Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
the comet the course the tail
Δημοσιεύσεις: 6106
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2018, 00:29
Τοποθεσία: In camera
Επικοινωνία:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 27 Νοέμ 2019, 13:50

Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:27
the comet the course the tail έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:52
σήμερα το μενού είχε αρνί στο φούρνο με πατάτες. μαρούλι-ρόκα σαλάτα.
Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;


Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:
έκοψα τα ψωμιά, τα τυριά και τα ζαμπόν... :102:

δίαιτα, πρόγραμμα, αυτοπειθαρχία, ευεξία... :102:

τι να μας πεις κι εσύ φιλαράκο... :102:

the comet, the curse, the tale... :sal3:

Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ
Δημοσιεύσεις: 472
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2019, 01:37

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ » 27 Νοέμ 2019, 13:59

:a040:
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 01:59

O Αδάμ φταίει για όλα Χόρχε μου.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 17436
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 27 Νοέμ 2019, 15:20

the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:50
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:27
the comet the course the tail έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:52
σήμερα το μενού είχε αρνί στο φούρνο με πατάτες. μαρούλι-ρόκα σαλάτα.
Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;


Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:
:fp:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 17436
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 27 Νοέμ 2019, 15:21

Προβατινα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός
Δημοσιεύσεις: 12036
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:31
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 27 Νοέμ 2019, 18:39

Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 10865
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 27 Νοέμ 2019, 20:50

Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 15:20
the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:50
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:27


Χεράκι ή μπουτάκι προτιμάς φιλε;
Καλο βγήκε;
Συνοδευτηκε με κρασί;


Έφτιαξα ρυζόγαλο. ΛΑΓΗ τρεμε...
μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:
:fp:
Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Χόρχε ντελ Σάλτο

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 27 Νοέμ 2019, 20:54

Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 18:39
Θράψαλα στην κατσαρόλα σκέτα με σαλάτα μαρούλι.
Ήταν πιό νόστιμα από το αναμενόμενο.
Θα παίρνω όταν βρίσκω φρέσκα στην αγορά.
.
θράψαλα.jpg
ρε σεις..κάντε κάτι με την εμφάνιση του πιάτου σας.

δεν ξέρω..μπορεί να βγήκε μια χαρά από γεύση...


αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι. :-?

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Δημοσιεύσεις: 10865
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 11:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 27 Νοέμ 2019, 20:57

Σα να έχει ανοίξει κονσέρβα φλοκος μοιάζουν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 17436
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 27 Νοέμ 2019, 21:00

Ερμής έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:50
Αγις έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 15:20
the comet the course the tail έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 13:50


μπούτι βάζει ο κόσμος στο φούρνο. το μπροστινό θα γίνει σόλα. ε ρε κάτι άνθρωποι ρε. :102:
:fp:
Και εγώ το αντίθετο ήξερα αλλά είπα να σωπάσω γιατί δεν είμαι βαθύς γνώστης
Μεχρι κ ο perseus το γνωριζει :003: - οπως και ποιο προτιμαμε απο δεξι - αριστερο.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
the comet the course the tail
Δημοσιεύσεις: 6106
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2018, 00:29
Τοποθεσία: In camera
Επικοινωνία:

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 27 Νοέμ 2019, 21:05

ναι μωρέ γίνεται και το κότσι στο φούρνο. αν έχεις γάστρα, με λίγη υπομονή.

να τεστάρω τον ντεμέκ ήθελα.
έκοψα τα ψωμιά, τα τυριά και τα ζαμπόν... :102:

δίαιτα, πρόγραμμα, αυτοπειθαρχία, ευεξία... :102:

τι να μας πεις κι εσύ φιλαράκο... :102:

the comet, the curse, the tale... :sal3:

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός
Δημοσιεύσεις: 12036
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:31
Τοποθεσία: Καλαμάτα

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 27 Νοέμ 2019, 21:07

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:54
αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι. :-?
Απλά και λιτά, όχι σαν εκείνες τις γελοιότητες που στολίζουν τα πιάτα σαν επιτάφιο.

Ο Άγις που μικρός τον τάιζαν Μέλανα ζωμό, τι να πεί; :D


Την ίδια εικόνα είχε και χθές το κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί που ξέχασα να βάλω.
.
Κουνουπίδι.jpg

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 26201
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Νοέμ 2019, 13:57

Εικόνα
Το ζαίειν είναι ανίατη μολυσματική ασθένεια.

