Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Volk » 20 Σεπ 2022, 14:04
1 κιλο πενες, βρασμενες al tente. Τις αφηνουμε στην ακρη.
Χοιρινο κοντοσουβλι 250γρ, κομμενο σε μικρους κυβους, μεσα σε τηγανι σε χαμηλι φωτια, λιγο σκορδο, 2 κσ ελαιολαδο, θυμαρι, πιπερι, συνεχομενο ανακατεμα για 3 λεπτα. Στη συνεχεια, 200γρ κρεμα γαλακτος και μερικες σταγονες μανιταρολαδο. Συνεχομενο ανακατεμα για 2 λεπτα.
Παιρνουμε το τηγανι απο τη φωτια, ριχνουμε μεσα 150γρ τριμμενο πεκορινο και 50γρ τριμμενη παρμεζανα. Ανακατευουμε εως να ενσωματωθουν τα τυρια στο μειγμα.
Βαζουμε τις πενες σε μια κατσαρολα οπου εχουμε λιωσει 2 κσ αγελαδινο βουτυρο μεσα σε 2 κσ ελαιολαδο. Μολις λιωσει το βουτυρο, πασπαλιζουμε μεσα στη κατσαρολα μειγμα απο αρωματικα τριμμενα πιπερια και σε λιγοτερο απο ενα λεπτο, ριχνουμε μεσα τις πενες. Ανακατευουμε για λιγα δευτερολεπτα και βγαζουμε τη κατσαρολα απο τη φωτια.
Σερβιρουμε στο πιατο τις πενες και στη συνεχεια 2-3 κσ απο το μειγμα. Πασπαλιζουμε με τριμμενη παρμεζανα.
Συνοδευουμε με προζυμενιο ψωμι σε φετες, φρυγανισμενες στον φουρνο, ελαιολαδο, ριγανη και τριμμενη ντοματα στη καθε φετα.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.