτέ ντομάτας (2 μεγάλες κουταλιές σούπας για 1 κιλό κιμά) και έξτρα ντοματάκια κομμένα σε ροδέλες (έβαλα περίπου 6-7 ντοματίνια μεσαίου μεγέθους). Αφού πίνει τα πολλά υγρά, προσθέτω 1 1/2 κουταλιά σούπας στραγγιστό γιαούρτι. Ελέγχω πάλι μπας και θέλει συμπλήρωμα αλάτι-πιπέρι. Και όλον αυτό τον κρεμώδη σαλτσοκιμά τον προσθέτω σε βρασμένα τριβελάκια al dente για 1-2 λεπτά να δέσουν. Με τριμμένη παρμεζάνα πάνω πραγματικά το απολαύσαμε το πιάτο!!!
Αν σου αρέσουν οι πειραγμένοι κλασσικοί κιμάδες, δοκίμασε φρέσκο στραγγιστό στο σερβίρισμα (που το έχεις αφήσει εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου) ή απλώς κρέμα γάλακτος στο τελείωμα του μαγειρέματος για να δέσει αν έχει υγρά. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.
Είναι άλλο η "αψάδα" του φρέσκου γιαουρτιού και άλλο το βράσιμο του. Δίνει περισσότερη ξυνίλα παρά αλμυρίλα στη γεύση.
Ευχαριστώ, Airman κράτα και τα points της Γαλής!!!
Σας ευχαριστώ και τις δύο.
Όταν το μαγειρέψω θα σας πω...
Yippie Kay Yay
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
- Δημοσιεύσεις: 1009
- Εγγραφή: 04 Φεβ 2022, 18:19
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Στέλλα, αυτό με το καρύδι που έγραψες, μου θύμισε μια κρητική συνταγή μακαρονάδας. Βράζουν τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουν σε φρέσκο βούτυρο όπου έχουν προσθέσει κοπανισμένο καρύδι. Μετά απλώς ρίχνουν τριμμένη μυζήθρα στο σερβίρισμα. Δεν το έχω κάνει, αλλά το έχω δοκιμάσει και ήταν πανόστιμο.Airman68 έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 19:31ΓΑΛΗstella έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 17:46Α αυτό με το γιαούρτι στο σερβίρισμα σίγουρα θα το δοκιμάσω. Στο ζέσταμα (στα μικροκύματα, 1 μερίδα είχε μείνει) ήταν ακριβώς η ίδια υφή, αλλά πρώτη φορά το έκανα μαγειρεμένο και μου βγάζει λογική αυτό που λες. Κρέμα γάλακτος την προτιμώ στη λευκή μακαρονάδα (τώρα τελευταία κάνω νιόκι γκοργκοντζόλα με καρύδι και πεθαίνωωωωωω).ΓΑΛΗ έγραψε: ↑28 Ιαν 2023, 17:03
Το στραγγιστό γιαούρι αν μαγειρευτεί, στο πρώτο σερβίρισμα μπορεί να είναι οκ αλλά αν παίζει και ξαναζέσταμα κάνει κόκκους/ασπραδάκια.
Αν σου αρέσουν οι πειραγμένοι κλασσικοί κιμάδες, δοκίμασε φρέσκο στραγγιστό στο σερβίρισμα (που το έχεις αφήσει εκτός ψυγείου για να πάρει θερμοκρασία δωματίου) ή απλώς κρέμα γάλακτος στο τελείωμα του μαγειρέματος για να δέσει αν έχει υγρά. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.
Είναι άλλο η "αψάδα" του φρέσκου γιαουρτιού και άλλο το βράσιμο του. Δίνει περισσότερη ξυνίλα παρά αλμυρίλα στη γεύση.
Ευχαριστώ, Airman κράτα και τα points της Γαλής!!!
Σας ευχαριστώ και τις δύο.
Όταν το μαγειρέψω θα σας πω...
Airman, δοκίμασε αρνί ή κατσίκι με γιαούρτι σε φούρνο ή γάστρα. Παίζουν πολλές συνταγές, διάλεξε όποια σου φαίνεται πιο συμβατή.
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Κοτόπουλο κοκκινιστό με πουρέ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Σιχαμερίων Αθλιοζήλευτος
- Δημοσιεύσεις: 1009
- Εγγραφή: 04 Φεβ 2022, 18:19
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Όπου έχω φτιάξει μπιφτέκια για μπέργκερ με τον τρόπο που μου έχεις πει, έχουν χύσει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
γιουφκαδες
- αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
- Δημοσιεύσεις: 808
- Εγγραφή: 27 Ιαν 2023, 19:17
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
μήπως πάει ανάποδα η αναλογία δεν θα λιγώνει με τόσο κιμά;
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 15:50Είναι ένας από τους λόγους που δεν εργάζομαι πλέον, οι εργασιακοι χώροι θυμίζουν γυμνάσιακο προαύλιοΟι συνάδελφοι παραδίπλα έχουν ήδη αρχίσει την καούρα
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Χαχα γι' αυτό το έγραψα. Κατά λάθος έβγαλα περισσότερο κιμά από την κατάψυξη και το έκανα έτσι ακριβώς, 1 συσκευασία ζυμαρικά και 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά. Ε ήταν ΣΟΥΠΕΡ και ούτε που το περίμενα.αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: ↑29 Ιαν 2023, 17:47μήπως πάει ανάποδα η αναλογία δεν θα λιγώνει με τόσο κιμά;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 470 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nowhere
30 Ιούλ 2023, 19:17
-
- 0 Απαντήσεις
- 489 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
25 Ιούλ 2022, 04:39
-
- 19 Απαντήσεις
- 1382 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου
13 Απρ 2023, 02:21
-
- 17 Απαντήσεις
- 1253 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από kongrosian
29 Απρ 2023, 20:56