Χόρχε ντελ Σάλτο

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 28 Νοέμ 2019, 14:00

Μηχανικός έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 21:07
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
27 Νοέμ 2019, 20:54
αλλά δε γίνεται να σερβίρεις κάτι που μοιάζει με γεμάτο καθίκι. :-?
Απλά και λιτά, όχι σαν εκείνες τις γελοιότητες που στολίζουν τα πιάτα σαν επιτάφιο.

Ο Άγις που μικρός τον τάιζαν Μέλανα ζωμό, τι να πεί; :D


Την ίδια εικόνα είχε και χθές το κουνουπίδι με πατάτες γιαχνί που ξέχασα να βάλω.
.
Κουνουπίδι.jpg
1o στάδιο της πέψης.

Χόρχε ντελ Σάλτο

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χόρχε ντελ Σάλτο » 28 Νοέμ 2019, 14:09

νύχτα έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:24
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:19
Εικόνα
Γαλή, πες μας σε παρακαλώ πώς δένει έτσι όμορφα
το ζουμάκι κ δεν φαίνεται το λάδι
η αρκετά βρασμένη πατάτα μπορεί να κάμει τέτοια δουλειά λόγω του αμύλου.
το κλασικό βεβαίως το οποίο απορρίπτομε ,γιατί δεν είμαστε φλώροι, είναι με λίγο αλεύρι.

Γενικώς δίνεις μία δυνατή φωτιά να σκάσουν οι μεγάλες φουσκάλες και μετά κατεβάζεις αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει.

Η απάντησις της έμπειρης γαλής (καρότο-κρεμμύδι χυλός και προσθήκη μέσα), έχει μεν καλό αποτέλεσμα,αλλά
1.μανούρα το έξτρα βράσιμο και κοπάνημα και προσθήκη
2.αν κάτσει κάποια ώρα θα ξεχωρίσουν τα υγρά/λάδι από τον χυλό.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 26201
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Νοέμ 2019, 14:28

Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε:
28 Νοέμ 2019, 14:09
νύχτα έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:24
ΓΑΛΗ έγραψε:
24 Νοέμ 2019, 22:19
Εικόνα
Γαλή, πες μας σε παρακαλώ πώς δένει έτσι όμορφα
το ζουμάκι κ δεν φαίνεται το λάδι
η αρκετά βρασμένη πατάτα μπορεί να κάμει τέτοια δουλειά λόγω του αμύλου.
το κλασικό βεβαίως το οποίο απορρίπτομε ,γιατί δεν είμαστε φλώροι, είναι με λίγο αλεύρι.

Γενικώς δίνεις μία δυνατή φωτιά να σκάσουν οι μεγάλες φουσκάλες και μετά κατεβάζεις αρκετά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει.

Η απάντησις της έμπειρης γαλής (καρότο-κρεμμύδι χυλός και προσθήκη μέσα), έχει μεν καλό αποτέλεσμα,αλλά
1.μανούρα το έξτρα βράσιμο και κοπάνημα και προσθήκη
2.αν κάτσει κάποια ώρα μπορεί να ξεχωρίσουν τα υγρά/λάδι από τον χυλό.
Η γαλή δεν είναι έμπειρη, πειραματίζεται συνέχεια με τις προτάσεις επαγγελματιών ή ερασιτεχνών μάγειρων.
Κάποιες τις κρατάει, κάποιες όχι και πότε πότε προσθέτει και τα δικά της. Είμαι καλή μαθήτρια. :P

Αναφορικά με τις συστάσεις σου, η πατάτα μ' αρέσει μόνον σε ολόκληρα κομμάτια στις σούπες. Μικρά ή μεγάλα, αδιάφορο. Η πολτοποιημένη δίνει μια τραχιά υφή στο χύλωμα που δεν γουστάρω.

Αν έχει κρεατικό η σούπα ή το κοκκινιστό, τα αφήνω να σιγοβράζουν ΠΑΝΤΑ, τουλάχιστον 2,5 ώρες. Για μοσχάρι και χοιρινό, η κότα παίζει και με λιγότερο χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται συνεχής προσθήκη νερού, που αποδυναμώνει τη γεύση. Η δυνατή φωτιά είναι που ξεχωρίζει το λάδι από την σάλτσα. Επ' ευκαιρία, στη σούπα αυτή, το έπαιξα φλώρικα και σωτάρισα τα κομμάτια του κρέατος με αλεύρι. Δεν το κάνω πάντα. :lol:
Το ζαίειν είναι ανίατη μολυσματική ασθένεια.

Κλειδωμένο


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών